Feng shui i uredjenje zapadnog sektora kuce - ljubic bejbic Feng šui

Zapadni sektor se vezuje za decu uopšte, posebno za najmlađu kćer, ali i za senzualnost, seksualnost, uzbudjenje.

Na ovaj način možete energizovati zapadni sektor bilo koje sobe sem spavaće. Treba zapamtiti da tv prijemnik nikako ne sme da se nalazi u ovoj sobi.
:( Imam problem,u mom zapadnom sektoru,i severozapadnom sektoru se nalaze ostava i kupatilo..pa ima li sta gore za decu i seksualnost uopste.. :( Mm i ja pokusavamo sa decom,ali...sve je blokirano,i sad kada sam videla gde nam je zapad..pa nije ni cudo,pobogu.

A da li onda da stavim tv u kupatilo :lol: cisto da ga energizujem :lol:
E sad bez sale,narode sta da radim..mm i ja zivimo sami,ja sam rodjena 03.04.1986.a on 29.08.1976. uselili smo se 19.01.2010. i tek sad renoviramo.. molim vas za pomoc, sada imam priliku da svoj dom uredim po fs kako zelim, ali ne znam kako.. strpljivo cu cekati vasu pomoc. .hvala unapred

http://img171.imageshack.us/img171/1513/crtez.png

:lol: evo crteza kuce ako ce biti od pomoci.

p.s. namestaja na crtezu nema, jer nam je i kuca prazna hahaha.. bukvalno od 0 krecemo.. otvorena sam za sve predloge. Ne znam kako da uskladim mm i sebe jer ja sam istocna a on zapadna grupa, ali nisam sigurna.. kuca je gradjena 60ih.. lice kuce gleda na jugoistok, dok su ulazna vrata bocno sa severoistoka.. to mi je skroz konfuzija.. dakle ulazi se u jedanhodnik, pa iz tog hodnika u drugi hodnik. I jedna i druga vrata su dvokrilna, prva su braon, a ona unutrasnja izmedju prvog i drugog hodnika su bela..koja od ta dvoja vrata da tretiram kao glavna vrata doma. Onda napomenuh to problematicno kupatilo koje zauzima severozapad, i zapad.. vrata kupatila su direktno naspram vrata od kuhinje, sto mi je grozno. Na vrata kupatila cu okaciti ogledalo kako bih umnozila kuhinju, ap onistila kpatilo..

dodajem

kuca je izgradjena 1967 godine..

Tlocrt i kompasna orjentacija

ovo je najbolje sto umem, eto koristila sam prave proporcije i mere, i ovo je najrealisticniji crtez koji se mogao dobiti od mene :) jos samo da se dokopam kompasa, pa u merenje...

http://img684.imageshack.us/img684/9743/dobraf.png

i jos pitanja:

ja sto vise citam o fs na ovim stranicama, vise ucim a i vise pitanja imam... naravno, znam da si u guzvi, zato strpljena spasena sam; e ono sto me zanima jeste, kako bih mogla sa sigurnoscu da znam koji je glavni pravac moje kuce. Situacija je takva da nam je ulaz u kucu, i kapija za ulazak u dvoriste sa bocne strane placa, iz sporedne bocne ulice, kojoj ne pripadamo.

Lice kuce je naravno okrenuto ka glavnoj ulici kojoj pripadamo i po kojoj nam se vodi adresa. Ja pod licem tj. frontalnim delom smatram deo kuce gde se nalaze dnevna i spavaca soba ,gde je prednji deo dvorista. Pa sad nisam sigurna... Da li je pravac kuce taj frontalni iako je ulaz kapija i vrata sa boka, ili obratno iako mi ne pripadamo toj bocnoj ulicici..

http://img199.imageshack.us/img199/7127/zzzw.png

kompas:

jos samo ovo da dodam: vrata poklapaju 56 stepeni od 0 Severa. Tri puta sam merila, metar unutra pa na sred vrata ledjima unutra a licem vani i konacno metar od vrata vani, i cucecki..i sto mu pokazuje fluorescentna kazaljkica pokazuje ka severua ona druga na 56 stepeni od 0, valjda je to.

Oko godine gradnje..

Godina gradnje je rekoh 1967,medjutim kako smo krenuli da renoviramo,na leto 2010 smo radili krecenje i gletovanje,fasadu i spoljnu izolaciju,ove godine odnosno trenutno radili smo totalno cupanje parketa betoniranje poda,postavljanje laminata,i postavljacemo ove godine radijatore.. HAAA HA HA!!! tako da..kuca svake godine menja svoj broj HAAA HA HA!!! malo ovako,malo onako..

Ograde i kapije u Feng Shui-u

evo nadjoh nesto i o ovom segmentu fs-a, pa kuckam..

,,Granice kuce oynacavaju parametre energije koja oko nje kruzi. Stoga postoje vazna pravila o ogradama i kapijama. Ona se ticu nivoa njihovog postavljanja, oblika, materijala od kojih su napravljene i njihovog dizajna.

1. Bilo kakva ograda oko kuce trebalo bi da bude na istom nivou zemljista, a narocito na nivou glavne kapije. Ukoliko je jedan deo ograde malo visi, smatra se neuravnotezenim. Nije dobro imati takvu ogradu, jer bogatstvo ukucana moze biti ugrozeno njenom nestabilnoscu.

2. Pune ograde su mnogo bolje od supljih. Stoga je bolje imati ogradu od cigala ili od drveta nego resetkastu.Kada podizete ogradu dobro bi bilo da pre toga napravite analizu elemenata. Juzni, jugozapadni i severoistocni zidovi su srecniji kad su napravljeni od cigala ili betona. Na zapadu, severoyapadu i severu idealna bi bila ograda od celika ili nekog drugog metala. Ograde na istoku ili jugoistoku treba praviti od drveta.

3. Za kapije isto vazi kao i za ograde, u zavisnosti od strane sveta.

4. Treba biti vrlo oprezan sa dizajnom, treba izbegavati strele koje su usmerene ka unutra ili ka spolja sto moze povrediti komsije. Izbegavajte sve siljato osim ako nije usmereno na gore. Drvene ograde ne bi trebalo na sebi da imaju krstove ili siljke koji idu na dole jer to moze povrediti kucu i ukucane.

Analiza i predlozi za preuredjenje prostora

Ljubic odmah na pocetku da kazem, da sto se tice perioda kuceon se moze promenuti samo ukoliko se izvrse obimni radovi koji ukljucuju rusenje zidova i raskrivanje krova bar 24h ili pak izbivanje iz prostora i nekoriscenje 100 dana.

Zvezda po rodjenju

Ljubic: 1 zvezda Vode (JI, J, I, S)
Suprug: 6 zvezda Metal (Z, JZ, SI, SZ)

Uzajamno harmonicne zvezde

  • 1 zvezda Vode
  • 6 zvezda Metal
  • 7 zvezda Metal

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila

Ljubic

  • 6 zvezda Metal (bela)
  • 7 zvezda Metal (crvena)

Suprug

  • 2 zvezda Zemlja (crna)
  • 5 zvezda Zemlja (zuta)
  • 6 zvezda Metal (bela)

Iz ovoga proistice da dom treba da je uredjenkruznim i ovalnim i oblim formama, uzorcima talsastim, zavojitim, lucnim i forme alvirinta, u bojama Vode i Metala, sa akcentima u bojama Zemlje.

Sto se tice odredjivanja ulaza, postupak je prilicno jednostavan, sedite u centar i okrenite se tako da gledate na put sa koja ulazite u vas dom, tako da kompasna direkcija ocitana na ulaznim vratima terase je pravilno odabrana. Osim toga i jednostavnim pogledom forme objekta ucrtanog na tlocrt placa lako se uvidja osa pruzanja doma

Kombinacija kompasne direkcije ulaza i zvede po rodjenju daje metaforu:

Prekinuto veselje
Ako zapadnete u besciljnost koje ovo mesto sugerise, bice malo ili nimalo napretka u vasoj karijeri i vasa veza ce teziti stagnaciji. Ako, sa druge strane zelite da nacinite progres, moracete da prevazidjete inerciju. Koncentrisite se i predajte svom poslu, kako aktivnosti budu rasle tako ce rasti i vase odgovornosti. Sreca dolazi sa disciplinom.

Ljubic, za tebe ovo moze biti usamljeno mesto, no ako sacuvas smirenost i jednostavnost i ako tiho razvijate svoje talente, zivot ce bukvalno procvetati. Budi prilagodljiva, jer svojeglavost i nepaznja mogu odvesti u nezeljenom pravcu. Sustinsko dobro tvojih namera ce obezbediti trajan uspeh i kreativne ideje koje razvijes biti bogato nagradjeneu odredjenom trenutku.

Ako sagledamo tlocrt u celini prominecija u severnom sektoru ukazuje na debalans vodene faze moze doneti teskoce u putovanjima i poslu, kaze se da on privlaci i lopove. Kada je sever prenaglasen, simptomi debalansa telesnih tecnosti takodje mogu da se ispolje. Mozete patiti od osecanja strah ili biti preplavljeni problemima, u emotivnoj blokadi. Da bi ste ovo sanirali upotrebite boje u dekoraciji severne oblasti, posebno severnog zida, zelčenim i/ili svetloplavim tonovima, veoma efektna dekoracija u ovom slucaju je i plava vaza sa trskom u njoj, a zbog disharmonije ulaza sa vasom zvezdom po rodjenju potrebno je da se nadje i bela boja.

Harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje:

  • U oblasti istoka i jugoistoka crvena ili purpurna (detalji)
  • U oblati juga i severa bela
  • Poslednji ali ne i manje vazan detalj koji treba da razmotrite je nijansa ili „valer“ koji se odredjuje prema jin i jang aspektu.

Na tlocrtu sam ucrtala pozeljne pozicije objekata.

http://img38.imageshack.us/img38/2025/ljubicbejbic.jpg

Na samom ulazu pozeljno je da budu tri stepenice, vazno je da pod bude ok keramike, centralno osvetljenje okruglo metal staklo, moze imati detalj u zelenoj ili svetlo plavoj boji.

U predsoblju, potrebna kruzna laka pamucna tkanina , dobro centralno osvetljenje i na zid do kupatila slika neba... ili zvezda, kupatilo treba da bude besprekorno, jednostavno, da odise elegancijom sa modernim slavinama koje imaju i zlatne elemente. predsoblju mozete postaviti veci figuru slona

Trpezarijski sto plasirati na sredinu prostorije, a na prozor postaviti venecijaner u boji starog zlata.

Dnevna soba treba da bude obogacena biljkama po tri u grupi, i dekorativnim elementima izradjenim od dragog kamneja. Slika treba da je veci format, motiv zrelog zita, zrenja i sl.

Spavaca soba, treba da je opremljena parnim elementima, ne treba da se nadje mnogo jastuka, sa obe strane trebaju nocni stocici, do tvohg uzglavlja neka lampa ispod koje ces potsaviti kristal koji ce biti osvetlhen bar tri casa nocu, ispred vas slika – motiv koji ce biti prvo sto ugledate ujutru i sto ce u vama buditi osecaj zajednistva i ispunjenosti.

Ostava treba da je uredna, dobro osvetljena, i neka svetlo gori i u nocnim casovima.

U dvoristu deo gde se nalazi supa treba da bude naglaseno luksuzno opremljen i da ga koristite sto cesce mozete.

majra 

Site Admin