Imam problem sa nesanicom i cudnim snovima Sanovnik forum

E ovako. Studen sam tako da mi spavanje i nije bas jaca strana. Desava mi se da legnem oko 2,3 ujutru, skroz umoran i osamucen, i da se probudim posle 2 sata zbog sna koga se se ne secam, posle cega ne mogu da zaspim. Ako se secam uglavno sanjam neke nepovezane sne, nepoznate mrtve ljude, sa kojima ponekad pricam, ponekad bezim od njih, ponekad se druzim sa njima.

Zadnji san koga se secam bio je ovakav:
Vozio sam se sa drugovima u nekom selu u kome je neki moj prijatelj poginuo jer mu je dete izletelo na put. I tako mi odemo u to selo i nama deca izlecu na put, i mi skontamo da su to ustvari duhovi, i da svakom ko prodje tu isto se desava vec dugi niz godina. Odemo na sred sela, izlazimo iz auta, oni nam prilaze, pricamo sa njima o nekim opstim i nebitnim temama, kao da je to sasvim normalno. Cak sta vise bilo nam je i zabavno, sve do trenutka kada mi je prisao jedan mrtvak i rekao mi je "Videcemo koliko ce ti biti zabavno kada se probudis u svom krevetu".
Istog trenutka sam se probudio i poceo da panicim. Sat vremena nakon tog sna sam opet zaspao i opet sanjao neke cudne stranse snove (kojih se inace ne secam) i opet probudio.

Moze li neko da mi kaze sta mi se desava?

Cudni snovi, dva sna povezana na neki nacin

Vec dve noci sanjam cudne snove, koji su povezani na neki nacin (oba sna).

U prvom snu sanjala sam belu kosulju na plave pruge koju oblacim i razgovaram telefonom u nekom dugackom hodniku. Sanjala sam i stocic na kom je neka kutija, a onda sam prosla kroz neka vrata sa koferom i torbom.

Sanjala sam i svog dedu koji je umro pre 9 meseci kako donosi kutiju i razgovara nesto s mnom. Javlja se u tom snu i covek kojem se svidjam i koji mi je rekao da ima simpatije prema meni.

Drugi san

U drugom snu sanjala sam kako razgovaram telefonom ispod nekih mermernih stepenica. Upoznajem neke nove ljude i sa starim prijateljima komuniciram u tom snu. Sanjala sam neku kolonu ljudi u crnom - meni potpuno nepoznatih ljudi.

Sta to moze da znaci?