Feng šui uredjenje duplex stana u novogradnji - trojka Feng šui

Dragi prijatelji,
vec neko vreme citam ove strane, jer od skoro i moje interesovanje za feng shui. Divno napisano ali se ne snalazim.
Uselili smo se u nov stan, i sad je prilika da uredim sta se moze! :???:
Mislim da sam ponesto shvatila, ali u primeni bas mi tesko ide, i ne usudjujem se da menjam, te sve stoji.... Problem br 1. za sada: Biram boje zidova i zavesa i uopste BOJE, sta je starije strana sveta citavog stana ili te prostorije?!?
Iscrtala sam stan, koji je duplex, dodatno me muci, i odredila strane sveta po uputstvu... i od tada cekam da mi se aktivira korisnicko ime.
Unapred zahvalna :PPP

Odabira boja za enterijer, duplex

trojka: Problem br 1. za sada: Biram boje zidova i zavesa i uopste BOJE, sta je starije strana sveta citavog stana ili te prostorije?!?

Iscrtala sam stan, koji je duplex, dodatno me muci, i odredila strane sveta po uputstvu.

Da bi ste harmonizovali prostor bojom nuzno je da ocitate pravac gledanja, tj. kompas na ulaznim vratima doma (imate uputstva kako se pravilno ocitava), i da to dostavite sa godinom gradnje objekta, datumima rodjenja korisnika prostora sa tlocrtom.

Tek na osnovu ovih podataka mogu se uzracunati vase uzajamno harmonicne zvezde i uzvrsiti harmonizacija prostora bojom.

majra 

Site Admin

Ok, ovo moje dosadasnje citanje pada u vodu.
Da li mogu da ti posaljem podatke i da stanem u red za pomoc :oops:
Hvala unapred!

Draga Majra,
iscrtala sam tlocrt naseg stana. Zgrada je sazidana 2008, a mi smo se uselili marta 2009.
Moj suprug je rodjen 24.maja 1970, ja 12.novembra 1979, a cerka 12.aprila 2009.
Na ulaznim vratima kompas pokazuje 335 stepeni
Stan je na 4 spratu, hodnik delimo sa jos 3 stana. Ucrtala sam ulaze u zgradu.
Gornji sprat jos nismo uredili, a spavamo jos neko vreme sa bebom u sobi pa se selimo gore.
Kuhinja je vec napravljena, kombinacija bez i bukve, svi aparati su ugradni, sporet je plinski kompletno. I plakari u sobama, su nepomerljivi, bele boje.
U donjem kupatilu imam plakar sa bez frontovima, i jedan uzi crveni.
Jedino ogledalo trenutno u kuci je iznad lavaboa.

Trenutno resavamo i problem prostora u produzetku kuhinje ka prozoru, hteli smo da napravimo pult, i desno od prozora da stavimo jos neki lep friz koji ce se videti, u nekoj boji siv ili crn ili...
Jos nas muci da li da zatvorimo prostor ispod stepenista , to bi bio sjajan garderober, u koji bi iz hodnika odlagali jakne, cipele,...
Galerija je predvidjena da na njoj bude televizor, kompijuter, muzika, polica s knjigama, a nacrtani zid je samo buduca ograda, ali nisam uspela drugacije da ucrtam

http://img713.imageshack.us/img713/1761/stan.th.png
http://img521.imageshack.us/img521/1761/stan.th.png
Unapred hvala

Feng šui za skladan zivot

Zvezda po rodjenju:

Suprug: 3 zvezda Drvo
Trojka: 3 zvezda Drvo

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Suprug: 9 zvezda Vatra (purpurna)
Trojka: 4 zvezda Drvo (zelena)

Uzajamno harmonicne zvezde:

- 1 zvezda Vode
- 3 zvezda Drvo
- 4 zvezda Drvo
- 9 zvezda Vatre

Iz ovoga proistice osnovni stil uredjenja doma, dakle dom treba da je veseo, toplo dekorisan, sa pravougaonim i cetvrtastim oblicima, sjajnim cvetnim aranzmanima i umetnickim predmetima u bojama Drveta, Vode i akcentima elementa Vatre (svetlo plava, zeleno, mornarsko i modro plavi i u akcentima ruzicasto ili purpurno).

Metafora:

Zakopano blago

Ono cemu tezite bice na domak samo ukoliko uklonite prepreke. Vase postenje ce biti stavljeno na probu, otkrite svoje unutrasnje talente da ne biste sami sebi ogranicili napredak. Ako negujete i razvijate unutarnju vrlinu radite ono sto je pravedno, spremni budete da pomognete drugima to cete i sresti u zivotu.

Shodno kompasnoj direkciji ulaza i korelaciji sa vaism zvezdama po rodjenju postoji izvesna disharmonija koju terba prevazici uvodjenjem crne ili mornarsko plave na sam glavni ulaz, bilo da cete se opredeliti za sliku neposredno do vrata (sa dominatnim koloritom) ili prostirku.

Da bi ste harmonizovali prostora bojom oblasti severa, istoka i jugoistoka i juga treba uravnoteziti. U tu svrhu upotrebite:

- U oblasti istoka i jugoistoka crnu ili mornarsko plavu (dakako necete molovati zidove vec je uvesti kroz dekorativne tkanine i detalje)
- U oblastisevera zeleno/ svetlo plavo
- U oblasti juga zuta

U ostalim sektorima, pratite kompasnu direkciju i shodno nameni prostora uvodite neku od srecnih bja korisnika prostora. Znac ako je posredi radna sobu koju koristi vas suprug kombinujete boje atributivne elementu kompasne direkcije i unosite one koje za njegov licni stil vaze kao srecne. Uvek nastojte da uneste elemente tako da ciklus zadrzava produktivan smer.

Ako u celini osmotrimo a tlocrt jasno se uocava usek u severozapadnoj oblasti sto ukazuje na potisnuti elemenat Metala i indikuje prekide u komunikaciji, emocionalne blokade i konfuzne granice jednako kao i slabosti koje ugrozavaju izlucivanje i disanje. Najcesce ovo ukazuje i da se morate boriti protiv ogranicenog stizanja informacija do vas, i na teskoce da razvijete finansije. Da bi sanirali ove probleme upotrebite belu boju oko zidova uvucene oblasti.

Prva stvar koja se uocava su vrata toaleta dirketno naspram ulaznih vrata. Da se ne bi desavalo da pozitivni uplivi direktno „izlete“ u ovo podrucje nuzno je duz hodnika postaviti neki tanku visoku biljku koja ce kamuflirati pogleda a tim vratima (ucrtala sam pozicije).

Ono sto ne mogu jasno da sagledam na tlocrtu to je prostor u delu jug jugozapad. Naime, ukoliko se radi o kosini u domu (vidim ucrtane prozore) onda u ovoj oblasti nikako ne treba drzati bebin krevet. Drugo ovaj deo ako ste u mogucnosti u perspektivi osvetlite rednim svetlom niske voltaze koja bi trebalo da gori i tokom noci.

Na tlocrtu ne mogu da predocim gde dodje galerija koju pominjete jer vidim ucrtan i hodnikom povezanu prostoriju do kupatila sa racunaram. Ukoliko ove stepenice vode na galeriju onda mozete ispod da napravite spremiste, tj. Ispod steenista mozete odlagati sve sto trpi-dozvoljava da se po njemu „gazi“, s napomenom da ipak povedete racuna o ovom delu, da ga unutar dobro osvetlite i drzite besperkorno organizovanim i cistim jer ono zauzima i podrucje centralno u vasem domu koje jeste nosilac ukorenjujuce energije doma i kada je ugrozeno najcesce brzo se ipsolji na zdravstvenom planu. Zato slobodno napravite funkcionalan prostor, ali ga drzite urednim. Osim toga tu mozete imati dvostruku namenu ako se malo angazujete oko idejnog resenja pa da vam sa strane okrenute ka dnevnom boravku ista pregrada sluzi i kao biblioteka.

Takodje bi vam sugerisala da trpezarijski sto ako prostor dozvoljava uprav pozicionirate u taj deo koji pominjete do prozora, ono sto je vazno je da uvek treba da ima prostora da se oko stola slobodno krecete, ako to nije slucaj onda ga samo pomerite od stepenista ka kuhinji.

Bilo bi pozeljno da odvojite bar vizuelno prostor kuhinje. Takodje to mozete uciniti na nacih koji ste zamislili ugradnjom pulta s tim da mali dekorativni stub do plafona i lepa biljka uz njega moze da zaklanja pogleda na sporet. Ja sam malo skicirala na tlocrtu da bi ste imali predstavu na sta vas upucujem. Na ovaj nacin vam preostali deo prostora ostaje na raspolaganju da organizujete sedecu garnituru tj. Prostor gde cete se druziti vi i vasi prijatelji.

http://img33.imageshack.us/img33/9953/mapaletecezvezde.png

Ako osmotrite mapu doma svakako je severozapad sektor i centralnu oblast koji treba energizovati zbog povoljne kombinacije planinske i vodene zvezde koje suprugu mogu doneti veci pomak u karijeri a samim tim i uvecati novcani priliv u dom pa u poziciji na pultu (svetloplavi osmougao) postavite lucky baboo ili tri stabljike babusa.

Takodje mozete izloziti nesto sto simbolise pobedu, napredak u profesiji, sto simbolikom implicira velika postignuca u severozapadni sektor i smotak od sest kineskih novcica pvezanih crvenom trakom postavite kako bi ste srecu u investicijama osigurali. Takodje u tekucoj godini zbog upliva zvezda na godisnjem nivou da bi ste stitili dom i cuvali dobre uplive u zadnjem delu doma postavite sliku ili figuru nebeske kornjace, i ostavite svetla upaljena i tokom noci.

Ono sto bih vam jos predlozila u spavacoj sobi da jos jednom sagledate mogucnost razmestaja. Naime vas bracni krevet je „zatvoren“ sa jedne strane i to treba korigovati. Nuzno je da se sa svake strane kreveta ima bar 40cm i da je prilaz slobodan kako bi oba partnera imala oseca razumevanja, slobode, podrske i ravnopravnosti u odnosu. Osim toga ovakva pozicija kao sto je sada ukazuje (zbog pozicije vrata) na stalnu strepnju, na neki blagi nemir koji prekida san, i preko potreban odmor. Iskoristite najbolje prostor da bi ste aktivirali vase povoljne pravce na osnovu kua broja:

- Sever – veliki prosperitet i ugled
- Istok – dugovecnost i romanticni odnosi
- Jug – dobro zdravlje i harmonicni odnosi
- Jugoistok – mir i stabilnost

http://img12.imageshack.us/img12/8238/fenguitlocrt.png

majra 

Site Admin

Draga, Majra najlepse ti hvala, silno sam se obradovala tvom odgovoru.
Puno stvari smo u stanu promenili .
Vise nismo u sobi s bebom, vec na spratu.
Zidovi su nam jos uvek beli!!!!
Imamo predivan pult, ali ne znam koliko ce mi smetati bambus ako bude stajao tu gde si predlozila. Pokusacu, u svakom slucaju!!!! Bas imam utisak da moj dragi i nije cenjen onoliko koliko zasluzuje na poslu.
Pitanje:
Zelela sam da zid levo od ulaznih vrata okrecim maslinasto zeleno, ili nekom drugom zelenom. Da, ne?
I da li da stavim ogledalo levo od vrata. Nemam ni jedno ogledalo da se vidim cela! Tu mi je nekako najzgodnije, ali bi se video trpezarijski sto ( koji ostaju tu u sredini jer ne moze da stane ispod prozora), i prozor i vrata terase. Ako stavim ogledalo dalje niz hodnik videlo bi se stepeniste, tj. ispod njih.( i to je jos uvek prazno).
I jos sam procitala da nije lose staviti ogledalo u dno stepenista?! Nesto tipa da se ne "sjuri "energija. Nadam se da si me razumela na sta mislim.
Proslo je moje porodiljsko odsustvo, pa imam manje vremena da citam.
Jos jednom hvala.
Kurs za poboljsanje uspesnosti je odlican!

Pozicija ogledala

Mozete slobodno za taj zid odabrati zelenu, ali ne mojte da bude bas tamn, radije idite za nekom svezom nijansom. Ogledalo svakako ovde mozete postaviti, moze da bude i osmougo u zlatnom ili spricanom zlatnim ramu, s tim da se upravo tako ogleda bericetan sto trpezarijski tako ujedno vizuelno dupliramo bogatstvo (hranu... pa ne bi bilo lose da ovde stoji uveki jedna cinija lepa moze i ona na spratove sa vocem, mandrinam, jabukama zutim i sl.), ali nikako i stepenice, dobro ste to rekli. znaci tako ga pozicionirajte da se u njemu ne vidi stepeniste.

Mozete pre samog stepenista staviti neku vitku biljku da ga malo i zaklonite od pogleda.

Drago mi je da vam se dopada i samo radite polako korak po kork pa dozvolite malo da vam vreme pkaze efekat svake te poduzete akcije.

Srecne promene!

majra 

Site Admin

Nisam ocekivala ovako brz odgovor. Svaka cast.

Jedno zensko pitanje : Procitala sam da ogledalo ne treba da stoji
desno od vrata kad se gleda van kuce. Ovo moje ce biti oko 1.5m udaljeno od vrata, da ne brinem o tim prevarama? :???:

I jos nesto, stavili smo sat, okrugao, metalni,bela osnova sa crnim brojevima i skazaljkama na ulazna vrata, ima magnet pa je "'zalepljen'' na metalna vrata, koja su bele boje. Mnogo je slatko, neobicno i vidi se iz gotovo celog stana. Sta bi mi ti rekla, da ostane tu?
(Mom dragom je smesno sto brinem zbog te muske prevare ali mani ti to, zivot nosi mnogo izazova, neke ne treba izazivati)

Hvala

Objekti

Ovo sto ste napomenuli oko ogledala, iako ono pripada vodenom elementu, ne vazi. To se odnosi samo na vodene jang objekte, znaci zivu pokretnu vodu.

A sat, sa svojom formom se iklapa ali ne znam koliko vam je zaista potrebno da u polju karijere imate tempo gde se tempo odrzava stalno i gde se svaki minut i sekund meri. Razmislite. On daje ritam, pa ukoliko ste zadovoljni onda je i pozicija verovatno dobro instiktivno odabrana, no pozicija na ulaznim vratima govori i o tome da prelaskom kucnog praga stedite sebe od stresa i pritiska nekakvih rokov i sl. Ne bi me iznenadilo da i posao nosite kuci da dovrsavate.

Uglavnom casovnik treba ga uneti u polje gde se zeli kontinuitet, ritmicnost, i aktuelnost zbivanja.

majra 

Site Admin

Draga Majra, treba mi hitna pomoć!
Stan smo polako sredili i sve izgleda skladno, toplo, polako dodajemo detalje i generalno smo zadovoljni!
Poslušala sam većinu tvojih saveta. Nisam uspela da premestim trpezarijski sto i još uvek je kao na slici.
Soba prva desno je sada ćerkicina, a suprug i ja smo na spratu.
Problem je suprugova karijera, čak i zarada nije loša, međutim šta god započne nešto mu se ispreči, ne radi se o lenjosti, uporan je ali se uvek ispreči neki "objektivan" problem i ambicije i puno uloženog truda i vremena pada u vodu. Sad je opet na prekretnici daj ideju!
On se smeje mojim kreacijama po kući, ali prihvata čak i tri bambusa na šanku mu ne smetaju.
Unapred zahvalna.

Smbolicka podrska

Na severni zid u kuhinju postavite crno belu fotografiju u crnom ramu, to moze biti njegov znak u kineskom horoskopu, moze biti i logo firme u kojoj zeli napredovanje a moze biti i na primer pelikan, orao koji leti pod oblake... Mozete je i isprintati.

Takodje tu postavite kristalnu posudu i u nju uspite vode u koju cete poloziti 8 belih i jednu zutu kovanicu okrenutu jang stranom na gore. Vodu menjajte redovno.

U juzni sektor kopirajte diplome i sertifikate i izlozite da je njegovo bogatstvo vidljivo, da nije sakriveno od ociju javnosti.

U severozapadni sektor postavite sliku koja ukazuje na pomoc ljudi na polozaju, ili njegove fotografije sa ljudima na visokom polozaju i sl.

Nadam se da cete se ubrzo javiti, kada dodje do realizacije sklonite iz kuhinje postavljene objekte :)

majra 

Site Admin