Pomoc oko uredjenja sobe Feng šui

Pozdrav svima... Novi sam ovde i vec neko vreme me zanima uredjenje sobe po feng shuiu.
Naime zivim sa porodicom kuci i zeleo bih svoju sobu da organizujem po pravilima ali citajuci po internetu sam shvatio da ima dosta pravila i izuzetaka tako da vise nisam siguran sta i kako bih trebao da uradim.
Ovako izgleda moja soba trenutno. To je na spratu, stepenice idu ka dole. Soba pored je od Brata i u nju nisam uredio nista ostala je prazna.

http://www.dodaj.rs/f/2a/or/Q9BBc9m/moja-soba.jpg

Jos jedna stvar, crno sto sam preskrabao to je prostor gde je kosina krova. I iza moje sobe, na zidu gde je trenutno ormar i TV ima jos 2-3m gde je takodje kosina krova.
Dajte mi savet.
Rodjen sam 04.03.1988. ako sam dobro izracunao pripadam istocnoj grupi i KUA broj je 3

Da li je pozeljno na mesto gde je sada ormar i TV stavljati krevet? Obzirom da je to zapadna strana. Citao sam da bih trebao imati figuricu FU psa okrenutu ka zapadu?
I verovatno da sto za kojim ucim i radim treba da stavim na mesto gde se sada nalazi krevet.

Ako neko moze da mi pojasni i pomogne bio bih veoma zahvalan.[/img]

Kompletne informacije i tacnija slika sprata na kojem se nalazi soba:

http://www.dodaj.rs/f/47/WQ/1tmH7bx8/soba.jpg

Zovem se Vladimir, rodjen sam u Sremskoj Mitrovici 04.03.1988 god.
Kuca u kojoj zivim - plac je kupljen 1987 god, kuca je gradjena i sagradjena 1988 god. a useljeni smo 1989 god.
Moja soba se nalazi na spratu, konkretno ja u toj sobi boravim tek od 2000. godine.
Na izlazu iz sobe kompas pokazuje 9 N.
Pored moje sobe na spratu se nalazi kupatilo i bratova soba ali on nema zelju da uredjuje sobu po feng shui-u.
Kada se popne na sprat sa leve strane se nalazi ulaz u moju sobu koju okruzuje prostor kosine kuce (mracnjak kako to neki zovu) a iznad sobe se nalazi potkrovlje u kojem nema nista osim mozda po kojeg starog crepa - hocu reci nije sredjeno i taj prostor i ne koristimo.
U mracnjacima tj kosinama izmedju krova i zidova moje sobe se nalazi prostor u kojem su smesteni stari plakari i mnogo stvari koje u principu nikada ili ce retko kada biti koriscene (uglavnom su to neke igracke iz mog detinjstva, nesto knjiga, garderobe i posudja)
Moja soba konkretno se nalazi odmah do ulice i u njoj provodim najveci deo svog dana. Takodje kao sto je prikazano postoji i terasa - okrenuta ka ulici naravno (kompas pokazuje 216 SW) koju u principu ne koristim jer je to juzna strana, plus ispred kuce rastu 2 svilena drveta tacnije Albizia julibrissin koja su sad vec dosegla visinu kuce pa ima dosta insekata i leti nije ni malo prijatno.
U sobi odmah pored terasnih vrata se nalazi i prozor i radijator ispod njega. Soba je tako uredjena da mi je prozor trenutno iza radnog stola a iza zida na kojem se nalazi radni sto je kupatilo.
U sobi nemam okacenih nikakvih slika osim jedne ikone koja je velicine 15x7cm otprilike i na zidu iznad kreveta imam nacrtan grb FC Barcelone za koju navijam vec 7-8 godina.
Na izlazu iz kupatila kompas pokazuje 120 SE
A na izlazu iz kosine/mracnjaka - 287W
Kada se sidje niz stepenice sa desne strane odmah se nalaze ulazna vrata kuce koja takodje izlaze na ulicu (i na njima kompas pokazuje 197 S).

Ono sto je u sustini moj problem i zelim na neki nacin to da ispravim je uspeh (skola i posao). Poslednjih oko 10 godina vec imam problema sa osvarivanjem ciljeva. Desava mi se da krenem jako ambiciozno neke stvari i super mi krene a onda od jednom posle nekog vremena prestanem da se trudim i ako sam svestan da moram.
To mi se redovno desava. Konkretan primer je recimo sport:
Bio sam veoma uspesan u borilackim vestinama, isao na takmicenja, trudio se od 7-og razreda osnovne skole do II srednjeg imao sam na svakom takmicenju bar po 1 medalju (vecina zlatnih i srebrnih) i onda u trecoj godini naprosto od jednom prestao da treniram i ako taj sport i dan danas volim.
Ista stvar mi se desila u tom periodu i sa skolom. Nisam znao sta da upisem za srednju pa sam stvio teh. skolu i nju upisao, posle 2 meseca sam shvatio da to nije za mene i uspeo tek u II godini da se prebacim u medicinsku skolu (smer med. sestra/tehnicar). Te sam u II godini medicinske imao 6 predmeta da polozim vanredno jer sam ih propustio zato sto sam isao u tehnicku skolu + 15 predmeta redovnih u II godini. Uspeo sam tad da polozim sve predmete vanredno u roku i da zavrsim II godinu bez i jedne slabe ocene, ali posle... U IV godini katastrofa je bilo...
Da ne nabrajam primere ima ih dosta ali ovo su recimo dva najkonkretnija.

Barcina soba

Da, znam da je prošlo dosta vremena i vjerovatno se puno toga promjenilo u tvom životu ali možemo dati neki općeniti prikaz koji ce ti biti od pomoci.

Jeste, ti si Kua 3, istočna grupa, element drvo, trigram Chen.

Po BaZi karti nisam imala tvoj tačan čas rođenja a da budem poštena ja i nisam neki stručnjak za BaZi no mogu reći neke sitnice a to nije loše znati.

Ti si mlado drvo rođeno krajem zime, uoči proljeća, predstavljaš snagu koja je potrebna korjenju da bi se probilo kroz zemlju. Imaš tendenciju da budeš dobrotvor što se očituje u profesiji u kojoj se pomaže ljudima i često te motivišu viši ciljevi. Posjeduješ upornost i inteligenciju ali dala bih ti mali savjet - čuvaj se bjesa, uz njega će ići i arogancija.

Ne znam šta se u međuvremenu zbivalo s tobom pa ću izneti par prijedloga za tvoju sobu kakva je prikazana.

I, dok nisam zaboravila, pogledaj po tim tvojim mračnjacima, zgodan naziv, i prvo pobacaj sve što nisi godinama koristio niti ćeš koristiti. Tu treba biti nemilosrdan, obično kažemo "Ovo bi moglo zatrebati" a do tog trenutka nam nikada nije trebalo i vjerovatno i neće. Nije dobro da je to nad tobom ili oko tebe.

Jug je strana svijeta prema kojoj bi trebao okrenuti svoj radni sto. Tamo su ti prosperitet, vitalnost i ugled, dakle, okrenut si ka njima dok radiš. Ovdje imamo mali problemčić jer je jug dosta nepovoljan ove godine ali bi tome mogli doskočiti. Prvo, izbjegavaj elemente i boje Zemlje i Metala. Jug pripada elementu vatre i treba ti plava i crna boja. Ako koristiš tradicionalne ljekove onda na radni sto možeš postaviti figuricu plavog nosoroga. Možeš staviti plave zavjese, njima bi pokrio ona vrata terase koja gledaju u ulazna vrata sobe. Gledajući tvoj crtež to je jugoistok (?) a i njemu ove godine pogoduje plavo. I ne pravi buku na jugu.

Tvoja najbolja pozicija spavanja je istok, kompasna direkcija 67.5 to 112.4. Tu je opet nezgodno zbog ulaznih vrata no imaš još jedno dobro mjesto, po svom Kua broju, to je sjever i tamo bi ti trebalo biti uzglavlje ali eto nas kod slijedeće nevolje, ne valja spavati uz zid kupatila. Ostaje zapad a on ti je nepovoljan pravac, sjeverozapad isto tako i eto nas na pocetku, moramo se vratiti na istok.

Može biti da sam sve ovo odužila ali to uopće nije loše, zajedno gledamo i razmišljamo.

Istok ima onu manu sto na njega gledaju ulazna vrata pa razmišljam kako bi bilo kada bi nabavio i postavio policu dovoljne visine da ti se ne vidi ležaj kada se otvore ulazna vrata i čija leđa bi ti dobrodosla zbog uzglavlja, veoma je dobro imati uzglavlje. Tvoja ikona je isto dobra za istok.

Zapad je ove godine isto loš, nije poželjno praviti buku a tebi je tamo tv, to isto nije dobro jer je zapad tvoj najgori pravac a ti gledaš u njega. Televizor stavi na sjever, dobro je da gledaš prema tamo.

Pa, budući da su ti zapad, jugozapad, sjeverozapad i sjeveroistok nepovoljni pravci kako bi bilo da pogledaš kompasom bratovu sobu pa da se zamjenite?

P. S.
Ne znam da li još uvijek navijaš za Barcu pa je nisam spominjala :)

Wind 

Moderator