Feng Shui metod - uredjenje i planiranje prostora Feng šui

Nastavak sledi

Ono moje malo razjasnjenje ne znaci da necemo proci svaku prostoriju ponaosob, naravno ja cu dati predloge a ti ces mi pomoci da sve sklopimo i odradimo sa onim sa cim raspolazemo.

Ici cemo korak po korak kakao si i imala priliku da vidis na forumu.
Jos uvek analiziram stan i najverovatnije cu krenuti sa predlozima od ponedeljka, dotle uzivaj u praznicima :D

majra

Site Admin

Spavace sobe

Spavace sobe uticu na vase zdravlja i bogatstvo. Kad u njoj imate dobar Ci, on donosi srecu svemu sto radite.

Najbolji oblik spavace sobe je oblik kvadrata ili pravougaonika. Ukoliko je oblik vase sobe nepravilan, bilo bi dobro da se posluzite ukrasnim predmetima, slikama kojima dominiraju lepe boje.

Osnovna i neprikosnovena pravila dobrog Feng Sua su dizajn, ravnoteza, simetrija i harmnija. Iskljucite sve sto je u suprotnosti s tim. Ako uz spavacu sobu ide i kupatilo, gledajte da je odvojeno i nemojte dozvoliti da joj daje L-oblik, jer je taj oblik cesto uzrok nekoliko povezanih problema. Ukoliko je ovo vas problem, razbijte ubistveni Ci takvog ugla blokirajuci ga mudrom kamuflazom u vidu zavesa ili plakara. Nemojte u spavacu sobu stavljati biljke, jer one emituju previse energije.

http://www.odlican.com/d/11032-2/085a.jpg
Slike odlican.com » Cesljarev » gorski kristal

Novac nakit i ostale dragocenosti mogu da se drze pod krevetom. Time se osobi koja u njemu spava stvara dobra sreca vezana za novac i prosperitet. Spavajuci iznad dragocenosti i novca, vi ih simbolino drzite pod kontrolom.

Nabavite malu zlatnu ili srebrnu kutijicu i stavite u nju sedam vrsta razlicitih kristala. Medju njima bi trebalo da se nadju svih pet elemenata, npr. bledozuti kvarc (citrin) za Zemlju, jaspis za Vatru, sodalit za Vodu, tigrovo oko za Drvo i srebro ili zlato za Metal. Zatvorite kutiju i stavite je pod onaj deo kreveta na kom pociva glava.

Nikad nemojte zaboraviti da je spavaca soba mesto za odmor i relaksaciju. Dominirajuca energija u spavacoj sobi treba da bude Jin vise nego Jang. Suvise Janga moze uzrokovati preveliku aktivnost ukucana.

Ocuvanje ljubavi u spavacoj sobi

Brak cesto propada zato sto je Feng sui spavace sobe pogresan. Nemoguce je nabrojati sve sto moze biti pogresno, ali glavni problemi su sledeci:

 • nikada nemojte imati ogledalo neposredno naspram ili nad posteljom,
 • TV aparat u spavacoj sobi vodi ka razdvajanju para,
 • nemojte spavati u postelji iznad koje se nalazi greda koja postelju deli na
  dva dela,

 • nemojte spavati u sobi koja se neposredno nalazi ispod toaleta
  koji je smesten na gornjem spratu,

 • nemojte spavati na bracnom krevetu koji ima dva odvojena duseka,
  bolje je imati dve odvojene postelje, pa cak i dve odvojene spavace
  sobe,

 • proverite koji je vas licni povoljni pravac za ljubav na osnovu Kua broja,
  okrenite postelju tako da spavate sa glavom okrenutom u tom
  pozitivnom pravcu,

 • ako zelite da poboljsate seksualnu stranu veze, ucinite energetske
  promene u spavacoj sobi. Piramida od stakla ili kamena odlican je nacin
  da se to poboljsa. Iako su njene stranice ravne i ostre, ima sposobnost
  da privuce i usmeri energiju koja inace lako pobegne,

 • uverite se da je soba uredna, da noge kreveta nisu okrenute ka vratima
  i da nema nosecih greda nad vasom glavom. Okacite zvoncice na prozor
  i postavite ovalno ili okruglo ogledalo preko puta ulaznih vrata.

http://www.odlican.com/d/11557-2/025a.jpg
Slike odlican.com » Cesljarev » srce moje

Ako sa nekim delite svoju postelju, veoma je vazno da odredite ko spava na kojoj strani postelje. Ako pravilno odredite strane, strujanje pozitivnog Cia proticace izmedju vas gotovo kao kada se dva magneta priblize. Nepodoban polozaj moze stvoriti negativnu energiju, koja moze doprineti konfliktnima u vasoj vezi.

U odnosu prema vasoj zvezdi rodjenja vi pripadate jednom od dva tipa, tipu Istoka ili tipu Zapada.

Ako vam je zvezda rodjenja 1 Voda, 3 Drvo, 4 Drvo ili 9 Vatra, vi ste tip Isotka.

Ako vam je zvezda rodjenja 2 Zemlja, 5 Zemlja, 6 Metal, 7 Metal ili 8 Zemlja, vi ste tip Zapada.

Kako da odredite ko ide na koju stranu?

Stanite pri dnu postelje sa kompasom okrenutim prema uzglavlju. Ako je uzglavlje kreveta okrenuto prema severu, istocni tip bi trebalo da leze na stranu vase desne ruka, a zapadni tip ka strani vase leve ruke.

 • Ako je uzglavlje okrenuto severoistocno, istocni tip bi trebalo da lezi na strani vase leve ruke, a zapadni na strani desne.
 • Ako je uzglavlje okrenuto istoku, istocni tip bi trebalo da bude na strani leve, a zapadni na strani desne ruke.
 • Ako je uzglavlje okrenuto jugoistoku, istocni tip bi trebalo da bude na strani leve, a zapadni na strani desne ruke.
 • Ako je uzglavlje okrenuto jugu, istocni tip ide na strani leve, a zapadni na strani desne ruke.
 • Ako je uzglavlje okrenuto jugozapadu, istocni tip bi trebalo da lezi na strani desne,a a zapadni, leve ruke.
 • Ako je uzglavlje okrenuto severozapadu, istocni tip bi trebelo da bude na strani desne, a zapadni leve ruke.
 • Ako ste vas dvoje isti tip, nije vazno ko na koju stranu leze, jer je energija uvek podjednako dobra.

Namestaj u spavacoj sobi

Glavni namestaj u spavacoj sobi je postelja. Nikad nemojte spavati u okruglim i vodenim posteljama. Najbolji kriterijum za procenu postelje je njena stabilnost. Nema niceg goreg nego spavati na nacem nestabilnom.

http://i.imgur.com/XKIVfzz.jpg

Uzglavlje treba da bude puno, a ne suplje. Uzglavlja od mesinga nisu preporucljiva, kao ni polukruzna uzglavlja, jer, za razliku od pravougaonih, sugerisu da nesto nedostaje. Postarajte se da kada lezite u postelji ne gledate u ostre uglove uperene u vas. Izbegavajte da kacite ogledala preko puta prozora, takodje izbegavajte postavljanje ogledala na mesto gde mozete sami sebe videti kako lezite u krevetu.

Ako imate garderobni orman na tacki braka u vasoj spavacoj sobi, mozete ga dekorisati, njeg aili zid do njega slikama koje asociraju na bogatstvo. Stojece biljke u blizini garderobnog ormana takodje ce pomoci da se generise pozitivna energija i da se orman uklopi u sobu. Pokusajte da obogatite intimnu oblast za sedenje svezim cvecem na malom stocicu ili ukrasnom stubu na tacki braka.

Ako se selite na neko drugo mesto, bacite dusek na kome ste spavali i kupite novi, to ce vam poboljsati srecu.

Voda, cvece i biljke, ogledala, police

Iako se kaze da voda donosi bogatstvo i da je uopste povoljna, smrtna je greska staviti je u spavacu sobu. Ukoliko, npr. spavate sa akvarijumom iza glave, ili ce vas pokrasti ili ce pretpreti finansijski gubitak.

Neka voda bude u dnevnoj sobi i basti. Isto vazi i za slike koje prikazuju more ili vodopade. Takve slike nemojte drzati u spavacoj sobi. Plava boja je , medjutim, prihvatljiva za spavacu sobu, bez obzira na to sto predstavlja vodu, ali izbegavajte crnu boju.

Zvuci ruzno, ali nije dobro imati cvece i biljke u spavacoj sobi, narocito ne biljke koje rastu. To su simboli izuzetno jake Jang energije. U zenskoj spavacoj sobi, biljke unistavaju svu ljubavnu srecu. U spavacoj sobi bracnog para, cvece dovodi do svadja i neverstava.

Ako ista moze da unisti brak, to je ogledalo u spavacoj sobi. Nemojte ih postavljati naspram kreveta bez obzira na to da li su ona na zidu, plafonu ili vratima ormana. Ogledala prave odraz para koji spava, saljuci Sar ci u njihovom pravcu, dovodeci do nerazumevanja a cesto i do bracnih izleta. Ogledala cesto uzrokuju pojavu trece strane u braku. U sustini, sve sto pravi bilo kakav odraz treba drzati izvan spavace sobe.

Ako imate otvorene police za knjige samo je pitanje vremena kada cete se razboleti. One simbolisu seciva koja se zarivaju u vase telo dok spavate. Privlace los Feng sui bilo gde u kuci. Savetuje se da napravite vrata za takve police.

Nepovoljne pozicije kreveta

Nemojte svoju postelju postaviti:

 • ispod grede
 • naspram nekih vrata bilo da su u pitanju vrata spavace sobe ili kupatila
 • izmedju dvoja vrata
 • uza zid toaleta
 • ispod prozora
 • naspram izbacenog ugla
 • naspram ogledala
 • neposredno ispod nekog tankera sa vodom

Stariji ukucani treba da spavaju u sobama na zapadu, energije sa zapada smatraju se prikladnim za starije generacije. Severozapad treba da bude mesto za ostarele glave porodice, dok je jugozapad mesto za ostarele majke.

Deca koja rastu, narocito mladi sinovi u porodici, treba da spavaju na istoku, na kome je Jang energija u svom zenitu. Istok predstavlja najbolje mesto za najstarijeg sina.

Najstarija cerka u porodici treba da ima svoju spavacu sobu na jugoistoku. Oba ova pravca odgovaraju elementu Drveta, koje simolise stalni rast.

Cickin stan - analiza i preporuke

Krecemo dakle od ulaza:

1. Ulazna vrata bela, na vratima ovalna plocica boje zlata sa imenom i prezimenom, iznad vrata broj stana zaobljena forma brojeva, brava lepa, elegantna, licne forme

2. Nemojte imati dve brave na vratima, simbolikom dvostrukog zakljucavanja potenciramo otezan ulazak ali i izlazak iz stana tj izbegavanje spoljnjeg sveta.

3. Ispred ulaza staviti otirac , forma kocke zaobljeni uglovi, golubije sive boje.

Predsoblje:

1. Zid bele boje, pod keramicke plocice smedje, bez ili bele

2. Prostirka manja, kocka, modro plava oivicena belim rubom, sa kruznim ili ovalnim motivom (ne cvetni!)

3. Osvetljenje centralno okruglo belo, meko to moze biti niz plafonskih - ugradnih refletora

4. Na levi zid do vrata postaviti malu srebrno – sivu policu ili komodu, kombinacija metal – staklo

5. Kako je ovo vasa najaca direkcija, u ovoj polici drzite nekoliko vama znacajnih knjiga , potom u maloj crvenoj kutiji drzite i neplacene racune – to dodatno ubrzava njihov izlazak iz kuce. Ne mojte drzati tu placene racune i realizovane ugovore, njih stavite u neku od ostalih povoljnih direkcija.

6. Ovde mozete drzati najdraze slike sa putovanja ili pak poster koji simbolise buducu zeljenu destinaciju, potom slike neba, andjela i sl.

7. Na suprotnom zidu na oznacenoj tacki postavite ogledalo, okruglo – pravilan krug, metalni ram, crni, dijagonale ogledala treba da su zadovoljavajuce dimenzije “dijagonala srecnog podeoka” da bi se uspesnost poduhvat maksimimalno podrzala. Treba da je centrirano na zid i po potrebi lako nagnuto da nebi davalo odraz ulaznih vrata. (Za sada zapamtite da ce vam trebati jos jedno identicno ogledalo, koje cemo postaviti na stratesko mesto na zidu koji deli spavacu i dn. boravak)

Uredjenje spavace sobe

1. Ulazna vrata se vide sa ulaza u stan (kako ste i sami utvrdili)samim tim je ona izlozena suvise spoljasnjim ometanjima, no sta jet u je. Ja licno u ovom slucaju nisam za postavljanje ogledala, jer je ovo ipak vasa najaca direkcija, i mislim da sve sto moze da se uradi je da vrat i zid budu iste boje, tj. da ih ucinimo sto manje upadljivim, jer po proceni sirine predsoblja ne postoji mogucnost postavljanja nekog zastitnog paravana.

2. Spavaca soba ne odaje utisak prostranosti, cak sta vise verovatno zbog velicine plakara deluje kao da ste se zabarikadirali. No sam polozaj kreveta se ipak nalazi u oblasti pozitivnog cija same sobe kada se posmatra u odnosu na kompasnu direkciju ulazna vrata (SI, JZ, srediste) i kako je elemenat JZ Zemlja koja u produktinom ciklusu podrzava Metal (vas elemenat) za posteljinu mozete koristiti sve boje preporucene iz palete na osnovu vasih srecnih zvezda. To moze biti i zuta posteljina, sa ukrasnim parnim brojem jastuka boje sljive.

3. Ovaj kolorit mozete koristiti i za odabir zavesa, neka budu lagane, leprsave i bez cvetnog motiva prozete zlatastim nitima.

4. Sam polozaj uzglavlja krevet se nalazi na putu CI – koji dolazi kroz vrata, i preseca gas to verovatno ima refleksiju na ometanje vaseg sna te bi bilo pozeljnoda postavite stojeci zastor koji ce vas stititi dok spavate.

http://www.odlican.com/d/11408-2/012i.jpg
Slike odlican.com » Cesljarev » pocelo je pocelo

5. Na desni zid postavite sliku koja ima asocijacije na partnerski odnos (ono sto vi ocekujete u njemu….), neka bude veci format, metalni ram, boje zlata. To moze biti i vasih ruku delo, ili pak reprodukcija velikih majstora, ali svakako treba da ima posebnu vrednost za Vas. Ispred postavite manju prostirku modro plavu ili boje sljive, ovalnu, meku, laganu a iznad postavite osvetljenje snop neka bude ostro uperen u sliku, da biste - simbolicno jasno videli kuda idete.

6. Na zid ispred kreveta postavite motiv novog radjanja, simbolike ljubavi.

7. Uvedite muziku koj agodi vasim culima i svelos sveca da biste podstakli dinamaican, telesni kontakt.

8. Zid neka bude boje slonovace, mozete postaviti zutu borduru ili pak je naslikati svojerucno.

majra

Site Admin

Pitanja i odgovori

Cicka:

procitah upute za predsoblje.
par stvari ne mogu promeniti - ulazna vrata su tamno braon, cokolada boje, brava je metalna, ostrih ivica, moderne forme.

u predsoblju (hodnik sirine 1 m) je parket, prirodna boja hrasta.

plakar u spavacoj sobi jeste veliki, 1,85 m duzine, ali to je verovatno jedini plakar koji cu imati u stanu, pa mora biti tako veliki - iz prakticnih razloga.
i on je vec tu.

dalje - ono sto si me pitala:
sve je onako kako je prikazano na slici koju sam poslala
dnevna soba i trpezarija pokrivene isto parketom
kupatilo i kuhinja plocicama boje belog vina (pod) i bez - sive zidne plocice.
tepih u dnevnoj sobi je velika cupava krpara svetlo bez, skoro bela.
ista takva, samo manja i nije cupava je krpara u trpezariji, ispred niske komode (dve velike fioke) na kojoj je monitor racunara i muzicki uredjaj.
garnitura u dnevnoj sobi jarko crvene boje, jednobojna, bez dezena. to su u stvari veliki cetvrtasti sundjeri, presvuceni meblom - dve fotelje i trosed. nema nikakve drvene ili metalne konstrukcije, i mogu da kombinujem njihov raspored kako hocu, samo da se uklopi u dimenzije sobe. fotelje su 85x85 cm, a trosed 170x85 cm.
plocice na terasi su neke pesak-sivo-bez sucmuraste boje, malo je bezlicna i tuzna, ali tako je....

e, kuhinja:
plocice kao u kupatilu
zid iznad plocica je spatulat boje bele kafe
sama kuhinja je zuckasto-bez varijanta, sa radnom plocom boje srebra, mat, ne sjajna, i iste takve rucke.
spoj plocica i parketa pokriven je istim lajsnama, aluminijum.

sta jos....?
a, da.
od raspolozivog namestaja i elemenata, imam jednu veliku drvenu stolicu-fotelju, cokolada boje (naspram garniture u dn sobi). tu su potrebni jastucici za sediste, zanima me boja...

za terasu imam dve drvene reziserske stolice, tamno crvene-bordo, sto jos uvek nemam, mislila sam ovako neki okrugli tamno zeleni...

ma sve je stvarno onako kako sam crtala.
i sve su dimenzije tacne, i elementi, objekti u stanu, i dimenzije prostora...

Cicka, ona prostirka ce ublaziti sukob Metala i Drveta tako da je to ok.
Boja vrata odgovara elementu Zemlja i ona u produktivnom ciklusu hrani Metal, tako da nije lose; ono sto bih mogla je da unutrasnju stranu vrata ofarbas u belo, i zaista onda neka bude lepa plocica, sa imenom i prezimenom napisanim kosim pisanim slovima nagnutim blago u desno i dobro osvetljenje ispred, halogeno.

Generalno je sam ulaz, i ceo stan u vladavini Metala, sto je za tebe pozitivno, ali se mora leciti zaista posebno sredisnji prostor i ja cu obeleziti gde ces strateski postaviti za to ogledala.

Dakle, sledi nastavak:))

majra

Site Admin

Nastavak analize i predloga za feng shui uredjenje

Prostor dnevnog boravka uredjujeo metodom feng shui.

1. Na sam ugao postaviti biljku u saksiji, paprat i sl.

2. Na zid desno zajednicki sa spavacom sobom postaviti malo okruglo ogledalo identicno sa nim u predsoblju, na oznacenu tacku, ispod postaviti sliku sa motivom jezera, a ispred stolicu koji ce te prekriti srebrnim prekrivacem, ili pastelno zeleni protkan srebrnim nitima.

3. Na spoljnju povrsinu vrata postaviti celom duzinom, dakle da ne sece figuru i da nije iz delova ogledalo!

4. Pored vrata staviti jednu veliku lepu lampu, kako je centar u vladavini Zemlje svetlo je Vatra koja joj pomaze.

5. Na stolicu do lampe postaviti, keramicku ili kristalnu ciniju sa zutim jabukama, mandarinama, voditi racuna da su uvek sveze.

6. Zidovi mogu ostati u postojecoj boji, jer to odgovara paleti vaseg licnog stila, a za harmonizaciju oblasti cemo koristiti preporucene boje i oblike.

7. Prostirka u ovom delu manja okrugla, svetlo plava ili zelena pastelna, lagana, pamucna

8. U deo gde je sada ogledalo u crnom ramu (koje cete ukloniti odmah iz te pozicije!) postaviti radni sto, PC (na desktopu neka uvek bude motiv koji asocira na vitalnost, zdravlje), lampa i pored kao neku simbolicno razgranicenje biljku.

Sto pazljivo locirajte kompasom u SI, dakle blize sedecem delu, a da vam je iza ledja zid kupatila,a biljka odraz u ogledalu na vratima. Generalno ovo je vasa druga najbolja lokacija koja se odnosi na zdravlje i dugovecnost, pa samim tim cete sebi osigurati dovoljno vitalne energije za rad koji vam predstoji.

To mozete uciniti na ovaj nacin (dakle ovo je mala improvizacija za net, ukoliko vise nemate kompas a imate precizno iscrtan tlocrt)

 • Povlacenjem dijagonala (kao sto vidite na slici da sam ja povukla) odredite centar i potom nastavite kruznu podelu da dobijete osmougao) i prema centru odredite direkcije.
 • Najbolje je ovo uraditi na paus papiru, pa svaku direkciju kompasnu obojite pastelnom pripadajucom bojom i prosto postavite preko tlocrta (centar na centar)

10. Slika planine moze ostati na toj poziciji

11. Sedecu garnituru razdvojiti,ubaciti stolic u cosak, tu postaviti lampu i knjige izmestene iz trpezarije, na nju postaviti ili prekrivace ili jastuke morinsko plave i/ili crne ili obe u kombinaciji

12. Zavesa na prozor takodje u toj boji

13. Zid ostaviti u sadasnjoj boji ali izboceni deo molovati u marinsko plavu boju, ili ga prekriti slikama na kojima preovladjuje takav kolorit boja.

14. Prostirka manja forma kocke marinsko plav ili crn (kako se vec odlucite u boji kroz ostale dekorativne detalje)

15. Osvetljenje centralno, kocka zaobljenih uglova, drvo – kristal

Kuhinja :

1. Generalno ceo prostor zbog harmonizacije treba da je dekorisan u koloritu kao i dn. boravka detalji, miljei, saksije za cvece i sl. dakle crni i/ ili marinsko plavi

2. Na zidu treba da se nalaze slike koje simbolikom pruzaju zastitu i salju poruku dobrog raspolozenja (Ikona porodicnog svetitelja, porodicne slike, prizori veselog okupljanja) s tim da ram bude drveni, pravougaona forma, boja preporucena za kolorit

3. Prostirka pravougaona u datom koloru

4. Osvetljenje centralno, izduzeno, belo, drvo - metal moze imat dezen cvetni u datoj boji.

5. Frzider, pretdstavlja kao el. aparat kome je pripadajuci elemenat Voda , on cuva zivotnu energiju, stoga vodite strogo racuna da bude:

 • ispravan
 • cist, uredan, sortiran
 • sa svezom hranom, povrcem u svim bojama
 • na njega staviti sacovnik ili na zid iznad da daje ritam i redovnost u zivotu, ili pak vaznu sa svezim cvecem ( prema simbolici ) ili vocem

6. Prostor neka je cist, svetao i dobro provetren.

Kupatilo :

1.Centar prostora je i centar srece u zivotu, stoga mora biti :

 • besprekorno cist
 • redovno provetravan
 • dobro osvetljen
 • vodovodne instalacije perfektne
 • nikakav visak tu nesme da postoji
 • ulozite pare u zlatne slavine

Prostirka zuta, cupava, takvi i frotiri

3. Na oznacena mesta postaviti ogledala iskljucivo kvadratne forme srednjih dimenzija

4. Na prozoru uraditi vitraz ili oslikati staklo nijansam crvene boje na prozor postaviti lozicu

http://www.odlican.com/d/15987-3/dikino+oko.jpg

Terasa:

1. Da bi se jace inkorporirala u stan u uglove postaviti dve vece saksije sa biljkom koja moze da prezimi, ili pomorandza bi bila odlicna, ali je osetljiva za negu no ipak je veoma vazan simbol zivota, u principu pronadji biljku koja ti se dopada, a onda malo istrazuj njenu simboliku.

2. Takodje na tackama obelezenim postaviti puzave cvetnice, koje cvetaju crveno

3. Stolice i stolic forme kocke, drveni (bambus) postaviti na desni deo terase ne uz sam ugao.

4. Prostirka - gama zute

5. Na stolicu saksija kvadrat forma sa cvetnicom.

majra

Site Admin

Re: Datula

Majra opet ja ,
ima nesto u tlocrtu sto sam zaboravila da nacrtam, a to je izbocina koja se nalazi iza sobnih vrata . Dakle ne vidi, i vrata zbog toga ne mogu skroz da se otvore (ne dodiruju zid). Ona je nekog kvadratnog oblika ili vec ne znam kog jer je oblik nepravilan. Mislim da je u pitanju dimnjak jer se u zidu nalazi otvor zatvoren sivim ili srebrnim okruglim poklopcem. Ta izbocina je od poda do plafona.
I jos nesto,
svidja mi se raspored koji si napravila. Da li je dobro sto po novom rasporedu ja vidim krevet iz ulaznih vrata? Šta da uradim sa kuhinjicom, nema sanse da stavim neke predmete, jer radni deo koji je jako uzak zauzima reso sa dve rinle? Cak i kad budem stavila sporetic, necu imati mesta.
Pozdrav

1. Molim te zbog moje vizuelne percepcije skiciraj samo taj deo.

2. U kuhinji moze biti sva kuhinjska pozamanterija, krpe, asure, miljeji, case za secer, so, magneti na frizider i sl.

************************************************************

Odzak prefarbati u bordo, a na njega postavila bih slika devojke kako meditira na jezeru i ogledalaca na tackama mala, okrugla r = 5cm.

majra

Site Admin

Re: Datula

opet ja Majra,
moram da te pitam i za krevet! Da li je to dobra lokacija s obzirom da vidim ulazna vrata kada ležim na njemu? I da li police iza vrata mogu da se pomere pored kreveta, jer ne mogu stati iza vrata?
do kuckanja pozzz

Krevet se nalazi u zoni pozitivne energije u odnosu natvoj pripadajuci elemenat i izbalansiran je bojom zbog kompasne direkcije ulaza, i nalaze se u dijagonalnom uglu tako da nisu upravljene noge u vrata, ako si na to mislila a sam zid ima tacku koja se mozes iskoristiti da se unese isceljujuca energija u prostoriju to je tacno sredina zida i tu mozes postaviti kristal ili neki spiritualni objekat, kao sto je Biblija, bilo bi korektno postaviti i ogledala, ali ja nisam za to jer si ti Zemlja i to bi te iscrpljivalo.

Tako da bez brige,sto se tice pozicije kreveta, u krajnjem (niko), ti ne sedis kada spavas i negledas :)

Police iza vrata mogu da se pomere cak i da se naslone na taj dimnjak, ali neka budu dakle ledjima okrenute - imitiraju stranicu od kreveta ali vodi racuna sta tu drzis i sta ce ti simbolikom pruzati potporu.

majra

Site Admin

Re: Datula

ja sam mislila npr. da pored kreveta, stavim stocic sa svecama, a pored stocica policu ili ormaric (koji bi dosao do odzaka). Rekla si da na simsu prozora mogu staviti crvene predmete, da li bih mogla postaviti i staklenu piramidicu? I da li bih mogla telefon staviti na neko drugo mesto npr. pored televizora, jer na mestu gde si obelezila telefon ne moze da stoji. Usko je. Jos nesto, imam fotografiju zlatnog konja koji stoji na zadnjim nogama i na crvenoj je pozadini, mogu li je negde okaciti?
Namucih te ja, sorry

1. Krevet treba preko dana da prekrivas nekim prekrivacem u boji tih jastuka (dakle dok je u funkciji sedeceg dela), sto se tice apstraktnih sara one po simbolici pripadaju Vatri i to ce delovati samo stimulativno na tvoje jasnije izrazavanje kako emotivno tako i seksualno.

2. Zgrada je gradjena u perodu broja 8, tako da piramidu stavi slobodno na to mesto jer po polozaju letecih zvezda tu se nalazi srecan sector za blagostanje. Mada ni ona tacka na zidu koju sam pominjala ne bi bila los izbor. Piramida ima snagu, mozes malo istraziti po netu njenu simboliku.

3. Telefon kao el. aparat pripada elementu Metala, jos tako srebrne boje definitibno, ukoliko ti je kljucan za poslovne kontakte, moze kod TV, mada bih ga ja radije stavila negde kod plakara u ulaznom delu da bude lepih prijateljskih poziva. Vazno je kako sum u sumereni brojevi i preporuka je da to bude istok.

4. Figura konja stvara divnu jang energiju, no konj koji se propinje ima tendenciju da zavlada prostorom, stoga osloni se ipak na svoj instikt kada ulazis u stan kako ti se dojmi. U principu on pruza zastitu, i mozes ga postaviti tamo gde se spotices i “stucas” u zivotu.

majra

Site Admin