Uredjenje stana metodom feng shui - csnezana Feng šui

Draga Majra,

Nova sam ovdje i nadam se da nemam previse godina da bismo se lijepo druzili. Pokusavam da po feng sui uredim stan, ali sto vise citam i sto vise raznosim namjestaj po kuci, to sve manje shvatam, a sve mi je krenulo nizbrdo otkad sam to pocela da radim, pa bih te molila bih te da mi pomognes sto hitnije, naravno ukoliko raspolažeš vremenom. Ja sam rodjena 8.1.1957. godine i mislim da pripadam prethodnoj godini. Moj sin je rodjen 23.9.1976. godine. Zgrada je napravljena 1985. godine.

Sada cu pokusati da postavim tlocrt u poruku

http://img141.imageshack.us/img141/634/tlocrti.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napominjem da su mi ulazna vrata okrenuta prema jugoistoku mjereći kompasom ispred vrata gledajući prema van i da su na 140 stepeni, da su metalna i bijele boje. U produžetku, takodjer gledajući prema van nedostaje prostor koji bi graničio sa spavaćom sobom, pa me interesuje kako da ga nadomjestim jer ogledalo ne dolazi u obzir jer bi moralo biti postavljeno ili u spavaću sobu ili u hodniku gdje bi se ulazna vrata u njemu odražavala. Smjestila sam fontanu u sjeverni sektor, a kupila sam i gorski kristal ali ne znam gdje da ga postavim. Od trpezarije sam napravila djeciju sobicu, a sto za ručavanje mi se nalazi u kuhinji. Spavaća soba mi je upravo okrečena u tamno plavu boju. Interesuje me gdje da smjestim školjke kojih imam dosta Na sjeverozapadu, a ispred ona dva drveta pod balkonom, nalazi groblje. Da li bi tu pomoglo osmougaono ogledalo.

Srdacno te pozdravljam i molim za pomoc.

Evo konačno pravog mjerenja.

Draga Majra

Obzirom na ovogodišnji raspored letećih zvijezda, da li fontanu, radi privlačenja novca, postaviti na sjeverozapad ili na jugoistok i da li u centru gdje je ove godine pozicionirana sedmica smije biti crvene boje? Naime, u mojoj dnevnoj sobi preovladava crvena i narandžasta boja

Preuredjenje stana, prvi deo

Zvezda po rodjenju:

Snezana – 7 zvezda Metal
Sin – 6 zvezda Metal

Uzajamno harmonocne zvezde:

1 zvezda Vode
2 zvezda Zemlje
6 zvezda Metal
7 zvezda Metal
8 zvezda Zemlja

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila

- 1 zvezda Vode
- 2 zvezda Zemlja
- 5 zvezda Zemlja
- 8 zvezda Zemlja

Metafora:

Dvorac koji se polako pretvara u ruinu

Covekoljublje i nesebicnost su neophodni. Ako preuzmete odgovornost za poverenje koje su vam poklonili drugi, napredovacete u zivotu. Sa druge strane, neiskrenost i neodgovornost ce uzrokovbati propast vase karijere i licnih odnosa. Agresivno preterivanje u sebicnim ciljevima u pogresno vreme ce samo doneti nepriliku. Tada je bolje povuci se. Razvijajte pravilan pristup i postenje. Sve se menja s vremenom. Ako uvezbate strpljivost sreca ce doci

.

Napomena za sina – bicete stalno izazivani da kopate po sebi i iskopavate najskrivenije resurse i latentne talente. Nemojte se predavati tendenciji da se izolujete i postanete utuceni, sledite svoju intuiciju, verujte svojim unutrasnjim osecajima za dobro i lose, tada necete biti povredjeni. Ako ne odustanete, vec sa zeljom krenete u savladjivanje prepreka moci cete da budete od velike pomoci drugima.

Sinhornizacija prostora bojom shodno kompasnoj dikrekciji zahteva uvodjenje:

- U oblasti severoistoka i jugozapada crvene ili purpurne
- U oblasti zapada i severozapada crno ili mornarsko plavo

S obzirom da nam je trenutno primarno da odaberemo boje, predlog je shodno kompasnoj direkciji i numerickoj mapi doma sledeci:

Predsoblje zidovi boje lavande, staza svom duzinom kamen plave boje ili zelene da bude oivicena i da ima jednu sredisnju liniju ili print crvene boje. Presoblje treba osloboditi ovih teskih predmeta koliko je moguce i postaviti vodene biljke, na desni zid moze i slika veceg formata takodje sa motivom vodenih biljaka (tipa bambusa, lotosa i sl.)

http://img571.imageshack.us/img571/2965/mapaoe.th.jpg

Dnevna soba pozeljno je da bude boje slonove kosti, sa vecim okruglim tepihom po mogucstvu ako ne onda posegni za dekorativnim tkaninama tako da postepeno prostor transformises u paletu bele, bez, i lila, s tim da u delu zapada postavis kristal i to na posebnu podlogu onako reprezentativno izlozen i neka se u tom delu (dakle zapad i severozapad nadje neki elemenat moze to biti i vaza, cinija i sl. od crnog ili teget plavog stakla, koju ces ispuniti kamencicima i skoljkama). Garnituru i radni sto zamenuti pozicije.

Soba koja je nastala od trpezarije moze da se moluje u golubije plavu ili belu, a s obzirom da ne znam kome je namenena oko detalja cemo jos progovoriti. Ono sto je ovde vazno je da nocu uvek stoje spusteni rolovi i da su prozori zatvoreni. Kuhinja sa trpezarijom moze da ide u kukuruz zutu boju, svetlu nijansu.

Spavaca soba ako sam dobro razumela je sada plava, i to je prihvatljivo shodno direkciji ali moze biti ukoliko ti ovde spavas i neudobno u smislu da nakon sna ne ustajes cila i odmorna vec iscrpljena. Dok porazgovaramo jos o boji sobe sutra, dogovoricemo se za ostalo.

Dakle, Snezana ovo nam je samo pocetak, sutra, sledi ostatak oko detalja u samom prostoru. Srecni radovi!

majra 

Site Admin

kompasna direkcija ulaza

Snezana, navela si kompasnu direkciju ulaza izmedju 117 i 140, tako da moramo ovde zastati da definisemo. Naime, varijacija koj je prihvatljiva je plus minus pet stepeni. Ja sam napravila podelu i za jednu i za drugu vrednost, ali bez tebe ne mogu dalje.

Mapiranje u odnosu na kompasnu direkciju 117°

http://img218.imageshack.us/img218/531/t2fi.th.jpg

Mapiranje u odnosu na kompasnu direkciju 140°

http://img801.imageshack.us/img801/8537/t1fh.th.jpg

Hajde molim te ako nisi u mogucnosti da opet meris, osmotri ove tlocrte, ili napisi tacno gde si izmerila koju vrednost. Kada pogledas tlocrte bice jasno zasto insistiram, jer je ocigledno koliko se za tih par stepeni pomeraju sektori.

Hajde pisi pa da nastavimo rad ;)

majra 

Site Admin

Reorganizacija zivotnog prostora

Krecuci se lagano kroz prostor korak po korak iznecu predloge za preuredjenje:

Na vrata plocica ovalna, metal pisanim slovima nagnutim u desno ispisano ime i prezime, otirac ispred sa crn ili mornarsko plav.

- predsoblje zidovi boje lavande,
- staza svom duzinom kamen plave boje ili zelene da bude oivicena i da ima jednu sredisnju liniju ili print crvene boje.
- osvetljenje kristalna plafonjera
- slike: jedna sa prikazom vodenih biljaka, ili sama biljka (tri bambusa)
- na cipelar (koji mora biti besprekoran) postaviti figuru nosoroga

- Kuhinja se nalazi u sredisnjoj oblasti korespodentnoj elementu Zemlja zbog direkcije pruzanja zidovi neka budu beli, generalno treba da je vrlo elegantna, a deo koji je predvidjen za ostavu besprekoran, ovde drzite ekskluzivno posudje, kristalne case, cinije i sl., na vrata ka terasi postaviti kristal viseci, izbegavati ovde cvetni dezen. Na frizider postavite puzavu biljku u ukrasnu saksiju od pruca ili bambusa koja ce imati nekidetalj boje zlata i pustite je da se pruza duz zida koji kuhinja deli sa kupatilom. Sporet kada je van funkcije neka bude poklopljen. Ako ostava nema vrata, postavite od malih kristalnih perlica zavesu.

- Dnevna soba moze da ima dva zida u postojecoj boji i to dva naspramna onaj na kome se nalazi prozor i ovaj koji deli sa kuhinjom, a druga dva mozete u predlozenu boju slonove kosti.

- Ovde treba da bude centralno osvetljenje ovalno , tipa neke lepe rozete koja moze da ima detalj (crveno-roza, purpurno) odnosno shodno boji naspramnih zidova u toj nijansi.

- Dvosed potpuno prekrijte sa dekorativnom bez tkaninom koju imate i na njega postavite dva jastuceta u (crveno – purprnoj – tj. Odabranoj nijansi), s tim da jedan bude tamniji a drugi svetliji. Zid iza izloziti slike na kojima je 2/3 neba po mohucstvu veci format.

- U poziciju stalka za diskove postavite radni sto, na njega laptop, na zid ispred sliku tipa polja suncokreta, zita sa nekoliko cvetova maka – (zreanja, perioda ubiranja plodova i sl.)

- Stalak preselite u dijagonalnu poziciju i na njega izlozite parne elemente, figure andjela, islicne detalje koji nose poruku pomoci i oni koji imaju romanticnu konotaciju. Ovde postavite i lampu sa abazurom u odabranoj nijansi i drzite je upaljenu minimum tri sata nocu. Tu mozete takodje paliti i mirisne stapice, svece, tamljan, sta volite. Takodje drzite slike, knjige, muziku koja ce oslikavati intimne zelje u pogledu partnerskih odnosa. Ispod nekog miljea, ovde mozete drzati i zapisanu zelju na papiru s tim da za ispisivanje kupite crveni, tj. Da koristite nov, do tada ne koristen crvenio flomasterili olovku. Na zid iza dvoseda moze doci set slika sa putovanja, akvarel slike, grafike. Tu u perspektivi moze da dodje i neka stolica za ljuljanje ili fotelja da se u njoj uziva ;)

- Pored televizora moze doci sat sa figurom belog konja, iznad slika zalaska sunca veci format.

- U sadasnju sobu, prebaciti komodu, trpezarijski sto, stolice, postaviti ogledalo u kome po mogucstvu treba uhvatiti odraz fontane, ali s paznjom da je primarno da se u njemu ogleda trpezarijski sto, tj. clanovi da se lepo vide dok sede, da se ne desi zbog pozicije da nekoga sece (da se na primer ne vidi glava), ovo treba da je vece osmouglo ogledalo, u zlatnom ramu.

- Na susedni zid treba postaviti porodicnu ikonu i ostale svete slike i tu napraviti svoj mali oltar, a na komodu staviti kristalnu ciniju ispod nje kovanice, i zute jabuke ili mandarine, koje se naravno konzumiraju i vazu bogatstva. Uneti palmu i iznad nje postaviti sat. a u susedni ugao ka terasi postaviti fikus sa zelenim zad listovima.

- U sobi treba da je osvetljenje centralno, starinski luster sa kristalnim visuljcima.

- Zavese bele, protkane srebrnim ili zlatnim nitima i bez cvetnog dezena, spolja postaviti ukoliko nema u okolini objekata stanovanja zastitno ogledalo, iznad prozora (ovo cemo jos prodiskutovati, do definitivne odluke), terasu rascistiti, postaviti u perspektivi garniture metal, mornarsko plavi jastuci.

- Spavaca soba se nalazi delom u juznom i jugozapadnom sektoru, zbog upliva ako gledamo numericku mapu treba uvesti vodene biljke, ali shodno tome da je ovo spavaca soba onda mozemo posegnuti i za simbolima vode i drveta. Utisak je da je moleraj u sobi previse jin, s obzirom da je ovo svez moleraj, prosto ostaje da pratis pa ukoliko se pokazu neke tegobe da intervenises, moj predlog za ovu sobu je boja breskve sveza, pastelna. Krevet posteljinu biraj u svojim srecnim bojama, ona paleta koja proistice iz boje pridruzene zvezdi po rodjenju i srecnih zvezda, mozes ubaciti i pored kreveta sa obe strane cupavu, meku prostirku, s jedne strane neka bude zelena sa druge crveno-purpurna. Krevet pomeriti na sredinu, i sa desne strane postaviti nocni stocic sa lampom.

Na tlocrtu sam naznacila pozicije najznacajnijih objekata.

http://img59.imageshack.us/img59/4526/snezanafinal.jpg

Srecne promene!

majra 

Site Admin

Promjene

Dragi moji Interovci,

Jednostavno moram podijeliti sa Vama sva svoja zapažanja vezano za feng šui. Kako vidite iz datuma mog posljed njeg posta, zapazićete da je to vrlo, vrlo kratko vrijeme. Sa promjenama sam počela negdje pred Vaskrs i evo nakon pet dana pozitivna energija me nosi kao bujica. Prvo sam poslanjala ormane koji su se nalazili u mojoj srećnoj direkciji. To su bili teški stari ormani koji su pritiskali taj prostor, prosto ga gušili. U mom životu je sve ili stagniralo ili išlo nizbrdo. Pogotovo finansijska situacija.Tim ormanima su bila zatvorena dvoja vrata, jedna (balkonska) koja gledaju u pravcu odakle mi ustvari stiže najviše jang energije, a druga prema kuhinji. Nikada se nisu otvarala. Sada, kada sam oslobodila taj prostor, otvorila vrata i toj prostoriji vratla namjenu (trpezarija), pozitivna energija je svom snagom jurnula unutra. Razdvojila sam plaćene i neplaćene račune i u par dana hrpa plaćenih se povećala, a ona druga smanjila. Danas sam dobila neki neočekivani novac, za koji nisam ni sanjala da ću ga dobiti. Ma, jednostavno, sve, sve je drugačije. Još nisam ni blizu završetka svih tih radova i detalja, a rezultati su više nego očigledni. Ostaje mi krečenje i raspoređivanje detalja u mojim sretnim bojama. Ja se osjećam mnogo drugačije, naravno u pozitivnom smisli.

Eto, za sada toliko, jednostavno morala sam ovo podijeliti sa vama i poručiti "Budite pozitivni, mislite pozitivno, uradite par stvari na sebi i prostoru i sav univerzum će se urotiti da vam vrati istom mjerom.

Pratiću i dalje šta se dešava i redovno vas obavještavati.

promjena

Morala sam promijeniti avatar, više nisam ona koja trči ukrug po zidovima, premještajući stvari po kući.

Hvala Majra :klap:

Nakon godinu dana

Draga Majra

Evo nakon godinu dana neka moja zapazanja vezano za analizu koju si mi uradila.

Sve sam uradila po tvojim uputstvima i vrlo brzo su se pokazali pozitivni rezultati, a onda je sve stalo i opet krenulo nizbrdo. Doduse ne takvom brzinom kao prije. Shvatila sam da mom prostoru nema pomoci jer mi se centar stana nalazi tacno ispred sudopera, a zid iza sudopera je tacno izmedju njega i wc solje, tako da mi svaki dan otpadne vode odlaze bas tu.Pretpostavljam da je to glavni uzrok veceg odliva nego priliva novca. Da stvar bude jos gora na zapadnom zidu (sto je moja sretna direkcija) nalazi se plakar pa tu mogu jedino na vrata da postavljam neke povoljne simbole. Na zid izmedju kuhinje i kupatila sam po tvojoj preprouci stavila puzavu biljku u ukrasnu drvenu saksiju i stavila jedan zlatni detalj na to mjesto. Sve sam to uradila, ali izgleda da to nije dovoljno. Da napomenem da ispod sudopera drzim prazne tegle, flase, povrce. Naravno, sve je uredno slozeno i cisto, ali mozda i to ime veze sa ovom nevoljom.

Da ne bi bilo dileme, vrata su mi na 140 stepeni kompasne direkcije, a ja sam kua 7 metal crveni.

Hvala ti na odgovoru i imam puno razumijevanje za tvoju zauzetost jer nam zaista nesebicno pomazes. Neizmjerno sam ti zahvalna na tome.

Re: Nakon godinu dana

csnezana: Shvatila sam da mom prostoru nema pomoci jer mi se centar stana nalazi tacno ispred sudopera, a zid iza sudopera je tacno izmedju njega i wc solje, tako da mi svaki dan otpadne vode odlaze bas tu.

Ovde se sakuplja otpadna energija i ona u ovoj poziciji najviše utiče na zdravlje, ali svakako kao srce doma i na dom u celini. Kupatilo pretvori koliko to može u prijatan prostor, unesi morske soli i drzi uvek jednu cinijicu izlozenu i tu so nemoj sapirati nigde u domu, vec je nosi van stana u kontejner. So menjaj jednom nedeljno.

csnezana: Da napomenem da ispod sudopera drzim prazne tegle, flase, povrce. Naravno, sve je uredno slozeno i cisto, ali mozda i to ime veze sa ovom nevoljom.

Zato te molim da ispod sudopere sve to lepo isprazniš, naroćito tegle... i pokušaj da ublažiš stanje tako što ćeš u neposrednoj blizini držati činiju sa voćem, koje ćeš naravno i trošiti i dopunjavati, biraj jabuke žute, mandarine, može i povremeno ananas baš sveži, on može ipak malo da stoji do upotrebe. Osim toga postavi još jednu biljku, može i ona kućna sreća, pa iako možda nema dovoljno svetla, kada vidiš da propada ti postavi novu, možeš da je sama rasadjuješ i imaš uvek da zameniš. E sad bilo bi dobro da ti je neko pokloni, da li iz svoje kuce ili da ti je kupi, ali neko koga ti volis i ciji zivot gledas kao lep, pa da je on rasadi u svom domu (bitan momenat je da taj domacin stavi zemlje svojim rukama sa svog poseda). Znaci dobrovoljno, nikako da se sam čovek "posluzi"... Šporet uvek poklapaj kada je van funkcije.

Na zapadnoj terasi ne treba držati balkonske biljke puzave, to je silazna energija i nosi sa sobom ono što dolazi. Radije se opredeli za neke saksijske koje zimi možeš i uneti unutra, ili za one cvetnice koje rastu u visinu, a limun i neka takva drvenasta biljak bi ovde dobro došla, pa i začinsko bilje i ljuta papričica, em je korisno, a i lepo izgleda.

Plakar na zapadnom zidu ili oslikaj ili napravi sliku na pirincanom papiru, ili neki akvarel sa kineskim pejsazom, ili nekim od simbola koji tebe asociraju na stalan protok. Ukoliko možeš ovde stavi i časovnik, koji bi (sa sekundarom) davao ritmičan tok, tj. priliv.

majra 

Site Admin

Sa malim zakasnjenjem, hvala na odgovoru.

Sve cu ovo ovako odrediti, a mislim da bi bilo dobro izmedju sukopera i sporeta (koje nema sanse da izmjestim jer nemam prostora) stavim neku lijepo oslikanu pregradu.

Sta bih ja Majra bez tebe, ti si nasa dobra vila

   majra  unošenje izmena

Mozeš izmedju staviti običnu plutanu tanku (svega par milimetara) ploču. Ima to na metre da se kupi.

Što se tiče oslikavanja, svakako nešto što simboliše zdravljem, harmoniju i sl. Dakle vodeni motiv nije poželjan.

23.06.2012 08:06

vazdušna zvona

Konačno su se u mom gradu pojavila vazdušna zvona, ali sam 8 metalnih šupljih cjevčica i 4 metalna zvona sa nekim kineskim simbolima, a klatno na sebi ima kineski novčić.
E, sad me interesuje gdje da ih postavim. Po onome što sam čitala ovdje, odgovaraju ove godine jugoistoku da ublaže negativni upliv žute petice, ali pod uslovom da imaju 6 cjevčica. Pošto moje imaju 8, ja se bojim da ne aktiviram još više taj loš uticaj žute petice.

mala pomoc

Draga Majra

Polako sredjujem kuhinju u vintage stilu i sad sam smislila da stavim tapete sa uzorkom kamena iznad sudopera, koji se nalazi tacno na sredini moga doma. Taj zid dijeli kupatilo i kuhinju. Vodovodne cijevi povezuju wc solju i sudoper, tako da mi tuda odlazi mnogo mnogo energije (mislim da nema gore kombinacije od ove). Da li da stavim te tapete kako bih "pritisla" tu losu energiju.
Sto se tice kupatila, imam namjeru da ga krecim, pa me interesuje koje boje bih stavila na zid i da li tu idu neki detalji u crvenoj boji.

Hvala Majric na odgovoru.