Zanima me kako srediti deciju sobu, Feng Shui tehnikom Feng šui

Postovani, treba da se uselimo u stan u kome se nalazi soba iznad i ispod koje se nalaze kupatila. Stan je adaptiran i napravljen od dva manja tako da je ta jedna soba zapravo kupatilo. Koji je Vas predlog sta da radimo sa tom prostorijom i kako da je sredimo, prijateljica mi je rekla da je mozda resenje da plafon sobe ofarbamo u crveno, ali ne zna kako da resimo pod?
Malo mi je bezveze da plafon bude ofarban u crvenu boju!
Tu sobu sam nameravala da bude za decu, ali vise nisam sigurna. Cak mi je receno da nije podobno ni drzati hranu u takvoj prostoriji.
Ako imate neki predlog ili sugestiju, bicu zahvalna.
Emiliema :?

molba za sve admine

Molim sve ljude koji imaju malo dobre volje da mi kazu sta da radim, nadam se da Vam nije mrsko!?
Unapred zahvalna, Emiliema.

Efekti toaleta na krevet

I sami uvidjate nepovljnost polozaja koji ima soba. Ako izuzemo sva saznanja iz feng shui-a tesko da ce bilo kome biti prijatan boravak u sobi u kojoj se naizmenicno cuje vodokotlic, masina, odvodnih cevi....

No, kako pretpostavljam da je to vas definitivan izbor i odluka, predlog vase prijateljice da ofarbate tavanicu u crevno nije adekvatan. Crvena boja se vezuje za energiju vatre i ona shodno prirodi (a crvena boja u prirodi nema dominantnu zastljenost) ne bi trebala da bude suvise intenzivna. Energija vatre se smatra dvoseklim macem, posredi je faza ci-a koja ima snazan potencijl da podstakne sticanje priznanja ali i potencijal kada dosegne svoj zenit i otme se kontroli i da povredi. To je izuzetno jang elemenat koja ne primereno upotrebljen je stetan isto kao i njegov nedostatak.

Stetnost polozaja kada krevet deli zajednicki zid sa toaletom se u nekoj literaturi ako lekovita mera preporucuje da se isti oblozi crvenim tapetama ili pak da se omoluje kako bi se simbolicno "sagoreo" nepovoljan upliv na osobu koja spava. No, crveni zidovi su isuvise jang i nisu preporucljivi za spavacu sobu, jer ona prevashodno svojom namenom sluzi odmoru sto ce uz ovako jang upliv biti veoma diskutabilno.

Kako niste prilozili nista od validnih informacja jedino sto mogu da vam sugerisem da ne postavljate krevete u vertikali (ispod) toaleta, i masine. Za bilo kakve sugestije nuzno je da dostavite sve informacije kao i kada se radi analiza celokupnog zivotnog prostora. Znaci najvaznija preventivna mera je da se upozate sa rasporedom sanitarnih elemenata i na gornjem i na spratu isod vas i da postavite tako krevet da izbegnete los uticaj, ovakava postavka se preporucuje i kada je ona u suprotnosti sa orjentacijom uzglavlja koja se daje na osnovu pripadajuceg Kua broja.

majra 

Site Admin