Analiza prostora za troclanu porodicu - renoviranje stana Feng šui

Zgrada je gardjena 1984/85, ali smo se uselili novembra meseca 1992 godine i do danas zivimo u stanu.U prilog Vam saljem tlocrt stana, koji se nalazi na trecem spratu ne racunajuci prizemlje, a iznad nas se nalaze jos dva sprata. Povrsina stana je oko 60 m2.

Dnevni boravak se koristi i kao spavaca soba. Ulaz u stan je na JI i postoje dvojna vrata jedna koja se otvaraju unutra, a jedna napolje. Kad se uzdje u stan postoji mali antre u kojem gledano desno sa ulaznih vrata kad se udje, nalazi ugradjeni dvokrilni plakar i mali cipelarnik. Boja namestaja je cisto crna pa nameravam da promenim krila u neku svetliju boji. Na nekom delu ovde bi zelela da bude nacrtan neki cvet kako bi ovom delu dalo osvezenje.

Levo sa ulaznih vrata vodi mali hodnik duzine oko 2 metra iz kojeg se ulazi u nekada spavacu sobu, ali je sada ista preuredjena u deciju sobu.

Decija soba je sada molovana liht plavo od poda do plafona, sa malim delom zida iza vrata koji ima marinsko plavu boju - oko 1 metar, a medju ove dve boje nalazi se vertikalna lenta sirine oko 15 santima koja ima jarko zutu boju. U ovom delu sobe postavljene su 4 male ugaone plasticne police za knige, postavljene u obliku slova V. Dve su zelene boje, a dve marinsko plave. Krevet se nalazi u liniji vrata, za koje nesto sada vidim da je najnepovoljnija varijanta, i zato bih htela da taj deo sto pre ispravim. Iznad kreveta je okacena velika decija karta koja sadrzi mlecni put - svemir. Desno od ulaza u deciju sobu nalazi se trokrilni plakar koji lezi na zidu prema kupatilu i on je ustvari zajedno sa onim na ulazu, glavno mesto za skladistenje odece. U celo sobe celom duzinom nalazi se radni biro sa delom iza zacelja kreveta - sanduk za stvari, koje ima dve odvojene pozicije, jednu za PS, a jednu za ucenje i pisanje. Iznad biroa nalaze se 3 velike police za igrackice i knige. Forma je pravougaona i dve su postavljene vodoravno a jedna uspravno. Namestaj je snezno bele boje. Soba je prekrivena tepisonom jednobojni marinsko plavo. Cela je soba sredjena u plavo beloj kombinaciji, a s obzirom da se nalazi u juznom i jugozapadnom delu stana mislim da ja ovakav kolorit nepodoban. Ovde moram da napomenem mislim da je ova soba nedovoljno svetla. Iz nje se izlazi na terasi koja se uglavnom koristi za susenje vesa. Pored terase je drvo, mislim da je neka breza ili nesto takvo.

U centru stana je toalet koji je kompletno renoviran. Na podu su plocice boje antracita, a na zidovima prljavo belo sa bordurom isto tako tamno grao boje sa stilizovanim sarama koje potsecaju na cvet. Iznad lavaboa nalazi se ogledalo koje ima ravno dno, a na vrhu je ovalno. Na plafonu je metalna lamperija, sjajna, osvetlenje neonsko samo na plafonu. Dali bi bilo ok staviti na podu nesto jarko crveno ujedno i detalji kao frotir u istoj boji, kamencice iznad kazance za vodu.
Kuhinja je takodze renovirana sa belim valovitim plocicama i bordurom na kojoj je stilizovana trava za cvetovima dominantno oker boje, ali i crvenih. Drvenarija je jednoredna, a boja nezna oker roze po mom ubedzenju vrlo prijatna za oko. Podne plocice su u malo tamnijij oker boji. Dali je ok staviti na podu uzmedju frizidera i sporeta jako zeleno cupavu prostirku? Moram da napomenem da ne kuvam uopste i jer svakodnevno se jede izvan naseg doma.

Trpezarija je uslovno receno na vetrometini, izmedju ulazna vrata i vrata koja vodi na terasi. Trpezariski sto je okrugli crne boje. U planu je kupovina manjeg stola recimo metar na metar kvadratni i svetlije boje, tacnije slonova kost sa tapciranim stolicama koji imaju kozni srebreni tapacir. Ovo zaista ne znam da li bi bilo dobro, kao ni to da li staviti zavesu recimo bisernih perli na prolazu izmedzu antrea i trpezarije. Bojim se da ne bude previse hladan dojam.

Dnevni boravak ima sedmosed, boje kapucino jednobijna, ravnih linija sa udobnim jastucima, a cela drvenarija je crne boje, koju opet zelim da promenim u neku svetliju varijantu s obzirom da se crna i tesko odrzava, ali mi je i onako malo depresivna. Visina namestaja i dnevnom boravki ne prelazi visinu od 1 metar, kako ne bi ugusio prostor. U sredini su dva mala caffe stolcica sasvim jednostavnih linija, jedan beli i jedan crni. U dnevnom boravku i u trpezariji nalaze se dva ista tepiha persiska sa cvetovima. Ispod prozora je opet mali club stolcic - moj vrt koji obuhvata jedan hibiskis, karasulja, bezdamin i jednu slonovu nogu ili noliju. Noliju necu da bacim bez obzira da uopste nija FS posto mi je poklon i veoma mi se svizda.

Predstoji nam veliko renoviranje koje bi obuhvatila menjanje prozora i renoviranje poda. Zelela bih da zadrzim sedmoded koji se pretvara rotiranjem u bracni lezaj, kuhinju u kupatilo koji su relativno novi.

Interesuje me da li mogu u deciju sobu uzeti namestaj koji je u svtloj boji drveta, sa recimo detaljima u naradzastoj boji, a boja zidova da bude nesto kao svetlo kapucino. U stvari zelim ceo stan da bude belo - kapucino kombinacija ukoliko to FS dozvoljava.

Ah, to sam zaboravila, od FS imam tronogu zabicu, krasulju, kao i dva ucrtana heksagrama jedan za sina na ulaznim vratima i jedan na plafon iznad vrata koje vode na terasi sa trpezarije.

Terasa koja je sa izlazom iz trpezarije je moj i familijarni ponos i deo za uzitak leti, s obzirom da obozavam cevece, pa sa sardelama je pretvaram u cvetnu oazu.
Gledano iz stana napolje kompasna direkcija je sever 140.

Orijentacija stana se jednostrana odnosno svi prozori i obe terase gledaju severozapad - zapad. Ispred nje - nase zgrade, blizu sa desne strane stoji zgrada koja je visa od nase, ali po mom ubedzenju sporednog znacaja, imajuci u vidu da se sa balkona primarno vidi zelenilo i travnik. Ceo deo oko zgrade i cela sira okolina je potpuno urbanizovana, samo sa stanbenim zgradama, i mislim da je tlo i malo nize u odnos na ostali deo grada. Celo je naselje gradzeno na tlu koje se nekad davno koristilo kako neki aerodrom, i na njivama. Reka je u blizini na oko 500 m, a velika saobracajnica je na oko 150m. Glavni ulaz u zgradi je tacno iznad terasi iz decije sobe.

Moj je muz kua 9, kua 8, a sin kua 2.
Mislim da bi to bilo sve, i havala Vam najlepse.

Pozdrav

http://img15.imageshack.us/img15/9725/tlocrt0001.jpg

Predlozi za uredjenje enterijera

Zvezde po rodjenju:

Drago: 8 zvezda Zemlja
Suprug: 9 zvezda Vatra
Sin: 2 zvezda Zemlja

Uzajamno harmonicne zvezde:

Drago/suprug:

- 2 zvezda Zemlja
- 8 zvezda Zemlja
- 9 zvezda Zemlja

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Drago:

- 5 zvezda Zemlja
- 6 zvezda Metal
- 7 zvezda Metal
- 9 zvezda Vatra

Suprug:

- 3 zvezda Drvo
- 4 zvezda Drvo

Sin:

- 6 zvezda Metal
- 7 zvezda Metal
- 8 zvezda Zemlja

Zivljenje u domu moze da se iskaze metaforom:

Zena koja tezi ognjistu
Za vas zivot kod kuce je mnogo udobniji nego usponi i padovi u zivotu van doma, u dostizanju slave i bogatstva. Budite prijemcljivi i pazljivi. Ako kreativno radite kod kuce prosperiracete. Dom je za vas posebno mesto za ljubav, dobro zdravlje i srecan porodicni zivot.

Mala napomena za Drago:

Nesigurnost i nerazborito delovanje vode u ponor, bicete suoceni sa profesionalnim nesporazumima, kao i problemima kod kuce. Cuvajte se da ne postanete indiferentni prema onima koje volite, sacuvajte veru u vremenima iskusenja i ucite iz svojih gresaka. Iskoristite neocekivane pogodne okolnosti, mozete imati pomoc od nekoga na visokom polozaju na vama je da jasno odaberete put kojim zelite da idete.

Harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje:

  • U oblasti jugozapada i severoistoka crvene ili purpurne

  • U oblasti zapada i severozapada crne ili mornarsko plave

Ako sagledamo tlocrt u celini jasno se zapaza istaknutost u severnom i severozapadnom sektoru sto pokazuje raznoliku srecu, ali i arogantnog muza ili oca sto izvire iz blokade emocija i preterane samosvesti. Takodje, ovo lako moze da ukaze na brojne ljude koji vam pristupaju za pomoc ili savet, samo da bi iscrpeli vas potencijal.

Ono sto je indikativno je dominantan uticaj starije zene, najverovatnije necije majke cije smicalice dovode do problematicnih odnosa i do prekomernog ogovaranja sa posledicnim nesporazumima pa i svadjama sa rodjacima i kolegama. Pitanje zasto prihvatate bilo sta od osobe za koju znate da vas ne voli, je u osnovi vaseg tinjajuceg nezadovoljstva. Svi mi pravimo kompromise, ali nekada je to mac sa dve ostrice, kada se stvari imenuju pravim imenom biva i jasno da li se tu mogu raditi kompromisi, a da na dugorocnom planu ne osetimo da smo izdali sebe.

Naime na ulazu imamo kombinaciju 7P5V, zemlja stvara metal, ali s obzirom da su obe zvezde neuvremenjene i planiska podrzana od vremenske, da bi ste zadrzali izvesmu kontrolu nad nenadanim obrtima koji lako mogu dovesti i do parnicenja i prateceg stresa koji moze da se odrazi na zdravstvenom planu, stavite ih pod kontrolu uvodjenjem energije elemeta vode i drveta. U ulaznom foajeu mozete postaviti svetle stranice sa vidljivom teksturom drveta, bez laka sjajnog na povrsinama, prostirka moze biti okrugla plava ili tamno zelena sa talasatim uzorkom. Ukoliko ovde plasirate neku sliku, neka bude u bojama vode, i neka sadrzi sitne elemente koji bi sa samog ulaza privlacili paznju u smislu potrebe da im se pridje blize da bi se razgledali. Ideja za postavljanje zastora ka trpezariji je takodje dobro resenje, treba da nosi vodenu energiju svojim osobinama.

Za kupatilo ste i sami izneli odlican predlog, dobro osvetljenje, crvena prostirka ili neki detalj ce ovde uneti toplinu i uspostaviti ravnotezu, jer ce istovremeno kontrolisati neuvremenjen broj 6 (vatra kontrolise metal) i podrzace planinsku zvezdu (vatra stvara zemlju) , i ukoliko u spoljnjem okruzenju u ovoj direkciji imate planinu (visoku ogradu, zgradu, objekat, zivu ogradu) donece dobro zdravlje i povoljne odnose.

Decija spavaca soba je shodno kombinaciji planiske i vodene dobro odabrana boja za zidove, izuzev zute trake koju ste naglasili, i sobzirom na decakovu ming gua i srecne zvezde, mozda je bela ili bar boja slonove kosti malo bolji izbor, a sto se tice njegovih licnih stvari neka se nadje i neki crveni elemenat. S obzirom da je ovo jugozapadni sektor nosi i njegov trigram ucrtali ako ste procenjivali na osnovu kua broja niste pogresili, ujedno ste zastitili i sebe; njemu ova direkcija sigurno nije neprijatna, iako moze biti svadljiv povremeno, ili cudljiv u reakciji.

Sto se tice same pozicije kreveta, kako ste i sami zapazili da trenutna nije zbog pozicije vrata najpodobnija ali gledajuci ostatak prostora cini se i jedinom mogucom, uzglavlje je orjentisano ka JZ sto njemu ipak pruza jednu stabilnost i mir tako da pobrinite da su vrata uvek zatvorena, izuzetno ako bi dete bilo sklono da povredjuje donje ekstremitete treba razmisliti o pomeranju. Radni sto s obzirom da je ucenik treba orjentisati u njegov pravac prosperiteta, tj. tako da licem dok sedi za stolom sedi ka severoistoku. Pokusajte orjentisati tako sto, ponekada se u pocetku pozicija cini malo neobicnom zbog stereoptipa koji vlada u opremanju prostora, ali to ne bi trebalo da vas spreci da bar probate pa da pratite promene. Ukoliko zelite uneti izmene, a mislim da bi i decaku prijalo ucinite to na nivou poda, jer ipak shodno njegovom elementu po rodjenju ovoliko "vode" sigurno podriva stabilnost "zemlje" odnosno njega.

Terasa i ostava, ne treba da budu zapostavljene, vec sto je moguce vise aktivno koristene, sredjene, ostava dobro osvetljena i uredna. Takodje u cilju bolje integracije u bocne uglove mozete postaviti dve lepe keramicke saksije sa nekim trajnicama.

U kuhinji na radni sto postavite lepu kristalnu ciniju obrubljenu zlatnim rubom i u njoj drzite mandarine, zute jabuke, ananas, neka uvek bude bogata i tako pozicionirana da se vidi iz trpezarije. Nemojte ovde drzati izlozene kuhinjske aparate, tipa nekih multipraktika, ukoricenih stalaka za nozeve i sl.

U kuhinji nikada ne zapocinjite razgovore jer se lako mogu pretvoriti u ozbiljne rasprave. Prostirka neka ima print kamenja ili prosto nakupite lepo kamenje uz reku pa postavite na prozorsku dasku, sporet uvek drzite poklopljen kada je van funkcije, sto se tice kolorita, povoljno je da unesete crnu ili tamnoplavu prostirku.

Razmislite o svom izboru da se u kuhinji ne sprema hrana. Naime, kuhinja je mesto gde se priprema hrana, hrana koja odrzava zivot, otuda dezintegracija bliskih porodicnih veza uvek pocinje bas ovde, gde spremanje i samim tim snabdevanje namirnicima, zajednicko angazovanje, posvecenost, hrani ne samo telo vec - ljubav, zdravlje, znanje – sve ono sto sam zivot znaci. Razmislite dva puta o posvecenosti i izvoru iz koga hranite ljubav, porodicnu, ali ne manje vazno i partnersku. Ne uplicem se u privatnost, trazim samo da razmislite, odnosno da osvestite (ako niste do sada) odluku da se hranite van doma... hrana nije samo ono sto bukvalno jedemo... Sve su u zivotu nasi izbori i odluke i dobro je sto je tako, jedino sto je vazno je da smo svesni da oni to jesu i da smo samo mi za iste odgovorni.

Trpezarija bi trebalo da bude udobna i intimna, sa parnim brojem stolica koje je pozeljno orjentisati naslonom ka zidovima, ne ka vratima i prozorima. Postoji kineska poslovica "sreca dolazi u paru", drugim recima, "podeljeno zadovoljstvo je udvostruceno zadovoljstvo", tako da je potrebno prostorno definisati, bar simbolicno, tepihom, i pomeriti trpezarijski sto sa linije ulaznih vrata. Na prozorima obavezno imajte zavese, i roletne. Ukoliko ne postoje vrata izmedju ulaznog foajea i trpezarije postavite neki zastor. Forma stola je sasvim odgovarajuca a ukoliko pravite izmene, neka linije budu meke, zaobljene, stolice parne, naravno vodeci racuna da sedite u svom najboljem pravcu, mada bih vam preporucila da aktivirate i kada spavate s obzirom da se sedeci deo u dnevnom boravku nalazi u istom sektoru, da pozicijom aktivirate vas Jan Nijan tj. drugi povoljan pravac na osnovu Kua broja odakle sticete podrsku za dugovecnost romanticnih odnosa. U ovom deli kao i na terasi vodite racuna da su elementi upareni, da je ocigledan par u svemu, nemojte gomilati grupice predmeta, narocito ne neparne.

Sto se tice samog rasporeda namestaja u dnevnom boravku vidim da ste isli jednostavnom linijom prateci zidove sto pruza odredjenu dozu sigurnosti, ali nosi i rizika da se ljudi zaparloze, da ponestane inicijalne energije koja bi razvijala odnos. Pokusajte da dnevnu sobu organizujete oko dve fokusne tacke, dakle jedna koja bi obuhvatala lezaj, mediateku i druga koju bi formirao pianino sa pratecim elementima na primer omiljenom foteljom i policom sa knjigama.

Sto se tice stolarije ulazna vrata ako menjate ostavite u prirodnoj boji drveta da se vidi tekstura i da su jednokrilna, da se pri tome otvaraju ka unutra, a unutrasnja stolarija moze biti svetla. Boje koje su naznacene za harmonizaciju unesuite u date sektore samo kroz dekorativne elemente, tipa tehnike slikanja i kolorita slika (akvarel) za zapad i severozapad.

Od proleca spremite se da aktivirate terasu na koju se izlazi iz decije sobe, imate sjajan upliv i steta je ne podrzati finasijski prosperitet. Ono sto treba je snaziti zemljanu energiju, tako da ako postavite zavesu od kristala-perlica i plasirate ukrasnu keramiku sa ne previse cveca, i postavite set za kafu i naravno aktivno je koristite verujem da cete i sami spoznati blagodeti poduzetih akcija.

http://img638.imageshack.us/img638/6519/tlocrtdrago.jpg

majra 

Site Admin

Molim pojasnjenje

Postovana Majra,

U vezi Vase analize koju ste uradili za mene, prvo hoci da vam se zahvalim za Vas nesbican trud.

Kako sam Vam objasnila i prije, vrlo sam zainteresovana za FS, pa s obzirom da se radi za vrlo slojevitoj vestini ili kao vec da je nazovem, imam potrebu da s vama podelim neka moja vidzenja u vezi Vase analize. Moja vidzenja imaju jedini cilj da kroz moj primer proverim sebe dali razmisljam na ispravan nacin, odnosno da se na neki nacin potvrdim za ono malo nesto u FS za koje mislim da sam savladala do sada. Ovo samo i samo u cilju da Vi mene proverite dali ispravno cenim stvari, zato sto u krajnoj liniji mislim da je bitnije da covek sam savlada stvari.

U vasoj analizi kazete da je ulaz na JI,i to je nesporno, pa predlazete da se tu aplicira vodeni element. Da li ste ovakav zakljucak izveli zbog toga sto letece zvezde u ovaj sektor su 5 i 7 i kao kambinacija saglasno Lilijen Too ukazuju na problemi prouzrokovanim prekomernim ogovaranjem i opasnost od trovajem, pa kao lek za period 8 treba da se uvede voda.

U vasoj analizi dajete moto doma, a to je teznja za stvaranjem blagotvornog doma i ognjista i u vezi ovoga moje je pitanje dali ste se vodili od toga da ovaj deo ima malo ispupcenje. Da li kada bi bio bilo koji drugi deo sa vakvim ispupcenjem bi bio predmet posebne analize?

Kazete da se u zivot mesa starija zena. Za ovo pretpostavljam da je opet na osnovu letecih zvezda u sektor sever gde je planinska zvezda 2 a vodena 4. Moje je pitanje zasto ste uzeli bas ovoj sektor?

Ono sto me posebno interesuje je odakle crpite znaje o teksturama materijala?
Dali treba svaki glavni i sporedni pravac da se posebno analizira i u zavisnosti od toga kakve su letece zvezde da se upotrebljava pojacavanje ili neutralizacija. Tu mislim na to da li ako je kombinacija letecih zvezda povoljna da li je treba pojacavati, bez obzira da je nekom od ukucana nepovoljni pravac. Lilijen Too daje prednost letecim zvezdama, pa sugerira kad su zvezde nepovoljne makar i to bio nas povoljan pravac, taj sektor ne treba koristiti. Sta u obrnutom slucaju kad su zvezde povoljne, a to nije nas povoljni pravac.

S obzirim da je za mene i mog sina koji smo zapadna grupa ulaz u stan nije povoljan pravac, dali je u redu nositi neki zlatni nakit kako bi se suzbilo negativno dejstvo vrata.

Molim za Vase misljenje, i nadam se da Vas previse ne smaram.
Pozdrav Drago Risto

odgovori na pitanja

U vasoj analizi kazete da je ulaz na JI,i to je nesporno, pa predlazete da se tu aplicira vodeni element. Dali ste ovakav zakljucak izveli zbog toga sto letece zvezde u ovaj sektor su 5 i 7 i kao kambinacija saglasno Lilijen Too ukazuju na problemi prouzrokovanim prekomernim ogovaranjem i opasnost od trovajem, pa kao lek za period 8 treba da se uvede voda.

Dobro ste razumeli, upravo zbog toga se uvodi energija vode u ovaj sektor.

U vasoj analizi dajete moto doma, a to je teznja za stvaranjem blagotvornog doma i ognjista i u vezi ovoga moje je pitanje dali ste se vodili od toga da ovaj deo ima malo ispupcenje. Dali kada bi bio bilo koji drugi deo sa vakvim ispupcenjem bi bio predmet posebne analize?

Da, ispupcenje ili projekcija uvek stavlja akcenat na nesto karakteisticno za prostor, i svakako da je drugacije pozicionirano imalo bi drugacije implikacije na zivot. Sam moto doma se odredjuje sagledavanjem kompatibilnosti kua broja domacina i trigrama doma, prosto takva je tradicija, i zato sam dopisala napomenu za vas, jer cinjenica je da se uloga zene u zajednici promenula i da ne mozemo zajednicu gledati samo kroz domacina.

Kazete da se u zivot mesa starija zena. Za ovo pretpostavljam da je opet na osnovu letecih zvezda u sektor sever gde je planinska zvezda 2 a vodena 4. Moje je pitanje zasto ste uzeli bas ovoj sektor?

Upravo zbog kombinacije u numerickoj mapi, ne samo u ovom ovom sektoru, vec i u samom centru doma sto simbolicno nazivamo i "srcem" doma postoji upliv koji ukazuje da mogucnost da ljubavni zivot mladje generacije pati zbog uticaja dominantne majke ali recimo da je delom i iskustvo sigurno dalo neku smernicu.

Sto se tice sagledavanja sektora i uticaja kombinacija letecih zvezda na korinika prostora, posmatrate odnose faza, tj. elemenata koji su kao atributi pridruzeni svakoj pojedinacnoj zvezdi u kombinaciji u sektoru, i sagledavate u kakvom su odnosu sa pripadajucim elementom Kua broja korisnika.

Na primer ako je korisnik Kua broj 1 Voda, a spava u sobi koja nosi kombinaciju 9P7V4T (9 - vatra; 7 -metal, 4 drvo) - kroz ciklus elemenata dakle vidimo da 1 voda kontrolise 9 vatru (kao i u prirodi voda gasi vatru, reakcija je uvek burna kao sto znamo prakticno digne se oblak pare i dima, situacija bude uzavrela; 7metal stvara Vodu, ovoje produktivan ciklus, 4 Drvo slabi 1 Vodu (kao i u prorodi drvo crpi vodu za svoj rast).

Kada sagledamo sve i sublimiramo, mozemo reci da osoba sa kua brojem 1 u ovoj sobi moze osecati stalnu tenziju, biti pod pritiskom sa jednim hronicnim osecajem iscrpljenosti, i nedostatkom snage da se razvija (jer je 7 broj u ovom periodu neuvremenjen i ne ispoljava svoje pozitivne vec negativne strane, 9 vatra se prilagodjava, tj ona uvek pojacava onoga u paru bez obzira da li je povoljna ili ne i na kraju kao rezultat svega, osoba ce verovatno biti izlozena aferama koje ce je crpeti a lako moze doci i do sporova sto ce svakako da se odrazi i na dusevno zdravlje. Ali, ako bi data osoba bila na primer po zanimanju advokat, ovaj upliv bi godio za smisljanje tuzbi, no posao bi samu osobu iznurivao i psihicki i fizicki.

Znaci, nikako ne treba mesati sektore i povoljne pravce na osnovu Kua broja. Povoljni i nepovoljni pravci sluze za orjentaciju u svim polozajima koje zauzimamo dok radimo, spavamo, jedemo, citamo, ucimo, zabavljamo se...

Ukoliko imamo povoljnu kombinaciju uvek nastojimo da je podrzimo, ali nije uvek potrebno da se pojacava. Unosenjem istorodne energije mi prizamo podrsku a unosenjem energije prethodne faze, mi "hranimo", povecavamo kvantitativno dati upliv. To nije nuzno uvek raditi, a nekada ni pozeljno. Uvek treba imati meru, i dobro osmotriti sta se sve vec tu nalazi, kakva je namena prostora i kako se on koristi, jer i samo kretanje, na primer svakodnevno otvaranje i zatvaranje ulaznih vrata je samo po sebi aktivator ako je potrebno podrzati mogucnosti koje se otvaraju zbog upliva odredjenih faza (elemenata) tj. povoljnih zvezda oznacenih u mapi brojevima.

S obzirim da je za mene i mog sina koji smo zapadna grupa ulaz u stan nije povoljan pravac, dali je u redu nositi neki zlatni nakit kako bi se suzbilo negativno dejstvo vrata.

Upravo tako kako ste napisali. Nosenjem plemenitog metala vi vrsite kontrolu energetskog upliva na ulazu, shodno ciklusu elemenata Metal kontrolise Drvo (tj. metalnim alatima iz drveta izradjujemo divne predmete).

Sto se tice vise informacija o teksturama, u osnovi radi se o upoznavanju karakteristika, prideva, osobina svakog elementa ponaosob njihovo dobro upoznavanje omogucava nam da sve sto imamo u okruzenju mozemo na taj nacin spoznati prostim posmatranjem i dodirom.

majra 

Site Admin

Dilema

U vezi analize koju ste izradili za moj stan, molim dodatno pojasnjenje koje se odnosi na sledece:

1. Dali s obzirom rasporeda letecih zvezda, stan moze da se podvede u prostor koji je pod uticajem bisernog niza? Ako je ovo tacno, a mislim da je, koja je noseca karakteristika ovog niza na kojoj bi trebalo u svakom slucaju da se obrati posebna paznja ili da se stavi posebni akcent? Na sajtu postoji napis koji se odnosi na posebnih kombinacija letecih zvezda, ali ja licno ne mogu da razumem neku posebnu karakteristiku.

2. Opet za ulazni deo. Ovaj je deo JI, pa je vladajuci element drvo. Sugerirate da se aplicira plava prostirka u okrugloj formi. Jasna mi je boja plava, da voda hrani i podupire drvo. Ako znamo da sve sto se u ovom delu poduzima je u cilju da se metal stavi pod kontrolom koji nosi vladajuci broj 6, koji se u vidu vladajuceg broja javlja na mesto gde treba da je drvo JI, a metal unistava drvo, koji je razlog da biramo okruglu formu koja odgovara elementu metala? Mozda, princip jing jang?

3. Aplicirana crvena prostirka u kupatilo zajedno sa crvenim frotirom. Moram da priznam da se mojoj porodici mnogo svidela ova intervencija. Kad smo vec tu, dali ima potrebe da se uvedu jos neki detalji?

4. S obzirom da sam zapadna grupa i kua broj 8, koja je po Vas najbolja boja za kristal kao nakit, i dali uopste treba da nosim takav nakit? Dali postoji razlika da se takav nakit nosi u vidu priveska, narukvice, nausnice i slicno?

5. Koja je optimalna kolicina purpurne boje? Prema ono koje sam do sada procitala od ove boje moze da se ima velika korist, ali samo ako se koristi u razumnim kolicinama. Previse purpura moze da optereti ukucane. Sektor u kome treba ova boja da se uvede je u mom slucaju dnevni boravak koj sluzi i kao prostor u kome se spava i trpezarija. Nabavila sam ukrasne jastucice 2 kom, zavese od konac koji su samo dopuna, ukras, detalj, odnosno razmisljam da *prave* zavese budu u nekoj neutralnoj boji kao slonova kost ili tako nesto, a ove koncane iznad kao ukras, dva drzaca za svece u obliku cveta, i prostirke za sto - 2 komada. U fazi sam odabira tapeta koji nameravam da bude samo detalj na zidovima. Htela bih da pitam dali ovaj tapet da se postavi i u dnevnom boravku i u trpezariski deo ili samo u jedan deo? Imam mogucnost da nabavim prekrivace za garnituru u dnavnom boravku, ali pitam se dali vec to ne bi bilo previse purpurne boje? Molim Vase misljenje i hvala najlepse!

Pozdrav, Drago Risto

Dodatna pojasnjenja

Draga Majra, proljecno renoviranje se pretvorilo u kasno letnje, mada veliki deo posla oko pripreme su vec uradzene. Bilo kako bilo, molim Vas u vezi decakove sobe da me jos malo savetujete i date ako mozete dotatna pojasnjenja koja se odnose na sledece:

1. Trenutna boja zidova kao sto je pisalo i u prvicnom postu je liht plava sa malim delom iza vrata koji oko 80 sm je marinsko plave boje. Izmedzu ove dve boje po verikali stoji zuta crta sirine oko 10 sm. Tepison marinsko plave boje. Namestaj cisto bele boje.

Kako smo se vec slozili da je ovo previse *vode* u sobi, moja dilema se sastoji u tome dali bi bilo dobro zameniti tepison tepihom koji bi bio zelene boje i koji bi pokrivao samo sredisnji deo sobe, odnosno dala bi se mogucnost da se pod lakse odrzava, s obzirom da je tepison u vreme postavljanja bio namenski namesten kako je decak bio manji pa se cesto igrao i na podu.

2. Oko zidova za mene stoji dilema dali da se napravi podela zidova po bojama po horizontali, s tim da deo visine na pr. oko 1 m bude ne tamna ali neka intenzivnija plava boja, a deo iznad toga do plafona zelena, razume se samo neka nezna, diskretna nijansa. Ovo zbog toga da u vasoj analizi ukazujete da izbor boja u decakovoj sobi je dobar, ali ipak da je previse *vode*. Negde sam procitala da se uvodzenje plave boje po zidovima preporucuje do neke visine po horizontali koja ne bi prevazisla visinu coveka, po cemu mogu da zakljucim da se covek oseca kad se ova granica predze, kao poplavljen u bazenu. Ukoliko po Vasoj proceni smatrate da je ovo resenje prihvatljivo, molim da iznesete i svoje misljenje oko toga dali granica izmedzu dve boje bude ravna, ili opet nesto valovito koje bi potenciralo vodeni element. Eventualno dali bi moglo postavljanje neke trece boje izmedzu ove dve.

3. Vas prvicni odgovor sadrzi najvecu analizu oko radnog stola decaka. Molim Vas za misljenje dali zamena mesta sifonjera i radnog stola, u kom slucaju bilo bi zadovoljeno da decak u vreme rada bude okrenut svom povoljnom pravcu bilo bi povoljnije resenje. U tom slucaju bio bi okrenut zidu koji deli spavacu sobu i kupatilo. Mozda u ovakvom slucaju aplikacija foto tapeta koji bi vizuelno obezbedio sirinu prostora.

4. U ostatku preporuka za ovaj deo stana, ostava celosno rasciscena i ociscena, na terasi zasadzene dve trajnice u zemljanim saksijama.

Pozdav Drago Risto