Renoviranje stana uz pomoc feng shui metoda - plavivrt Feng šui

Draga Majra,
evo i ja se javljam, ne znam kako je moj muz poslao poruku, nadam se da ces moci da je postavis, ako ne, postavicemo je sami, samo da je nadjem, to je na njegovom mailu....pozdrav svim ljubaznim i veselim clanovima, osecam da je ovo jedan pozitivan forum sa puno dobre energije....

Draga Majra,

Sa zadovoljstvom sam procitala par stranica tvojih saveta za uredjenje stana po feng shuiu. I sama imam knjigu I pokusavam amaterski da odredim najbolje uredjenje za novi stan, ali, sad nas je troje, nedostatak prostora (opet), uvucene tacke…..itd, sve nesto sa cime ne mogu da se izborim. Zato sam potrazila pomoc I naisla na tebe...Ha ha ha Uskoro trebamo da se preselimo u veci stan koji se nalazi u jednoj staroj zgradi I dosta je zapusten. Nama se svideo zbog svog rasporeda, kvaliteta gradnje I blizine nekih nama bitnih stvari, a to sto je u losem stanju – pa sredicemo. Vazno nam je da nas sin dobije svoju sobu I da mi imamo malo vise prostora za sebe. Zato sam nacrtala skicu stana u ROOM ARANGER-u, verzija 2 (sa postojecim zidovima-kuhinja-ostava) I verzija 5 sa rusenjem tih zidova I nasim predlogom za uredjenje. Volela bih da mi das savet za raspored I boje u prostorijama, rasvetu, uredjenje I dekoraciju, pojacavanje odredjenih tacaka I lecenje nekih losih ako je potrebno. A sad nasi podaci:
Vesna:
28.09.1964. period rodjenja metal,
Zvezda po rodjenju 6 zvezda metala

Voja:
21.11.1966. perio rodjenja voda
Zvezda po rodjenju 7 zvezda metala

Dusan:
26.10.2004. period rodjenja metal
Zvezda po rodjenju 5 zvezda zemlje

Koliko sam ja uspela da izracunam, odgovara nam direkcija vrata novog stana, a za ostalo se obracam tebi za pomoc. Mogu samo da ti kazem da je to bio prvi stan koji smo gledali, i da smo se posle silnog gledanja opet njemu vratili. Ima nesto sto nas je privuklo, a sta je to – treba tek da otkrijemo.

Za sada toliko, nadam se brzom odgovoru, I hvala u napred.

http://img691.imageshack.us/img691/328/vrtlarskaver6.th.jpg

http://img185.imageshack.us/img185/1563/vrtlarskaver2.th.jpg

Feng shui i upotreba boja u zivotnom prostoru

Zvezda po rodjenju:

Vesna: 6 zvezda Metal (zapadna grupa; Z, JZ, SI, SZ)
Voja: 7 zvezda Metal (zapadna grupa; SZ, SI, JZ, Z)
Dusan: 5 zvezda Zemlja ( SI, Z, SZ, JZ)

Uzajamno harmonicne zvezde:

- 1 zvezda Voda
- 2 zvezda Zemlja
- 6 zvezda Metal
- 7 zvezda Metal
- 8 zvezda Zemlja

Osnovni oblici Metala su krug i oval, mozete ih videti na terenima koji su veoma zaobljeni i u takvim konstrukcijama kao sto su lukovi i kupole. Otuda stilske teme za unutrasnju dekorciju treba da se sastoje od mekih formi i uzoraka. U domu Metal je povezan sa elektricnim ili telefonskim linijam, kao i sa bravama i ostalim sigurnosnim uredjjima, otuda bilo kakvi kvarovi nedovoljna bezbednost ili nered u severozapadnom delu ili zapadu moze negativno uticati na odgovarajuce oblasti vaseg fizickog i mentalnpg zdravlja i poremetiri ritmicki redosled stvari u vasim poslovnim poduhvatima. Zato pri renoviranju posvetite navedenim elementima paznju, odradite ih po zadovoljavajuci m standardima. Vas dom bi trebao da bude cist i uredan sa interesantnom bibliotekom i tihom mirnom radnom sobom tj. kutkom gde mozete duboko da mislite.

http://img685.imageshack.us/img685/5800/paletabojafengshui.jpg

Elemenat Vode uvedite kroz uzorke na dekorativnim tkaninama, a Zemljani podrzie dobro urdjenim zidovima (bez pukotina) podovima sa prirodnim materijlima oblozenim (posebno kuhinja i trpezarija) i uvodjenjem ravnih sirokih povrsina ili kroz detalje cetvrtstih oblika i motiva. Boje koje su vam na raspolagnju su: bela, preko srebrno – sive do siva, smedja preko naradzaste i zute i za unutrasnju dekoraciu predmeti meke i oble forme crne ili mornarsko plve boje, ili pak zavojiti, asimetricni, talasasti ili lavirint uzorci.

Metafora:

Ljudi se igraju rata
Budite svesni onoga sto radite. Ako ste pronicljivi, otkricete mnoge mogucnosti za sopstveni napredk i prosperitet i stvaranje mirnih uslova u domu. Ne gubite vreme petljajuci se u posao drugih ljudi. Cuvajte se delovanja u suprotnim smerovim.

Sagledavanjem tlocrta u celini i sami ste uocili postojnje projekcija i nedostajucih uglov. U svim prominentnim oblastima u cilju hrmonizaije upotrebite belu boju, dok shodno kompasnoj direkciji (ako je dakle to jugozpad) ostatak stana u cilju harmonizovanja prostora i bojom zhteva uvodjenje:

- U oblast severa i juga bele boje

- U oblasti istoka i jugoistoka crvene (koja obuhvata u vasem slucaju boje kao sto su ruzicasta, boja ljubicice i lavande)

- U odabiru nijanse vodite se predlozenim u gornjoj tabeli.
Kupatilo zbog pozicije i sektora koji poklapa treba da bude kombinacija keramickih plocica sa zlatnim detaljima, pa cak i molerajem u mramor tehnici gde ce zlatna boja da promice mestimicno, a po mogucstvu i slavinama i ukrasite ga glinenim posudama da bi ste stvorili atmosferu Zemlje , takodje ogledalo celom duzinom na spoljnoj strani vrata je pozeljno. Nemojte drzti u njemu nista od vase dekorativne kozmetike, sam osnovne elemente za odrzavnje higijene.

Direktan pogled na trpezariju sa ulaza nije pozeljan, zato napravite vizuelnu pregradu, na svod koji planirajte postavite bar sa jedne strane paravan ali lak, providan od tila bogato samo nabran, cisto da zakloni pogled, moze ovo biti i fina tkanina prozeta zsltnim ili srebrnim nitima ili pak perle kristalne koje cete plasirati vise na desnu stranu da bi ste napravili prepreku da ci koji udje u dom ne izleti direktno kroz zadnji prozor. Trpezarijski sto je suvise je u ovoj poziciji izlozen direktnom pogledu sa ulaz i nalazi se u liniji vrata-prozor, izmedju nema nikakvih objekata, tj. putnja nije meka valovita i bukvalno se krece munjevito sa vrata put njega. Resenje jeste postavljanje zastora kako sam gore predlozila, pa ukoliko se opredelite za to onda pozicija nije problematicna. Na ovaj sto mozete posaviti i vodu u neku ukrasnu ciniju, kao aranzmn na stolu – znaci treba da je posredi jun, mirna voda ( e jng tipa fontane i akvrijuma) ve recimo jedna lepa kristalna cinija sa vodom koju cete oojiti i na cijem dnu ce se nalaziti skoljke, zlatno ovalno kamenje i sl...). Na tlocrtu sam takodje ucrtala pozicije za biljke, s napomenom da biljka na radnom delu kuhinje bude puzava i da se proteze zidom koji kuhinja deli sa kuptilom.

http://img594.imageshack.us/img594/2999/vrtlarskaver.jpg

U dnevnoj sobi je evidentno da redjate stvari uz zid, jasno mi je da zelite verovatno da dobijete i n komoditetu u kretanju prostorom, ali razmislite da mozda neke od elemenata tipa, komoda i stocica postavite bocno a iza da plasirate lampe koje bi ste palili u vecernjim satima umesto centralnog osvetljenja i zanimljive slike da sam prostor dobije na intimnosti a ujedno da otvorite i sebe za drugacije sagledavanje stvari, ne mora sve biti po vojnickom redu u zivotu ;)

Na terase sam takodje ucrtala u uglovima poziciu za biljke, treba da odaberete malo krupnije zimzelene trajnice namenjene uzgoju na balkonu, da bi ste ove delove jace integrisali u prostor.

U decijoj sobi potrebno je krevet uzglavlje pomeriti da ima cvrst oslonac tj.zid iza, pozicija nije bas sjajna jer na ovaj nacin unosi strepnju u toku sna, tako da ukoliko primetite da dete nerado spava ovde da se budi tokom noci (vise no sto je to uobicajeno naravno za decu) onda ga premestite u komandnu poziciju, znaci da „gleda“ u vrata tj. da vidi onoga ko ulazi. Takvu poziciju treba da ima i radni sto.

Srecne vam promene!

majra 

Site Admin