Feng sui analiza povoljnih uticaja na dom - Klaudija Feng šui

da li bih mogla da vam posaljem nacrt moje kuce, cini mi se da je napravljeno nekoliko gresaka pri opremanju a nadam se da cete vi moci da mi pomognete?

Ako sam dobro razumjela, pri odredjivanju polozaja same uce u odnosu na strane svijeta, trba stati ledjima okrenut ulaznim vratima? Ispravite me ako grijesim...

Unaprijed zahvalna

Potrebni podaci za feng šui analizu

Potrebni su datumi rodjenja (ako ne zelite javno mozete dostaviti i na pp), zatim datum izgradnje stambenog objekta, potom eventualnog renoviranja i kratak opis eksterijera i enterijera.

Tlocrt mozete:

- kopirati, skenirati originalan

- ili pak izraditi u bilo kom i najjednostavnijem programu za crtanje tipa Paint-a, jer ono sto je vazno da dobro premerite prostor i da prilikom crtanja samo ocuvate odgovarajucu srazmeru. Tipa da recimo 1m duzine na crtezu predstavljate sa 2cm.

- mozete uraditi tlocrt i "peske", dakle rucno na milimetarskom papiru, pa sklikati i postaviti sliku.

Sve dolazi u obzir samo da su ocuvane proporcije da je slika velicine do 520 piksela i da su ucrtani objekti i precizno ocitana kompasna vrednost na ulazui izrazena brojcanim vrednostima (na primer 123,5°).

Kompas ocitavate tako sto stanete u sam dovratak ledjima okrenuti ka unutrasnjosti stana, dakle kao kada izlazite vani, i postavite ga na podlanicu u visini struka, odredite sever i ocitate vrednost pravca gledanja. Imate na forumu odmah ispod cata link - Ocitavanje kompasa

majra 

Site Admin

Tlocrt kuce

Draga Majra,

evo ratkog opisa.
Kuca se naslanja na dio "stare kuce" jednim zidom tako da sam i nju ucrtala ali se taj dio ne koristi, pa je moje laicko misnjenje , a vi me ispravite ako grijesim, da se dio nase kuce posmatra kao zasebna cjelina.
Ulazna vrata su na NE 70 stepeni.
Kuca je napravljena 2008. godine ( znaci govorim o ovom novom dijelu, poceta u februaru zavrsena u avgustu) . Oko kuce je dvoriste i vocnjak, a sa prednje strane u pravcu juga je put i kapija.
Sve boje zidova (dnevna soba, trpezarija, hodnik i spavace sobe su boja kajsije a od sobe do sobe varira u nijansama). Hodnik ima ugradnii plakar i cipelar. Dnevna soba je u bojama bez/braon.
Spavaca soba 1 ( sa bracnim krevetom) ima ogledalo koje gleda direktno na prozoR, koje mora biti tu jer je sastavni dio toaletnog stola. Sve slike, koje su bile iznad bracnog kreveta i sa motivom vode sam izbacila , tako da je taj zid sada prazan. Kupatilo je sastavni dio sobe ali su vrata uvijek zatvorena.
Ostale dvije spavace sobe su za sada prazne.
Ucrtala sam skoro sve komade namjestaja koji postoje u kuci , tako da se nadam ce Vam biti jasna struktura prostorija.
Unaprijed hvala

http://img685.imageshack.us/img685/4834/tlocrtstana.jpg

Kompasna direkcija

Klaudija ukoliko je vrednost ocitana na kompasu 70° onda pravac gledanja nije severoistok, naime severoistok obuhvata raspon od 22,5°- 67,5°; ukoliko niste sigurni premerite jos jednom pazljivo uz postovanje smernica oko ocitavanja.

Ovo menja u mnogome natalnu kartu i ostatak postavke zato vas molim da proverite.

majra 

Site Admin

odgovor

Problem je sto ja nemam kompas nego je moj suprug to izracunao :( da li postoji neka metoda pouzdanijeg racunanja bez kompasa dok isti ne nabavimo?

Ocitavanje

Ne znam kako ste i kojim metodom izracunavali, ali bez kompasa ja zaista ne znam kako doci do vrednosti. Nemojte da vas to destimulise, polako dok ja uradim jos preostale analize vi cete naci kompas, ima neko sigurno ;)

majra 

Site Admin

Odgovor

On je nekom matematickom metodom, ne pitajte me kako :) uspio da dodje do tog 70-tog stepena :).

Svakako cu se potruditi da nabavim kompas u sto skorije vrijeme pa vam javljam tacnu poziciju.

Hvala na strpljenju :)

matematicka kartografija

Klaudija, ukoliko je siguran da je vrednost tacna, ja sam spremna da radim sa tim. Znaci u redu je 70° s tim da je to onda pravac gledanja istok.

majra 

Site Admin

kompas

Majra,

ja bih da pokusam da pronadjem taj kompas, nije da ne vjerujem njegovim kalkulacijama ali cisto zelim da natalna karta bude
precizna :).

Ukoliko ne uspijem u sledeca 2-3 dana, moracemo se osloniti na njegov poracun :).

Znaci, mjerenje se radi sa okrenutim ledjima ka vratima, da preciziram prije nego sto nabavim tu napravu, je li tako ?:)

U svakom slucaju Vam javim po kojim vrijednostima cemo da radimo :).

Ocitavanje kompasa

Da merenje vrsite tako sto stanete u dovratak sa licem ka spolja, kao kada izlazite van i na dlan polozite kompas i pre toga otklonite sve moguce metalne objekte kojibi mogli uticati na iglu.

http://img251.imageshack.us/img251/9788/manf.gif

majra 

Site Admin

Hvala

...sve je jasno :).

Jos samo da se domognem naprave :)

Re: Ocitavanje kompasa

majra

Da merenje vrsite tako sto stanete u dovratak sa licem ka spolja, kao kada izlazite van i na dlan polozite kompas i pre toga otklonite sve moguce metalne objekte kojibi mogli uticati na iglu.

Majra,

konacno smo uspjeli da se domognemo kompasa.

Ovako, pozicija ulaznih vrata je na 60 stepenu SE (igla se seta od 60 do 62, ne znam da li to igra ulogu), uglavnom stepen je ocitan.

S nestrpeljenjem ocekujem vas odgovor. : )