Prakticni feng shui, kineski simboli srece - sexy lady Feng šui

Samo da vas sve pozdravim, a posebno Majru. Preselila sam se skoro u novi stan i istovremeno pocela jak da se interesujem za feng sui.

Nemam puno vremena da se time bavim, ali bih volela da stan sredim upravo po feng suiju, koliko je to moguce. Majra, da li si raspolozena da mi pomognes?

Znam sta treba da ti posaljem, samo cekam odobrenje ; ) Hvala unapred

Uredjenje stana po feng shui

Draga Majra, nadam se da sam postavila sve sto treba.

- Zgrada je zidana 2003.godine

- Datumi naseg rodjenja:
• Moj 12.5.1973.
• Decko 26.1.1972.

- Sve stvari u stanu ce se menjati, osim bracnog kreveta i kupatila, tako da se ne moras fokusirati na postojeci namestaj, eventualno mozda da nam kazes da li nesto hitno treba da menjamo, ili da nam kazes gde bi sta trebalo da stoji.

- Ulaz u zgradu je u istoj poziciji kao i ulaz u nas stan, a pored zgrade prolazi manja, slepa ulicica. Druga polovina terase i spavaca soba gledaju direktno u drugu zgradu, koja je oko 10 metara udaljena od nase zgrade. Dnevna soba i prva polovina terase imaju relativno dobar pregled, gledaju preko krovova, na prvom spratu smo.

- Na sta se treba fokusirati? Hm... pa kao i svi, na sve : D , ali recimo da su nam trenutno finansije vrlo bitno, pa ajde da to stavimo na prvo mesto.

Zelim da napomenem da su ti ruke potpuno odresene : ) , tj. ceo stan tek treba da sredjujemo i zelimo da ga sredimo po feng suiju, od hodnika sa crvenim zidovima, do akvarijuma u bilo kom delu stana, samo kazi.

Kupila sam sve sto treba: kornjaca na ledjima zmaja, tri zabe, kristal, mandalinske patke, srecni buda, šest slonova, piramida... Posto sam nesto citala o feng suiju, sve sam figurice postavila kako mislim da treba, ali bojim se da nisam napravila neku gresku, pa iz tog razloga sa nestrpljenjem ocekujem tvoj odgovor... Macku smo vec nabavili ; ).

S velikim postovanjem. Pozdrav.

http://www.odlican.com/d/2936-5/sexy-lady-plan-stana.jpg

Re: Mapa letecih zvezda

majra: Kuce izgradjene u periodu 7

Da li ovo ima neke veze sa mnom?
A ako ima - ja ne znam sta da radim s tim :)

Energizovanje povoljnih oblasti, tronoga zaba

Zvezda po rodjenju:

Ledy: 6 zvezda Metal (Z, JZ, SI, SZ)
Partner: 2 zvezda Zemlje ( SI, SZ, Z, JZ)

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Ledy:

-1 zvezda Vode (bela)

Partner:

- 5 zvezda Zemlje (zuta)
-8 zvezda zemlje (bela)

Uzajamno harmonicne zvezde:

- 2 zvezda Zemlje
- 6 zvezda Metala
- 7 zvezda Metala
- 8 zvezda Zemlje

Metafora:

Ici napred je isto sto i ici nazad. Ako smatrate da su uslovi na ovom svetu nezadovoljavajuci, potrazite nedostatak u vama samima. Vratite se miru i sigurnosti vasega doma i razvijajte svoje sposobnosti. Ako istrajete sigurno cete postati uspesni, dobicete potrebnu pomoc od prijateljski nastrojenih ljudi. Kreativna sloboda u radu je najpovoljnija. Kasnije godine bice mnogo lakse.

Napomena za partnera :

Treba vesto resavati probleme, ovo je prostor u kome stalni i snazni napori rezultiraju obiljem kako za njega tako i zaone koje voli.

U odnosu na kompasnu direkciju ulaza prostor je nuzno balansirati bojom:

- belom u severnoj i juznoj oblasti (desni deo predsoblja, i deo dnevnog boravka u delu ka prozoru)

- u oblasti istoka i jugoistoka crvena i purpurna kao spektar boja ukljucujuci svaku nijansu od tamnog do svetlog ii boje kao sto su ruzicasta, boja ljubicice i lavande (oblast koju pokriva spavaca soba)

Analizom natalne kart edoma s obzirom da dom pripada periodu 7 na samom ulazu se nalazi kombinacija 8P5V5T - zbog prisustva na ulazu ne uvremenjene zvezde 5 zemlja jasno je da je osujecena inace povoljna planinska zvezda 8, i sasvim izvesno ukazuje na finasijski gubitak, no s obzirom da mesecna zvezda koja posecuje ovaj sektor 6 zvezda metala upravo je ovo trenutak da se postavljanjem metalnog pokretnog objekta podrzi povoljan upliv jer zemlja proizvodi metal, a ujedno da se neblagovremena zvezda zemlje 5 stavi od kontrolu.

Stoga je preporuka da se suzbije nepovoljan uticaj broja 5 (a vi imate tu i periodicnu zvezdu 5 koja dodatno nagriza povoljnu 8) koji podrzava gubitak novca i povrede ekstremiteta, prstiju upravo sada postaviti metal koji ce ujedno i osnaziti povoljne kvalitete zvezde 6 u pogledu sticanja autoriteta i slave. Pokretni metal (sat sa zvonom i metalnim klatnom ili veliki lepi metalni zvoncici su adekvatan izbor. Osvetljenje traba da je blago. To je prva mera lecenja koju treba poduzeti s obzirom na aktuelna zbivanja. Potom u predelu trpezraije treba postaviti novcice u nizu, i obavezno drzati prostor mirnim i sporet poklopljenim kada je van funkcije.

U severnoj oblasti s obzirom da ste istakli da posedujete tradicionalne simbole dobro je da se postavi vu lou, takodje s obzirom na povoljnu vodenu zvezdu ovo jeste mesto koje je povoljno za postavku tronoge zabe, ali dobro pripazite kako je orjentisete, najbolje je ako moze biti usmerena ka najboljem pravcu onoga ko u dom unosi najvise finasija (shodno povoljnim pravcima koje sam vam navela pored kua broja). Na forumu cete naci a i na www.lokva.com podrobnije upustvo o postavci tronoge zabe (podloga, visina, broj i nacin izlaganja).

Iako je prebivaliste neharmonicno, treba se fokusirati na oblasti koje nose povoljne kombinacije a to su: SZ koji je izuzetno povoljan za stvaralastvo, ucenje ali i za romanticne veze pa bih vam ja preporucila da u ovoaj deo prebacite lezaj ( dasasnja pozicija ukazuje na rasprave zbog necije lose naravi) a slobodno postavite radni sto ukoliko se neko bavi pisanjem ili bilo kojim drugim umetnickim radom. Takodje ovde mozete da implementirate u prostor sporu tekucu vodu ali ne preveliki objekat i ne previse vode.

Takodje preporuka je da se svi vazni dokumeti stave u oblast shodno Kua broju, znaci papiri koje bi ste da „stabilizujete“ treba da su u severozapadu, mada i bilo koji od povoljnih pravaca partnera je opcija. Ono sto treba izbeci su istocna jugoistocna juzna i severna pozicija. Jasno je da tv aparat shodno elementu, ali i samoj funkciji i nameni, uzurpira jednu od najboljih direkcija, mozda ako analizirate sadrzaje koje ste pratili na programskoj shemi i povucete neku paralelu sa zbivanjima.

U spavacoj sobi jedna fotelja ukazuje na otvorenost jednog od partnera pa mozda i izvestan flert ili ljubavni izleti, te ako vam to nije stremljenje ili je uprite ili izmestite. Takodje ovo je povoljno mesto za drzanje vaseg nakita, kozmetike, parfema i malih dragocenosti. Boje kada budete birali neka budu jin za spavacu sobu.

Ukoliko se nekome otvori prekomorsko putovanje dobro ga je iskoristiti i podrzati postavkom slike crno bele prikaza vode na zid do vrata u predsoblju. Ako se u jednom trenutku pojavi u odnosu preispitivanje autoriteta budite takticni, jer nema instant uspeha ali ovaj prostor uz pazljiv tretman pruza podrsku za spori ali prosperitetan i siguran rast.

St se tice plasmana ostalih objekata verujem da ste pazljivo iscitali smernice, ako imate dilemu tu smo da pomognemo kako umemo, ali sigurna sam da ako zastanete i razmislite da uneti odjednom mnogo snaznih objekata sigurno dovodi do burne transformacije u kojoj je jedna od faza i haos. Zato jos jednom vas molim, nemojte zuriti, radite tako da vam to cini zadovoljtvo, dajte sebi vremena da uzivate u svakoj promeni koju nacinite i da se sami osvedocite u ono sto radite.

http://img407.imageshack.us/img407/4285/sexyladyplanstanaij7.jpg

majra 

Site Admin

Dodatna pojasnjenja

Puno tı hvala na trudu, ali moram ti reci da sam potpuna plavusa :)))
Elem, jako slabo sam te razumela, pa cu te zamoliti za pojasnjenje.
Necu te pozurivati, sklonicu zabice kao sto si mi rekla, dok ne dobijem tvoje dalje instrukcije.

U odnosu na kompasnu direkciju ulaza prostor je nuzno balansirati bojom:
- belom u severnoj i juznoj oblasti (desni deo predsoblja, i deo dnevnog boravka u delu ka prozoru)

pretpostavljam da si mislila da okrecimo u belo, sto je vec postojeca boja, ali sta znaci to samo po delovima, tj. sta cu sa ostalim zidovima predsoblja i dnevnog boravka? :)))

i na sta se odnosi deo ka prozoru? Pretpostavljam da je to desni zid, ceo verovatno, mada se tu nalazi ulaz u kuhinju, kao i vrata od terase i ulaz iz predsoblja...to mi nije jasno.

crvena i purpurna kao spektar boja ukljucujuci svaku nijansu od tamnog do svetlog ii boje kao sto su ruzicasta, boja ljubicice i lavande (oblast koju pokriva spavaca soba)

da li ovo znaci da spavacu sobu treba okreciti u neku od ovih boja, kao i da preovladava verovatno neka od tih boja? spavaca soba je inace okrecena u belo, ali ima dosta plave boje unutra...da li je to ok?

Stoga je preporuka da se suzbije nepovoljan uticaj broja 5 (a vi imate tu i periodicnu zvezdu 5 koja dodatno nagriza povoljnu koji podrzava gubitak novca i povrede ekstremiteta, prstiju upravo sada postaviti metal koji ce ujedno i osnaziti povoljne kvalitete zvezde 6 u pogledu sticanja autoriteta i slave. Pokretni metal (sat sa zvonom i metalnim klatnom ili veliki lepi metalni zvoncici su adekvatan izbor. Osvetljenje traba da je blago. To je prva mera lecenja koju treba poduzeti s obzirom na aktuelna zbivanja.

Pretpostavljam da se postavljanje ovog metala odnosi na ljubicastu tackicu koju si postavila, preko puta vrata, malo levo...ili mozda na samim vratima...?Nisam razumela. Na komodici koja se nalazi bas gde je ljubicasta tackica, postavila sam 6 slonica koji izgledaju kao da ulaze u kucu, ali nisu metalni, nego gipsani, rekla bih. Posedujem u stanu metalno-drvene zvoncice, koji se nalaze u severozapadnom delu dnevne sobe, u cosku okaceni na hibiskus :)). Da li mogu to da iskoristim i da stavim u predsoblje ili moraju da budu iskljucivo metalni? Kad kazes osvetljenje treba da je blago da li to znaci da ne palim veliko svetlo u predsoblju, jer je jako ili da stalno treba da bude svetla u hodniku?

Potom u predelu trpezraije treba postaviti novcice u nizu, i obavezno drzati prostor mirnim i sporet poklopljenim kada je van funkcije.

E sad..trpezariju nemamo...Imamo malu kuhinjicu sa malim stolicem unutra i dnevni boravak...Pretpostavljam da novcice treba da drzim u kuhinji, ali nisam sigurna. Izmedju kuhinje i dnevnog boravka nalazi se prolaz , bez vrata, na koji sam okacila metalne, crvene zvoncice. Da li je to ok? Mozda mogu na taj zidic da stavim novcice...?

U severnoj oblasti s obzirom da ste istakli da posedujete tradicionalne simbole dobro je da se postavi vu lou, takodje s obzirom na povoljnu vodenu zvezdu ovo jeste mesto koje je povoljno za postavku tronoge zabe, ali dobro pripazite kako je orjentisete, najbolje je ako moze biti usmerena ka najboljem pravcu onoga ko u dom unosi najvise finasija (shodno povoljnim pravcima koje sam vam navela pored kua broja).

E ovde mi nista nije jasno :))).

Sta je VU LOU? Pokusala sam da nadjem na internetu, ali bezuspesno. I gde u severnoj delu? Pretpostavljam da je to komada gde je ljubicasta tackica u dnevnom boravku? Ovo za pravce, recimo da mi je jasno, mada cu se pozabaviti sajtom koji si navela

Iako je prebivaliste neharmonicno, treba se fokusirati na oblasti koje nose povoljne kombinacije a to su: SZ koji je izuzetno povoljan za stvaralastvo, ucenje ali i za romanticne veze pa bih vam ja preporucila da u ovoaj deo prebacite lezaj (dasnja pozicija ukazuje na rasprave zbog necije lose naravi) a slobodno postavite radni sto ukoliko se neko bavi pisanjem ili bilo kojim drugim umetnickim radom. Takodje ovde mozete da implementirate u prostor sporu tekucu vodu ali ne preveliki objekat i ne previse vode.

Izgleda kao da ne razumem ove kompasne direkcije :)))). Ako sam te dobro razumela, predlazes da postavimo krevet u spavacoj sobi na SZ! Po mom vidjenju to znaci na izlazna vrata ka terasi ili eventualno na zid izmedju izlaznih vrata ka terasi i vrata ka predsoblju! Verovatno nisam dobro razumela, jer mi nije logicno.. Ustvari, to sve se verovatno ne odnosi na spavacu sobu, jer si rekla da stavimotekucu vodu, a po mojim saznanjima u spavacoj sobi ne treba da bude vode....:))) vidis, nista mi ovo nije jasno..

[Jasno je da tv aparat shodno elementu, ali i samoj funkciji i nameni, uzurpira jednu od najboljih direkcija, mozda ako analizirate sadrzaje koje ste pratili na programskoj shemi i povucete neku paralelu sa zbivanjima.

Posto za sada nismo u mogucnosti da premestamo tv, iz poznatih ti razloga mnoge nam stvari padaju u vodu :)))), pa me interesuje da li mozemo nekim "lekovima" da poboljsamo situaciju, mada tv ne zauzima mnogo prostora. nalazi se na povisokoj komodi u kojoj ima dosta mesta...

Ukoliko se nekome otvori prekomorsko putovanje dobro ga je iskoristiti i podrzati postavkom slike crno bele prikaza vode na zid do vrata u predsoblju.

Kad se udje u predsoblje sa leve ili sa desne strane vrata?

Eto, to bi bilo to :))))...Hvala na razumevanju i strpljenju.

I samo da napomenem zadnji pasus pre slike, gde se pominje haos... Potpuno si u pravu. Bukvalno smo u haosu, zato sam te i molila za hitnost. U momentu je delovalo kao da nam sve ide od ruke, a onda odjednom kao kula od karata... i sto je najgore, jos nije stalo :(. Hvala ti i za metaforu s pocetka price. Shvatila sam sustinu i slazem se sa tobom.
Hvala ti jos jednom.
Pozz[/i]

Jel ja jos uvek da cekam ili...?
Jer pri kraju teksta je pisalo da se obratim ako treba neka pomoc, a meni svakako treba...

boje u kuhinji

Draga Majra
Obracala sam Ti se prosle godine, dosta si mi pomogla, uradila sam u stanu sve kako si mi sugerisala.
Medjutim, sada pocinjem da pravim namestaj po kuci.
Volela bih da se poigram bojama Ha ha ha
krecila sam sve u belo, upravo iz tog razloga.
Saljem Ti opet sliku stana, uz napomenu da je dosta toga promenjeno, uz Tvoje sugestije i boljitak se osetio. Hvala Ti puno na tome.
Ovaj put, interesuje me koju boju mi predlazes za kuhinju? Napominjem da nemam trpezariju. Ja bih da to bude crvena boja, jasno mi je da je to jaka boja, agresivna mozda za kuhinju, pa Ti se zato i obracam za pomoc.
Podaci za mene i supruga su:
Ja: 12.05.1973.
Partner: 26.01.1972.
a ovo si nam Ti izračunala
Ledy – 6 zvezda Metal (Z, JZ, SI, SZ)Ledy Ledy – 6 zvezda Metal (Z, JZ, SI, SZ)
Partner: 2 zvezda Zemlje ( SI, SZ, Z, JZ)
Sa nestrpljenjem ocekujem Tvoj odgovor
I hvala Ti jos jednom, puno si nam pomogla
http://img695.imageshack.us/img695/1761/stan.th.png

Kuhinja i boje u stanu

Kuhinja zbog svoje centralne pozicije, i zbog kompasne direkcije ulaza ne bi trebala da bude u dominaciji vatrenog elementa ili njegovih karakteristika. Uvek je manje bolje kada se radi o ovako kardinalnom elementu. Prosto sledeci prirodu ako gledamo koliko ima oko nas u okruzenju jasno crvene boje ukazuje na balans i meru za kojom treba da tezimo i pri uredjenju prostora.

Kuhinja treba da je od prirodnih materijala, u jang paleti a s obzirom na prisustvo zvezde 4 i zvede 1 pozeljnije je da se podrze ovi elementi. Sto prakticno znaci boja lavande sa porcelan drskicama, valovite strukture i uspravni pravougaone forme elementi, kombinacija drvo i keramika je nesto cemu treba teziti.

Svakako mozete uneti u detaljima akcenete, ali opet naglasavam s merom, jer sama kuhinja po sebi zbog prisustva sporeta ima veoma "ziv" elemenat vatre.

Licno ne bih posegla za crvenom bojim elemenata.

U svim ostalim delovima prostora s obzirom da ste posegli za belim zidovima boje koje sam predlozila za harmonizaciju u pojedinim oblastima unesite upravo kroz dekorativne tkanine, zavese, tepihe, mebl i sl.

majra 

Site Admin

nov život :)

Draga Majra, pre 2-3 godine sam Ti se obratila vezano za preselenje u nov stan, trebale su mi informacije kako da stan uredim u skladu sa feng šuijem. U to vreme sam živela sa dečkom, a sada je došlo do promene, tj. dečko se odselio, ja sam ostala sama u istom stanu i hoću da ga sada preuredim. Šaljem Ti sliku stana, kao i potrebne detalje:
- Zgrada je zidana 2003.godine
- Datum rodjenja 12.5.1973.
- Ulaz u zgradu je u istoj poziciji kao i ulaz u stan, a pored zgrade prolazi manja, slepa ulicica. Druga polovina terase i spavaca soba gledaju direktno u drugu zgradu, koja je oko 10 metara udaljena od zgrade. Dnevna soba i prva polovina terase imaju relativno dobar pregled, gledaju preko krovova, na prvom spratu sam.
Možeš se igrati bojama, stan je delimično sređen, ali obzirom da sam sada ttu samo ja, hoću da ga sredim kako meni odgovara. Dnevna soba je u fazi preuređivanja, pa iz tog razloga s nestrpljenjem očekujem Tvoj odgovor da vidim gde šta da stavim i u koje boje da krečim. U hodniku sam ubacila žuti nameštaj (sunce žuta boja) i divno je kad se uđe spolja, deluje veselo. Nameravam da staavim tu i neke crvene detalje...Dnevna soba mi je u crveno-zelenoj kombinaciji..ne znam šta Ti misliš o tome...gde da stavim TV...? Jednostavno sve što smatraš da je bitno, reci mi.Kao što sam rekla, trenutno sam sama i što pre bih da nađem nekog frajeraa :),znači prrvo obrati pažnju na ljubav :).
S velikim postovanjem. Pozdrav.
i hvala unapred

http://img684.imageshack.us/img684/1839/sexyladyplanstana.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Prirodno okruzenje

Što se tiče boja u stanu, bez obzira na promenu statusa one su radjene u odnosu na natalnu mapu doma. To je neka paleta boja kojom slobodno možete da raspolažete, bilo pri odabiru boja za zidove ili za dekorativne elemente s tim da ove godine jugoistok treba poštedeti od energije vatre zbog upliva na godišnjem nivou, uputnije je opredeliti se za neku jin hladniju boju koja gravitira ka energiji metala a koja će vama kao matična i prijati. S obzirom da ste pripadnik po rodjenju elementa metala, verujem da u ovom momentu prija žuta na ulazu, jer nosi sa sobom energiju zemlje tj. prihvatanje, osećajnost i intuiciju. Da bi ste otvorili put novoj romansi ili dinamičnoj vezi stavite crveni kvarc u taj ulazni deo. Ukoliko ne možete da ga nabavite, može da posluži i ružičasta sveća u staklenom svećnjaku. Vodite računa da palite sveću najmanje jednom nedeljno. (nemojte da je zaboravite upaljenu!)

Takodje na istoku možete postaviti neke simboličke objekte koje vas asociraju na ljubav kakvu želite, ali da to ne budu mandarinske patke, jer taj objekat mogu da uspešno koriste samo venčani partneri, u suprotnom ne nose takvu simboliku. Devojka koja ima želju da formira stabilnu vezu, da ostvari bračnu zajednicu dok se to ne realizuje u bukvalnom smislu postavlja druge simboličke objekte tipa, slike božura i sl. Što se tiče boje za zidove dnevna može da bude slonova kost ali da je sjajna, ne iz palete elementa zemlja, već iz palete elemta metala, pa ako i belu birate treba da je sjajna ne mat, a kroz detalje možete i treba uvesti sve elemente. Pa tako kroz namestaj unosimo drvo, a bojom mozete uneti malo vatrene energije, ali nastojte da bude sa merom.

Naime kako ste napisali zeleno/crveno, u ciklusu elemenata drvo stvara vatru, vatra radja, zemlju, ali s obzirom na vas elemenat i direkcije koje poklapa dnevna soba, vremenom ako preterate sa elementom vatre osecace te se sputano, kao da ste pod stalnom kontrolom i inhibisani, zemlja ako bude prenaglasena ce vremenom slabiti vasu energiju, pa od pocetnog oduševljenja koje daje zuita, dodjemo često do depresije i inercije. Zato sam i istakla značaj da u prostoru bude sve sa merom. Prostor treba da odiše lakoćom, da bude vrlo elegantan, ne kičast već da više naginje čistim linijama.

Sada ste u prilici da pomerite tv aparat na ranije predloženo mesto i ujedno rotacijm sa krevetom sebi obezbezdite u izvesan mir dok boravite u stanu. Prvobitna pozicija ukazuje da ste bili stalno na nekom "udaru" i da je bilo puno dana provedenih u strepnji, zbog raznoraznih razloga, koji i nisu bili te težine ali vi to tada niste bili u mogućnosti sagledati. Figurativno bi se moglo reći da ste stalno "sedeli" kao na iglama zbog nečega.

U spavacoj sobi kao prvo odmaknite krevet od zida sa kupatilom, dušek iznesite bar 8 casova da bude na direktnom suncu i onda ga okrenite na stranu koja je do sada bila donja. Pored kreveta stavite tamo lepu lampu i nju drzite upaljenu tokom večeri, bilo bi dobro da ima takvu formu da baca svetlo u vis. Nabavite novu posteljinu, i namirišite je vašim parfemom, na krevet s obzirom da je ako dobro uočavam posredi bracni krevet, stavite malo vise jastučica dok ne budete u novom partnerskom odnosu, da umanje prazninu. Lekoviti predmeti su svi oni koji simbolizuju Vodu i Zemlju, i oni ce vas obogatiti osecanjem deljenja i komunikacije u ljubavi. Lako cete dodati skoljke sa plaze, uglacani sljunak, sjajno kamenje koje su izbacili talasi na obalu. Slobodno neka budu raznobojni. Znaci budite slobodni na napravite sami svoju kolekciju od onoga sto pokupite iz setnje, slike i razglednice, mora jezera ili kao crtez takodje ce oziveti vas ljubavni zivot.

Druga varijata je da na primer uzmete staklenu posudu i napunite je plavim i crnim klikerima i postavite je na najvisu policu. Mozda necete biti u prilici da posmatrate nijanse Vode, ali one ce delovati na vas. Ako ovome dodatesvetlo zutu ili zagasito mrku kroz druge elemente dobicete pomoc da krenete putem ka boljem razumevanju vaseg odnosa prema drugim ljudima. Slika sa ramom od tamnog drveta, ili crna i tamno plava zastupljena u prekrivacima, za krevet, roletnama, zavesama, jastucicima ce povoljno delovati na proticanje u ovom prostoru.

Trudite se da izbegnete kovano gvozdje, previse metala jer – iako vam se moze dopasti, ono moze stimulisati vasu energiju kao magnet velike privlacnosti ali i izazvati ekstremne emocije, koje bi Vas ucinile konfuznim po pitanju vaseg osecaja za integritet i odanost.

Sve predmete koji vas asociraju na prethodnu vezu, spremite tamo gde je uspomenama i mesto.

Dakle kada krenete da uredjujete, zamislite da zivite negde na moru, i krenite da pravite sliku koju vidjamo kada odemo na letovanje, lepe belo plave kuce za osuncanim segmentima, ciste i besprekorne posteljine gde ima svega ali gde sve odise harmonijom i izgleda kao da se zidovima ne zavrsava prostor u kome jeste.

majra 

Site Admin

Hvala puno Majra,
nije mi samo jasno pred kraj teksta, vezano za staklenu posudu sa plavim i crnim klikerima, da li treba da je napunim vodom ili je to figurativno rečeno :)? (ja sam žena plava).
I još jedna stvar: slike u stanu. SKoro sam kupila jednu sliku, koja me baš asocira na feng šui: slika je žuto-crvena, a na slici su dvoje kako se drže za ruke, a kao da su u nekom krugu...slika se inače zove "susret" i hoću da je postavim u predsoblju, mislim da bi dobro rešenje bilo da čim se uđe spolja, vidi se prvo slika.
Kakve još slike da postavim u stanu? koliko sam čitala to bi trebalo da su planine, vodopadi, mirna voda...jedino što ne znam baš gde da ih stavim...pretpostavjam da boje ovde nisu mnogo bitne...
Hvala puno Majra, oduševljena sam, kao i uvek...

Simbolički objekti

vezano za staklenu posudu sa plavim i crnim klikerima, da li treba da je napunim vodom ili je to figurativno rečeno

Sa figurativno, ne sipate vodu.

a na slici su dvoje kako se drže za ruke,

mozete postaviti u predsoblje

Kakve još slike da postavim u stanu?

O simbolici slika možete više pročitati u temi:

Simbolični objekti i feng shui lijekovi, iskazivanje želja
i u našoj riznici - tekstovi: Tekstovi

Suštinski svaki elemenat počevši od boje, oblika, motiva se analizira i nastoji odrediti pripadnost energetskoj fazi, tj. elemetu.

majra 

Site Admin

   sexy lady .....novi momenti...

Poštovana Majra,sređujem dnevnu sobu,u kojoj imam tv,garnituru za sedenje+fotelja-ljuljaška,stočić i cveća.Sav nameštaj bih da mi bude u beloj boji,ako imate neki predlog za boju,možete mi reći(imam crvenu, zelenu i bež boju u sobi)Da li mi možete predložiti gde da držim tv(nije baš najjasnije),kako da mi bude okrenuta garnitura za sedenje(može biti ugaona ili iz dva odvojena dela) i hoću da napravim biblioteku, koja bi bila u donjem delu sa fijokama, a gore stakleni deo za knjige. Hvala puno

15.11.2012 14:24

   sexy lady dodatno pitanje

poštovana,
htela sam samo još jedno dodatno pitanjce: da li bih mogla da stavim tv na zid (nosač) na zid između ulaza u dnevnu sobu i ulaza u kuhinju?
hvala

21.11.2012 22:16

   sexy lady i još jedno dodatno pitanjce :):

dobila sam sliku na kojoj je brod koji vuče blago...u kom delu stana bi trebalo da mi stoji ta sličica? Hvala

20.01.2013 13:00