Mala nagradna igra - Internet sigurnost za 2009 godinu Računari

Nagradna igra u kojoj je nagrada F-Secure CD Internet Security 2009 CD sa jednom godinom supskripcije: mozete zastititi jedan racunar na godinu dana.

U pitanju je "više rešenja u jednom", a sadrzaj CDa čine:

- antivirus, antispajver i antirutkit
- fajervol
- antifišing i antispam
- roditeljski nadzor
- proaktivna DeepGard tehnologija
- automatsko osvežavanje baze

Antivirus služi kao zaštita od "viralnog koda", tojest zlonamernih programa koji se ubacuju na računar sa ciljem da ga onesposobe. Antispajver je zaštita od špijuniranja, a antirutkit od eventualnih pokušaja da kontrolu nad računarom preuzme treće lice.

Fajervol, ili firewall, je program koji ima zadatak da blokira nedozvoljen ili neodobren saobraćaj izmedju računara i mreže na koju je spojen. Antifišing je zaštita od onih vidova obmana u kojima je žrtva navedena da se u nekom unapred pripremljenom, lažnom okruženju oseća bezbedno i unese poverljive podatke koji će posle biti zloupotrebljeni.

Antispam je komponenta koja eliminiše neželjenu elektronsku poštu. "Roditeljski nadzor" omogućuje da zabranite učitavanje nekih predefinisanih web lokacija, ili lokacija koje su predvidjene "za odrasle".

Uz sve ovo dolazi jednogodišnja subskripcija. Nismo "probali" ovaj paket, ali predpostavljamo da podrazumeva mogućnost automatskog osvežavanja baze u periodu od godinu dana po unošenju serijskog broja koji ide uz CD i registracije na F-Secure sajtu.

Poklon je stigao iz firme CRI. U pitanju je jedan od mladjih, ali većih srpskih provajdera. Velik je ne samo po tome koliki procenat tržišta "drži", već i po prodornosti i sluhu koji ima kako za potrebe klijenata, tako i za nove servise koje podržava i ima u ponudi.

http://www.cri.rs/uploads/images/logo.gif

CRI nije firma koja čeka da se nešto novo dogodi i potvrdi kao dobro, već firma koja ima hrabrosti da ide napred i generiše novine.

CRI d.o.o.
Masarikova 5/VII, 11000 Beograd, Srbija
011/3061-531, 011/3061-532
www.cri.rs

1 - Igra će trajati do Svetskog dana plavuša, do drugog aprila 2009 godine, kada ćemo tačno u podne proglasiti dobitnika.

2 - Arbitar će biti C.M.O.K, tj Centralni Komitet Mikice, majre, j@ i mene, koji ćemo ili proglasiti dobitnika, ili delegirati nekako tu privilegiju na celu zajednicu koja se ovde okuplja.

3 - Da bi neko došao u obzir kao učesnik, mora ili da predloži samog sebe, ili da ga neko predloži.

4 - Učesnik mora da bude ubedljiv i da pokaže neku od tri vrednosti:

a) Naprimer da priloži u nastavku ove teme jedan slikovit, srceparajući tekst u kome slikovito opisuje koliko je opasno nagrabusio od virusa. Da, upravo tako, napišite nam koliko ste naivni ispali, da znamo da mi ne ponovimo isto.

b) Ili, ako ste više skloni slici nego reči, onda nas impresionrajte lepom slikom. Podignite na Odlican.com naprimer jednu sliku, naslovite je lepo i uz nju neki lep opis u par rečenica. Potom se prijavite na ovo malo takmičenje ili neka Vas neko prijavi. Poželjno bi bilo da tema slike ima neke veze sa sigurnošću ili nesigurnošću, dakle, makar simbolično u skladu sa nagradom koju delimo.

c) Dolazi u obzir svaka Vaša kreacija, bilo šta u čemu se dotičete teme sigurnosti, nesigurnosti, privatnosti, anonimnosti, povezivanja. Bitno je samo da ispoštujete auditorijum i da mu se obratite - nemojte lenjost pravdati time da slika vredi više od hiljadu reči.

5 - Svaki učesnik može učestvovati samo sa jednom svojom kreacijom. Znači jedan post, u kome je slika i tekst ili jedna slika na Odlican.com koja je lepo tekstualno obradjena.

6 - Učesnik koga predloži neko mora da se složi sa predlogom (recimo: ja predložim majru da sa nekom svojom slikom učestvuje, medjutim, majra ima pravo da odbije ukoliko smatra da želi da učestvuje sa nekom drugom slikom ili tekstom u ovoj igri).

7 - Svi prihvaćeni predlozi biće stavljeni na glasanje ovde, u ovoj temi i svi članovi foruma će moći da daju svoj glas samo za jednog od njih. Stoga, nemojte žuriti sa svojim glasovima.

8 - Zadnje pravilo je ponovljeno drugo. Da budemo jasni: predlog koji dobije najviše glasova je dobio najviše glasova, ali pobednika proglašava C.M.O.K, tj naš Centralni Komitet Inter CAFFE foruma. Nećemo demokratiju u našu butigu.

To bi bilo sve za sada. Vi razmislite sami. Nagrada jeste skromna, ali predstavlja de fakto vrednost: ukoliko Vam ne treba Internet Security CD, sasvim je u redu da ga poklonite nekoj dragoj ili bliskoj osobi. U pitanju je legalan paket softvera za zaštitu računara od svega što smo nabrojali gore.

galeksic

Site Admin