Pomoć oko preseljenja i uređenja - Qlarisa Feng šui

Draga Majra,
pred nekoliko mj. sam otkrila feng shui jer sam htjela poboljšati odnose sa mojom obitelji. Od tog trenutka ne prestajem tražiti nove informacije. Potraga me dovela u "širinu" i "dužinu", ali vrlo sam zadovoljna napretkom.
Pošto se selimo u novi stan (na zaseban kat kod mojih roditelja), pomislila sam da mi možete ponešto i savjetovat i da me još nečemu naučite.

Ja sam rođena 11.06.1981. 5 zapad
muž je 09.02.1980. 2 zapad
a sin je rođen 23.10.2009. pa ne znam točno.

Kuća se gradila jako, jako dugo. Radi se o prizemlju, prvom i drugom katu i potkrovlju. Tek je stavljena pod fasadu 2009. god. a recimo najnovije što je napravljeno je ograda na svim levelima. Evo moj tata je tek započeo popločavanje balkona i terasa. Ali u suštini sve je gotovo. Moji roditelji su na prvom katu a mi bi trebali biti na drugom. Imamo zasebni ulaz.

Šaljem tlocrt. Označila sam namještaj, mala sobica je za sina, voda je označena plavim, bijelim crtama je ucrtan kvadrat, balkon je pod krovom.

SAma kuća se nalazi na brdu. Iza nas je šuma. Nažalost na JZ u daljini se vidi crkvica koja se nalazi na groblju i to je vidljivo sa kuhinjskog prozora,sa ulaznih vrata i sa balkona.

Evo to je to, ako još šta treba potrudit ću se da pojasnim.

Hvala vam unaprijed

[url]http://img828.imageshack.us/img828/3920/clipboard01ith.jpg

Sad tek vidim da glavna vrata nisu ucrtana, ali mislim da se razumije gdje su :-)
Zid u kuhinji je boje okera, kuhinja je bež boje. Stol i stolice smeđe.
Dnevni pastelno bež boje; trosjed će biti svijetli (kad nam ga dostave), namještaj smeđi.
Hodnik bijeli sa srebrnim crtama ( sama farbala okomite i vodoravne crte).
Naša spavaća je boje marelice, ugodna oku; namještaj bijeli, ormari fronte bijele, a bočne strane trešnja-drvo.
Dječja je pastelno žuto- narančasta, tako da je donja boja od gornje odvojena valovima. NAmještaj će biti zeleni, a fronte bijele.
Kupaona je u pločicama, prvih metar je plave nijanse, pa je bordura sa zeleno plavim valovima, pa je ostatk isprano plave boje sve do plafona.

Muče me boje zavjesa i slike kojih motiva okačiti u kući i zaštita kuće od negativnosti.

Sagledavanje životnog prostora veštinom feng šui

Zvezda po rodjenju:

Qlarisa: 5 zvezda Zemlja
Suprug: 2 zvezda Zemlja
Sin: 9 zvezda Vatra

Uzajamno harmonicne zvezde:

2 zvezda Zemlja
6 zvezda Metal
7 zvezda Maetal
8 zvezda Zemlja

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Qlarisa:

6 zvezda Metal (bela)
7 zvezda Metal (crvena)
8 zvezda Zemlja (bela)
9 zvezda Vatra (purpurna)

Suprug:

5 zvezda Zemlja (zuta)
6 zvezda Metal, 7 zvezda Metal, 8 zvezda Zemlja, 9 zvezda Vatra

Sin:

2 zvezda Zemlja, 5 zvezda Zemlaj, 6 zvezda Metal

Metafora:

Rubin bljesti na svetlu sunca

Slava dolazi sa uspesnim poslovima. Dozvolite svojoj intuiciji da rukovodi vasim odlukama o mogucim smerovima delovanja. Usavrsavajte se na svom polju delovanja i iskoristite duh mladih saradnika, ali pokazite i brigu i razumevanje za njih. Ovako ce vas prosperitet biti duhotrajan.

Qlarisa, za vas mala napomena, naime zivljenje u ovom prostoru lako moze da vas dovede u iskusenje da sledite tudje ideje. Ropska odanost tudjim pravilima nije nikome donela srecu. Ako razvijate nezavisnost, neumorni napori ce uroditi zeljenim jer su vase kreativne mogucnosti veoma siroke.

Svesni ste okruzenja, cijenica da ipak do doma se stize uz uspon odredjen koji je nuzno savladati simbolicno ukazuje i na put razvoja. Dakle prvo treba da se zastitite od upliva jin energije iz okoline, najefikasnije bi bilo da u dvoristu ka tom delu postavite zivu ogradu, ne znam koliko vam prostor to dozvoljava ako ne onda bi bilo pozeljno da kod samog ulaza da se ka tom pravcu postavi neka vizuelna prepreka (saksija sa nekom vitkom biljkom, ili resetka sa nekom ukrasnom srebrnastom puzavicom), dakle bilo kakav objekat koji shodno ostalom uredjenju ce privlaciti paznju i odnositi kapelicu na taj nacin iz vidokriga. Na kuhinju na prozor uradite vitraz ili prosto postavite zavese da ne bude kapelica „vidik“ iz koga se napajate.

Ono sto mene trenutno zbunjuje u opisu je da kako ste napisali je to vidljivo sa ulaza, kuhinje i balkona, a na tlocrtu ste ucrtali poziciju kapelice na severnoj strani. Zato vas molim da pogledate jos jednom da li je sve na tlocrtu korektno uneto, jer ako je crkvica jugozapadno onda ne moze biti ovakva orjetacija doma kao sto ste napisali, a to onda opet menja stvar iz korena. Molim vas ostavite poruku da li se potkrala mozda greska da bih zavrsila analizu u toku dana.

http://img42.imageshack.us/img42/5419/plan01final.jpg

majra 

Site Admin

Uredjenje prostora

U cilju harmonizacije prostora bojom potrebno je uvesti u oblasti:

  • severa: zelene ili svetlo plave
  • istok i jugoistok crveno ili mornarsko plavo
  • jug zut (boja slonove kosti, ne mat vec sa sjajem)

Na samom ulazu imate upliv veoma povoljne i planiske i vodene zvezde, generalno cinjenica da se ova vrata dakle koriste svakodnevno jeste snazan aktivator. Pobrinite da ispred vrata bude dobro osvetljenje i ostavite ga da gori i u nocnim casovima bar tri sata (23-01h). Sa leve strane na zid izmedju decije i kupatila postavite sliku planine, najbolje bi bilo da se radi o nekom bakrorezu, ali dakako vi mozete improvizovati i shodno ostalom uredjenju napraviti recimo sliku planine sa metalnim akcentima tipa linije venca planina i sl. u metalni srebrni ram. Sa desne strane na zid postavite sliku veci format vaseg doma u prolece, dobro je ako imate fotografiju pa uvecate, ali uz danasnje tehnologije verujem da cete lako doci do resenja.

Decija soba je dobro odabrana u osnovi boja ali u perspektivi tu naradzastu prevedite u neku mirniju, jer ova oblast treba uvek da se cuva od vatrene energije, i nikada zaista ne treba ovde paliti svece. Znaci strogo vodite racuna da se ovde ne nadje otvoreni plamen. Ako primetite bilo kakve smetnje na primer sa elektricnom energijo nemojte to ignorisati vec rascistite problem do kraja. Zavese mogu biti bele, sa talasatim motivom, ili sa plavim uzorcima u vidu porecnih linija.

Kupatilo drzite besprekorno i uvek pazite da su vrata bas zatvorena, na prozor uradite vitraz, prostirka moze biti dakle ili svetlo zelena ili plave ili pak kombinacija ove dve. Takodje ovde drzite samo sredstva za higijenu, nemojte drzati sredstva za negu, dekorativna i preparativna kozmetika cuvana ovde moze izazvati alergijske reakcije u krajnjem najbezazlenijem slucaju moze se kvariti mnogo cesce unutar garantnog roka.

Sto se tice spavace sobe, ona ima dobre predispozicije za uspesne medjusovne odnose, ali, upliv neuvremejene zvezde 7 donosi sklonost advokatskim raspravama, i to u vrlo temperamentnom nastupu, afektivno reagovanje i zato ova boja marelice nije bas najadekvatnija, ali izborom ostalih elemenata nastojte da uvedete energiju zemlje i dozirano energije vode, kroz odabir ostalih boja i uzoraka. Stoga zavese birajte bele, boje peska sa uzorcima talasa, crtica, vodoravnih linija. Prostirke sa obe strane kreveta treba da su meke cupave ali ako ste u mogucnosti neka dizajnom imitiraju kamenitu podlogu, bojom, uzorkom.

Sto se tice slika motivom nemojte podrzati eksplozije, vatru, pozar (na nebu) tj. motive koji ukazuju na stihiju. Nadam se da razumete sugestiju, vatrena stihija znamo sta napravi... Topao savet je da u spavacoj sobi nikada ne vodite razgovore oko necega gde je izvesno da su misljenja oprecna, jer ce se lako pretvoriti u medjusobnu borbu.

Dnevna soba segment koji pokriva istocni sektor slobodno osnazite crvenim elementima, pobrinite da ima dobro i jarko osvetljenje, postavite i neku stojecu lampu sa upravljenim svetlom ka gore, neka slobodno ima i crveno modri abazuir ili detalje. Ovaj deo dakle trebate oplemeniti malo bojama koje kazemo da su barokne kao sto je grimizno crvena, parisko plava i sl. Deo dnevne sobe koji potpada u jugoistocni sektor zajedno sa terasom trebate na nek nacin postaviti pod kontrolu uplive i zato na terasu okacite metalne vece lepe zvoncice, na prozore postavite deblje drapere, ali birajte ili boje kao i zida ili od bele do golubije plave. Dakle ne treba da budete bukvalni u primeni, vec prosto vodite se dobrim ukusom, pa uskladite detalje (na primer jastu u nekoj modro plavoj sa lentom na zavesi), tako da je vama prijatno oku. Ono sto ne treba u ovom sektoru da se inicira jeste energija vatre, dakle ono osvetljenje naglaseno se ne odnosi i na ovaj segment dnevne sobe. Njega drzite mirnim.

Podrucje trpezarije nosi upliv planiske 1 i 6 vodene, iz ciklusa elemenata proistice da metal stvara vodu, ova kombinacija nagovestava nepredak vezan kroz unapredjenje u karijeri i uspeh u poslu. Nije potreban nikakav lek, medjutim stres povezan sa vise odgovornosti moze da uzrokuje mnogonervoze, Voda broja 1 crpi energiju broja 6 koji je povezan sa glavom. Ono sto u enterijeru mzete poduzeti da podrzite ovu kombinaciju je snazenje energije metala, ovalne okrugle forme, metalni predmeti, detalji, sat sa metalnim klatnom ce dati ritam, osim u cilju balansiranja prostora i bojom u ovaj deo mozete uneti iz palete zute ali da to ne budu mat vec sjajne boje, boja slonove kosti, na primer zavese i mebl ili milje sa srebrnasto zlatkim protkane, ili rubljene. Dakle ne treba forsirati cvetne uzorke vec one srodne elementu zemlje i metala (kocka, kvadrat, oval, elipsa, krug, luk). Osvetljenje centralno, ovalno kombinacija metal staklo, prostirka ispod trpezariskog stola treba da je par nijansi tamnija od one u dnevnom boravku i eventualno prskana sivom srebrnom.

Ujedno podrucje trpezarije tj. stola je i najbolje mesto za sredjivanje poslovnih knjiga, papira...

Za terasu birajte metalni enterijer i svetnice ili mini trajnice koje se uspravljaju, ono sto ovde nije poeljno je hraniti jin silaznu fazu energetsku na primer padajucim puzavim cvecem, stop prakticno znaci ako i volite puzavo cvece birajte ono koje moze da se formira uz resetku neku kao podupirac u saksiji.
Citrinom mozete okititi japansko drvo (Crassula portulacea)) i postaviti u lepu keramicku saksiju sa desne strane u hodniku.

U spavacoj sobi uparite ruzicnjak. A gorski kristal drzite u dnevnoj sobi na posebnom stocicu ili polici pazljivo osvetljen pored sedalnog dela u dnevnom boravku.

U dvoristu u desno od ulazne kapije posadite tri biljke, tri vrbe - tri prijatelja.

Sto se tice izbora slika, ako budete imali dilema postavite sliku pa cemo skupa potraziti najadekvatnije mesto.

majra 

Site Admin

izvrsno

Od srca Vam hvala. Ne znam što da drugo kažem, nego zaista Vam hvala na nesebičnoj pomoći i savjetima. Sve ću detaljno proučiti što ste mi napisala. Jedva čekam :)