Flying Star Feng Shui - rimljanin Feng šui

Sa nestrpljenjem sam čekla aktivizaciju mog naloga da bih mogla da se priključim forumu i evo konačno uspela.

„Potpuno sam oduševljena“ (što bi rekla moja ćerka) forumom i tobom, a sasvim slučajno sam naišla na njega, petljajući i tražeći nešto o Feng Šui-u. O Feng Šui-u čitam već nekoliko godina, nešto za šta sam bila sigurna sam odradila sama ali neke ključne stvari su mi ostale enigma, jednostavno iz knjiga koje sam čitala i čitam ne mogu da dokučim

-kako se postavlja na tlocrt stana bagva odnosno kvadrant Lo Šu – i da li je bagva vezana sa stranama sveta, da li je polje jedan ulazak u moj stan i da li je to polje karijere to je jugoistok stana, a opet šta je sa severom – da li je tu polje karijere – jenostavno neke stvari ne mogu da složim u glavi.

-U kakvom odnosu da gledam moj kua broj sa natalnom kartom stana šta to znači

- Na sajtu Lilian To
- imamo Flying Star Feng Shui Update - 12th Month of the Wu Zi Earth Rat Year i
-Must Have Feng Shui Enhancers for The Year 2009

Šta se ovde gleda i kako se povezuje sa sopstvenim stanom, zašto su godišnji brojevi različiti ?

- U svim kartama kao glavni pravci se pojavljuju I,Z,S,J – dok kolko ja razumem kartu i postavljanje na tlocrt moji glavni pravci ispadaju sporedni – odnosno sektor 1 mi je na ulazu u stan a to je jugoistok 135o. – tu mi ništa nije jasno moram da priznam, a imam veliku želju da sve što treba uradim.

pozdrav svima na forumu :)

Flying Star Feng Shui

Evo, moje danasnje istrazivanje je urodilo plodom, tako da mi je postala jasna razlika izmedju godisnjih brojeva kod Flying Star Feng Shui Update - 12th Month of the Wu Zi Earth Rat Year i - Must Have Feng Shui Enhancers for The Year 2009.

Odnosno moje boravljenje u Lokvi nije bilo uzalud, te sam shvatila posle izvesnog citanja, da ne kazem duzeg, da kineska 2009. jos nije ni dosla. Kakav blam i kakvo sam ti pitanje postavila.

E to mi je jasno, ali i dalje ostaje sve ono receno nejasno.

Ulazna vrata na 135 stepeni

Prilikom danasnjeg istrazivanja FS, sam shvatila da mi se ulazna vrata nalaze na 135 stepeni SE, sto znaci da se nalaze na sporednom pravcu kompasa, da ne kazem - liniji smrti.

Sta da radim? Da li ima leka. Koji je?

Ceo dan pokusavam da nadjem nesto za karijeru i posao, a ovo me je... sokiralo, pogotovu sto pise da je izbegavanje ovih pravaca za ulazna vrata najocuvanija tajna feng šui.

Sta reci...

Re: Ulazna vrata na 135 stepeni

Preporuka ukoliko ste zaista pazljivo ocitali kompas, sto mislim da bi ste trebali ipak ponoviti, jer je dovoljno odstupanje i od pola stepena pa da nema takav upliv. No, ukoliko ipak otkrijete da to jeste pravac gledanja, a niste u mogucnosti da promenite zakretanjem polozaj vrata, jedan od metoda ublazavanja negativnih efekata je da stavite neku vrstu metalne dekoracije na sama vrata.

To moze da bude zvekir, najbolji su mesingani zvekiri u obliku lavovske glave, a mozete obesiti i kovane maceve sa unutrasnje strane vrata. Prisustvo delica metala obicno je dovoljno da preusmeri c'i tako da glavna vrata vise ne budu okrenuta ka liniji smrti.

Jos jedan manje poznat metod zastite od ove negativne pojave je pretvaranje kuce u "nebesko prebivaliste" postavljanjem oltara direktno naspram ulaznih vrata.

majra 

Site Admin

Vrata 135 stepeni

A molim te mi reci ako su cela vrata metalna, i prakticno ima dvoje takvih vrata - prva gde je cipelarnik i druga opet metalna gde je drugi hodnik.

Ima li to efekta?

Kompas i ocitavanje

Buduci da na kompas veoma utice prisustvo metala, mislim da to sto ste izneli da su vrata metalna samo daje veliku indikaciju da je ocitavanje donekle sporno.

Ono sto je izvesno da ukoliko se nadju ulazna vrata u liniji koju ste naveli je da se u zivotu jasno ocituje njen negativan upliv. To se zaista odnosi na trajne gubitke, i losu srecu domacinstva, i ako ovde zivite bar godinu dana onda sa sigurnoscu sami mozete znati da li je to bas tako.

Moja preporuka je da izmerite kompasnu vrednost jedan metar ispred ulaznih vrata, na ulaznim vratima i jedan metar iza ulaznih vrata, dakako uvek usmereni licem ka spolja. I da do vrednosti dodjete racunanjem srednje vrednosti.

majra 

Site Admin

Ulazna vrata 135 stepeni

Majra, dobar savet ste mi dali, u hodniku gde sam merila kompasom, okružena sam sa troja vrata od metala i liftom, tako da je posle izvesnog vremena i merenja došlo do toga da je pravac 142 stepeni JI, što verujem da mnogo menja stanje.

Moram da priznam da mi kao prvo ovo postavljanje i utvrdjivanje sektora nije jasno, a kamoli tumačenje, ali otom potom.