Zelim da vam ispricam dva sna, koja su itekako realna. Sanovnik forum

Koliko sam ja skontao citajuci, radi se o nekom vidu astralne projekcije. Nije mi svejedno kada se tako nesto desi.

Prvi san.
To je bilo otprilike pre nesto jace od godinu dana. Secam se da sam namestio svoj krevet i legao. Sledece cega se secam, jeste da sam se "probudio" i pokusavao da ustanem iz kreveta dok me je nesto konstantno vuklo nazad, kada sam vec bio u sedecem polozaju, video sam par ruku pored mene i gotovo sam bio siguran da su moje i da ja lezim na krevetu. Za to vreme sam cuo konstante i uzasno iriturajuce zvukove u glavi, vibracije. Kada sam uspeo da ustanem iz kreveta, krenuo sam ka vratima svoje sobe sa namerom da izadjem iz iste, ali su mi istog trenutka otkazala noge i pao sam. Zacuo sam ustajanje svoje majke iz kreveta, iz susedne sobe. Bio sam siguran da je ona krenula ka mojoj sobi sa namerom da vidi sta se desilo. Kada se ta stvar pojavila na vratima, bio sam prestravljen. Imalo je telo moje majke, ali u licu je izgledalo kao nesto najstrasnije sto sam ikada video. Bio sam jako uplasen, kada je krenulo da vice na mene nekim dubokim prodornim glasom. U tom trenutku sam osetio da sam se vratio u sopstveno telo ali se nisam mogao odmah pomeriti, tek nakon nekoliko minuta. Citao sam o tome i trazio pomoc i objasnjenja po forumima. Nailazio sam na odgovore tipa, to je ste astralna projekcija, nemas cega da se plasis, nastavi dalje. I odgovore tipa, nemoj to da radis mozes otvoriti vrata za nepozeljne figure!

Drugi san.
Se desio prethodne noci, kada sam imao vise sna u snu. I iz svakog se budio, pojedinacno. Tesko je objasniti. Sanjao sam da sam ustao iz svog kreveta sa istim poteskocama kao u prethodnom snu. Ali sam uspeo. Osetio sam prisustvo nekog ili neceg u sobi. To je pratilo i ubrzano kucanje srca i preznojavanje. Delovalo je istinito. Ovog puta sam izasao iz svoje sobe i otisao u majcinu i ocevu sobu, gde sam ih zatekao kako sede na krevet jedan pored drugoga i razgovaraju. Pokusao sam da ih dozovem ali me nisu culi. Majka je pricala o tome kako necija dusa seta po njivama i livadama. Sledece mesto gde sam se nalazio jeste ta livada sa travom visine iznad pojasa. Bilo je jako tmurno i oblacno, duvao je hladan vetar koji sam osetio. Hodao sam po toj travi, ali kao da se nisam micao. Nakon toga sam se nalazio u svojoj sobi, sa jakom zeljom da se probudim, i dalje je bio prisutan osecaj da je jos neko u sobi i da me posmatra, nesto sto nije prijateljski naklonjeno. Uspeo sam da se probudim, sav u znoju i preplasen toliko da sam se tresao! Ne znam o cemu se radi, zbunjen sam. Treba mi savet, pomoc, objasnjenje! Ako postoji neko ko ce mi dati savet, samo izvolite! Pozz :)

Re: Astralna projekcija

Nisam sigurna da je ovo u odgovarajucoj temi ali administratori ce je vec premjestiti, ako treba.

Prvo cu ti navesti definiciju iz Wikipedije:

"Astralna projekcija ili astralno putovanje je sposobnost voljnog odvajanja astralnog od fizičkog tijela za vrijeme sna ili stanja transa, a usko je povezana s fenomenom izvantjelesnog iskustva. Prema vjerovanju, tijekom astralnog putovanja zadržava se povezanost između astralnog i fizičkog tijela s time da su više kognitivne funkcije i svijest pretočene u astralno tijelo. Postoji niz svjedočanstava o ovom fenomenu u popularnoj psihološkoj literaturi, ali i u parapsihološkoj literaturi.[1] Ne postoje znanstveni dokazi o bilo kakvoj mjerljivoj manifestaciji duše ili svijesti koja bi bila odvojena od neurološke aktivnosti te napustila tijelo i samostalno promatrala. Pokušaji da se potvrdi istinitost takvih događaja konstantno su podbacivali unatoč različitim pseudoznanstvenim tvrdnjama suprotnim dostupnim dokazima. [2][3]

U prošlosti ova je pojava bila vezana i uz neke kršćanske svece, poput Antuna Padovanskog (1195.-1231.), tako da Crkva priznaje ovu pojavu, dajući joj ime bilokacija.[4]"

Cini mi se da si veoma mlad i zarko zelis pricati s nekim.

Mene osobno je ova tema veoma zanimala i guglala sam kao i ti. Moze se procitati hrpa gluposti a ponekad se nadje nesto pametno. Zelim reci da pri tome trebas biti oprezan i ne potpasti pod utjecaj raznih prica i izjava. Postoje mnoge knjige iz filozofije i psihologije koje mogu pomoci da se razne stvari shvate ili se potvrdi nesto sto u sebi oduvijek znas.

Osobno mislim da za tako nesto treba imati odredjeno stanje duha (nazovimo to tako), treba osjecati energiju, ne samo tada vec uvijek jer sama svijest da energija postoji i kruzi oko svih nas i u nama je veliki pomak naprijed.

U lucidnim snovima svijest igra veliku ulogu. Prihvatanje ili neprihvatanje itd. E, sad, mnogi koristi razne tehnike joge, meditira se da bi se doslo do necega.

Ne bih da te savjetujem na bilo koji nacin, prema drugom bicu se tako lako moze pogresiti. Samo iznosim svoja misljenja.

Za mene, izvantjelesno iskustvo je veoma zanimljivo i dokaz moje misli da covjek ne zivi samo tjelom vec i duhom, da je tjelo samo ljustura a duh zivi. S druge strane, neki zive samo tjelom. No, opet kazem, to su samo neka moja razmisljanja.

Wind 

Moderator