Feng sui za dobru srecu i zivot u harmoniji - istocna Feng šui

Veliko hvala svima vama , a posebno Majri od koje sam poslednjih nekoliko meseci naucila puno toga u vezi Feng Shuia i uspela malo po malo da unesem harmoniju i dobru srecu u svoj dom, iako sam svesna da sam na samom pocetku i imam tako puno pitanja.
Zato, jos jednom hvala vam sto postojite i zelim vam sve najbolje.

letece zvezde

Zahvaljujuci Lilijan Tu uspela sam da uradim natalnu kartu svoje kuce i sada sam u fazi tumacenja letecih zvezda i lecenje onih nepovoljnih kombinacija.
http://img6.yfrog.com/i/kucabr12.gif/

Pomocu njene knjige nasla sam sve kombinacije, osim jedne koja mi se nalazi bas u spavacoj sobi.
Imeno, kombinacija je sledeca:
periodicna zvezda je 9, planinska je 6, vodena 5, a za ove 2009 god. ulece 4 kao godisnja. Soba se nalazi i juznom sektoru kuce.
Zasad radim uz pomoc okrugle demarkacije tlocrta koji mi se cini najprecizniji sto se tice ove kuce, ali buni me to sto skoro sve prostorije dele po dva sektora letece zvezde, i kako da to uramnotezim - dali da uzmem veci deo sobe koji upada u neki sektor?
Unapred vam hvala na misljenje.

Letece zvezde - prakticne mogucnosti

Kombinacija planinske zvezde 6 metal (sustinski povoljan broj) i vodene zvezde 5 zemlja (losa naklonost), ukazuje shodno odnosu elemenata (zemlja stvara metal, tj, metal iscrpljuje zemlju) da usled gubitka autoriteta i postovanja moze uslediti finasijski gubitak, kao posledica gubitka uticaja i moci. Kako je periodicna zvezda 9 Vatra ona po svojoj prirodi pojacava propratnu kombinaciju, bilo povoljnu bilo nepovljnu. Godisnja zvezda 4 ne aktivira kombinaciju ostalih brojeva. Tako, zvezda 4 drveta deluje po svome donoseci mogucnosti seksualnih smetnji. Metal ce pomoci da presece dejstvo neuvremenjenog broja 4 drveta. Sve ovo ukazuje da data oblast treba da bude uredjena u kombinaciji boja elemenata metala i vode.

U pogledu sagledavanja pojedinih sektora prosto se vodite tim sa cim se susrecete, ukoliko recimo dnevna soba biva zahvacena sa dva sektora, razmotrite kombinacije planinske i vodene , to evaluirajte u odnosu na korisnike i ciljano recimo pozicioniranjem sofe na kojoj najvise sedate iskoristite blagodeti povoljnijeg sektora.

Znaci prakticno imate opciju da ako je povoljan upliv u oba sektora koja pokrivaju idete jos suptilnijom organizacijom i postavkome elemenata namestaja pocevsi od stola do omiljene fotelje, ili nekog objekta kojim dodatno energizujete tj. snazite dobar upliv. Ako je pak jedan deo sa nepovoljnim uplivom, upravo ovako sugerisanim manevrom izbegnite duze zadrzavanje ili poziciju kljucnih elemenata, dakle to vam daje velike mogucnosti da dobre uplive bas iskoristite a one manje blagonaklone prosto manje osetite. Tamo gde treba lek postavite i to je sve.

Primarno je dakle da se zastitite, ako zelite jos bolju organizaciju unutar samo jedne prostorije, ukoliko su recimo oba sektora san e bas povoljnim uplivom idite sa novom podelom od samih tih vrata, kako bi ste ipak preracunom srecnih zvezda i u takvom ambijentu izvukli najpovoljniju poziciju. Srecne zvezde upravo nude to resenj, kao i poznavanje Kua broja korisnika.

majra 

Site Admin

Marja, puno ti hvala

ovaj tvoj odgovor ohrabrio me je i daje mi mogucnost raznih kombinacija narocito boja.
Jedino sto me malo buni je to sto je spavaca soba u juznom sektoru, i dali to nece biti u sukobu sa bojama elemenata metala i vode, na pr. nijanse plave boje, zavese , prekrivac i sl. nasuprot boje vatre :?

Sto se tice dnevnog boravka, ( inace kucu mog verenika koji je vec poceo harmonizaciju kuce po Feng Shuiu, a ciji kua broj je 3, a i moj isto je 3 :oops: ) 1/3 sobe ima kombinaciju periodicne zvezde 3, sa plninske 3 i vodene 2, gde treba biti mirno, bez zvukova i preterane aktivnosti
a onaj veci deo sobe spada u periodicna zvezda 4 sa planinske 2 i vodene 1. Imeno, TV, muzicki sitem, zvucnici ( kao ljubitelji lepe muzike :) ) u onaj veci deo nadam se da nece smetati.

Veliko hvala jos jednom, jer polako pocinju da mi se razjasnjavaju tajne ove divne nauke i umetnosti.

Ulazna uvata zgrade ili stana?

Radeci na letecim zvezdama stana mog prijatelja prema ulaznoj vrati stana, u istocnom segmentu gde je kuhinja, ispala je losa kombinacija LZ 5/5/2. Vodeci se time, vratila sam se 1975 god. kada je on izgubio svoju majku od neizlecive bolesti, i 1984 kade je zivot njegovog oca bio ugrozen bolesti bubrega, a te godine u taj sektor uletela je godisnja 2.
Ali, kad sam uzela savet Lilijan Tu i izradila LZ prema ulazna vrata zgrade, onda je sve ispalo drugacija, a ta konkretna zlokobna kombinacija 5/5/2 nije se pojavila. :???:

Sada u tom stanu zivi njegov brat sa suprugom i bebicom od 6 meseci, :) koji su hvala Bogu dobri, ali izrazeni su im finasiski problemi koji su se nenako naglo poceli uvecavati zadnjih godinu dana, a koje nazalost stvaraju i nervozu. Inace prije 2-3 godine finansije su bile odlicne.

Sada u meni ima neka mala sumnja, dali je ipak ulazna vrata stana dijagnosticirala problem zdravlja ?

Zanima me Vase cenjeno mislenje.

moj tlocrt stana:

http://img707.imageshack.us/img707/9947/slavicavidakovic.th.jpg

moj kua broj: 3

Letece zvezde prema ulazna vrata stana: matican niz -

(po redosledu: periodicna, planinska, vodena)

SI - 8, 5, 2 I - 3, 9, 6 JI - 4, 1, 7

J - 9, 6, 3 JZ - 2, 8, 5 Z - 7, 4, 1

SZ - 6, 3, 9 S - 1, 7, 4 centar - 5, 2, 8

letece zvezde prema ulaz u zgradu: biserni niz

SI - 8, 9, 7 I - 3, 4, 2 JI - 4, 5, 3

J - 9, 1, 8 JZ - 2, 3, 1 Z - 7, 8, 6

SZ - 6, 7, 5 S - 1, 2, 9 centar - 5, 6, 4

da naglasim da balkon nije ispode krova zgrade pa neznam dali treba da se uzme u tlcrt kao deo stana, a zgrada je iz 1948 god.

unapred zahvaljujem Majri na savetima :)

istocna: moj tlocrt stana:
da naglasim da balkon nije ispode krova zgrade pa neznam dali treba da se uzme u tlcrt kao deo stana, a zgrada je iz 1948 god.

Malo je nejasno sa tlocrta, no da bi smo odredili sredinsnju tacku u stanu odakle vrsimo dalje razmere nuzno je da to razjasnimo na tlocrtu. Znaci, jos jednom premeri balkon i ceo spavace sove, duzinu, pa ukoliko zauzimaju vise od 1/3 celokupne duzine tj. sirine onda nisu posredi projekcije; prakticno to znaci da ih obuhvatamo u docrtavanju do pravilne forme. Ovako slobbodno gledajuci mislim da balkon jeste projekcija ali za deo spavace sobe mislim da nije vec da se usek pojavljuje u prostoru koji "pokrivaju" stepenice. No, zadnju rec ce ipak dati mere. Premeri pa da postavimo ostale predloge.

majra 

Site Admin

majra,

meranja su precizna do santimetra. Onaj zid na kojim se nalaze vrata dnevne i spavace sobe je noseci zid koji deli stan na dva jednaka dela, (ako ne uzmemo i balkon u tlocrtu) tako da deo spavace sobe koji "strci" kao projekcija, zahvata pola sirine stana.

Sto se balkona tice, i on zauzima vise od 1/3 duzine celokupnog stana, odnosno celi juzni sektor i 1/3 od jugoistoka.

Jos nesto sto se dvoumim oko toaleta, koji nazalost zahvata istocni sektor, a i ja i moj partner smo kua 3.

Ako si primetila na tlocrtu, ima malo antre levo od ulazna vrata, koje je 1 m2, pa se posle ulazi zasebno u toalet i u kupatilo. Razmisljam o tome da ih spojim u jedno, a da prosirim trpazariju prema delu kupatila, i tu bih smestila mali radni kutak sa kompjuterom vizuelno svodom ili sankom odvojen od trpazariju... Ne znam koliko mi je to pametna ideja.

Istok i jugoistok dnevnog boravka (u kojem inace imam TV, jedan veliki kauc, malu antikvitetnu vitrinu sa kristalom i prilicno veliku biblioteku koja ide uza zid prema spavacu sobu i toliko, jer je prilicno velika, 20 m2 i prazna) su mi daleko od prozora, pa biljkama ne odgovara, tako da mi ostaje jedino da zelenom bojom pojacam meni vazan istocni sektor.

Stvaranje produktivne atmosfere i podsticaj blagostanja

Shodno pravcu gledanja u cilju harmonizacije prostora bojom nuzno je u oblasti:

- jugoistoka i istoka upotrebiti crvenu ili purpurnu
- juga i severa belu

Metafora:

Uzorana ledina

Iskusicete pocetne teskoce. Forsiranje vaseg puta samo ce vas odvesti u nezeljen pravac. Ako pak prizivate najjace snage vaseg razumuma naci cete ono sto vam je potrebno za uspeh. Nemojte prenebregavati mogucnost da su teskoce sa kojima se suocavate izazvane vasim nacinom sagledavanja sveta. Ako otkrijete svoje skrivene talente i neiskoristene resurse pratice vas dobra sreca. Uz pomoc dobrih ljudi postacete uspesni mozda caki poznati, i za drugo vreme cete moci da delite svoju srecu sa mnogima.

Za prostor koji je namenjen zajednickom boravku a u ovom slucaju je to stan u celini jer niko nema odvojenu radnu sobu na primer, potrebno je odrediti uzajamno harmonicne zvezde i tu paletu atributa kombinovati sa paletom - predlogom za harmonizaciju u pojedinim oblastima a akcente tj. detalje uneti one koje sluze u svrhu lecenja ili energizovanja odredjene oblasti.

Sto se tice dileme oko preuredjenja, treba imati u vidu da ukoliko se iznad nalazi takodje toalet u vertikali onda nikako nije preporucljivo da se iznad trpezarije nadje takav vodeni cvor, s druge strane ako nema iznad stanova (ako sam dobro shvatila, prosirenje trpezarije zarad komoditeta nije losa ideja ali s napomenom da taj zid moze biti iskoristen za postavku neke komode koju bi ste oplemenili cvecem, jer zid do kupatila nije povoljan da se uz njega postavi radni sto. Ono sto se sada uocava jeste da bi trpezarijski stol i u ovim uslovima trebao da se nadje vise levo ako gledamo sa ulaznih vrata u kuhinju, tj van linije vrata, ono sto bih jos ovde uradila je postavka jednog velikog osmouglog ogledala na zid do kupatila u zlatnom ramu, ispod bih stavila komodu a potom stol da se ogledate, tj da se lepo vidite kada sedite, pri cemu bi punijim draperima ili rolo zavesama zaklonila da se u ogledalu ne vide elementi iz kuhinje (sudoper, sporet).

Takodje bih ova dva funkcionalna dela naglasila sa dve odvojene prostirke, ispod trpezarije bih stavila kvadratni svetao bez boje a u kuhinju belu stazu prirodni materijal tipa onih tkanih. Takve bi i zastore stavila, malo gusce tkanje i trake za vezivanje bi ukrasila „dragim kamenjem", a na trpezarijski stol bi postavila besprekorno beo riselje stoljnjak i na njega staklenu ciniju koju bi ukrasila takodje dragim kamenjem bocno a u nju stavila voce. Generalno ovde zbog kombinacije 6P3V9T koja ukazuje na jednu nepredvidivu kombinaciju koja moze doneti i iznenadne srecne okolnosti predlazem ojacavanje dragim kamenjem. Moze to da bude i slika na zidu izradjena od kamenja, i sl. Ono sto jos ovde treba preduprediti je cinjenica da zvezda 6 metal razara drvo, i da bi smo ciklus povezali u produktivan znaci treba uneti elemente vode tj atribute, zato tepih moze da ima u sebi talase, ili da sve bude u crno beloj kombinaciji elegantno, ili da prostirka bude modro plava, a mebl za stolice kombinacija plave i bele uz uzorak koji odgovara elementu vode, pa nekoliko stabljika bambusa. Vrata od ovoga balkona treba da su uvek zakljucana kada napustate dom.

U kuhinji vodite racuna da se elementi nalaze adekvatno polozeni i razdvojeni drvenim komadima namestaja, a u jugozapadni ugao mozete postaviti jednu urnu sa jin vodom za smirivanje, mozete je oplemeniti i nekim esencijalnim uljem tipa bosiljka lavande i sl.

Sam ulaz zbog disharmonije oplemenite nekom lepom vecom slikom koja ce imati dominantan purpurni kolorit i ram, prostirka neka bude rubno oivicena belim i neka je spricana bojama metala. Na sam ulaz postavite zvoncice metalne kako bi suprimirali upliv 5P2V. Na vrata metalnu plocicu ovalnih uglova i broj iznad vrata.

U dnevnom boravku:

Severozapad: 3P (drvo) 9V (vatra) 6T (metal)

Drvo stvara vatru, 9 vatra je vremenska zveda finansijskog prosperiteta pa je ovaj prostor povoljan za kucnu kancelariju, radni kutak i sl. Da bi se obnovio produktivan ciklus potrebna je zemlja: drvo stvara vatru, vatra stvara zemlju, zemlja stvara metal.

Zapad kombinacija 4V1P7T ukazuje na povoljno tlo za sticanje dobre reputacije narocito kroz pisanje umetnicki ili naucni rad, ali i povoljne uplive za romanticne odnose, no ova kombinacija ima jos jednu dimenziju, najcesce situaciju kada muski clanovi vrsljaju sa drugim zenama van porodice, ovu pojavu aktivira prisustvo vode, zato ovde imamo slucaj da je sam produktivan ciklus dovoljan sam po sebi (voda proizvodi drvo) stoga je najbolje ako je moguce upravo ovaj deo koristiti za ucenje i kreativni rad i drzati vodu podalje u protivnom se izlazete riziku stimulisanja zavodnicke sirene koja lezi skrivena u kombinaciji ¼. Povoljno je za biblioteku i kutak u kome ces ti citati i pisati.

Spavacu sobu pokriva severni sektor i kombinacija 7V4P1T: Metal cepa drvo, ali tu je periodicna zvezda koja ciklus okrece u produktivni i podrzava zvezdu koja unosi romantiku 4, ujedno vi ste kua boj 3 elemenat drvo. Ukoliko bi se osetili ucinci neuvremenjene zvezde 7 na nocnom stocicu se moze staviti u bokal sa posluzavnikom, voda za pice, a posao moze da odradi i ogledalo sa metalnim ramom ali tako pozicionirano da se tokom sna vi u njemu ne mozete videti.

Generalno u domu postoje povoljni sektori za finansisji napredak i to centralna oblast koju bi bilo dobro oplemeniti jednom stonom fontanom, potom jugoistok, severozapadni i zapadni sektor, dok za unapredjenje zdravlja i medjuljudskih odnosa treba ucestalije oplemeniti polje koje pokriva kupatilo unosenjem i izlaganjem morske soli, naprosto ceo ovaj prostor treba pretvriti uredjenjem u kucni spa-relaks kutak i posebno voditi racuna o higijeni i cistoci istog.

Na tlocrtu sam ucrtala poziciju za stonu fontanu koju mozes plasirati na neki stalak a strelica ukazuje na dijagonalu za manje osmouglo ogledalo u kome bi se ona ogledala, s tim da posegnes za proporcijama, tj povoljnim dmenzijama i da se u njemu ne vide vrata od toaleta. Kod fontane treba i svetlo, a po mogucstvu i kod ogledala.

http://img193.imageshack.us/img193/4070/istocna.jpg

majra 

Site Admin

Feng Shui za Vikend stan

[img]http://img266.imageshack.us/img266/76/stanvoohrid8.th.png

Uploaded with ImageShack.us

Podatoci za gradbata:

Zgradata e izgradena 1978-80 godina. Visoka e devet kata, a stanot se naoga na prvi kat. Vednas pod stanot e vlezot vo zgradata, inaku ima samo eden vlez, ubavo ureden trevnjak i ograda, cvekinja, sliva, vrba, bor, breza, jorgovan, lavanda, ruzmarin... koi so radost gi neguvam. :) . Paralelno so zgradata se naoga ulica koja vodi do ezeroto koe e na 100 metri kon desno, a na leva strana e raskrsnica vo oblik na T. Zgradata ima pravilen pravoagolen oblik.

Katovite se prilicno prostrani i imaat po 6 stana na sekoj kat. Nasproti vleznata vrata od stanot se naoga vratata od sosedite, oddalecena 7-8 metri , levo e liftot, a desno se skalite, oddaleceni po 3 metri od vlezot vo stanot.
Ovoj stan najcesto se koristi kako vikend stan.

Kratok opis na interierot :

Vo hodnikot do vratata od trpezarija ima pletena bela korpa za ves, i natkasna za konduri i civiluk pozadi vleznata vrata. Trpezarijata ima bela trpezariska masa so 4 beli stolici drveni i 2 crni stolici od kovano zelezo, dekorativni, mnogu ubavi. :)

Laptop stoi na drvena bela masicka, a do nego imam fikus. Do vrtatata iman nizok frizider nad kod koj imam ogledalo na zidot, vo koe se ogleduva masata. Od drugata strana na vratata imam fotelja (na rasklopuvanje) mala polica i lampa, i ja koristam za citanje.

Vo drugata soba ima staklena vrata prema hodnikot, a megu dvete prostorii e siber, koj retko se zatvara. Plakarot e bela boja crveni racki, kauc ( koj se spusta) , termo pecka pod prozorot i TV na drvena braon masicka. Na sredina e drvena masicka.

Kujnata e so beli plocki, bela rabotna masa i sadoper i visecki element so svetla drvo boja.

Kupatiloto isto ima beli plocki i elementi, svetlo zelena zavesa za kada i patosnica.

Site zidovi se bela boja, a podot e laminat vo svetlo drvo (buka) boja.

Moj kua broj e 3.

Site prozori i balkon se svrteni kon jugoistok, odnosno cel stan. Pravec na gledanje e JI2 - 131 stepeni.

letecki zvezdi prema ulaz vo zgrada po sleden redosled: periodicna, planinska, vodena

centar - 6, 7, 5
sever - 2, 2, 1
severoistok - 9, 4, 8
istok - 4, 9, 3
jugoistok - 5 , 8, 4
jug - 1, 3, 9
jugozapad - 3, 1, 2
zapad - 8, 5, 7
severozapad - 7, 6, 6

nekoi sitni detali:

nad TV imam mala ikona na Sv. Bogorodica so Isus bebe, i Devojka angel kako cuva devojce i momce pored reke.

Nad trosedot gi imam ovie sliki:

http://img7.imageshack.us/img7/177/3slikicustom.jpg

Na jug, imam slika na feniks, a na jugoistok slika na simbol dupla sreka.

ps. liniite na crtezot na stanot nad trpezariskata masa i nad Tv se tavanski gredi.

Se nadevam deka naskoro ke nabavam ispraven usb kabel pa ke mozam da ispratam nekoi sliki od stanot.

Na masickata kade stoi laptopot imam akvarium - kugla so tri zlatni ribici. Toe e vo jugoistocen sektor od stanot.

http://img130.imageshack.us/img130/9642/istocnaribicecustom.jpg

:opsirno:

pozdrav i odnapred blagodaram.[/img]

Jugoistocni sektor vikend stana :)

Jugoistocni sektor vikend stana :)

http://img15.imageshack.us/img15/5433/jisektor.jpg

Uploaded with ImageShack.us

i Jugozapadni sektor

http://img830.imageshack.us/img830/2125/jzsektor.jpg

Uploaded with ImageShack.us

:roll:

smeta mi ovaj frizider, nekako osecem da mi ne odgovara ovde, ali kuhinja je mala i tamo nema mesta za njega. Jedino da ga prebacim iza vrata trpezarije :?

foto dodatok

Trpazarija koja vo najgolem del deli jugoistocni i juzni sektor na stanot

http://img84.imageshack.us/img84/1681/trpazarija.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img826.imageshack.us/img826/8696/trpazarijaohrid.jpg

Uploaded with ImageShack.us

tavanska greda kako mnogu nepovolna struktura koja treba da se leci

http://img32.imageshack.us/img32/2315/tavanskagreda.jpg

Uploaded with ImageShack.us

:roll: