Sanjati vencanje, bez ceremonije i prstena Sanovnik forum

Zdravo,

Prvi put se javljam jer sam se malo prepao! Sinoc sam sanjao svoje vencanje. Ne sanjam nesto previse cesto tako da me ovaj san malo drmnuo...

Opis, koliko sam razumeo mora da bude detaljan, pa hajde da pokusam,
Prvi trenutak kojeg se secam je oltar sa svojom mladom, mlada je moja drugarica sa folklora, ona je na sebi imala belu haljinu, a ja sebe nisam video, mislim bio sam ja mladozenja ali desavalo se sve iz prvog lica. Ceremonije nije bilo kao da smo preskocili taj deo. U drugom trenutku smo na veselju gde nema puno ljudi, samo najbliza rodbina, ali nije bilo nikog sa moje strane, samo njeni roditelji, bake, deke, sestra. Stolovi su bili prazni, neznam da li jelo nije stiglo ili su samo jednostavno bili prazni. I na kraju ono sto me je najvise zbunilo je to da kada sam pogledao svoju ruku nije bilo prstena. U tom trenutku sam se probudio.

Nadam se da ce neko moci da mi odgonetne ovo, bicu mu veoma zahvalan! A da, zaboravio sam da napomenem da ja imam 18 godina, i ne planiram da se zenim jos barem jedno 5-6 godina :)

Pozdrav!

Ne tvoj san ne znači da češ se oženiti u skorije vreme :D

On samo znači da ulaziš u novi period života, jedino što će možda to za tebe biti iznenanda, pa ćeš u neku ruku biti nepripremljen.

Snovi o vencanjima

Unapred se izvinjavam sto zapocinjem slicnu temu kakva vec postoji na forumu, ja posle registracije nisam uspela da je pronadjem pa zato pisem ovde :)

Prvi san:

Pre nekoliko dana sam snjala sledecu situacija: ja sam okruzena ljudima koji mi nude da odaberem kosulje za konobare i prilazi mi nekoliko zena koje mi donose prelepu bordo haljinu sa izvezenim zlatnim detaljima. Ja znam da se tu radi o mom vencanju i da bi to trebalo da bude moja vencanica. Malo sam se i sama u snu zacudila sto nije bela, a onda sam pomislila-pa dobro, odabrali smo etno vencanje. :)

Drugi san:

Nocas sam ponovo sanjala vencanje, opet se sve desavalo iz mog ugla gledanja i ovaj put to nisu bile pripreme nego bas sama ceremonija, kako ja silazim niz stepeniste i tamo me ceka covek za kog se udajem. Inace, to drugo vencanje je bilo na San Toriniju. Ne znam kako, ali nekako znam to. Oba puta je covek za kog se udajem bio isti, sa kojim sam u vezi nesto vise od godinu i po dana.

Zanima me mozete li da da protumacite sta to znaci, u sanovnicima nalazim razlicita tumacenja sna o vencanju, a ne znam ni koliko je dobro sto je vencanica prvi put bila u tamnijem tonu.

Hvala unapred!

Svadba bez mladoženje

Pozdrav svima :)

Noćas sam sanjala vrlo čudan i pomalo uvrnut san.
Naime sanjala sam sebe u venčanici na dan moje udaje i sve je bilo ok, moje spremanje, skup mojih gostiju kod mene kući, veseli svi, međutim u jednom trenutku primećujem da nema ni jednog gosta sa mladoženjine strane a ni mladoženje. Posle nekog vremena stajanja u dvorištu sa tatom i par mojih prijatelja ulazim u kuću ( koja je odjednom hotel u Pragu u kom sam skoro bila) i počinjem da razmišljam da li on uopšte zna da je danas naša svadba, da nisam možda zaboravila da ga obavestim, da se nismo možda nas dvoje dobro sporazumeli oko dana svadbe i odjednom postajem uplašeno nesigurna i na kraju skontam da taj dan definitvnoo neće biti ništa od svadbe. Sedam na krevet potpuno mirna i ravnodušna i kažem prijateljima oko sebe ništa do svadbe danas neće biti.
To je bio prvi deo sna...
U drugom kraćem delu sanjam kako se vozim kolima isto u venčanici, ali kao idem kući posle saznanja da se neće biti venčanja taj dan i sedim na zadnjem sedištu a vozač automobila je od moje najbolje drugarice pokojni muž ( u snu je bio živ i nisam se uznenadila u snu što je živ, jednostavno kao da nisam ni znala da je mrtav) a ja nazad sedim sa njegovim rođenim bratom, njegovom mamom i njegovim malim sinom (koji su živi u stvarnom životu) i ne pričamo ništa bitno osim što ja njegovom bratu pokušavam da kažem informacuju koju sam mu ostala dužna, njegov brat me ućutkuje sa ššššš i zagrljenu drži na njegovom ramenu.
Eto to je san, bila bih vam zahvlana na nekom bližem tumačenju :)

U snu mladoženja koji se spominje u stvarnom životu je moj momak sa kojim sam par godina ali se nigde ne vidi. Dugo smo u vezi ali trenutno stojimo u mestu, ništa nismo pričali na temu svadbe. Drugaricin muž je umro pre par godina, sa njegovom porodicom sam ok, javljamo se i viđamo po dečijim rođendanima a njegovom bratu sam ostala dužna neku informaciju vezano za posao koju treba da proverim pa da mu javim.
U ponedeljak treba da idem na novi posao koji je mnogo manje plaćen nego prethodni i uopšte nisam zadovoljna zbog toga ali takva je trenutna situacija i time sam najviše okupirana zadnjih par dana.

Sanjam da odustajem od venčanja, pomozite u tumačenju sna

Hello,
prvi put sam na nekom forumu, ali vec duzi period sanjam neobicne snove koje ne zaboravljam. Trazeci neka tumacenja na internetu naisla sam na forum i evo me u potrazi za tumacenjem.

Nocas sam sanjala sebe u snajkinoj(zena mog brata od tetke) vencanici(pritom to nije bila vencanica koju je ona nosila na svom venčanju) koja mi je bila siroka u grudima (i tome sam se u snu cudila jer je ona inace uza od mene) i onda je moj brat (rodjeni, koji je inace mlad i neozenjen) video neki uckur i zategao je i onda mi je vencanica normalno stajala. Pored nas bila je moja mama i to sve se desava po nekom toplom, sunčanom(ali teškom)suvom danu, vazduh je bio pun prašine i pritom na ulici, tj kaldrmi u blizini raskrsnice u mom mestu i onda smo tako nas troje krenuli ka mojim tetkama koje su bile takodje na ulici, malo uzbrdo i preko ulice, ispred nekih jelki i parceta sa poprilicno zelenom travom, jer sam ja htela da one vide kako mi to stoji. One su bile u zurbi i nekako ljute na mene jer ih ja remetim posto su u poslu.

Tada ja ljutito odlazim niz put i skidam vencanicu (pritom ne ostajem gola, to mi je bilo neobicno), a ta se vencanica kako je drzim u rukama vuce po putu tj po onoj prasini i kamenčićima i kao da se prlja i cepa (nisam sigurna, ali nekako se oštećuje), mene grize savest sto je unistavam, pritom odustajem od svog vencanja(sa svojim deckom) jer kasnim i nisam ni nasminkana i nemam frizuru i tu se bas nerviram i tu se san prekida...

Inace uvek sanjam puno detalja i osećaji u snu su poprilično jaki i ima puno ljudi, boja i uvek upamtim dosta od sna i baš se retko dešava da zaboravim san.

Unapred se zahvaljujem. :)

Pa ukratko, čini se da imaš neko nezadovoljstvo u smislu kako sebe potencijalno doživljavaš kao buduću suprugu, kao ženu, domaćicu i sve što uz to, moguće je da ti okolina nameće takav put i takvu ulogu, ali ti ne želiš takav život, možda se bojiš da ćeš izgubiti slobodu i individualnost. Moguće je i da nisi sigurna u budućnost sa tvojim dečkom, da li je on onaj pravi, ili da li ćeš pored njega biti zadovoljna kao supruga, da li ćeš morati da žrtvuješ deo sebe da bi udovoljila njegovoj viziji kako on zamišlja svoju buduću suprugu i uopšte, kakav brak zamišlja.

Vencanje bez ceremonije

Zdravo,
prvi put sam na forumu i pokusacu da opisem san sto realnije mada obicno detalje ne pamtim :)

Sanjala sam da se udajem za svog decka ali prva scena koje se secam je da vec izlazimo iz automobila ispred nekog restorana u kome se uveliko slavi ali je to tudje vencanje.Meni se taj restoran ni ne svidja i nerviram se ali me tesi sto posle zapravo idemo u neki drugi restoran na proslavu.
Sanjam iz prvog lica i vidim samo svoju vencanicu na sebi.Velika je kao one haljine iz srednjeg veka sto ja sebi nikad ne bih izabrala i nemam veo i jako se brinem gde je.Preispitujem se gde sam ga zaboravila i da li sam ga u crkvi uopste imala.Takodje nemam ni prsten na ruci.
Imamo jako malo gostiju (koje ja ne prepoznajem),a ni oni zbog neke zbrke u restoranu nemaju gde da sednu i atmosfera je potpuno bez veze.Ja sam toliko ljuta na svog decka(u snu vec muza)i krivim ga za to sto je vencanje tako dosadno i razmisljam da li sam dobru odluku donela vencavsi se za njega.tu se san zavrsava.

Inace,moj decko i ja samo vec 2,5 godine zajedno i imamo jako lepu vezu i planove za buducnost mada nazalost kada dodje do zajednickog organizovanja izlazaka ili nekog dogadjaja sa zajednickim drustvom nikad ne bude kako planiramo i cesto budemo razocarani,sto bi moglo da ima velike veze sa ovim snom o propalom vencanju.

Hvala unapred.

Zdravo svima!
Zamolila bih vas da mi pomognete da rastumačim svoj san. Često sanjam i dešava mi se da ti snovi imaju veze sa nekim stvarima koje se dese kasnije.
Sinoćni san me je baš uznemirio jer postoje razne priče kako nije dobro sanjati venčanicu.
Sanjala sam da sam u prekrasnoj beloj venčanici, kosa mi je duga,lepa.Nalazim se u parkiću kod Zemunskog Keja.Pored mene je moj budući muž za koga treba da se udam(ne poznajem ga u stvarnosti).Deluje mi kao dobar, fin dečko ali pomalo nezreo.Čekamo da po nas dodju kola i da nas voze da se venčamo.Odjednom počinje kiša, on nestaje, a ja se sakrijem ispod neke nadstrešice mada i ona prokišnjava.Molim Boga da prestane jer ne želim da mi se pokvari frizura i ubrzo i prestaje kiša.Odjednom, muž se pojavljuje i po nas dolaze neki ljudi sa dzipom da nas voze da se venčamo.

Cudan san

Dobro vece, da li moze neko da mi protumaci ovaj san?
Naime, sinoc kad sam legao, poceo sam da sanjam kako moja devojka odlazi sa jednim covekom iz moje ulice, ali to je covek o kome nisam razmisljao ne pamtim, znaci ne znam otkud se on pojavi u mom snu, dakle, na pocetku sna, devojka i ja smo bili zajedno, i odjednom se on pojavljuje, i oni krecu da spremaju svadbu, secam se da sam ja bas bio besan i da sam ceo san pokusavao to da sprecim, bukvalno na kraju sna sam dosao do neke faze ludila, pokusavao sam da ga nadjem da ga prebijem, ubijem. U snu sam je i sreo sa njim par puta. Inace, budio sam se vise puta, i opet kad nastavim da spavam, nastavim da sanjam taj san.
Eto, otprilike, tako sam sanjao, iznenadio sam se sto sam sanjao tog coveka kog nisam ni video, niti cuo o njemu bilo sta godinama, ne mogu nikako da spojim njih dvoje, pa ako neko moze da protumaci san, bio bih mu zahvalan.

San koji se ne zavrsava

Ponavlja mi se san unazad 2 meseca,ali ne svaku noc.Sanjam kako mi decko priprema veridbu,svaki put kad to sanjam,na drugom smo mestu i drugi su ljudi oko mene ali uvek su tu oni koji su mi na javi najvazniji.Svaki put osecam veliko uzbudjenje i srecu dok san traje,i ceo san nagovestava da treba od negde on da se pojavi sa prstenom....Kad konacno ugledam njega,i on bude uzbudjen i preplavljen emocijama,i taman kad treba da dodje do tog cina da mi pruzi prsten i zaprosi me ja se probudim....Ako su potrebni jos neki detalji-potrudicu se da odgovorim.Kako da shvatim san...?
Hvala unapred

Re: San koji se ne zavrsava

_beogradjanka: Ponavlja mi se san unazad 2 meseca,ali ne svaku noc.Sanjam kako mi decko priprema veridbu...Ako su potrebni jos neki detalji-potrudicu se da odgovorim.
Hvala unapred

Draga beogradjanka,mozda bi malo pomogla ako napises jos koji detalj, recimo koliko je vasa veza sa deckom stabilna i dali u realnom zivotu postoji neki nagovest za veridbu ili se ta zelja javlja samo u tvojim snovima?

niko650

Moderator

"Beskrajan dan"

Pozdrav _beograđanka,

Nije mi jasno iz posta da li ti na javi imaš dečka i da li planiraš/planirate veridbu.

Moj prvi utisak je da ti to veoma želiš a onda se uplašiš.

Odmah ću ti reći zašto - zbog straha od budućnosti ... Radost, blještavilo i ostalo i na kraju neizvesnost. Ti ne znaš šta će biti posle, kakav će ti biti zajednički život i u snu imaš samo projekciju radosti.

Ispravi me ako grešim.

Usput, jesi li gledala film "Beskrajan dan"? To je bila moja druga misao.

Čuvar snova 

Moderator