Feng Šui izazov - freedom Feng šui

Evo mog sredjenog tlocrta sa sever-jug pravcem.

http://s4.postimage.org/ilo94bcq1/tlocrt.jpg

Na severnoj strani je susedni stan a na jugoistoku dvorište susedne prizemne kuće
Stan se nalazi na 2. spratu zgrade koja je gradjena 2000. godine a uselili smo se 30.12.2000
Pogled sa terase je na drugu zgradurinu fasade boje kajsija-narandžaste
koja je na 5 metara udaljena od moje
Pogledi kroz prozor soba su na vrh smokve i jednu visoku jelu i jedan čempres
Izlaz gleda na hodnik oko 8m gde počinju stepenice na gore. Stepenice na dole su levo.
Ulazi u druge stanove su jedan sa leve strane na oko 5m i dva sa desne, odmah kad se izađe i neposredno pre stepenica za gore.
Ulaz je opkrenut ka zapadu na 275°

Kua brojevi su:

moj Z8 (17.04.1974)
supruga I9 (7.3.1976)
st.sin I1 (14.7.1999)
ml.sin Z8 (24.1.2002)

Sagledavanje prostora uz pomoc feng shui vestine - freedom

freedom: Evo mog sredjenog tlocrta sa sever-jug pravcem.

Na severnoj strani je susedni stan a na jugoistoku dvorište susedne prizemne kuće
Stan se nalazi na 2. spratu zgrade koja je gradjena 2000. godine a uselili smo se 30.12.2000
Pogled sa terase je na drugu zgradurinu fasade boje kajsija-narandžaste
koja je na 5 metara udaljena od moje
Pogledi kroz prozor soba su na vrh smokve i jednu visoku jelu i jedan čempres
Izlaz gleda na hodnik oko 8m gde počinju stepenice na gore. Stepenice na dole su levo.
Ulazi u druge stanove su jedan sa leve strane na oko 5m i dva sa desne, odmah kad se izađe i neposredno pre stepenica za gore.
Ulaz je opkrenut ka zapadu na 275°

Zvezde po rodjenju

Freedom: 8 zvezda Zemlja (JZ, Z, SZ, SI)
Supruga 9 zvezda Vatra (I, S, JI, J)
Sin stariji: 1 zvezda Voda
Sin mladji: 8 zvezda Zemlja

Uzajamno harmonicne zvezde:

Freedom/supruga:
- 2 zvezda Zemlja
- 8 zvezda Zemlja
- 9 zvezda Vatra

Decaci:

- 6 zvezda Metal
- 7 zvezda Metal

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Freedom:
- 2 zvezda Zemlja
- 5 zvezda Zemlja

Supruga:
- 2 zvezda Zemlaj
- 5 zvezda Zemlja
- 8 zvezda Zemlja

Sin stariji: 4 zvezda Drvo

Sin mladji:
- 2 zvezda Zemlja
- 8 zvezda Zemlja

Metafora

Planinsko jezero reflektuje nebesa

Odanost pravilima drugih nikome nije donelo srecu. Ako razvijate nezavinisnost dostici cete svoje ciljeve. Vase kreativne mogucnosti su beskrajne, neumorni napori ce doneti visoku produktivnost, dobrobit, dobru srecu u ljubavi i zdravlju i srecnu porodicu.

Mala napomena za suprugu:

Kroz oskudice se mora biti strpljiv i podnositi ih jer su uvek pracene nabujalom srecom. Naporno radite da bi ste iskristalisali svoje ciljeve, razvijajte menadzersku vestinu i u poslu i u licnim vezama. Promena ce doneti unapredjenje koje rezultira bezbednom pozicijom, no pre nego sto pocnete da menjate druge, radite na sopstvenom prociscavanju.

Sagledavanje prostora

Gledajuci osnovni oblik prostora uvidja se jedna neravnozeta sa istaknutim severoistokom sto ukazuje na disbalans zemljane energeije koji pokazuje kako je napredak privremen izgubljen zbog pohlepe. Potisnutost na jugoistoku pokazuje tendenciju da brak ili ljubavni odnos moze postati previse komplikovan i moze se dogoditi da svako vuce na svoju stranu. Stalan osecaj zarobljenosti, stesnjenosti, gusenja dovodi do blokade misli i emocija sto stvara konfuziju, trvdoglavost nije dobar drug.

Naime, birajuci prostor mi sebe podsvesno dovodimo u situaciju kada moramo da se pozabavimo pitanjima na licnom planu, kada moramo da preispitujemo svoja uverenja i htenja da bi se dalje razvijali. Zadati „teren“ indikuje da nikada ne treba da se upustite u bilo kakve spekulativne poslove i da osvestite da impulsivno ponasanje nosi finansijske rizike a onda shodno tome i zdravstvene.

Dakle, razlozno delovanje, preispitivanje sta su stvarne potrebe i ostajanje na svom kursu bez obzira na okolnosti jeste put ka stabilnom i trajnom napredovanju

Harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje u oblasti:

  • U oblasti severa zelene ili svetlo plave
  • Juga zuta
  • Jugoistoka i istoka crno ili mornasrko plava

Prakticno to ako sublimiramo sve informacije dolazimo do sledecih predloga:

Ulazni deo stana treba da ima jasno naglasano osvetljenje, ukoliko je moguce na levi zid pozeljno je plasirati zidnu lampu koja ce davati jasno i jarko osvetljenje. Mozete kombinovati na primer i da lampa bude na naspramnom zidu ali da je svetlo usmereno na ovaj zid, da se on bukvalno kupa u svetlu. Boja moleraja - sjajna boja slonove kosti ili bela ali ne mat vec sjajna. Na spoju dnevnog boravka i desnog dela stana u cilju stvaranja balansa potrebno je postaviti prostirku na kojoj ce dominirati crno-plavi kolorit, a ukoliko ima uzorak neka to budu talasati, ili pak poprecne linije, popreko postavljeni pravougaonici, dakle ono sto nije pozeljno su cvetni uzorci i geometrijske figure tipa trougla, romboida...

Dnevni boravak treba da je kombinacija svezlozelene, sveze i zute s obzirom na uzajamno harmonicne zvezde. Mozete slobodno birati ovu zeleni i za boju zidova na koje se sada naslanja dvosed i fotelja a u ugao izmedju sedecih elemenata plasirajte jednu lepu visoku biljku u keramicku posudu, dakako boja moze da se uvede i kroz dekorativne elemente. Slike u ovom delu treba da prikazuju drvece, biljke ali da odisu jutarnjom svezinom zanci motiv poput radjanja jutra kada sunce probija kroz krosnje... prolecni prizori i sl.

http://img268.imageshack.us/img268/9039/zelenadnevnasoba.jpg

Kuhinja takodje treba da nosi energiju drveta, tako da ako ste odabrali takvu da se vidi tekstura drveta, svetlo drvo, napravili ste odlican izbor, u suprotnom unesite kroz kuhinjski pribor, posluzavnike, cinije i sl. Prostirka treba da je takodje svetlo zelena, s tim da ovde mozete pomalo pomerati nijanse ka plavoj pa birati onu kamen plavu koja naginje malo i tirkiznoj.

Pozicija trpezarije ukazuje na dobar potencijal da se vodi opusten zivot, da se uziva u autoritetu pa i moci ali kombinacija moze da se narusi ukoliko se uvede previse metalne energije. Dakle popularni zvoncici ovde nisu niposto dobro dsli, niti naglasavanje kroz enterijer atributa vezanih za elemenat Metala. Ispod stola treba da je prostirka/tepih za dve do tri nijasne tamnija u odnosu na dnevni boravak. I dobro je da se ovde nadje nesto crveno upecatljivo to moze biti slika, predmet cinija, nesto sto ce u vama buditi osecaj blagostanja; nemojte samo da to budu presvlake za stolice.

Terasa neka ima veseo cvetni i bogat aranzman na prozorskom podestu.

http://img198.imageshack.us/img198/492/aranzmancvetni.jpg

Sto se tice spavace sobe kroz razgovor smo vec pomenuli poziciju grede i nju u perspektivi treba izneti iz vidnosg polja, topla preporuka je da postavite spusteni plafon, jer druge mogucnosti s obzirom na poziciju mislim da bi dodatno naglasavale samu strukturu. Ono sto moze sada da se uradi u datim okolonostima je da se plasiraju bambus frulice.

Samo podrucje gde je plasiran krevet nosi jednu prosperitetnu i rekla bih energiju koja zasigurno pruza potporu za visoka dostignuca u poslu i stoga bi dobro bilo ovde osnaziti energiju metala, ali naravno s obzirom da je ovo i spavaca soba treba biti umeren.

Deo gde je ucrtana pozicija radnog stola ne treba koristiti za posao, sredjivanje finasija, drzanje novca, kartica i sl. Upliv nosi tendenciju da se novac prosto topi... Na ovaj prozor mozete plasirati metalne zvoncice.

Decija soba neka bude uredjena veselo, dobro je ako to bude kombinaciaj zute i crvene, i ukoliko bi se desavalo da deca povredjuju ekstremitet ili imaju cesta zapaljenja uha, na prozor i kod njih stavite metalne zvoncice sa pet cevcica. Kada god traze da spavaju u dnevnoj sobi bilo bi pozeljno da im izadjete u susret.

Na tlocrtu sam ucrtala poziciju (zuta tacka) za svetlo, smedje linije su pozicije slika, zelena tacka stojeca biljka.

http://img508.imageshack.us/img508/314/planfree.jpg

majra 

Site Admin