Uredjenje doma veštinom feng šui - clanova djidji, cickoco Feng šui

Pozdrav Majri i svima, posle mnogo muke uspeo sam da kupim stan i odlučio da se posavetujem sa vama.

Hvala unapred.

Moji podaci su sledeći:

Datum rođenja: 27.06.1979

GUA No. 3
TRIGRAM Chen
ELEMENT Big Wood
COLOR Green
GROUP East

Auspicious Directions

SHENG QI - Life Generating
This is the most auspicious direction for you. This location can promote abundance, prosperity and happiness.
TIAN YI - Heavenly Doctor
This is the second-best auspicious direction for you. Those with poor health should make use of this area as much as possible. Other than this, the Tian Yi is also a conducive area for lasting friendships as well as wealth prosperity.
YAN NIAN - Relationships
The Yan Nian corner is your third most auspicious direction. This is a very potent area for family harmony as well as romance and love for partners.
FU WEI - Stability
The Fu Wei is the fourth most auspicious direction for you. This area is said to be able to protect you from harm. Your personal development will also flourish here.

Inauspicious Directions

HUO HAI - Mishaps
Huo Hai is the least bad of inauspicious directions. This area has a tendency to propagate minor mishaps such as accidents and other negative repercussions (feelings of anger and frustration).
WU GUI - Five Ghosts
This is the second worst of inauspicious directions. This area is not conducive to positive Qi, but instead encourages disputes and quarrels due to its nature of turmoil and unrest.
LIU SHA - Six Killings
Liu Sha is the third worst of inauspicious directions. This area will bring misfortune to your career as well as private life. Illness and sickness potentials are aplenty in this section as well.
JUE MING - Total Loss
Jue Ming is the very worst of inauspicious directions. All matters, regardless of nature, conducted in this location will see a downward spiral.

http://img183.imageshack.us/img183/5225/stanslikaiz0.th.png

http://www.mediafire.com/?cqmbgbx11rp

Evo nekih podataka u vezi stana:

- Stan je nov i neopremljen sav nameštaj na slici je planirano stanje.

- Boja plafona je bela, boja zidova svetlo zuta (drap), boja pločica u kupatilu: preovladava narandžasta boja, ulazna vrata su bele boje, vrata na spavaćoj sobi i kupatilu su orah braon, stolarija tj. prozori i vrata koja vode na lođu su bele boje, pločice u kuhinji: preovladava siva boja

Za dodatne informacije ili bilo šta tu sam.

Pozdrav.

Dodatni podatci i objašnjenja vezano za moj stan.

Zgrada je izgrađena ove tj. 2007 godine s tim što se još vrše određene građevinske radnje adaptiranje podruma i potkrovlja.

http://img517.imageshack.us/img517/4805/mapaoo2.th.jpg

http://img517.imageshack.us/img517/5729/zgradesv3.th.png
Ulaz u zgradu je postavljen bočno tj. sa strane između dve zgrade pogled je ograničen.

Zgrada je jedna od objekata u nizu tako da je vidik sa prozora spavaće sobe u jednom delu blokiran tako da se vidi većim delom susedna zgrada.

Pogled sa lođe seže se na prometnu saobraćajnicu ali je zgrada udaljena par desetina metara od iste, između se nalazi zemljana površina sa drvećem i žbunjem.

Inače stan se nalazi na prvom spratu od ukupno 3, stim što još postoje dve etaže podrum i potkrovlje.

Što se tiče poda osim pločica u kuhini lođi i kupatilu ugrađen je parket. Rustik malo tamniji visoki sjaj.

Ulazna vrata se se otvaraju tj. gledaju na stepenice.

Broj zgrade je 63 a stana 2

Boje nameštaja koje su na crtežu su neka moja razmišljana uslovljena bojom vrata spavaće sobe i kupatila.

To je to.

Ako treba još nešto tu sam.

Pozdrav.

Još podataka za moj stan:

http://img514.imageshack.us/img514/2819/stansx4.th.png

http://img514.imageshack.us/img514/5720/ulaznavratang5.th.png

Pozdrav.

RE: Djidji

Majra nadam se da sam dostavio sve potrebne podatke.
Muče me boje pri opremanju stana, vrata na spavaćoj sobi i kupatilu su braon boje (orah sa primesama crvene) slažu se sa kupatilom u kojoj preovladava naradžasta ali mi pravi probleme u spavaćoj sobi nemam ideju koje boje tu da upotrebim naradžasta mi se nesviđa. Dnevni boravak i kuhinja su izdvojene celine i mogu da kombinujem boje samo moraju međusobno da se slažu itd.

Majra čekam tvoje savete pa da prionem na posao.

Pozdrav.

Ovo Vam je samo predlog harmonizaciju prostora bojom, u odnosu na kompasnu direkciju ulaza, oblasti ka severu istoku, jugoistoku i jugu su van harmonije i potreban je balans. Stoga upotrebite bilo koju nijansu zelene ili pastelno izuzetno svetle plave boje u oblastima severa; crno, modro ili modro plavo u oblasti istoka i jugoistoka, zuto u oblasti juga.

Iz ovoga proistice da je za Vasu spavacu sobu povoljna gama zute boje, treba da bude jasnog , a ne prigusenog tona i obavezno je dobro osvetljenje ( kako bi se umanjio stresogeni faktor) i hodnik.

http://img53.imageshack.us/img53/3494/mainfi4.th.jpghttp://img235.imageshack.us/img235/2143/spavacadesniyidosvetljewy6.th.jpg

Za prostor dn. boravka se bih se opredelila za svezu zelenu ( ali ne da ima onaj fluorescentni ton koji dobijete kada se samo zeleni pugment mesa sa belom osnovnom masom za moleraj); vec nastojte da dobijete miran ton dodatkom minimalnih kolicina crne - ili pak uzmite vec pripremljenu masu u boji. Ako malo potrazite na trzistu videcete da ima sada vrlo prakticno pakovanje koje samo otvorite i spremno je za moleraj, a jedno je dovoljno za oko 50 kvadrata, a cena je oko 900,00 dinara. A boje neophodne za harmonizaciju ( s obzirom da " pokriva" sektor JI i I ) cemo uneti kroz akcente u dekoraciji.

http://img141.imageshack.us/img141/5794/2d4fb8ae9c6a41a5802522cqf1.th.jpg

Terasa treba da je belo - sivog ( titan sive) kolorita, a kuhinja u gami zelene, kombinacija tamno ( recimo elemenata ili pak radnih ploca) i svetlo zelene ( zida).
http://img410.imageshack.us/img410/9785/toun6.jpg
http://img410.imageshack.us/img410/703/tooqq0.jpg

majra 

Site Admin

Re: Djidji

Imam par stvari da razjasnim.

Prvo oko spavaće sobe kao što sam već rekao svi zidovi su okrečeni u jako svetlo žutu boju tj. boju bež tj. drap.

Dali da spavaću sobu okrečim u tamnije žutu.
Koje boje treba da bude nameštaj (krevet, plakar, komodice). Ja sam imao prvobitno ideju da koristim dezen šampanj hrast to je svetlo drvo ili venge to je tamno braon.

Imam problem sa zelenom bojom iako sam pročitao da je to moja boja nekako je nebi koristio za krečenje zidova nameštaj i ostalo, pre sam za svetlo plavu. Zidovi dnevnog boravka i kuhinje bi trebalo da su okrečeni istom bojom (jedna celina). A što se tiče boje nameštaja tu isto imam problem. U dnevnom boravku sam planirao ugaonu garnituru od kože ili eko kože i tekstila. Meni se sviđa boja šampanj hrasta kao boja koja bi bila korišćena u kuhinji za elemente, pored tamno braon-venge kao radna površina. A za ugaonu garnituru, delovi od kože braon a delovi od tekstila svetla drap koja se slaže sa bojom kuhinje. Ako ovo nije uredu onda bih voleo predloge kuhinje i dnevnog doravka (nameštaj) kada je boja zidova svetlo plava.

Takođe bih voleo da znam šta od dodatne dekoracije mi preoručujete da upotrebim u stanu.

Hvala i pozdrav.

Krenucu redom, boja u Vasoj spavacoj sobi je dobra, nema potrebe da je pojacavate, vazno je da je dobijena mesanjem ciste zute sa osnovnom masom. Sve elemente namestaja birajte od svetlog drveta, i tako da ako je vidljiva struktura ima vertikalan pavac ( tipa na slici).

http://img66.imageshack.us/img66/9894/izbeljenihrastgg3.th.jpg

Drveni dekori kuhinje mogu da budu kombinacija izbeljenog hrasta i wenge, s tim da svi ostali predmeti budu od rostfraja.
http://img407.imageshack.us/img407/4857/savjetivelika11ks4.th.jpg

Shodno ovome zidove molujte u sampanj boji ali odvojite prostor dn. boravka i dela za obedovanje tako sto cete u dn. boravku koristiti 2-3 nijanse intenzivniju i recimo na visini od 81 - 84 cm da plasirate ukrasnu borduru koja ce imati diskretan cvetni motiv .

http://img236.imageshack.us/img236/9270/tapetejugendstilkb3.th.jpg

Ukoliko se odlucite za koznu garnituru ( wenge) onda je dopunite sa par dekorativnih jastucica koji mogu biti sinhroni sa prostirkom i bordurom u koloritu.

http://img407.imageshack.us/img407/3074/garnituraa2379vd6.th.jpg

Ili pak posegnite za simbolikom elementa Drveta kroz uzoke a ne boju, recimo cvetni reljefni dezen garniture kroz nijanse boje vanile.

Detalje cu napomenuti u analizi.

majra 

Site Admin

Analiza i prelozi za dom clana - Cickocoka

Cickocoka:

Podaci u vezi našeg stana i nas.
Stan se nalazi u šestospratnoj zgradi čiji glavni ulaz gleda na zapad. Fasada je svetlo žute boje. Stan je na petom spratu. Zgrada je sagrađena 2004. godine. Ulazna vrata stana su bele boje a spolja gledaju na lift čija su vrata zelene boje. Pored lift desno, gledamo iz stana, nalazi se stepenište. Okna prozora i roletne su braon boje. Ispod prozora su radijatori. Dnevna soba je ofarbana u svetlo krem boju, osim zida prema kupatilu koji je plave boje. Parket je od bukve u vidu riblje kosti. Pravac je od ulaznih vrata.Kuhinja je do pola obložena belo sivkastim(šare u vidu oblaka) pločicama a gornja polovina je ofarbana u boju kajsije. Kupatilo je celo obloženo pločicama, iste kao u kuhinji. Na crtežu je dat detaljan opis stana.

http://img230.imageshack.us/img230/2518/stanos5.th.jpg

Broj zvezde po rodjenju i odgovarajuci kompasni pravac:

Suprug: 8 zvezda Zemlje
Supruga: 8 zvezda Zemlje

http://img225.imageshack.us/img225/5590/gua08zb1.th.jpg

Uzajamno harmonicne zvezde :

- 2 zvezda Zemlje
- 6 zvezda Metal
- 7 zvezda Metal
- 8 zvezda Zemlje
- 9 zvezda Vatra

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:
Suprug : 2,5, 6, 7, 9 = crna, zuta, bela, crvena, purpurna
Supruga : 2, 5 = crna, zuta

Iz ovoga proistice da su najpovoljniji oblici i uzorci elementa Zemlje, dakle najpovoljnije su ravne, siroke povrsine cetvrtaste forme sa ovalnim, okruglim akcentima meke forme.Paleta boja na osnovu uzajamno harmonicnih zveza za dom obuhvata gamu crne, bele, i crvenu, a kako su oboma srene zvezde 2 i 5 zv. Zemlja i gamu zute.

Metafora :

Zlato se prociscava vatrom
Kroz oskudie se mora biti strpljiv, jer su ovek pracene nabujalom srecom. Naporno radite da biste iskristalisali svoje ciljeve. razvijajte menadzersku vestinu i u poslu i u licnim vezama. Promena odnosa ce uvek rezultirati bezbednijom pozicijom. No, pre no sto pocnete da menjate druge, radite na sopstvenom prociscavanju.

Kompasna direkcija ulaza zahteva harmonizaciju oblasti ka severu, istoku, jugoistoku i jugu upotrebom boje i to :
- u oblastima severa - bilo koja nijansa zelene i / ili svetlo plave
- u oblastima istoka i jugoistoka - modro plavo ili mornarsko plavo
- oblast juga - zuta

http://img225.imageshack.us/img225/427/86471307lp0.jpg

Ulaz :

Otirac ovalan sivkasto srebrne boje, na vrata postaviti ime i prezime ispisano na plocici zaobljenih uglova, ili u vidu svoda, brava ovalne forme ili kuglasta. Hodnik molujte u blistavo belu, a prostirka neka bude printa koji asocira na mermer, ili pak neka ima vodoravne linije i/ili pravougaonike duzom stranom polozene vodoravno. Osvetljenje centralno, jasno ovalno ili okruglo. U levi ugao postavite kupolastu lava dekorativnu lampu.

http://img230.imageshack.us/img230/4758/lavaid6.th.jpg

Sa strane mozete postaviti uzu konzolu koja moze takodje biti uradjene u tom stilu ili pak da to bude manja lucna ploca od mermera ili imatacije uzorka mermera.

http://img225.imageshack.us/img225/7562/main115kc0.th.jpg

Na prelaz u dnevnu sobu postavite vrata tipa ovih na slici, ili pak od punog drveta, pri izboru vodite racuna da ne dominiraju svojim masivom u odnosu na ulazna.

http://img225.imageshack.us/img225/3273/main20bm0.th.jpg

Posmatrajuci vas stan rekla bih da ste intuitivno uneli boju u prostor. Ono sto se da primetiti na osnovu natalne karte doma je da palata koja nosi energiju pozitivnog kvaliteta u smislu licnog razvoja dobrim delom takoreci protracena, jer naprosto poklapa podrucje kupatila. Ono sto je, a shodno kombinaciji letecih zvezda u ovom sektoru pozeljno je da slavine budu besprekorne uglancane sa zlatnim detaljima, bela treba da je dominantna boja u prostoru, a na prostirci ili pak na plocicama kupatila unesite simboliku broja 8; najcesce se to cini tako sto se uz pomoc sablona iscrta i zlatnim sprejom nanese na podlogu. ili pak na plocice.

http://img169.imageshack.us/img169/5960/025900721yi8.th.jpg http://img169.imageshack.us/img169/4796/thgparisfaubourglavfaucth3.th.jpg

Vrata zaista uvek drzite zatvorena, i nemojte ih obelezavati onim ukrasnim magnetima kao sto daju videti u javnim objektima.

Kuhinja pozeljno da je omolovana u zuto kao topla boja kukuruza, prostirka da je kvadratne forme sa parnim uzorkom( zvezde, kvadrati i sl). Nastojte da ceo dekor odise kroz detalje koje upotrebite bericetom; na radni sto postavite kristalnu ciniju lepu sa naglasenim obodom sa vocem ( mandarune, zute jabuke).
Na frizider postavite posudu od terakote i nju napunite ovalnim kamenjem ( sa mora ili pakobale ili kupite pakovanja) presprivcanim zlatnim sprejom.

http://img169.imageshack.us/img169/1087/017400717vh3.th.jpg

I drzite vrata zatvorena, narocito dik se priprema hrana; u suprotnom cete privlaciti drustvo koje ce se u vasem domu lepo gostiti i crpeti vasu energiju.
Osveljenje treba da je parno (6).
Ovde mozete drzati bilo koji objekat koji svojom simbolikom privlaci bogatstvo.

Analizom metodom osam kuca pokazuje se prostor boravka kao manje prijatan sto vi sigurna sam jasno percepirate. Verovatno da uprkos svemu postoji neki nagon da se izlazi i boravi vise van prostora.

U podrucju radnog stola nastojte da odrzite red, i uklonite casovnik; ova palata treba da se maksimalno odrzi u " miru", na izboceni zid postavite malo ogledalo metal, boja zlata u poziciju ka ormanu, a u poziciju sata plasirajte zvoncice, metal poput ovih na slici.

http://img225.imageshack.us/img225/8157/wcedcuh7.th.jpg

Ovde nemojte drzati novac, placene racune i sl. ( da se ne "povamiruju"), u suprotnom moglo bi se desavati da vam stizu stalno na naplatu racuni, a i da se placeni gube netragom i da imate komlikacije. Dakle, ako su tu - izmestite ih.

Osveljenje pomerite na sredinu radne povrsine. Boja zidova je adekvatna, kao i mebla. Tepih bi trebao biti jedan u levoj polovini, kvadratne forme ( deo sa lezajem), i jedan manji u predelu koji zauzima radni sto. ili pak jedan veci okrugao u nijansama od boje sljive do rojal plave.

Na zid do kupatila mozete organizovati biblioteku, sa posebno klasiranom literaturom koj asluzi za profesionalnu edukaciju, police je pozeljno da se zatvore. Ovde unesite detalje u kombinaciji crvene i zlatne; recimo svecnjak sa crvenom ( mirnom) svecom i od "zlata jabuka" .Slobodno improvizujte, to moze biti i par novogodisnjih ukrasa u ciniji i sl.

http://img225.imageshack.us/img225/1349/isvecnjaknr5.jpg http://img223.imageshack.us/img223/8922/jabukawv6.jpg

Na zid postavite sliku na kojoj dominira kolorit kao u primeru, a motiv planine.

http://img223.imageshack.us/img223/6896/001017700002ar7.th.jpg

Trosed preko dana prekrivajte dekorativnom tkaninom nezno plave boje, i dodajte dva jastuceta sa crvenim printom, neka budu od prirodnih materijala, pacvork tehnika.

http://img440.imageshack.us/img440/6166/normaljastuciciflanel0xk9.th.jpg

Na stolu postavite aranzman koji ce ukljuciti i mirnu vodu; to moze biti urna manja ili pak cinija sa bojenom vodom, ne velika. Bez ovih sveca sa slike, mozete staviti bojeni granulat.

http://img223.imageshack.us/img223/8063/a000499egc0.th.jpg

Posteljina treba da je kombinaciji zute i svetlo zute, bez cvetnog motiva.

U gornjem desnom delu postavite lepo stojecu lampu, koja ima jasno svetlo, ne priguseno, upravljeno ka stropu, paran broj svetiljki. Ovde mozete postaviti i manji stocic i tu u jednoj kutiji ili pak sortirano u hermesu drzati sve placene i realizovane racune i predmete ( tipa polisa osiguranja i sl.); takodje ovde mozete drzati i vas nakit. A neplacene racune stavite u manju crvenu kutiju i nju stavite na onu sa placenima.

U delu oko prozora mozete kamuflirati radijatore i novu povrsinu iskoristiti za postavljanje vodenih biljaka ( krasula, bambusi) kao izlozbeni prostor. Istocna palata na karti osam kuca sadrzi pet duhova, medjutim karta letecih zvezda ima povoljnu istaknutu bodenu zvezdu 8. To oznacava situaciju poznatu kao " pet duhova donosi zlato" te aktiviranjem vodenog elementa ( sto mi izabranim biljkama, jer je ovo prostor koji je ujedno i spavaci pa ne upotrebljavamo jang vodu ) privlacimo blagodeti bogatstva.

http://img116.imageshack.us/img116/6051/img3143mf2.th.jpg

majra 

Site Admin

Re: Cickocoka

Pozdrav Majra,
Detaljno smo izučili vašu analizu i počeli smo planirati šta, gde i kako da sve to primenimo. Međutim imamo nekoliko nedoumica i pitanja. Nadamo se da ćete imati vremena da nam na njih date odgovore.
Pitanja su sledeća:
- Da li nam možete pojasniti gde trebamo tačno staviti lampu u hodniku? Imamo nedoumicu oko ugla. Rekli ste levi ugao. Da li je to levi ugao kada gledamo (tj. stanemo na ulazna vrata stana) od ulaznih vrata stana i okrenemo se licem ka unutrašnjosti stanu?

http://img128.imageshack.us/img128/8759/tackaml9.th.jpg

Levi ugao kada stojite licem ka unutrasnjisti na tlocrtu obelezena zuta tacka.

- Rekli ste da u hodniku sa strane stavimo mermernu konzolu. Recite nam sa koje strane? Da li je to na zid do kuhinjie ili do kupatila?

Konzolu sam vam takodje naznacila poziciju.

- U kuhinji ste rekli da na frižider stavimo posudu od terakote. Recite nam u kojoj boji treba da bude posuda? Da li može da se stavi posuda od neke druge vrste gline?

Da, podrazumevala sam posudu od keramike, a moze i od porcelana, kristala a boja topla zuta ili pak oslikana sa pozitivnom simbolikom.

- Osvetljenje u kuhinji ste rekli da treba da bude parno-da li broj 6 označava broj svetiljki?

Da vazno je da bude okruglo, ovalno belo broj paran (sest je broj neba)

- Rekli ste da skinemo časovnik sa zida iznad radnog stola. Da li uopšte negde možemo da postavimo časovnik? Da podsetimo da je časovnik plave boje.

Potrebno mi je da znam od kakvog je materijala, oblika, mehanizam.

- Imamo pitanje u vezi lustera u sobi. Luster je drven (boje hrasta) sa 3 sijalice. Da li ga treba menjati?

Luster generalno treba da je kruzan po formi, plafonjera ili pak rozeta ili da ima formu cveta, kombinacija metal, staklo, belo - srebrni ili zlataste boje.

http://img221.imageshack.us/img221/9324/ma418531710gk5.th.jpg

- U vezi tepiha. Da li može biti ovalnog oblika i možda boje zemlje pošto je to naš element?

Tepih moze biti u bojama Vode, Metala i Zemlje. Ovalan oblik podrzava Metal, i ako izaberete bez osnovu onda nastojte da ima plave aplikacije.

- Imamo pitanje i u vezi nameštaja. Ako se odlučimo da jednog dana promenimo trosed i fotelje šta bi došlo najviše u obzir kupiti i u kojoj boji i od kog materijala?

U perspektivi nastojte da to bude kombinacija prirodnih materijala; recimo okvir ratan ,ili hrast a mebl svetao, boje svetao bez, pa sa njim kombinujte set modro plavih i bordo crvenih jastucica i uz to cupavi u tim nijansama od prirodnog materijala tepih.

http://img220.imageshack.us/img220/2923/21agarnituralabudek8.th.jpg

- Rekli ste da na zid stavimo sliku. Da li je to zid gde je biblioteka ili gde je trosed?

Ovu sto sam motivom predlozila na zajednicki zid sa kupatilom, a na zid gde je trosed u obzir dolazi jedna, veceg formata, polozeni pravougaonik sa zlatastim ramom a paspartuom usvetlijim nijansama plave ili zelene kakav treba da je i dominantan kolorit, akvarel ili ulje .

http://img221.imageshack.us/img221/2889/jabolkomodrozelenowebwl4.th.jpg

- U vezi svetiljke i malog stočića. Rekli ste da ih postavimo u gornjem desnom delu. Da li je to deo između radijatora i ormana?
- I na kraju još jedno pitanje. Imamo biljku bendžamin koja nije velika (oko 40 cm). Da li za nju ima negde mesta u našem stanu?

http://img128.imageshack.us/img128/6171/stojecelampe7nb8.th.jpg

Ucrtala sam pozicije, ovde mozete postaviti i bedzamina, no neka to bude kompozicija od par biljaka, cak mozete napraviti i cvetni kutak tako sto cete u kvadratne forme zaobljenh rubova plicu terakot posudu, plavog tonaliteta, plasirati nekoliko biljaka postujuci pravilo serpentina, tj. da imate zadnji sredisnji i donji biljni " plato".

Iznad aranzmana postavite svetiljku, koja takodje moze jimati formu svetnih kugli i sl. pri cemu mogu biti upotrebljene i sijalice u boji pa strateski osvetlite aranzman, a jednu upravite put neba.

majra 

Site Admin

Re: Cickocoka

Hvala i mnogo se zahvaljujemo na brzom odgovoru.
Sto se tice sata nadam se da se slika pojavila
Plastican,okrugao,precnik 32 cm,obod tj. okvir sata se sastoji iz dva dela, sireg plave boje i uzeg srebrne boje, sat ja analogan a pozadina na kome su ispisani brojevi je bele boje, brojevi su crne boje.
Imamo jos jedno pitanje a u vezi je kristalnih kamencica. Imamo desetak komada raznih kristala pa nas zanima koje mozemo koristiti i gde ih mozemopostaviti. To su sledeci kristali: kristal kvarc, tiger's eye, unikate, hematite, leopard jasper, aventurine, jade, tirkiz, lapis lazuli i rose kvarc.
Da li mozemo na frizider da stavimo sedam sloncica? Oni su od keramike, crne boje sa zlatnim usima

http://img225.imageshack.us/img225/7054/satgt8thox6.jpg

Casovnik mozete pasirati na zid iznad lava lampe.

U pogledu upotebe kristala molim vas da izlistate ranije postove, pa shodno vasim aspiracijama da ih plasirate i adekvatno tretirate. Umetnost podesavanja sa kristalom radi pronalazenja posebne poruke ili spiritualnog razvoja, doprinosi rastu licnosti.

Neko nauci bolju samokontrolu, kako da uspostavi unutrasnji mir ili da bolje izrazi svoju unutrasnjost. Svaki je kristal jedinstven zbog posebne energetske frenkvencije i kada osetite da se harmonicno spajate sa jednim kristalom, nema sumnje da je to vas licni kristal. Ne znam cime ste se vodili pri kupovini, ali je zaista pozeljno vec kada ih imate da se pozabavite podrobnije njihovom upotrebom.

Svaki od njih ima odredjenu vibraciju i boju i odgovara odredjenom stanju svesti, emocija i tela.

Slonice mozete postaviti na radni sto ali tako da su upravljeni ka vasoj najboljoj direkciji na osnovu Kua broja - (JZ) .

majra 

Site Admin

Dodatne dekoracije za dom clana - Djidji

Da biste obezbedili jang energiji da se ustali i akomulira pred vasim ulaznim vratima, i time sprecili nestajanje dobre srece, instalirajte jako svetlo sa spoljasnje strane svojih ulaznih vrata. Potrebna je jaka bela svetlost, a ako je ikako moguce, neka svetlo gori danonocno.

S obzirom da je direkcija ulaznih vrata neharmonicna u odnosu na Vas Kua broj u cilju balasa nuzno je upotrebiti crnu ili pak mornarsko plavu, a s obzirom da ova palata ima izuzetno povoljnu vodenu zvezdu, tj, povoljnu kombinaciju duplikata predlazem da ovde posegnete za crno belim dekorom.
http://img84.imageshack.us/img84/4960/antre40mz6.jpg

Predlog su prostirke sa printom zebre ( dve) i duz hodnika ka boravku na desni zid postavljene uramljene u crni ram, crno bele fotografije ili pak slike radjene ugljem.

Na naspramni zid mozete postaviti jedno okruglo ili ovalno ogledalo u crnom, metalnom elegantnom ramu na naznacenoj tacki; pazljivo pozicionirajte sliku koja ce se ogledati u njemu. Iznad cipelarnika instalirajte svetlo i tu odaberite zidnu lampu sa visuljcima od kristala u obliku suze ili pak postavite mini fontanu poput ove na slici.

http://img86.imageshack.us/img86/7153/zvoncici2ju3.th.jpg

Drugi predlog je da izmestite radni sto izmestite iz prostora spavace sobe. Naime Vi ste instiktivno odabrali palatu u kojoj obitava energija povoljnog kvaliteta, sto bi dalo za pravo ustvrditi da volite Vas posao.

No, ovo je ipak soba koja mora biti vise jin i unosenje kompjutera je svakako nepozeljno, a i sama ucrtana pozicija u liniji vrata, sa JZ pravcem gledanja nije po vas prozitivna i mogla bi dovesti do situacije u kojoj se vasi poslovni planovi ne bi odvijali u zeljenom pravcu.

Otuda moj predlog da ga izmestite u prostor dn. boravka i to u poziciju izmeddju sedecih komada namestaja, tako da licem gledate u pravcu juga.

Odabir ovakve (crno - bele) teme biste trebali da diskretno provlacite kroz celu postavku, prvenstveno mislim na dnevni boravak, ali naravno samo u akcentima ( mebl vase radne stolice, i recimo jedan jastucic i jedna vaza sa tri bambusa ), budite kreativni pa unesite jos neki detalj, recimo soljice za kafu na taj nacin cete postici kontinuitet i nenametljivu eleganciju.

U spavacu sobu u poziciji gde ste sada ucrtali radni sto mozete premestiti komodu iz dn. boravka. Na njoj izlozite nesto sto vas licno asocira na romanticne odnose, ali neka imaju akcenat dinamike u izrazu.

Kutak zacinite posudom za sampanjac, dvema casama i lampom sa mekim osvetljenjem, streo uredjajem, a na zid postavite sliku sa motivom shodno vasim aspiracijama u odnosima. Posteljinu birajte u zad zelenoj boji.

Na terasi u liniji vrata postavite metalne zvoncice, lepe vece, a na ucrtanim zelenim tackama biljke . U kuhinji neka izbor budu biljke sa debelim mesnatim liscem, ili pak bele cvetnice, kod kompjutera neka to bude spatifilum, bambus na sto, a u sredistu ciklama (ova biljka potpomaze energiju zemlje, odaberite purpurnu za vise strasti u zivotu, crvenu ili ruzicastu za romantiku i uzbudjenje, belu za stabilnost). http://img84.imageshack.us/img84/4560/28625472dr7.jpg

Tacke :

zelene - biljke
braon - slike
svetlo plava - ogledalo
ljubicasta - vod. aranzman
zuta - osvetljenje

http://img86.imageshack.us/img86/8960/tackekg5.th.jpg

majra 

Site Admin