Feng šui analiza životnog prostora Feng šui

Draga Majra,
nekoliko mjeseci čitam i pratim vaš rad nešto sam i naučila, ali to nije dovoljno da bi netko sa mojim znanjem mogao napraviti analizu prostora, te vas molim ukoliko imate vremena i volje da mi to učinite.
Datumi rođenja: suprug 06.04.1962. ne žive više sa nama (udate)
ja 26.03.1967. kćer 05.05.1986.
sin 23.01.1997. kćer 27.05.1988.
kćer 11.04.1992. kćer 03.10.1993.
Kćer 11.04.1992.) studira, ponekad dođe kući
[h3]Opis kuće
Kuća je završena 1984. godine, uselili smo se 1985. godine u 11. mjesecu. Kompasna direkcija ulaza je na 162 J. Ispred kuće sa nalazi veliki stup od rasvjete, a preko puta ceste se nalazi trafostanica.Stolarija je PVC, jedino su kapije metal-drvo boje pijeska.

Haustor je 1. prostorija koji nam ujedno služi kao garaža, obojen je do pola zeleno-zlatno ,a od pola bež bojom,pod je betonski sive boje, luster je bijeli okrugli melirani, iz njega ulazimo u stambeni dio.S lijeve strane vrata u stambenom dijelu nalazi se strujomjer obložen u drveni okvir boje pijeska sa staklom boje jantara.Nasuprot njega je ulaz u ostavu u koju se silazi niz 3 stepenice niža je od ostalog dijela i nema prozora, u njoj nam stoji frižider, 1 metalna i 2 drvene police, te metalni ormar za oružje (lovački). U hodniku su pločice narančasto-bijele špricane, zidovi su do pola obojeni u zlatno-žutu boju(gel), a gornji dio je bež. Plafonjera je okrugla melirana sa zlatnim kružnim ornamentom.Nasuprot ulaznih vrata su stepenice.

Trpezarija je obojena u nježno zelenu boju. Stolice su presvučene umjetnom kožom bež boje. komoda i stol su tamnije boje - hrast (prelakirani). Parket je složen u kvadrate, lakiran.Luster je vijugava metalna šipka sa 4 halogena svjetla.U trpezariji je i tepih 2,5 - 3,5 metra.

Kuhinja je desno od ulaza, parket je isto složen u kvadrate, lakiran, stol je isti kao u trpezariji, stolice su presvučene u tamno crveni štof, elementi kuhinje su lakirani crvenom bojom- visoki sjaj u kombinaciji sa sivom, pločice su bijele između elemenata. Napa, sudoper, štednjak i pećnica - inox. Zidovi isto kao u hodniku.Luster okrugli metal-staklo 3 svjetla.

Stepenište je drveno - hrast.Na zidovima u kuhinji i hodniku, te na plahonima svih prostorija imamo izvučeno nešto kao hrastova kora, a u spavaćoj, dječjoj i u trpezariji okrugli motiv.

Spavaća sobaje obojena u nježno roza boju, parket je svjetli- riblja kost, lakirani. Krevet i ormar su boja trešnje.Staze su pamučne roza boje. Luster je okrugli melirani bijelo roza. Ispod kreveta se nalaze ladice. Položaj kreveta je upitan.

Dječja sobaje obojena u jaču plavu boju, ormar je svjetlo drvo sa crnim ručkama. Krevet i stolić su tamniji. Parket je svjetli - riblja kost, lakiran. Nasuprot vrata je manja komoda otvorenih polica.Luster je okrugli melirani bjelo plavi.

Kupatiloima do pola narančasto bijele špricane pločice, a od pola bež bijele, između se nalazi bordura.Ogledalo je veće sastavljeno iz nekoliko komada bez okvira nasuprot vrata.Namještaj je bijeli sa sivim ručkama. Tuš kabina je od kaljenog stakla.
Luster je okrugli melirani svjetlosmeđe bjeli.
Dnevni boravakParket je svjetli - riblja kost. obadvije komode su tamnije drvo prelakirane, s tim da je komoda sa gornjim ostakljenim dijelom na zidu do kupatila.Stolić i radni stol su isto tamnije boje hrast, prelakirani. Trosjed je šprican sivo, crno, zlatno.Zid na kojem su vrata i SI zid su u boji purpura, a SZ I S zid su u bež boji.Zajednička fotografija djece u zlatnom metalnom ramu se nalazi na zidu nasuprot vrata, iznad nje se nalazi klima uređaj.Lusteri su metalni viseći 3 sijalice. Radijatori su obojeni u tamniju boju pijeska, osim u spavaćim sobama, kupatilu i kuhinji gdje su bijele boje.

Gornji hodnik boja zidova ista kao i u donjem, parket kvadrat lakiran. Iza vrata koja se nalaze pokraj vrata dn. boravka nalaze se stepenice koje vode na tavan.
[h4]Tlocrt prizemlja i kata

Kompasna direkcija na katu na podestu je 234 JZ, a na vratima gdje izlazimo u haustor 72 I.
Na tlocrtu prizemlja se nalazi prostorija koja se naslanja na kuću - kotlovnica - izgrađena je 1995. godine.
Evo i slikica, nadam se da će biti dobre s obzirom da mi nije pošlo za rukom da podignem one napravljene u programu room aranger.
http://i.imgur.com/WyKlwva.jpg
http://i.imgur.com/cpgZw5N.jpg

Pozdravljam Vas od srca.

Analiza životnog prostora

Draga Majra,
evo dok čekam na red za analizu prostora, ja sam probala sama malo analizirati odnose među brojevima:
donji dio:

ulaz:jug 162 J1 (7P,7V,2T)
metal podržava metal, ali s obzirom da smo u periodu broja 8, pa on nema tako dobre karakteristike da li onda treba dodati vodu.(npr. stolnu fontanu ili?)

centar: (3P,2V,7T)
drvo kontrolira zemlju, mislim da je onda či cijelog objekta nepovoljan, i da se centar mora liječiti.

jugozapad: (9P,5V,4T)
vatra stvara zemlju, ovo bi bio produktivan ciklus, ali mislim da nije dobar za zdravlje.kombinacija 9 i 5 nije dobra, a tu još i 4 drvo koja loži. Da li bi tu trebao metal koji bi držao zemlju i drvo pod kontrolom? Mislim da je i ovaj sektor izvan balansa.

zapad: (5P,9V,9T)
i ovdje vatra stvara zemlju samo što je ovdje 9 još više naglašena jer predstavlja i zvijzdu vode i vremensku. i ovaj sektor treba liječiti, jer je izvan balansa.

sjeverozapad: (4P,1V.8T)
voda produktivno utječe na drvo, ali s obzirom da mi ovdje pada kuhinja crvene boje? Ove godine je tu još i žuta petica, da li bi dodavanje metala držalo pod kontrolom?

sjever:8P,6V,3T)
zemlja stvara metal, a s obzirom da je tu vremeska zvijezda 3 da li bi se dodavanjem vatre dovelo u ravnotežu?

sjeveroistok:(6P,8V,1T)
zemlja stvara metal, samo je ovdje vremenska 1 koja mislim da nepovoljno utječe na planinsku 6, da li bi i ovdje trebalo dodati malo vatre?

istok:(1P,4V,5T)
voda hrani drvo, ali s obzirom da je tu četvorka neuvremenjena, da li tu treba postaviti metal da poveže zemlju(5) preko vode(1)sa drvetom(4). Ove godine je tu još i zvijezda br. 2 godišnja.

jugoistok:(2P,3V,6T)
drvo kontrolira zemlju, da li bi uvođenje vatre obnovio ciklus ravnoteže s obzirom da bi vatra ojačala zvijezdu br. 2 koja izaziva bolesti ili tu treba dodati metal?
( s obzirom da nam tu stoji automobil tj da nam je to garaža, znam da baš nije pametno)

Zanima me da li nadograđena kotlovnica pripada objektu ili se tretira kao zaseban objekt, s obzirom da je naljepljena na kuću, ali ima odvojen ulaz.

Eto ja svašta napisah, nadam se da sam bar nešto shvatila, a ako i nisam molim te da me ispraviš.

Puno te pozdravljam i čujemo se.

Tumačenje mape letećih zvezda

Počećemo sa generalijama koje čine "ličnu kartu" u feng šui-u:

Sanja: Kua broj 9

  • Veliki prosperitet i ugled: Istok
  • Dugovečnost i romantični odnosi: Sever
  • Dobro zdravlje i harmonični odnosi: Jugoistok
  • Mir i stabilnost: Jug (ovo je ujedno i najpovoljniji položaj za spavanje)

Srećne zvezde ključ ličnog ličnog životnog stila:

  • 2 zvezda Zemlja (crna)
  • 5 zvezda Zemlja (bela)

Odgovarajuće prostorne direkcije za srećnu zvezdu su jugozapad i središte, boje iz game crne i bele; i najpovoljniji oblici i uzorci su široki, ravni, četvrtasti – oni, koji odgovaraju Zemlji. Materijali povezani sa energijom Zemlje su gips, porcelan, glina, keramika, opeka, prirodna vlakna (pamuk, lan, vuna, svila), mekani kamen (npr. Vapnenac). Pobrojane atribute treba nastojati što više inkorporirati pri izboru elemenata za enterijer da bi se postigla udobnost, sigurnost, postojanost i blagi oprez koji ukazuju na unutrašnju potrebu kod vas u domu.

Sin: Kua broj 4

  • Veliki prosperitet i ugled: Sever
  • Dugovečnost i romantični odnosi: Istok
  • Dobro zdravlje i harmonični odnosi: Jug
  • Mir i stabilnost: Jugoistok (ovo je ujedno i najpovoljniji položaj za spavanje)

Srećne zvezde:

  • 1 zvezda Voda (bela)

Odgovarajuća prostorna direkcija je sever i srećna boja bela, najpovoljniji oblici i uzorci meki, skladni i pomalo asimetrični, oni koji odgovaraju elementu Voda.

Metafora življenja u ovom prostoru glasi:

Oluja sa grmljavinom

Tvrdoglavo i agresivno ponašanje može vaše ciljeve dovesti do kolapsa. U opsanosti ste da mnogo gubite vreme, snagu i novac. Budite fleksibilni, uzrok vaših teškoća leži unutar vas samih. Ako iskoristite pomoć stručnjaka možete doseći visok položaj i uspešeno razrešiti stanje. Potrebno vam je stpljenje, jer uspeh zavisi i od vremena čekanja u strpljenju i delovanja u pravom trenutku. Budite dobri prema sebi, odmarajte se i negujte zdravlje.

Za sina napomena da formira jasne ciljeve i da nauči da sačeka pravo vreme za delovanje, pomoć će doći sa neočekivanih strana i sve će cvetati. Napredak, dobro zdravlje i sreća će biti vaši. Svim sredstvima neka se bori za dokazivanje u svom životu, ali nemojte preterati. U nevoljama uvek treba ostati mirana i pribran i to će proći. Oskudica je uvek povezana sa obiljem, zato nema odustajanja, budite hrabri i pozitivno se odredite prema stvarima – to je ona „karta“ sa kojom ćete privući podršku i s vremenom dostići visok položaj. Pronaći ćete „zlato“ kroz kreativne aktivnosti.

Ako za početak sagledamo celokupan stambeni prostor koji se nalazi pod istim krovom kotlarnica predstavlja istaknutu oblast, u odnosu na sam objekat stanovanja prenaglašen je elemenat Voda, što upućuje da je voda van balansa i u vašem telu pa možete patiti od osećanja straha, ili biti preplavljeni problemima ili vam emocije mogu postati blokirane. Pojavljuju se takodje simptomi stresa u nervnom sistemu, u kostima i zglobovima, bešici, bubrezima, nadbubrežnim žlezdama ili genitalnim organima.

U vezi sa aktivnostima, debalans vode donosi probleme u putovanjima i na poslu, kaže se da on privlači i lopove.

Najuputnije je ako može da se odvoji bukvalno, no ukoliko tako nešto nije moguće u domu gde je projekcija treba ostaviti vertikalno pravougaono ogledalo sa zelenim ili plavim ramom na severni zid ili upotrebiti zelenu/plavu boju u samom objektu.

Sagledavanje mape letećih zvezda životnog prostora - donji sprat

Harmonizovanje prostora bojom zahteva uvodjenje crne ili mornarsko plave u severozapadnom i zapadnom sektoru i crveneili purpurne u severoistočnom i jugozapadnom sektoru.

http://i.imgur.com/o4dbDLdl.jpg

Istok: 7P (metal) 3V (drvo) 5T (zemlja) 1G(voda)

Na samom ulazu imamo kombinaciju 7P3V koja ukazuje na moguću izdaju, prevaru i intrige na poslu. Nije isključena mogućnost ni parničenja oko novca. Metal probija drvo. Periodična zvezda 5 aktivira ovu kombinaciju, s obzirom da je godišnja zvezda u poseti 1, voda obnavlja fazu ravnoteže. Da bi se nadvaldala situacija treba biti oprezan a ispred samog ulaza postaviti ugalj sivi otirač i osvetljenje (hladno) koje treba da bude upaljeno minimum tri časa uključujući i period od 23 do 01h.

Jugoistok: 8P(zemlja) 4V (drvo) 6T (metal)2G (zemlja)

Drvo (4V) opterećuje zemlju (8P) Veoma povoljan broj 8 smešten je na strani planine (zdravlje i odnosi), neuvremenjeni broj 4 hoće da donese nesuglasice naročito u braku, periodični broj 6 doprinosi da se smanje ovi nepovoljni aspekti i s obzirom na godišnji broj 2, da ne bi aktivirao bolešljivost naročito kod dece treba uvesti energiju metala (zvončići76; ključevi, staza bela ili sivkasta spricana; zavese, metalni krugovi, garnišne...), inače u godinama kada ovde ne bude malefika, treba ovaj dominatna odnos osnažiti jer donosi kreativnost i harmoniju jedino ako se izleči konfliktna situacija. Vatra će u tom slučaju doneti kreativnost i smanjiće mogućnost neodgovarajućih ljubavnih afera, takodje će pojačati sposobnost planinske zvezde za timski rad i sklad medju saradnicima pa u perspektivi treba imati ove napomene u vidu i postaviti vatrenu fazu da preokrene ciklus u pravcu ravnoteže: drvo-vatra-zemlja.

Jug: 4P(drvo) 9V (vatra) 2T(zemlja) 7G(metal)

Drvo (4P) stvara vatru (9V) . Ovde lek nije potreban jer 9 vatra pojačava romantičnu prirodu broja 4, stvarajući dobar prostor za par koji teži da začne decu (inače, a i u perspektivi...). Pošto je 9 vremenska zvezda budućeg prosperiteta ovaj prostor je takodje povoljan i za kućnu kancelariju, povoljno i za studente. Zvezda 2 je loše prirode ali je ne aktivira kombinaciju, na taj način ona će delovati izolovano po svome, donoseći bolest, godišnja zvezda 7 iublažava njen nepovoljan uticaj, ali treba voditi računa i ne unositi energiju zemlje(kristal, keramika). Elementi vode, boje, oblici su prikladni kao i biljke.

Jugozapad: 6P (metal) 2V (zemlja) 4T (drvo) 9G (vatra)

Zemlj a(2V) stvara metal (6P). I pored ovog povoljnog odnosa metal je potreban da bi se sprečilo da neuvremenjeni broj 2 donese bolest i gubitak novca. Metal će takodje pojačati povoljne aspekte broja 6 koji donosi priznanje, autoritet što je ugroženo periodičnom zvezdom. Budući da godišnja zvezda 9 neće aktivirati kombinacije ostalih brojeva, to će pojačati njihove aspekte. Pojačavanje neprijatne prirode broja 2 mora biti osujećeno, pa je ovde potrebno još energije metala. Metalna činija sa slanom vodom, ili sa običnom čistom vodom koja će se menjati svako jutro i izbeći uvodjenje energiju vatre (jako osvetljenje, sveće...)

Zapad: 2P (zemlja) 7P(metal) 9T (vatra) 5G (zemlja)

Zemlja (2P) stvara metal (7V) ali po svojoj prirodi ovaj odnos ukazuje na opasnost od požara izazvanog prirodnim putem, kako godišnja 5 zemlja aktivira ovu kombinaciju, neophodno je staviti pod kontrolu negativnu naklonost ovih zvezda, i postaviti so i novčiće. Izbeći elemente koji pripadaju elementu Vatre. S obziroma na godišnju peticu takodje, može da se plasiraju zvončići ili da se pod neku crnu ili modro plavu prostirku stavi listić bakra.

Severozapad: 1P (voda) 6V (metal) 8T (zemlja) 4G (drvo)

Metal (6V) stvara vodu (1P). To je pozitivna kombinacija koja nagoveštava mogućnosti napredovanja i uspeh u karijeri, prema tome nije potreban poseban lek. Medjutim, stres povezan sa većom odgovornošću može doneti napetost, vodeni broj 1 iscrpljuje energiju broja 6 koja je povezana sa glavom donoseći napetost, periodična aktivira kombinaciju 1P-6V. S obzirom da je ovo kuhinja i da je po prirodi namene prostora „vrelo“, može se osnažiti energijom metala, da bi otrgnuo broj 6 od oslabljujućih uticaja.

Sever: 5P (zemlja) 1V (voda) 3T (drvo) 8G (zemlja)

Zemlja (5P) zaustavlja vodu (1V). Ovo je kontrolišući odnos, kombinacija koja dovodi do bolesti ušiju, bubrega i genitalnih organa. Energija metala (zlatni tepih, stoljnjak, mebl) je neophodan da spreči suštinski nepovoljanu prirodu broaj 5, godišnja zvezda aktivira kombinaciju 5P-1V i ovde je potrebno još metala da preokrene ciklus ka produktivnom, uz to će ojačati vodenu zvezdu 1 (metal stvara vodu) koja je povoljna po svojoj prirodi. Ako se osvrnemo na enterijer, ono što ovde treba korigovati je boja tapacirunga na stolicama, što može nekim dekorativnim tkaninama i može da se postavi časovnik sa klatnom u perspektivi.

Centar: 9P (vatra) 5V (zemlja) 7T (metal) 3G (drvo)

Vatra stvara zemlju. Iako je ovo produktivan ciklus on nije zdrav. Ovde broj 9 ne samo što je obeshrabren nepovoljnim brojem 5, već pojačava veoma nepovoljnu sklonost broja 5 ka nesrećama i broja 7 koji je u periodu u kome se nalazimo umiruća zvezda. Brojevi koji se nalaze u samom središtu ne mogu da uslove sreću ili nesreću – oni predstavljaju urodjenu prirodu prebivališta i u ovom slučaju oni nisu harmonični. Godišnja zvezda ne aktivira ovu kombinaciju kao što je to bilo u 2014 godini kada je ovde gostovala Žuta zvezda 5.

Ovaj prostor treba da je prazan, da se centralni prostor za odlaganje ne koristi i da se zaključa. Frižider svakako izmestiti ili u kuhinju ili u trpezariju, i obavezno pratiti kretanja na mesečnom nivou pa biti obazriv i pravovremeno delovati jačanjeuvodjenjem energije metala, kada bude gostovala mesečna zvezda 5.

Sanja, ovo je za donji sprat, ako ima pitanja slobodno postavi a ja u medjuvremenu ću da napravim update za gornji sprat i za ulazni deo.

majra 

Site Admin

Pitanja i odgovori

SanjaGO
Prvo da ti kažem veliko hvala za učinjenu analizu, ljubim te i neka te Bog blagoslovi.
Sad tek imam more pitanja:

1. kako tumačiš u mom slučaju djecu znaš ono najstarija kćer je najstarija po godinama ili ona koja sad živi u kući, pa recimo sin da li je moj s obzirom da je zadnji rođen najmlađi sin ili najstariji s obzirom da je jedini, nadam se da razumiješ moju dilemu i da li su druga i treća kćer po tumačenju srednje kćeri

.

Deca shodno godini rodjenja tj. dolaska u porodicu pripada i odredjen status; najstarija kći je to bez obzira što ona ima sada svoju porodicu, u vašoj porodici ona je bila i ostala prvo i najstarije dete, ona koja živi ima status srednje kćeri, a sin je najmladje dete u porodiciGodine rodjenja su nepromenjive činjenice pa i njihov status u porodici.

2.s obzirom da mi je sinu jugoistok najbolji za spavanje a ove godine jugozapad posjećuje bolest da li da spava u tom sektoru ili

Naime, na godišnje nivou zvezda koja nosi zdravstvene probleme je 2 zvezda zemlja koja aktivira kombinaciju 6P2V, i ona je na jugoistoku, ali ovaj upliv neće osetiti podjednako sve generacije, u principu su pogodjenje žene srednje životne dobi, tako da za njega nema nekog posebnog uticaja. Nismo još razmatrali sprat i mesto gde on spava, ovo što sam iznela se odnosi samo na trpezariju a on tu ne spava.

3.vidim da u mom slučaju haustor tretiraš zasebno bez obzira što mi je tamo ulaz i što je pod krovom kuće ili si uzela istok kao ulaz u stambeni dio

U tvom pitanju leži i odgovor, pogledaj i sama deliš deo na stambeni i onaj koji tome primarno ne služi, pravac u kom su okrenuta vrata uvek kvalifikujem kao pravac gledanja, ne znam zašto je tebi ovo stvorilo nedoumicu, ono što svakako može i poželjno je u analizi sagledati je površina, forma, namena, objekti na površini placa/parcele.

4.srećne boje crna i bijela sin 1 zvijezda vode bijela, to znači da te boje trebaju biti zastupljene u uređenju kako si rekla bijela i crna, široki, ravni i četvrtasti oblici koji odgovaraju zemlji, ne znam otkud mi ali sam ja negdje izračunala da su nam srećne boje purpura koja mi više godi s crnom nisam baš na vi premda moj sin je,to je možda bilo dok mi je suprug bio živ ili sam nešto krivo izračunala ne znam.

Crna kod sina može da se nadje kroz detalje, stolica, dezeni na zavesi na primer kvadrati, ili dezen na posteljini, ali kada se nešto okarakteriše kao srećna boja onda ona treba da se nadje u odabiru nekih ličnih predmeta tipa, tašne, novčanika, nekog rokovnika sa posebnom namenom. Ne znam kako si ti dobila purpurnu, možda si svojevremeno računala uzajamno harmonične zvezde. U svakom slučaju s obzirom da si ti pod brojem 9 razumljivo je da su tebi toplije nijanse a naravno i vatrena energija bliske.

5. za kotlovnicu predlažeš zelenu boju ili ogledalo u takvoj boji gdje bi to trebalo biti u kotlovnici ili u sjevernom dijelu gdje je disbalans

Ogledalo treba da bude na zidu u kuhinji u projekciji kotlarnice, ono može biti i manjeg formata i malo više postavljeno da se ne ogledaš dok kuvaš. Zelena, ako krečite kotlarnicu.

6.na istoku predlažeš otirač ugalj sivi kojeg oblika?

Kvadrat sa zaobljenim uglovima.

7.na sjeveru su sada bež stolice a one crvenog štofa sam presvukla u zelenu boju isto eko koža i one su sad u trpezariji 10 kom, kad bi se uzimao u obzir haustor tj ulaz na jugu 162 onda bi sjever padao u haustor, ali ti ćeš mi znati objasniti zašto je tome tako

Haustor ćemo razmatrati, stambena jedinica pogotovo ovako jasne forme u osnovi ima svih osam direkcija u prostoru, čak nam svaka vrata ostavljaju mogućnost za novu demarkaciju, naročito kada želimo da postavimo neki simbolički objekat se tako i praktikuje da bi se upravo izabrala najbolja kompasna direkcija u datom prostoru.

8. centar predlažeš da se centralni prostor ne koristi da se zaključa pod tim misliš na dio ispod stepenica ostavu?

Da, mislila sam na onaj deo ispod stepeništa, tamo gde je bilo sve drugo smešteno.

9. frižider mogu stavit u kuhinju nasuprot vrata u tom kutu ali je onda i nasuprot štednjaku koji je u lijevom kutu ili u trpezariju gdje u južnom ili jugozapadnom sektoru?

U kihinju, ja bih ga postavila bočno u taj ugao, znači da se ne sučeljavaju vrata od pećnice i vrata od frižidera i pored bi stavila neku bujnu biljku u jednu ukrasnu saksiju boje iz palete zemlje, na „strani“ koja gleda ka ulaznim vratima. Možda u početku izgleda pozicija neobično jer smo mi navikli da redjamo stvari uz zid da „poduplavamo“ zid ka okruženju i nameštajem, ali to je sa tačke feng šuija samo za uzglavlje kreveta važno a svi ostali elementi bi trebalo da imaju slobodan protok oko sebe, poput trpezarijskih stolica kojima možemo prići slobodno.

Ukoliko je tebi ovakva pozicija neprihvatljiva (probaj molim te), već želiš da ga okreneš "licem u lice" sa pećnicom, onda je dovoljno da samo ispred stoji jedna zelena prostirka.

10.uvođenje crne i mornarsko plave u sj.zapad i zapad to bi trebalo biti u detaljima tipa, okviri za slike od kojeg materijala?

Da, bukvalno u detaljima, može biti vaza, saksija, neki ukras, ram za sliku, okrugli, ovalni, eventualno lučni, metalni ili stakleni (ne kristal) – da predstavlja akcenat u prostoru.

11.uvođenje crvene i purpurne na sj. istok i jugozapad kao na primjer?

U svrhu harmonizacije takodje predložena boja se uvodi tako da budu akcenti u prostoru.

majra 

Site Admin