Uredjenje stana metodom feng šui - Rita Feng šui

Rita:

Prvo da Vas pozdravim is Skopje.

Nedavno sam pocela da citam forume na netu za Feng Shui pa pomislila sam da uradim svoj stan na takav nacin.Jako mi se dopada to sto moze na ovaj forum da se nadze sve na ovoj temi, jako puno puta sam pokusala da stavim tlocrt svog stana ali nikako nisam uspela.Mogu samo da dam svoje podatke pa vidite ako mozete da mi pomognete da uradite neke analize.

Ovako ja sam 01.05.1969 suprug 12.01.1966 sin 10.10.1988 cerka 19.06.1993 .

Stan se nalazi ulaz vrata je jugozapad ,odma desno je dnevna soba,levo mali hodnik i mali toalet, hodnik i kuhinja deli jedan plakar koja se isto tako nalazi na severozapad t.j. levo gledano za ulazne vrete stana izvana prem unutra.Kako se ide prema dalje desno je mala spavaca soba nasa gde ima izlaz na terasu,pa onda ima vrata pa opet mali hodnik i desno detcka soba od cerke ,i opet desno detcka soba od sina ,a pravo je kupatilo ,znaci imam troje vrata u nizu koja je prva ulazna pa hodnik pa kutilo.Znaci ceo stan je u vidu veliko slovo T koje je horizontalna crta sve sobe a vertikalna kuhinja .Znaci ja sam videla nesto sto mi se nedopada a toje da mi nedostaje tacka sever i zapad .MOLIM VAS da vidite sta se moze tu srediti.
Veliki pozdrav is Skopje.

dopuna:

dopuna:

http://i.imgur.com/bcNPr.jpg

Ovako zgrada je gradnja 1985 a mi se uselili 11.1997.Glavna vrata je 180 stepeni jug.

Pozdrav Rita

Analiza prostora i predlozi za preuredjenje

Zvezde po rodjenju:

Rita: 2 zvezda Zemlja
Suprug: 8 zvezda Zemlja
Sin: 3 zvezda Drvo
Kći: 8 zvezda Zemlja

Srećne zvezde ključ ličnog životnog stila:

Rita:

  • 6 zvezda Metal
  • 7 zvezda Metal

Suprug:

  • 2 zvezda Zemlja
  • 5 zvezda Zemlja

Sin:

  • 1 zvezda Voda

Kći:

  • 5 zvezda Zemlja
  • 6 zvezda Metal
  • 7 zvezda Metal
  • 9 zvezda Vatra

Uzajamno harmonične zvezde:

Rita /suprug:

  • 2 zvezda Zemlja
  • 6 zvezda Metal
  • 7 zvezda Metal
  • 8 zvezda Zemlja
  • 9 zvezda Vatra

One vam daju paletu boja, oblika i materijala kao i uzoraka koje trebate koristiti pri uredjenju zajedničkih prostorija, tipa dnevnog boravka i vaše spavaće sobe, a dečije možete uz predložene boje za harmonizaciju kombinovati sa onima koje su kao atributi vezani za njihove srećne zvezde ili kua broj.

Kombinacija kompasne ulaza životnog prostora i zvezda po rodjenju daje metaforu za život u datom prostoru:

Zalazak sunca nad planinom

Prošlost izgleda bolje od budućnosti u nekim bitnim stvarima. Budućnost izgleda ograničena u perspektivama. Može vam se dogoditi da zanemarujete jedan veoma važan aspekat vašeg života. Negujte pronicljivost i ispitajte svoje potrebe. Potpuno je beskorisno kopati po prošlosti i optuživati druge za vaše probleme. Proučavajte dostojanstvo i velikodušnost duha ili ćete imati gubitke. Razvijajte ozbiljnost svrhe. Bićete uspešni u zanimanjima koja su povezana sa istraživanjima i ispitivanjima akoih odaberete.

Mala napomena za Vas Rita, naime komplikacije koje vuku koren iz grešakau prošlosti mogu vas navesti da učinite nove greške. Ne precenjujte svoja znanja i umeća. Ima toliko toga da se nauči. Sledite primer ostalih koji su stručniji od vas i put ka napretku, sreći i dobrom zdravlju biće otvoreni. Budite pažljivi kada ste pod pritiskom, držite se onoga što osvežava vaš duh.

Ako osmotrimo prostor u celini prostor uočava se projekcija jugozapadno i zapadno što ukazuje na disbalans elementa zemlja i Metala, praktično debalans Metala (zapad) donosi emotivnu blokadu kao i tegobe od strane disajnih puteva i funkcije debelog creva, zato se ovde preporučuje uvodjenje modroplave ili crne u detaljima, dok sa druge strane prejak elemenat Zemlje ukazuje da ste vi dominatni i kao domaćica i kao majka i da to može odvesti u krajnjojst koja može da se očituje kao despotizam, tvrdoglavost, gubitak ravnozeže, gojaznost, abdominalnu naduvenost i probleme sa jelom. Da bi se ovo predupredilo u istaknutoj oblasti jugozapada upotrebite belu boju u metalne elemente ili detalje.

Izuzev ovoga elemenat Vatre je oslabljen što indikuje fizičku i emocionalnu hladnoću, nedostatak opažanja, nedostatak radosti i teškoće u ljubavi, ali na zdravstvenom planu može doneti i lošiji vid i cirkulaciju. Da biste ovo sanirali upotrebite crvenu ili purpurnu negde u blizini ulaznih vrata ili na zidu dnevne sobe na primer sliku većeg formata koja pokazuje zalazak sunca (bez vodenog prizora), tj. takvu da na njoj dominiraju date boje.

Harmonizacija prostora bojom nalaže uvodjenje:

  • U oblasti severoistokai jugozapada bele
  • U oblasti severozapada i zapada žute.

Paleta boja koju po sopstvenom ukusu možete upotrebiti pri uredjenju dnevne sobe:

http://img441.imageshack.us/img441/3039/dnevnasoba.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Ako sagledamo numeričku mapu doma ono gde trebate posebno staviti pažnju i akcente na uredjenje su trpezarisjki sto koji treba da bude obogaćen kristalnom činijom sa voćem, besprekorno održavan prostor, dobro pozicioniranim centralnim osvetljenjem i tepih kvadratni. Sudopera i vodovodneistlacije moraju biti zaista funkcionalno besprekorno održavani. Sve ono što vama lično označava napredak trebalo bi da se ovde nečim naglasi. Na terasi postavite sto za dvoje i tu uživajte sa suprugom u nekim samo za vas izdvojenim časovima.

Druga preporuka je da zamenite sobu sa vašim sinom ako je to vama prihvatljivo, jer trenutno područje u kome je ona locirana a s obzirom da je to domaćin i domaćica kuće izvesne su sukobi, impulsivno ponašanje, finasijski i zdravstveni rizici. Zamenu predlažem jer imate mnogo veće mogućnosti za napredak ako zajedno budete planirali, i osmišljavali vaš život a ne se medjusobno takmičili.
Druga stavka je ako to uradite je orjentacija uzglavlja koje nikako ne treba da bude uz zid sa kupatilom bilo ko da koristi sobu.

http://img819.imageshack.us/img819/544/ritav.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Što se tiče hodnika, važno je da bude adekvatno osvetljen i da na istočnom zidu u koji gledate iz pozicije trpezarije postavite sliku na kojoj je prikazan procvat, bez elemenata vode. To može bukvalno biti i jedna velika slika samog vašeg doma u proleće.

Plakar koji ste pomenuli nastojte da ne služi odlaganju robe i pozamanterije koja je sezonska ili je većinom povremeno korišena. Ako i služi tako nečem, potrudite se da je unutra sve zaista uredno i da stvari koje nisu vredne prosto odstranite. Ne dozvolite da bude nered, staro i pohabano odloženo u njega.

U dnevnoj sobi sam vam dala gore paletu za boje, vi iz svega izaberite onako kako vama lično najviše odgovara, vodeći računa da ne treba da bude jednolično jer su dve energije vrlo blagotvorne i treba nastojati osnažiti ih upravo kroz uredjenje, da bi ste otvorili sve mogućnosti za sticanje autoriteta ali i finansijskog napretka. Ukoliko volite da odmarate Vi i suprug u dnenoj slobodno uživajte ali što je moguće češće u dvoje. Osnažite ono što vas je vezalo, odnegujte vašu intimu i zajednički počnite da se borite da sve što se ukaže kao povoljna mogućnost iskoristite na dobrobit vaše porodice.

majra 

Site Admin

VELIKO HVALA DO VAS MAJRA

Evo da vas pozdravim iz Skopje.

POCITALA SAM vasu analizu i jako jako mi se dopalo to sto je napisano,dugo sam razmisljala sta da uradim prvo.Mene su boje u dnevnoj sobi vec okrecene u boju sto ste predlozili,i sada uvidela sam da nedostaje element vatre.Sad sam resila ovako da uradim u kuhinju cu da okrecim dva suprotna zida u purpurnu boju koju ste predlozili u blizini ulaznih vrata..Nemogu da zamenim sobu sa sinom jer sam ja trenutno sama kuci sa decom moj suprug nije tu tako da deca su bitna da imaju komfor jer su studenti i moraju da imaju prostor za ucenje i svoj mir.

Mnogo mi se dopalo to sto ste pisali da netreba da kopamo po proslosti i da trazimo krivce za neke stvari da se okrenemo u buducnost i da idemo dalje.
Bas cu to da uradim i polako da rascistim sve oko sebe a plakar koji je u hodnik namesten tamo stoje moje stvari koje redovno nosim i uvek je uredno slozen.
Jedno me muci samo pitala bi sta da uradim sa tim sto mi stoje tri vrata u nizu ulazna hodnik i kupatilo.

Tepih cu da kupim u kocke za u kuhinju.

E sada ide ono najvaznije gde da stavim akvarium koji vec imam i hocu ponovo da aktiviram sada stoju prazan na ulazu u dnevnu sobu odma levo.

Veliki pozdrav iz Skopje

pozdrav Majra

Nismo se dugo culi ali evo da vam pisem ja sam kolko tolko uredila stan ali sad je hladno pa sam ostavila krecenje za u prolece. Ako bi ste hteli da mi odgovorite na moje pitanje od prosle poruke dali se slazete samnom kako sam sredila lokal i stan.
Pozdrav is Skopje...

pozdrav Majra

Prvo da vas pozdravim i upitam za pomoc, naime otvorila sam novu firmu i sad nekako se pokolpilo da to bude bas sada kad je kineska nova godina pa me interesuje sta bi trebalo da napravim za da bi umala uspesan posao. Imam svoj lokal koji se nalazi na 0 stepeni sever gledano iznutra prema vani probacu i da napravim tlocrt pa da vam posaljem.

Inace se bavim trgovijom za decju zensku i musku garderobu inace to je malu lokal od 20 kvadrata probacu da u narednu poruku napravim tlocrt i posaljem. Nekako ne ide probala da stavim tronogu zabu kod vrata ali videla sam da imam vise uspeha sa malim slonom koji stoi okrenut kao da koraca u lokal .poslacu sliku pa vidi kako treba sta da uradim okreceno je sve u belo a na ulas kad ulazis od desne strane stoje dve linije od boje lila purpurno i sivo nadam se da tako treba a li ipak nisam sigurna.

Ne zelim bogastvo Marja nego zivot da zivim znam isto kao i svi ostali ai kod stana daj te molim pisi mi kakve sve boje treba za sobe nisi mi pisala samo za dnevnu sobi kakve boje treba.I tvoja poruka je bila da ne kopamo po proslosti to je tacno da tako treba sad hocu da s eokrenem na buducnost i tako.

Planiram da okrecim ceo stan sad pa treba mi bas tvoj savet kako da uradim planiram skroz da promenim stan a i sebe ako ej moguce malo .

http://img692.imageshack.us/img692/6953/o154.jpg

Uploaded with ImageShack.us

   RITA

ulaz je 0 stepeni bas sever i ovo sto je sve su to plakari i ovaj krug na sredini to je ono sto se orkece za robu na ofingere izmedju wc i biro je plakar i tu se naalzi vrata ona klizjuca na kao i obicna stos e otvaraju.a mali krugovi su lutke sto stoje .Eto to je pa kazi mi ispred mene se nalazi lepo dvoriste i park .

24.06.2013 16:26