Feng shui za dom ispunjen harmonijom Feng šui

napravila sam tlocrt, s mukom, jer ovo je prizemlje(nekad bio podrum).po kompasu ulazna vrata su severoistocno 95 stepeni metar unutra istok 100.Po lo shu kvadratu polja su 3-predsoblje,4-kuhinja,5-pola u dnevnom boravku pola u nasoj buducoj spavacoj sobi,6-sinova soba,7-dio sinove sobe i dnevne,2-dnevna soba,9-dnevna soba,8-kupatilo.Potpuno sam zbunjena i,eto,zapelo je.stalno sam citala Vase savjete a sada neznam nista. .Nista ne valja.

Wind 

Moderator

Potrebni podaci

Wind, da bi se uradila numerička mapa doma morate dostaviti i godinu gradnje objekta i tlocrt.

Ovo kako ste vi napisali ne pripada autentičnoj školi feng šui, već Black Hat Sect / Intuitive Feng Shui (BHS or BSTB)

Vase pitanje ukazuje da ste zbunbjeni, tj. da mesate kompasni pristup i pristup mreze. Za mrezu postavka polja 8 - 1 - 6 ide u liniju vrata, a kod komasnog metoda na osnovu ocitane kompasne direkcije ulaznih vrata i godine gradnje objekta postavljate Pa Kua.

Bez tlocrta ovo ostaje samo pretpostavka kako ste vi izvršili demarkaciju prostora.
Da bih Vam uradila numeričku mapu potrebna ne i godina gradnje objekta i plan životnog prostora.

Ukoliko ne želite da postavite tlocrt, ostavite godinu gradnje ja ću postaviti numeričku mapu koja odgovara vešem domu.

majra 

Site Admin

Tlocrt kuce

http://img406.imageshack.us/img406/3860/mojakuca.png

Draga Majra, moj tlocrt je sve gori i gori.Kakav god bio, dizem ruke od njega.Dakle, kuca je sagradjena 1973.godine. Donji dio je bio do polovine ukopan i sluzio kao podrum. 1987. sva je ta zemlja uklonjena, napravljena staza - betonska, podzid da drzi zemlju visine 1m - betonski. Uselili smo 1988.

Jasno je da je to sve nezdravojer su i zidovi betonski. Cigla je samo oko prozora na zapadnoj strani i dio zida izmedju kupatila i hodnika. Prozori u kuhinji i kupatilu su od staklenih blokova.

Kada otvorim ulazna vrata ispred sebe (staza je siroka 1,70m) ugledam taj betonski podzid, nad njim travnati dio sirine 4m i gore, oko 15-20m dalje nedovrsenu kucu u kojoj niko ne zivi. S desne strane ulaznih vrata uz podzid nalaze se stepenice koje vode gore do tog travnatog dela.

Na zapadnoj strani je betonska podloga sirine 3m, s leve strane(gledano iz kuce) je prostor za sjedenje, stol, dve klupe s naslonima i dve stolice od zeljeza,tj. svi okviri od punog zeljeza povezano zeljeznom mrezom, obojeno zeleno. S desne strane parkiran auto jer je to jedino mjesto za njega. Iznad svega toga je nadstresnica. Ispred je travnjak sirine 5m i duzi od kuce. Zid od ruza odmah uz tu betonsku podlogu, cvijece, desno kruska, levo kruska. Napred, celom duzinom, zimzelena zivica.

Ovdje se mir osjeca samo u travnjaku a u kuci u kupatilu i hodniku. Sve drugo, bar po mom osjecaju, gusi, nista tu ne dise.

http://img193.imageshack.us/img193/862/staza.jpg

Wind:to je malo stepeniste metar od vrata na desnoj strani, ne vodi u dom vec u gornju travnatu povrsinu

Dimenzije su 7,5x7,5m mereno iznutra jer su vanjski zidovi debeli. Prostorija na jugu je u planu za ovo leto da se spoji sa kuhinjom i sluzi kao , ma ne znam sta.

Ona mala prostorija do kupatila je spajz(1mx1,4om)

Sve sobe kao i hodnik su oblozene lamperijom slaganom vodoravno, ispod nje je staklena vuna.

U dnevoj sobi, kao i u spavacoj su dve tavanske grede, naravno, od betona.jedna je odmah uz onaj zid do kuhinje, ide duzinom kuce, druga 1m od nje isto duzinom kuce.

Iskreno se nadam da je ovo sve, tj. da sam napisala sve podatke.

Wind 

Moderator

Uredjenje prostora

Zvezde po rodjenju:
Wind: 8 zvezda Zemlja
Povoljni pravci:

  • Veliki prosperitet i ugled: jugozapad
  • Dugovecnost i romanticni odnosi: zapad
  • Dobro zdravlje i harmonicni odnosi: severozapad
  • Mir i stabilnost: severoistok

Suprug: 4 zvezda Drvo (povoljni pravci redosledom: sever, istok, jug, jugoistok)
Sin: 4 zvezda Drvo

Metafora shodno kompasnoj direkciji za zivljenje u datom prostoru kaze:

Zalazak sunca u kasnu jesen
Trudite se da planove i projekte na dugi rok kompletirate. Pustite korenje i rastite. Trava nije zelenija u tudjem dvoristu. Ako ste sumnjicavi i kontradiktorni, rizikujete finasijske nepovoljnosti kao I bracne neprilike. Ako istrajete u dovodjenju stvari u prirodni poredak, uzivacete u dobrima srece. Ako se nadate braku, imate dobre izglede (sin). Budite pri tome spremni na neophodna odricanja.

Ova metafora prvenstveno oslikava suprugov i sinov izazov, a Vama Wind ukazuje da budete fleksibilni, odredjeni u zakljuccima i voljni da budete na usluzi. Korisne mogucnosti ce vam tada doci, ako ih iskoristite prosperiracete. Kako mozete ocekivati da zivot provedete u sanjarenju koje moze doneti samo osrednje finasijske rezultate? Vasa najveca sreca izvire u razvijanju covecnosti.

http://img10.imageshack.us/img10/9799/windfengshui.jpg

Ako sagledamo tlocrt u celini zapaza se projekcija u jugoistocnoj oblasti, prejaka energija drveta donosi preterani bes, iskrivljene poglede i figurativno i literarno, kao i sklonost ka poremecaju funkcije jetre i zucne kese. Da bi ste ovo sanirali mozete staviti crvenu ili purpurnu vazu sa puno raznobojnih cvetova, jarkih boja po njoj.

Sama orjentacija ulaza je u disharmoniji sa tvojom energijom i nosi odredjene predispozcije za svadje, povrede, nesporazume, glavobolje, ne neke rasticne ali one koje kontinuirano boje zivot.

Kada otvorim ulazna vrata ispred sebe (staza je siroka 1,70m) ugledam taj betonski podzid,

Usadite ispred neku puzavicu koja ce se peti uz taj zid, dobro je ako izaberete na primer kombinaciju neke cvetnice i brsljena, ali ne i ruza.

U dnevoj sobi, kao i u spavacoj su dve tavanske grede, naravno, od betona.jedna je odmah uz onaj zid do kuhinje, ide duzinom kuce, druga 1m od nje isto duzinom kuce.

Ne mogu tacno da predstavim sebi kako to u prostoru stoji, ali ono sto je najvaznije je da se ispod njih ne nalazi lezaj ili trpezarijski sto, ili omiljena fotelja, tj. da se ispod nje ne boravi, ta energija se ne oseti u trenu ali je to hronicna izlozenost pritisku koja dovede pored jednog visegodisnjeg nemog perioda do manifestne simptomatologije na zdravstvenom planu, tipa pritiska ili oduzetosti funkcionalne onoga dela tela gde se projektovalo delovanje.

Harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje:

  • U oblasti severoistoka i jugozapada crveno ili purpurne
  • U oblasti zapada i severozapada crno ili mornarsko plave

Generalno upliv na ulazu ukazuje da postoji opasnost od finasijskog gubitka koliko je u prethodnom period od dvadeset godina pre dakle 2004 donosila mogucnosti sticanja, u period u kome smo trenutno treba poduzeti korektine mere da bi se nepovoljnost svela na minimum upravo kroz uredjenje kojim treba da dominira energija vode, (ne ziva voda), boje, oblici, motivi uz akcente metala. Broj od kuce neka jeuradjen u metalu.

Na zid koji se nalazi naspram ulaznih vrata mozete napraviti mali oltar, shodno vasem opredeljenju.

U delu doma gde je kuhinja obitava upliv koji ukazuje na mogucu izdaju, prevaru i intrigue na poslu. Situaciju treba nadvladti veoma dobrim osvetljenjem, da se ne bi doslo i do parnicenja, a u vezi sa novcem.

U dnevnom boravku postoji upliv koji ukazuje na dominaciju majke, usled cijih smicalica ljubavni zivot mladje generacije pati, i ovde situaciju treba nadvaladati vatrenom energijom, crvenom bojom, motivima i jarkim osvetljenjem.
Na delu terase koja pripada jugozapadnom sektoru koji je izvorno vezan za majku, zenu u porodici nosi opasnost od bolesti usiju i jetre i genitalnih organa. U cilju prevencije na terasu spolja pozeljno je plasirati lepe metalne zvoncice.

Zapadni sektor ima izuzetno povoljan upliv koji treba ojacati metalnom energijom i uredjenjem tako da se podrzi napredovanje i uspeh u karijeri uz napomenu da treba imati periode odmora da bi se oslobodili nagomilanog stresa zbog povecanih poslovnih zahteva i angazovanja.

Severozapadni sektor s obzirom da je tu spavaca soba sa nepovoljnim uplivom trebalo bi dodatno od vrata podeliti na sektore i izabrati za osobu najbolji deo u sobi za poziciju kreveta narocito uzglavlja, jer ovako postoje indicije za jednu mentalnu konfuziju, rizik kako finasijski tako i zdravstveni usled impulsivnog ponasanja. Veliki ucinci stresa su ovde ocigledni pa je preporuka da se ako trenutno osecate ovako nesto prosto probate izvrsiti razmestaj u sobi koristeci vise zapadni i deo ka samom centru doma.

Druga soba je povoljna za ljude koji su u procesu obrazovanja, ili i za par koji zeli potomstvo jer podrzava inteligenciju u razvoju, shodno tome se moze vodenim biljkama osnaziti ali sa merom, racunajte da jedna biljka ide na 10 kvadratnih metara.

Dakle pri reorganizaciji prostora, treba se voditi svojim povoljnim pravcima prilikom orjentacije uzglavlja, stolice za trpezarijskim i radnim stolom i iskoristiti jedan od cetiri povoljna. Ostale korekcije vrsiti promenom dominirajuce energije elementa kroz izbor elemenata (material, forma, boja, broj) enerijera.

majra 

Site Admin

Pitanja

Evo, pocinjem gnjaviti. Vjerovatno ne bih tako, ali gledajuci sve to ne vjerujem u svoju objektivnost.

Gledala sam boje no, uslijed zbunjenosti i nesto uzrujanosti ("ovo je ukleta kuca") nista ne znam.

Dakle, u dnevnoj sobi su trosjedi ili nesto takvo, jedan je na zapadu a drugi na jugu. Prosle godine sam mislila da ih presvucem materijalom boje zlata, kupila sam ga ali mi tu nesto nije stimalo, kao da nesto fali. Ako mislis da bi to valjalo onda cu odmah to uraditi.

Izmedju njih, dakle na jugozapadu, u cosku je mali, niski okrugli stolic. Na njemu je veliki glineni cup, tamnozelene boje. Posto je povelik skoro do polovine je ispunjen sitnim kamencicima a u to ulazi staklena vaza ili tako nesto (to se ne vidi) i u njoj su tri sretna bambusa. Valja li to?

I ne znam na kakav si oltar mislila naspram ulaznih vrata? Predlozi mi nesto, molim te.

Sama ulazna vrata su tamnosmedja, imaju dva dugacka pravokutna otvora, unutra nije staklo vec, zaboravih u ovom trenutku kako se to zove, neka umjetna poluprozirna stvar, Oko tih uskih pravokutnika su crne drvene lajsne, prosle godine sam htjela da ih ofarbam u jarko crveno, ove godine nisam sigurna, nista mi jos nije na umu a da sam sigurna. Da, i tu je velika metalna potkovica.

Ne znam da li da je ostavim tamo, povremeno je skidam prosto zato sto niko ne zvoni vec svi lupaju tom potkovicom, strasno bucno. Ona jeste stavljena da se "pokuca" ali vise nisam sigurna.

Pomoc, molim. U velikom sam iskusenju da pocupam svu tu lamperiju.

Wind 

Moderator

Opet pitanja

S obzirom da je centar kuce takoreci u zidu, treba li nesto oko toga uraditi? Mislim na osvetljenje, predmete okolo i slicno?

Zatim, ne znam sta znaci "energija vode" ili metala, tj. ne znam sta treba raditi konkretno.

I ne znam sta sa tim hodnikom?

Sve preinake u kuci uvijek radim instinktivno, nesto me vodi, izbacujem neku boju ili nesto mjenjam, ponekad mi se cini da ne treba nista dirati i ispadne dobro. Mada, uvijek je prisutno dovodjenje svjetlosti, cini mi se da je to najvaznije.

Nemam smisla za sticanje novca i uopce ga ne znam cuvati, mozemo li tu nesto uciniti? Jer, sve se vrti oko mene, o meni ovisi atmosfera i ponasanje u kuci, ne zato sto to zelim, nisam za nikakvu dominaciju, mislim da je to zbog toga sto iz mene isijava ono sto im treba. Ovo ispade glupo.

Hocu reci, novac je stvar oko koje se znam unervoziti pa se i atmosfera mjenja. A ja necu da se nerviram oko novca.

Kako sam krenula, ispasce prica. Ma ne znam s novcem, meni ide sa rijecima i ljudima.

Da se vratim na temu - imam osjecaj da oko centra kuce nesto ne valja, skoro sa obe strane zida sam sve izbacila, samo u dnevnom boravku uz njega stoji jedna visoka, uska polica sa knjigama, to nisam mogla maknuti, cini mi se da treba da bude tamo.

Wind 

Moderator

Feng šui uredjenje

Dakle, u dnevnoj sobi su trosjedi ili nesto takvo, jedan je na zapadu a drugi na jugu. Prosle godine sam mislila da ih presvucem materijalom boje zlata, kupila sam ga ali mi tu nesto nije stimalo, kao da nesto fali. Ako mislis da bi to valjalo onda cu odmah to uraditi.

Možete slobodno ovo uraditi, s tim samo da na trosed koji se nalazi u južnom delu stavite jedan crveni jastuk koji može biti na primer i od te iste zlatne tkanine, ali vežen ili ukrašen crvenim detaljima. Tu se možete voditi i nekom simbolikom pri aplikaciji detalja pa birati motiv koji vas asocira na bogatstvo, luksuz – ono što bi kod vas izazvalo ovakvu prvu asocijaciju.

Izmedju njih, dakle na jugozapadu, u cosku je mali, niski okrugli stolic. Na njemu je veliki glineni cup, tamnozelene boje. Posto je povelik skoro do polovine je ispunjen sitnim kamencicima a u to ulazi staklena vaza ili tako nesto (to se ne vidi) i u njoj su tri sretna bambusa. Valja li to?

Ovo je odlično. Ono što možete još uraditi je da povežete bambuse crvenom trakom. Bambusi treba da su dva da kažem ravnija a treći u spirali S, da skupa podsećaju na oznaku dolara ($). Ispod saksije stavite neku zelenu novčanicu ili pet metalnih kovanica sa apoenima od 5, 50 i sl. (ne znam kakve imate kovanice), ali ovo može da bude i strana valuta.

I ne znam na kakav si oltar mislila naspram ulaznih vrata? Predlozi mi nesto, molim te.

Na primer: Ako ste hrišćani ikone, to mogu biti i manji formati, za vas posebno značajne ispred na maloj komodici, kadionica, molitvenik... Znači, to može biti vrlo svedene forme, ali da nosi energiju onoga čemu vam se duša okreće kada želi zaštitu i pomoć.

Sama ulazna vrata su tamnosmedja, imaju dva dugacka pravokutna otvora, unutra nije staklo vec, zaboravih u ovom trenutku kako se to zove, neka umjetna poluprozirna stvar, Oko tih uskih pravokutnika su crne drvene lajsne, prosle godine sam htjela da ih ofarbam u jarko crveno, ove godine nisam sigurna, nista mi jos nije na umu a da sam sigurna. Da, i tu je velika metalna potkovica.

Vrata bi bilo poželjno da su svetla, sa vidljivom teksturom drveta. Dakle ako imate u planu neke promene, onda je predlog da to bude skidanje postojeće boje i prevodjenje u natur izgled, bez sjajnog laka. Što se tiče potkovice ona po pravilu treba da je postavljena kao slovo „U“ da bi simbolično u nju se ulivala sreća za dom, mi obično vidjamo plasiranu sa kracima na dole usmerenim zato ovo naglašavam.
Drugi momenat je da bih ja nju postavila na dovratak, da ispuni svoju simboliku, a ne da služi kao zvekir na vratima. Samim tim ćete dobiti i nove navike posetilaca.

S obzirom da je centar kuce takoreci u zidu, treba li nesto oko toga uraditi? Mislim na osvetljenje, predmete okolo i slicno?

Centar kuće bukvalno nije prostor već jedna tačka, no ono što vi svakako osećate jeste upliv koji postoji u domu u njegovom srcu, i zbpg godišnjih kretanja ovde ne treba sada delovati, već prosto držati taj deo bez nekih teških, upadljivih, naglašenih elemenata. Sledeće godine ovde možete uvesti na primer sliku koja će imati crveni elemenat, a pri izboru izbeći prikaz na primer vode jer bi to moglo samo podstaći energiju koja donosi neprilične romantične veze ukućanima.

Zatim, ne znam sta znaci "energija vode" ili metala, tj. ne znam sta treba raditi konkretno.

Voda je "rasplivavanje", transformacija, regeneracija, bez jasno definisane forme. Simbol je kulminacije Yin-a. Ona se u feng shuiju tretira kao izuzetno moćan elemenat, čija energija teče naniže, titra, pulsira, diše i vrlo je mudra. Otuda je od izuzetne važnosti uskladiti je sa ostalim vrstama energije kako bi se uspostavila ravnoteža. Kako sam naziv kaže to je energetska faza koju mi možemo uvesti kroz objekte tipa fonrane, bazena, akvarijuma ili pak motive vodopada na slikama, reka, jezera ili u vidu činije sa malo vode u koju stavimo obično neko esencijalno ulje. Verujem da i sami primećujete kolika je lepeza i da osetite razliku izmedju energije jedne fontane koja ima vodoskok, u odnosu na ovu u činiji – važnost uočavanja razlike je u sagledavanju da li je energetska faza jin ili jang tj. da li je stimulativna, prodorna, jasna ili nosi umirujući ton, stišavanje toka i statičnost.

Metal je simbol snage neba, njegova energija je gusta, kompaktna i teče ka unutra. Koncentrisanost energije uslovljava snažnu prodornost, jasnu definisanost i fokusiranost. Metal je faza "konkretizacije" i predstavlja praktičnost. Isto kao za vodenu fazu (mi kažemo elemenat Voda, Meatl, ali to suštinski označava kvalitet energije, tj. njenu fazu i činimo to samo radi lakšeg sporazumevanja, da kažemo više iz didaktičkih razloga, jer je uvek prisutno svih pet faza energije, poenta je u sagledavanju koja dominira, šta tp donosi i kako ćemo se mi ka tome postaviti.
Kada negde naglasimo da treba uvesti dodatno odredjeni kavlitet energije, činimo to sa odredjenim ciljem, u zavisnosti od situacije a uvek na osnovu interaktivnim ciklusa pet osnovnih elemenata unošenjem predmeta ili dizajnom enterijera i eksterijera naglašavanjem odredjenih atributa koji su pridruženi odredjenom elementu. Nekada imamo za cilj da uvodjenjem odredjene faze energetske podstaknemo neki povoljan upliv, ili pak da ga oslabimo iscrpljivanjem ili u krajnjem da ga baš osujetimo direktnim oponiranjem u destrukciju.

Ciklus produkcije ili rođenja je pozitivan ciklus u kojem svaki element pomaže u kreaciji sljedećeg u kružnom toku energije. To je harmonična interakcija povoljna za privlačenje blagotvornog energetskog upliva.

Iz produktivnog ciklusa konkretna svojstva, kvalitete faze, se mogu primeniti u feng shui svrhe: od vatre nastaje zemlja, zemljin chi se rotira stvarajući stegnuti chi metala, metal se topi u vodu, voda potpomaže nastanak drveta, a drvo predstavlja gorivo za vatru.

Ovaj odnos medjusobnog unapredjivanja pet elemenata poznat je kao "majka-sin", odnos u kome je svaki elemenat "sin" elementa koji ga unapredjuje, a "majka" elementu kojeg unapredjuje. Bez unapredjivanja ne može biti rasta i razvoja, bez interakcije ne može biti ravnoteže i kooridnacije za vreme razvoja i promene.

Ciklus dominacije je haotičan ciklus neravnoteže koji oslabljuje chi. Unutar tog ciklusa svaki elemenat razara element koji je dva mesta dalje u kružnom ciklusu. Destruktivni ciklus ilustruje kako jedan elemenat može biti nasilan prema drugom.

Ovaj ciklus je suprotan produktivnom, te ove kombinacije elemenata treba nastojati maksimalno izbegavati. Praktično sagledavajući očito je da vatra topi metal, zemlja zaustavlja tok vode, metal oštećuje drvo, voda gasi vatru, a drvo iscrpljuje zemlju.

Međutim, možete uzeti u obzir da kroz proces transformacije oprečnih elemenata u novo stanje, suptilnom doziranom primenom možmo postići vanredne i nove kvalitete energije. Otuda važnost razumevanja prirode i suštine energija yin-a i yang-a i svih ostalih pridruzenih im atributa.

Ciklus redukcije je ciklus ozdravljenja koji vraća stanje ravnoteže koju je poremetio ciklus dominacije. Svaki elemenat smanjuje snagu prethodnog elementa. Iscrpljujući prethodnika iz kružnog ciklusa je vrlo delotvoran način za sprečavanje preterane zastupljenosti bilo kog elementa i postizanje ravnoteže i harmonije. Na ovaj način svaki elemenat predstavlja i transformacioni energetski most između onih elemenata koji se nalaze opozitno u interaktivnom ciklusu.
Tako vatra sagoreva drvo, drvo apsorbuje vodu, voda ispira metal, metal pomiče zemlju, a zemlja oslabljuje vatru. Zbog toga osim količine elementa i njegove veličine potrebno je poznavanje i jasno prepoznavanje svih ostalih pridruženih im atributa.

Nemam smisla za sticanje novca i uopce ga ne znam cuvati, mozemo li tu nesto uciniti?

Mislim da se uvek može nešto učiniti ako smo spremni da menjamo sopstveni referentni okvir uverenja. Preporuka je da pročitate temu Feng sui praktična primena i kurs za poboljšanje uspešnosti.

Sve preinake u kuci uvijek radim instinktivno, nesto me vodi, izbacujem neku boju ili nesto mjenjam, ponekad mi se cini da ne treba nista dirati i ispadne dobro.

Ovo je dobar stav., ali i tu treba biti sistematičan u smislu da imate na primer neku beležnicu i da notirate šta ste uradili i da zapišete zašto unosite promenu, a potom da pratite kroz neki vremenski period da bi stekli uvid u konkretne efekte. Da ne ostane sve na slutnji, da li nešto jeste konkretizovano ili ne. Prosto praksom potvrdite namere.

majra 

Site Admin

Pravac gledanja glavnih ulaznih vrata - kompas

Wind
Da te pitam. Nedavno sam opet gledala kompasom po kuci i ispade da mi ulaz nije na 95 stepeni nego okruglih 100. Lijepo se vidi kroz onu uvelicavajucu kockicu, ne znam u sta sam onda gledala. Je li bitno tih pet stepeni razlike I ne znam da li je ona prostorija sa strane na jugoistoku pridodana u analizu. Mislim, ne trazim da to radis ponovo, samo pitam.

U okviru kompasa svakih 45° (8x45 stepeni= 360 stepeni) pripada jednom trigramu. I shodno izmerenim vrednostima, obe pripadaju Dzen trigramu. Ali, svaki trigram je podeljen na tri jednaka dela od po 15 stepeni i u ovom slučaju:

  • izmerena prva vrednost 95 stepeni, pripada istoku 2 koji se naziva planina Mao, na osnovu ove vrednosti je uradjena demarkacija tlocrta.
  • druga, nova izmerena vrednost od 100 stepeni, pripada istoku 3, tj planini Ji.

Postavljam ti kartu letećih zvezda na osnovu novog očitavanja, generalno periodične zvezde i kombinacije vodene i planiske su iste, s tim da kada ovo precrtaš na tlocrt neće sektori više zahvatati iste segmente doma, tj, sve treba pomeriti za pet stepeni što može dati neku novu sliku. Najbolje je da precrtaš tlocrt i da ovu mapu letećih zvezda takodje preneseš na neku providnu foliju i onda centar fiksiraš nekom čiodom i jednostavno imaš gotov alat u rukama da vidiš gde je najveće pomeranje energetskih sklopova.

http://i.imgur.com/N1X6hro.jpg

Prostorija na jugoistoku se posmatra prilikom analize upotrebom metoda Pet elemenata i predstavlja projekciju ili istaknuto područje u odnosu na glavnu, središnu oblast vašeg prostora. koje ukazuje da je elemenat Drvo u debalansu. Ovo ukazuje na preterani bes, iskrivljene poglede kako figurativno tako i literarno, kao i na poremećenu funkciju jetre i žučne kese.

Da biste ovo sanirali u istaknutoj oblasti treba da se naglasi crvena i/ili purpurna boja, ili možete staviti purpurnu vazu sa puno raznobojnih cvetova žarkih boja u njoj.

http://i.imgur.com/2pA0G8S.jpg

majra 

Site Admin

Mapa letecih zvjezda

Malo sam zbunjena, nisam te mislila opterecivati ili uzimati vrijeme ili bilo sta slicno.

Hvala na objasnjenju oko tih pet stupnjeva koji su me interesirali.

Inace, ovu kartu imam, zao mi je sto si to morala raditi. Jednostavno odem na fscalc.net i pogledam kartu letecih zvjezda za svaki mjesec.

Prostorija na jugoistoku me je zanimala jer je ne koristim, ja sam 8 zvezda zemlja i to je moj los pravac. Doduse, jedan ukucanin je koristi kao spremiste i kad god ode tamo (ulazi se izvana, ne iz kuce) dobije napad bjesnila, posve neobjasnjivo. To je interesantno, jer meni kuhinja spada pod jugoistok pa nemam napade bjesnila.

Jos jednom, hvala.

Wind 

Moderator