Podsticaj karijere, zdravlja, feng shui - Vatrena Devetka Feng šui

Draga Majra,

Hvala vam što postojite i što ovako nesebično pomažete svim članovima foruma. Ja sam se nedavno registrovala na ovaj forum, a malo duže vas čitam. Jako bi voljela da mi pomognete oko (pre)uređenja stana, kako bi bio u boljem skladu samnom i ja sa njim.

U stanu živimo baka (08.08.1929.g. – 7, small metal, zapadna grupa) i ja (31.12.1985.g. – 9, vatra, istočna grupa). Za baku najviše želim aktivirati sektor zdravlja, a za sebe sektor karijere. Na nekoj od tema sam pročitala da bi bilo dobro da imate sliku ukućana, odnosno njihove fizičke karakteristike, pa bi vam ja našu sliku i neke osnovne osobine poslala na pp, ako se slažete. (?)

Ja sam u Room Arangeru uradila tlocrt za naš stan kako sam najbolje znala, a ono što nije moglo da se nacrta, ja ću pokušati da opišem, nadam se uspješno.

http://img13.imageshack.us/img13/1761/stan.th.png

Stan se nalazi u tzv. četverostanci, koja je sada pretvorena u „šestostanku“, jer su komšije sa sprata tavan preuredili u visoko potkrovlje. Zgrada je napravljena daleke 1959.g.(kada su se baka i deda i uslelili, dakle oni su prvi stanari), renovirana je 2007.g. (fasada, haustor, balkoni i visoko potkrovlje), a mi smo renovirali kupatilo 2008.g. – tako da nisam baš najsigurnija koja od ovih godina je najrelevantnija. Inače, 2 stana se nalaze na jednom spratu, a mi smo na prizemlju – lijevo od ulaznih vrata, ako se gleda prema vani. Iznad nas su dakle stan i potkrovlje – stan ima isti raspored prostorija kao i kod nas, a potkrovlje ima dvije djelimično namještene prostorije. Ispod našeg stana se nalaze 2 podruma, a u njima je (od stvari koje bi možda mogle biti od značaja) podstanica za centralno grijanje i mašina za veš. Kuća je s vana blijedo roza, sa bijelim rubovima oko vrata i prozora (drvenih), a zidovi od haustora su u istoj kombinaciji – do pola roza, a od pola i plafon bijeli.

Sa vrata kroz koja se ulazi u samu „zgradu“, vidi se slijepa ulica, koja je paralelna vratima i prozoru od kuhinje, a ide s lijeva na desno. To je veoma tiha ulica, jer rijetko ko osim stanara prolazi i pravi buku. Iznad te ulice se nalazi betonsko šetalište, koje je blago brdovito i jako je puno prirode oko te staze – između ulice i šetališta to više liči na livadu sa po nekim drvetom, a iznad staze je priroda sve bliže šumi. Prije ulice nalazi se neka vrsta zajedničkog dvorišta u kombinaciji beton/travnata površina sa jako puno cvijeća i željeznom ogradom. Direktno ispred balkona se nalazi mala fontanica, a ispred prozora stana do nas je jedna veća kamena fontana i kamena peć. Ulazna vrata u samu zgradu su okrenuta na 31,45 stepeni – SI 1 (?), a od kapije do ulaznih vrata je betonska staza.

Sa prozora iz dnevne i spavaće sobe se vidi „dvostanka“ – to je u biti kuća na dva sprata, ali sa posebnim ulazima u svaki sprat/stan. Naša kuća je visočija od te, koja je inače malo niže i smještena. Prije te zgrade takođe se nalazi jedan dio zajedničkog dvorišta, koji je pola (dio gdje je naš stan) u travnatoj površini, ali bez cvijeća, a pola je beton.

Preostale dvije strane kuće, a i stana, nemaju prozore, ali sa strane gdje je kuhinja/dnevna se nalazi garaža, jedna njena strana, odnosno zid je zajednička sa kuhinjom, pa onda travnata površina, te drugo betonsko dvorište sa kućom, koja je trenutno prazna i plan je da se na tim temeljima pravi zgrada od 3 sprata. Sa strane spavaće sobe je opet travnata površina (za promjenu) :D i još jedna četverostanka.

Glavni ulaz u stan se nalazi na 123,45 stepeni – JI 1 (?). Direktno preko puta naših vrata su komšijina, sa desne strane je zid od spavaće sobe, a sa lijeve stepenice, kojima se penje na sprat. Prostirka ispred vrata je gumena, crna, na kockice čije ivice su izbočene.

Hodnik je kako se vidi i na tlocrtu jako uzak i duguljast. Između vrata dnevne i spavaće sobe je zid malo izbočen i tu se nalazi smeđi cipelar. Ja sam se trudila sa bojama, ali ni jedna nije ispala kako treba. Npr. Cipelar je svjetliji i sjajniji nego na slici. Direktno preko puta vrata od dnevne sobe nalazi se tzv. stijena – prostor gdje stoje jakne i kaputi, koji je zelene boje, nije zatvoren i ima na sebi ogledalo (to je ovaj mali prozorčić na tlocrtu, nisam našla ništa adekvatnije) trapezastog oblika, oblih ivica, s tim da je uži dio trapeza dole, a širi gore. Tepih u hodniku je žuto-smeđi – kao isprskan jako sitnim svijetlo žutim i tamno smeđim krugovima/elipsama. Svi plafoni su visoki 2,45 m, a u hodniku na plafonu stoji plafonjera – polukrug bijele boje sa dvije linije zlatne boje i zlatnim pričvršćivačima za plafon. Plafon i zidovi su bijeli.

U kuhinji je isti tepih kao i u hodniku samo u zelenoj kombinaciji (svijetlo-tamno), a zidovi i plafon su bijeli. Smeđi šporet je u stvari na loženje, ne koristi se – ali baka ne želi da ga izbaci. Od kad znam za feng shui, on je uvijek poklopljen. Bijeli šporet je električni i na njemu se kuha svaki dan cijeli dan. Do njega je frižider – i on i šporet su bijeli. Ove tri osobe u kuhinji ste vi, baka i ja, pijemo bakinu kafu – jer ste negdje napisali da kada radite volite da se zamislite u toj kući na kafi. U ćošku je fotelja, ostalo su stolice. Iznad fotelje je sat – okrugli, drveni, svijetlo smeđi, sa nacrtanom lavandom i ćupom, a iznad stola su dvije male „slike“. Jedna je okrugla, drvena, kao neki izrezbareni cvijet, a druga je goblen – neka djevojka sjedi... Preko puta stola je bijela viseća sa tri „pretinca“ gore, tri dole, duplim lavaboom sive boje, a ovaj mali krug kod šporeta je kanta za otpatke i jako me zanima stoji li na pravom mjestu. Na plafonu u kuhinji se nalazi luster koji je providan sa nepravilnim bijelim šarama. Store su blijedo naranđaste.

Što se tiče balkona, nisam bila sigurna da li da ga uopšte nacrtam. On je nadograđen 2007.g., ali mi ga nikada nismo koristili (mada bi ja volila i imam u planu), niti postoje vrata koja bi vodila na balkon, nego samo prozori u kuhinji, koji su tu bili i prije balkona. Jedino na tim prozorima, sa vanjske strane ima nekoliko cvjetova u saksijama. Balkon je inače prazan, betonski-sivi, zaobljenih ćoškova, sa dva roza stuba, bez ograde, a iznad njega je komšijin balkon. Ispod balkona je prostor za komšijinog cuku, koji nam je svima jako drag. Molim vas da mi kažete da li je možda bolje da balkon za sada izbacim, jer je onda drugačiji i centar stana...

Što se tiče dnevne sobe, ja tu provodim najviše vremena (za radnim stolom). Na radnom stolu je crno sivi laptop, sa roza naljepnicom, a do stola je crni telefon i ASDL uređaj, isto crni. Kada sjedim u fotelji, sa desne strane radnog stola su 2 prostora sa knjigama, ali oni nisu zatvoreni. Iza fotelje se nalazi neka kao komoda, koja je drvena, sa sivo-bijelom mramornom pločom u sredini. Ide prvo jedan pretinac sa dvoja vrata, pa ploča, pa gore još jedan pretinac, sa drveno/staklenim vratima. Tepih je crveni sa nekim sitnijim elipsastim i baklavastim bijelo-crnim šarama, zidovi blijedo žuti, a plafon bijeli – kao i store. Osvjetljenje je luster sa 3 sijalice u različitim smjerovima, kao peace znak, ili kao Y, ali je po 120 stepeni je između svake sijalice. Luster je providan, sa špicastim šarama pri dnu i zlatnom osnovom. Vrata od dnevne sobe su drvena, sa velikom staklenom površinom na gornjoj polovici, a takva vrata su i u spavaćoj sobi. Ostala vrata su sva drvena. Sva vrata su bijele boje, osim ulaznih, koja su blijedo žuta. Osim TV-a na tlocrtu, tu stoji i DVD i muzička linija, ali ih nisam nacrtala. TV i DVD su sivi, a linija crna. Linija je na podu, DVD je na liniji, a TV stoji na smeđoj komodici na 4 noge i u njoj stoje svi naši računi.

U spavaćoj sobi je bračni krevet sa dva dušeka, baka spava bliže vratima, a ja do prozora. Noćni stolić je mjesto gdje držim „ljubavne simbole“ – sliku sa dugogodišnjim partnerom i jednu figuru zagrljenog para zlatne boje na smeđem okruglom postolju, koja je poklon od njega. U ormarima u spavaćoj sobi su bakine stvari i zajedničke, tipa posteljine peškira i slično, a u dnevnoj sobi su moje stvari. Tepisi su smeđe-bijeli, zidovi pastelno/svijetlo zeleni, a plafon i store bijeli. Luster je isto bijeli, okruglast, kao piramida ili obrnuto V, s tim da nema špicastog vrha. Iznad kreveta je duguljasta slika sa voćem, do prozora je portret muškarca, a nasuprot tome neka željezna „slika“ kao neki ibrik...

Pošto o ostavi nemam šta da kažem – dolazimo do moje bolne tačke – kupatila! Kako sam ja do sada shvatila, kupatilo je u sektoru Istoka, koji je za mene najpovoljniji, a da stvar bude gora, to je ujedno i nedostajući dio stana. Osim toga, kada se kupatilo renoviralo to je radio jedan jako loš „majstor“ i ništa nije kako treba napravio, tako da se relativno često dešavaju kvarovi. Pločice su plave, tamne na tlu, a svjetlije na zidovima, s tim da ne idu skroz do plafona, pa su gornji dio zida i plafon bijeli. Plafonjera je providna sa žutim šarama. Na prozorima stoje bijele zavjesice. Ogledalo je iznad mašine – nacrtala sam ga kao mali prozorčić. Ogledalo je svijetlo plavo, u obliku pravougaonika, s tim da se gornji dio nastavlja u polukrug. Na mašini stoji moja šminka u metalnoj sivoj kutiji, iznutra obloženoj crnim plišem. Pored mašine, sa strane vrata je korpa za veš (da li je na dobrom mjestu). Pročitala sam da je neki kao univerzalni lijek za kupatilo zemljana posuda sa kamenčićima i biljka na nekim od spremnika vode. Pošto je vodokotlić nestabilan za tako nešto, mislite li da bi bojler, koji se nalazi iznad smeđeg pretinca, bio pogodan za tako nešto. Ja imam jednu smeđu posudu, rađenu od pečene gline i na njoj je izrezbaren cvijet, a oblik je kockast, sa oblim rubovima. Ja se trudim da toalet i tuš kabina uvijek budu zatvoreni, kao i samo kupatilo. Na smeđem pretincu stoji kozmetika, kao i na polici između ogledala i šolje, u visini ogledala.

Ono što meni najviše smeta jeste kupatilo i želim da ga preuredim prvom prilikom, i to iz temelja. Mislila sam da srušim ostavu i tako proširim kupatilo, a ujedno i da postignem pravilan oblik.

http://img16.imageshack.us/img16/7532/kupatilo.th.png

Ono što sam ja zamislila su prije svega crvena klizna vrata, sa ogledalom na vanjskoj strani, preko cijelih vrata, jer sam čitala da ogledalo u kojem se ne vidi cijelo tijelo nije povoljno. (?) Ovo izbočenje u ćošku je zazidana cijev, pa bi ja tu stavila 2 plakara – sa ogledalom na ovom do vrata, a ovaj krug u ćošku je lavabo, vidjela sam predivne staklene i mramorne lavaboe kao polukrug i jako mi se sviđaju. Mislila sam napraviti i malu zavjesicu za lavabo, kao što imaju i za tuš kabine. (?) Ovi zeleni plusići su vješalice za peškire. Roza elipsa je prostirka, pored je kada, zazidana pločicama, koje ujedno tvore i zid (ovaj ljubičasti dio), jer sam čitala da wc šolja treba biti nekako odvojena... Okolo bi bilo staklo koje bi tvorilo tuš kabinu. Mašinu za veš sam mislila smjestiti u kuhinju. Ovo naravno nisu boje koje sam imala u vidu, nego mi je ovako bilo najlakše opisati... Ja jako volim bijelu boju, pa sam mislila na bijelo-crnu kombinaciju i crvenu za detalje – ali sam naravno otvorena za sve vaše prijedloge.

Ja na žalost neću moći u skorije vrijeme da svoj plan sprovedem u dijelo, pa bi do tada da izliječim ono što se da u ovom kupatilu ovakvom kakvo je sada...

Molim vas da pogledate i da li su radijatori (bijeli) na dobrom mjestu, gdje bi bio najpovoljniji položaj za klima uređaj u budućnosti, te za korpu za veš u „novom“ kupatilu. Razmišljala sam i o plafonima koji imaju ugrađene one male okrugle sijalice preko cijele površine i da umjesto drvenih podova kakvi su sada radim velike pločice – kao u kupatilu, samo veće, pa bi volila i vaše mišljenje. Molim vas i da me uputite kako da odredim gdje su grede u mom stanu. Ja mislim da bi to mogao spusteni zid iznad dva prozora u kupatilu, ali ni u to nisam sigurna. Još da napomenem da je iza stijene u hodniku i pored kreveta sa bakine strane mali krug u zidu, to je neki otvor koji vodi do dimljaka, ali je zatvoren i od 2007.g. je centralno grijanje. Ukoliko smatrate da vam trebaju neki detaljniji opisi ili možda slike nekih dijelova namještaja isl. ja ću vam i to rado poslati.

Ako nije previše, ja imam još neka pitanja vezana za filofiju FS-a. Moj kua broj je 9 – prema kalkulatoru na Dragon Gate stranici. Ako je to isto što i zvijezda po rođenju (?) a, 11. kineski mjesec odgovara datumu mog rođenja, onda ispada da je zvjezdani broj mjeseca mog rođenja (mjesečna zvijezda) 2, a moje sretne zvijezde 5 i 8, a odgovarajuća skala boja za njih je žuta-zemlja za 5 i bijela-zemlja za 8. Molim vas da mi potvrdite da li sam ja ovo tačno izračunala, a ako nisam gdje griješim.

Kada sam računala kua broj, detaljno sam iščitala objašnjenja za svaki sektor i primijetila sam da se preporučuju simboli od kojih neki meni lično na žalost ne znače mnogo... Nakon toga sam pročitala u nekim od vaših postova da je čak preporučljivo da se kao simboli koriste oni lični, što me jako obradovalo. Što se tiče istoka, koji je moj najbolji pravac, tu su mi svi simboli jaki i značajni, ali ipak mi se najviše sviđa fenix – jer me ta mitološka ptica fascinira još od prije. Na drugo mjesto bi došao konj, a na treće brod sa zlatnim polugama. Kako sam već napisala, sva tri simbola mi znače i ako je to moguće želila bi ih sve iskoristiti, no u slučaju da nije, napisala sam „redoslijed“. Imam i jednu sliku fenixa koja mi je jako draga.

Čitala sam malo o Wulou i moram priznati da mi jako simpatično izgleda, kao neki dobroćudni Snješko Bijelić, ali kako nisam baš najbolje upoznata sa materijalima, ne bi da eksperimentišem. Akvarijum za mene nije opcija, ali jedan novi simbol koji me „zarobio“ jeste par Zmajeva-Šarana koji preskaču Zmajevu ogradu, a preporučuje se da jedan bude od metala. Ovo gotovo u potpunosti simboliše moju vezu, ali na žalost nisam našla ni jednu sliku u paru. Samo sam našla jednog šarenog zmaja-šarana, pa ako vi imate takvu sliku, jako bi volila da makar na slici imam takav jedan simbol. Kornjača je simbol koji mi se ne sviđa, jer me jako podsjeća na zmiju koju nikako ne volim, ali zato jako volim slonove, a oni su predloženi kao alternativa. Našla sam simboliku slona i u potpunosti se slažem s tim, ali nisam baš sigurna za 7 slonova u redu, pa bi volila neke upute i savjete u tom pogledu. I kornjača i slonovi se preporučuju za jug, a takođe i feniks, ali ne znam koliko je pametno staviti 2 feniksa, pa me molim vas posavjetujte. Zanima me i koliko efikasne mogu biti slike nekih simbola, ukoliko se ne mogu naći figure.
Simbol planine se preporučuje za SI i sa tim se apsolutno slažem, čak imam jednu sliku koja je jako lijepa, a kopirala sam i sliku planine koju ste vi postavili, u slučaju da takav kolorit više odgovara.

Simboli tipa Kei Loons i 4 nebeska čuvara su mi za sada strani. Pročitala sam njihovo značenje, ali to jednostavno meni lično ne znači mnogo – možda vremenom promijenim mišljenje.

Ne znam koja je simbolika velikog bijelog cuke, ali imam jednu sliku koja mi je jako draga, te bi je volila imati u blizini. Za mene on predstavlja vjernost, podršku i neku vrstu čuvara, jer se radi o ovčaru, a posebno mi se sviđa što mu krzno ide preko očiju tako da izgleda kao neki smotanko i ćoro, a u stvari je jako okretan i budnim okom prati sva dešavanja u okolini!

U kući imam windchimes – 3 metalne šipkice različitih dužina, a na vrhu leptir lila/pastelno zelene boje, školjke, jednu smeđu drvenu vazu i 2 mislim zemljane (jedna je krem/smeđa, a druga cvrno/crvena), klikere sa malim perom unutra (2 žuta, 5 crvenih, 6 plavih i 5 zelenih) – oni me podsjećaju na 5 elemenata, 8 kamenčića iz Grčke koji su mi jako dragi i ja bi sve ovo nekako da iskoristim – ako je moguće.

Ovisna sam o planiranju i uvijek pravim neke liste, spisak ovog i onog, rasporede... pa me jako zanima i povoljna pozicija i boja planera. Da li je tačno da nakon smrti po FS što prije treba okrečiti prostor, i da u svakoj prostoriji trebaju biti prisutni svi elementi?

Još samo nešto... kada sam pročitala tekst o sretnom novčiću i 6 istina, odlučila sam pokušati, jer je moj put karijere u zadnje vrijeme poprilično blokiran. Ja sam prvo izgovarala ponuđenu rečenicu taj isti dan desila su se 2 pozitivna događaja na polju karijere i moje nade su jako porasle, međutim, oba ta događaja su „tragično“ završila i to mojom greškom. Naime, naknadno sam smislila „svoju ličnu istinu“, ali je novčić bio isti, i imam osjećaj da sam napravila zbrku. Mogu li ja sada taj novčić da potrošim, a da uzmem drugi?

Izvinite što je tekst ovako dug i molim vas da mi pomognete. Ja sam do sada samo rascistila „clutter“, jer ne zelim da radim nesto na svoju ruku, a pogresno. :D

Predlozi za harmonizaciju prostora metodom feng shui

Zvezda po rodjenju:

Baka: 7 zvezda Metal (SZ, SI, JZ, Z)
Vatrena: 9 zvezda Vatre (I, S, JI, J)

Uzajamni harmonicne zvezde:

- 2 zvezda Zemlje
- 8 zvezda Zemlje

Njihove karakteristike i pridruzene atribute iskoristite kao pomocne direkcije u prostoru za lociranje bitnih elemenata i kao dekorativne (teme i oblike) boje koje odgovaraju pripadajucoj fazi tj. elementu. Ovo se posebno odnosi na uredjenje prostora namenjego zajednickom koriscenju tipa kuhinje, trpezrije, tj. prostora u kome provodite najveci deo vremena skupa.
Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Baka:

- 5 zvezda Zemlje (zuta)
- 6 zvezda Metal (bela)
- 8 zvezda Zemlje (bela)

Vatrena:

- 5 zvezda Zemlje (zuta)
- 8 zvezda Zemlje (bela)

Shodno navedenim srecnim zvezdama notirajte negde sa strane odgovarajuce pridruzene im boje, odgovarajuce direkcije u prostoru (srediste 5 zvezda Zemlje, severoistok za 8 zvezdz Zemlje, severozapad 6 zvezda metal) i njihove odgovarajuce oblike i uzorke; siroke, ravne, cetvrtaste forme i uzorci za 2 Zemlje, 5 Zemlja i 8 Zemlja, kao i meke blago ovalne uzorke i forme u diskretnim detaljima sa veselom konotacijom ili umetnickim tonalitetom.

Shodno kompasnoj direkciji ulaza postoji blaga disharmonija u odnosu sa bakinom sa zvezdom po rodjenju preporuka je da se pored vrata postavi slika na zid sa crnim ili mornarsko plavom bojom ili dominantnim koloritom, ili pak da se na vrata plasira vencic u kome ce se nalaziti mornarsko plavi elementi tipa lenete upletene, boje cveca i sl.

Metafora:

Dvorac koji se polako pretvara u ruinu

Covekoljublje i nesebicnost su neophodni. Ako preuzmete odgovornost za poverenje koje su vam drzgi poklonili, napredovacete u zivota. Sa druge strane, neiskrenost i neodgovornost ce uzrokovati propast vase karijere i licnih odnosa. Agresivno preterivanje u sebicnim ciljevima u pogresno vreme ce samo doneti neprilike. Tada je bolje povuci se. Razvjajte pravilan pristup i postenje.

Uz napomenu da ova metafora je imala svoj najsnazniji upliv upravo na porodicu basiih predaka, a ono sto ovaj prostor za vas indikuje je da je kao prvo on jedno posebno mesto kako za ljubav tako i za zdravlje i srecan porodicni zivot. S obzirom da ste vi naveli kao jedno od htenja koje zelite da u ovom trenutku podrzite, ukoliko se delom vaseg posla koji obavljate pozabavite upravo u domu, ako ovde odradite oanj deo koji iziskuje kreativnost, mozete biti sigurni u evidentan prosperitet. Za vas je priznali ili ne zivot u okruzenju doma mnogo udobniji nego usponi i padovi, dostizanje slave ili nekakvog bogatstva. Dakako, to nikako ne znaci da ne trebate upravo odavde (iz doma) napajati se snagom da ustrajavate na reaizaciji i u polju karijere, prosto da sa sobom ponesete osecaj srece da sa uzivanjem pomazete drugima, ako budete dovoljno prijemcljivi i pazljivi, uspecete da korak po korak dosegnete ono cemu stremite. Negujte talete, i radite sve sto treba da bude uradjeno, prosto zivite jednostavno i nasledni red ce se sam razmotati kao kakva traka.

U odnosu na kompasnu direkciju ulaza oblasti jugozapada, zapada, severozapada i severoistoka su one kojima je potrebno balansiranje. Stoga upotrebite :

U oblastima ka zapadu i severozapadu – crno ili mornarsko ili modro plavo
A u oblastima jugozapada i severoistoka crven i/ili purpurno.

Ako sada u celosti osmotrimo tlocrt dojam jeste da on odrazava jednu pravilnu formu i dogradnja balkona je upravo donela tu neku ravnotezu, ali ono sto je i vama sigurno kasno, situacija u kojoj je deo naseg prostora nama nedostupan je upravo slika ili preslika zivotne realnosti, sta nam je nedostupno sta i gde nemamo vrata, gde samo ceznjivo gledamo kroz prozor, oblast u kojoj nemamo aktivnosti, realizacije u koju naprosto osim nasim ocima zeljom ne mozemo da pristupimo.

Zbog svega ovoga ako jos jednom pogledate gde, tj. koje direkcije najvecim delom poklapa nedostpna oblast samo se kazuje: naime iako ga u ovom trenutku ako sam dobro razumela tlocrt on pruza od–do ucrtanih roze sutbova i na ovaj nacin cini izvesnu projekciju u severnoj oblasti moglo bi se razmatrati kao debalans elementa Vode, ili kao prejak elemenat, sto prakticno znaci da u vezi sa vasom aktivnoscu istaknutost donosi poteskoce u putovanjima i u poslu, kaze se da privlaci i lopove; takodje daje svoje reperkusije na zdravstvenom planu mozete patiti od osecaja straha, biti preplavljeni problemima ili vam emocije mogu postati blokirane.

Pojaviti se lako mogu simptomi stres tegobe sa kostima i zglobovima, potom urogenitalnog trakta ali... shodno cinjenici da on nema komunikaciju sa prostorom u kome zivite, bar ne fluidnu, u ovom trenutku ja bih rekla da to predstavlja upravo jedan vid inicijacije i putokaz ka onome sto ste vi upravo iskazali kao zelju da upraznjavanjem vestine feng shui-a podrzite svoja stremljenja u polju karijere.

No i pored iznesenoga shodno implikacijama date oblasti da ona kao prvo nosi snagu trigrama Ken, koji bukvalno oznacava mirnocu, situaciju koja bi slikovito mogla da se poistoveti sa uspavanoscu, zimskim mirom ali i delimicnom izlolacijom i povlacenjem a saamim tim i neaktivnoscu, kojoj je covek izlozena kao u zimskom periodu, sto znaci da shodno vasoj prirodi se vi upravo u ovoj godini nalazite u jednoj mirnom razdoblju koje moze da ima dominantne odlike stagnacije izvesno vreme, i za sada prosto bojom prozora (okvira prozora) treba naznaciti da i ovde postoji mesto koje je otvoreno za upliv. Moj topao savet je da za sada postavite lepe velike zvoncice na taj prozor sa osam cevcica, a da u perspektivi razmislite i napravite prolaz vrata balkonska (recimo transformacijom tog delimicnog otvora koji vec postoji za prozor odabirom jednokrilnih vrata i manjeg prozota ili prosto samo zamenom prozora samim vratima koja bi dozvoljavala da akrivno integrisete i balkon.

On bi trebao da vam ukljucen u zivotni prostor na ovaj nacin postane jedan kutak gde bi ste nalazili prostor u kome bi ste se posvetili svim nedovrsenim poslovima i planovima i projektima; da ovde ucite , usvajate nove spoznaje, dovrsavate ili usavrsavate mozda vec zapocete stvari koje su nekim slusajem prosto utihnule i otvarate u samoj sebi ono sto jos niste raspakovali da bi se realizovalo. Prosto ovo dodje kao neki nazovimo ga u pozitivnom smislu „ karantin“ kutak gde bi ste razmisljali malo dublje o svemu u svome zivotu, gde bi ste se pripremali za ono sto sledi u nekim godinama koje dolaze, vazno je izuzetno da ostanete usredsredjeni na svoje projekte. Oslobodite se nezeljenog tereta, napr. Viska dugova, papira, i svih drugih predmeta koji nemaju istinski funkciju. (sporet). Ujedno drago mi je sto ste krenuli upravo od clutera jer je to osnov a i govori da temeljno zelite da se pozabavite sobom.

Izvrsno bi bilo kada bi ste ovde usvajali nova znanja, usavrsavali svoje talente, eksperimentisali i pokusali spoznati i iznedriti svu svoju kreativnost i osmisliti kako to integrisati u aktivno bavljenje kako to ukljuciti u vas poslovni angazman. Nemojte biti kruti, nekada lomite sebe ali usvajajte nova znanja , jer doci ce period kada ce sve to sto ucinite u trenutku kada vam se najvise bude cinilo da nema svetle tacke dozivi prosto jednu iznenadnu ekspanziju i otvore se brojne mogucnosti za veoma uspesnu realizaciju i cak i zapocinjanje novoga.

Prosto desice setacka u kojoj cete biti energicni i poletni i ako se „naoruzate“ sa svim prethodno navedenim necete imati bojazni da li ce vas pratiti sreca. Imate snage, samo ulozite truda jos, onako tvrdoglavo kako umete da zastupate neprikosnoveno neke svoje stavove. Stavite sebe i svoje obrazovanje, brusite sebe fokusirajte se na sebe u tom smislu, budite sigurni da ako ustrajete, nece izostati plod ulozenog truda. Kada startujete u novu fazu, ono o cemu tada trebate samo voditi racuna da takvi sa toliko resursa svojom impulsivnoscu ne stvarate sebi neke bespotrebne prepreke i konflikte.

Ono sto bih vas samo posavetovala pre no sto bilo sta poduzmete, je da sve pravno gradjevinski resite, oko toga balkona, otvaranja vrata i sl. Znaci da za sve pribavite dozvole jer verujem da to ipak predstavlja izvesnou izmenju vanjstine, tj spoljasnjeg izgleda zgrade koji je kao i svugde projektom prvim o zgradi definisan, pa vas samo molim da budete obazrivi i sve to proverite da ne bi upali u nekakve pravne zavrzlame.

Dakle, sledeci korak koji treba da poduzmete je da harmonizujete prostor bojom, prema iznetom predlogu za pojedine oblasti, a na tlocrtu sam vam jasno markirala sektore i podrucja koja pokrivaju. Prakticno znaci svi izuzev zapadu i severozapadu (crno ili mornarsko ili modro plavo) i u oblastima jugozapada i severoistoka (crven i/ili purpurno) gde na osnovu preporucene palete naravno krecuci se kroz valer predlozenih boja iprateci smernice da prostore koji su namenjeni aktivnijoj eksploataciji tipa dnevnog boravka vodite racuna da upotrebite vise jang nijanse, dakle svele vedre, a u prostoru kao sto je recimo spavaca soba gde prevashodno dakle odmarate logicno odaberete vise yin nijanse, s napomenom da nikako ne bude dominantno ni je dno ni drugo, vec da recimo procentualno za nekih dvadesetak odsto dominira taj apekt.

Naprosto sledite neki unutarnji osecaj u pogledu same nijanse, da vam prija kako po intenzitetu same boje tako i po kolicini kolorita koji ce biti zastupljen u samom prostoru. Nekada je i manje vise. To jest zelim reci da nije obavezno i podrazumevano da se samo molovanjem zidova moze izvesti adekvatna harmonizacija vec da i unosenbjem i ciljanim pozicioniranjem dekorativnih elemenata moze takodje da se postigne zeljeni efekat. U sve druge oblasti slobodno mozete rabiti kombinaciju boja koje proisticu iz vasih srecnih zvezda i zvezde po rodjenju, uz mali akcenat da recimo kuhinju, oblast gde se obeduje bude ipak dominatnija zastupljenost boja koje su proistekle iz palete boja na osnovu uzajamno harmonicnih zvezda bake i vas.

http://img525.imageshack.us/img525/5425/9custom2.jpg

Ovde prilazem tlocrt sa oznacenim kompasnim direkcijama aplikovanim na sam tlocrt i sa unesenom mapom letecih zvezda doma. U nastavku ocekujte da cu svaki sektor ponaosob obraditi sagledavajuci ono sto nudi mapa i nastojati da sazimanjem svih informacija pruzim predloge konkretne za neke izmene i unosenje i ciljanu postavku elemenata ili kao to obicno nazivavamo simbolickom energizacijom ali pre svega i elemenata koji ce zadovoljiti prvu stavku a to je da se zastitite od nepovoljnih upliva i da ih svedemo tamo gde nije moguca potpuna eliminacija na mogucu najmanju meru. Moram da vam se zahvalim na velikom strpljenju koje ste pokazali da da naglasim da na nastavak necete cekati, da sledi u naredna dan ili dva.

majra 

Site Admin

Re: Predlozi za harmonizaciju prostora metodom feng shui

Draga Majra,

Jako ste me obradovali ovim odgovorom i prosto ne znam na koji način da vam se zahvalim za vaše vrijeme i uloženi trud.

Trenutno sam pod dojmom svega što ste mi napisali, jer sam tek iščitala tekst i u isto vrijeme sam i zadovoljna i nisam i razumijem i imam pitanja...

Prvo što mi nije jasno je zašto kod zvijezda po rođenju kod bake stoje njeni pozitivni pravci, a kod mene 2 pozitivna, 2 negativna pravca? Jesu li to pravci na kojima trebamo pojedinačno najviše raditi ili je neki drugi razlog u pitanju?

Onda metafora – jako loša! : (
Pročitala sam je nekoliko puta i nikako mi se ne sviđa. Šta god da sada napišem bojim se da će izgledati kao neko opravdanje, a ja to ne želim. Jednostavno nikada nisam mislila da smo tako loši ljudi... Zato vas molim da mi malo pojasnite na osnovu čega se dolazi do metafore i koji je postupak da se isprave ove negativne konotacije, a ja vam obećavam da ću dati sve od sebe da popravim stanje.

Ja neću poreći da mi porodica znači jako puno, kao i prijatelji, ali se ne bi složila da mi je to prioritet u odnosu na karijeru. Molim vas da se ne ljutite na ove moje komentare, jer vam najiskrenije pišem kako vidim stvari. Jednostavno sam oduvijek bila luda za karijerom, čak sam propuštala mnogo toga u privatnom životu radi ostvarenja nekih ciljeva na poslovnom planu i ne kajem se što sam napravila takav izbor, jer znam da ne bi postigla željeno da nisam. Nikada mi nije bilo teško maksimalno raditi za željeni cilj i uvijek sam davala sve od sebe da postignem rezultate. Ovo zapažanje da bi se iz doma trebala napajati snagom da ustrajem u karijeri mi se jako sviđa i to je u suštni ideal kojem ja i težim.

Za balkon ste apsolutno u pravu! Ne znam hoćete li mi vjerovati, ali sam isto pomislila kada sam uporedila porodične odnose, svoje pravce i pravce stana i vidjela da je balkon na sjeveru. Tlocrt ste naravno dobro razumjeli, samo što se balkon pruža tačno 10 cm dalje od stubova (beton okružuje stubove pojasom od 10 cm), ali ćoškovi su obli i prate stubove. Nadam se da vas sad nisam zbunila sa ovim objašnjenjem. Još bi dodala da balkoni imaju poseban krov i da ispred ulaznih vrata zgrade ima jedna velika betonska stepenica – to sam nedavno primijetila, pa zato nisam prije napisala.
Istina je i da me ponekad strah jer smo na prizemlju i jako je lako provaliti u stan preko balkona, a mislim da bi bilo puno sigurnije kada bi tu bila ograda. Inače, ja jako volim balkone i volim taj dio prirode u stanu, a sada kad sam pročitala i vaša zapažanja u pravcu karijere, samo sam još odlučnija da ću ga što prije staviti u funkciju kakvu zaslužuje!

Jedino nisam dobro razumjela šta ste htjeli reći sa debalans ili prejak element. Ako sam dobro zapamtila, sjever je sektor vode, pa bi onda to bio debalans u smislu balkona bez vrata, ali ne razumijem kako je to prejak element, pa bi vas zamolila da mi to još malo pojasnite ako vam ne bude teško.

U pravu ste i kada kažete da je ova godina (kao i dio prošle) za mene stagnirajuća i mirna, a ja to ne volim i teško funkcioniram u takvoj atmosferi. Zato zvončići idu iznad prozora a.s.a.p., dok ne ugradimo vrata, a zamolila bi vas i da mi napišete koja je boja povoljna za okvire prozora (odnosno vrata, u najskorijoj mogućoj budućnosti).

Najveća istina do sada je da ja svojom impulsivnošću zaista stvaram sebi dodatne probleme koji mi nikako ne trebaju! Na to mi je već ukazalo nekoliko osoba, ali valjda neke stvari moram vidjeti crno na bijelo da bi doprle do mene! Na tom ću sigurno poraditi u budućnosti.

Što se tiče dozvole za balkon i visoko potkrovlje, to je pribavljeno prije nego što se krenulo sa renoviranjem ove zgrade, ali ću za svaki slučaj, po vašem savjetu, još jednom sve to da isprovjeravam, da budem sigurna da je sve u redu.

Slažem se i sa vašim savjetima u pogledu harmonizacije bojom, a naravno radujem se i konkretnim prijedlozima za svaki sektor. Imam još jednu molbu za vas, a to je da mi mapu letećih zvijezda postavite u većem formatu, jer je ovaj premali, a kada ga zumiram onda su brojevi nejasni i ne mogu da ih pročitam.

Nadam se da vas nisam dodatno opteretila sa svim ovim pitanjima, a što se tiče nastavka zaista mi nije problem da sačekam i ne želim da vas požurujem jer mi je sve ovo jako važno, a svjesna sam i da vi jako mnogo ulažete, tako da ne bi bilo ni fer vršiti na vas pritisak u pogledu vremena.

Još jednom vam se iskreno zahvaljujem i unaprijed radujem nastavku.

Draga Majra,

Ja više nisam toliko strpljiva :) zato moram da vas pitam hoćete li uskoro stići da mi napišete drugi dio vaše analize za stan ili makar da mi pomognete oko izbora plave slike za hodnik (ranije sam vam na pp poslala nekoliko prijedloga), jer u zadnje vrijeme nekako stagniram što se tiče fs-a, pa bi volila da malo uz vašu pomoć pokrenem svari...

Unaprijed hvala

Bilo šta ?
(u odgovoru od 5.7. ste mi napisali da za dan ili dva slijedi nastavak)

Razumijem ako ne možete da stignete,
i molim vas da se ne ljutite što sam nestrpljiva.

Nastavak analize - letece zvezde

Krenucemo redom, prvo da razjasnimo ove dileme koje ste izneli:

- Vasa zvezda po rodjenju je zvezda 9 Vatra, sto znaci da pripadate istocnoj grupi Li trigram, iz cega proisticu vasa cetiri povoljna pravca:

1. veliki prosperiteti ugled - I (istok)
2. dugovecnost i romanticni odnosi – S (sever)
3. dobro zdravlje i harmonicni odnosi - JI (jugoistok)
4. mir i stabilnost - J (jug)

vasi nepovoljni pravci su:

1. nezgode, svadje i povrede – SI
2. moguci zlonamerni susreti i propale veze – JZ
3. parnicenje, nesrece, pozari povrede – Z
4. moguce bolesti, losa sreca i neproduktivnost karijere – SZ

dobro ste primetili ja sam u kucanju napravila gresku i ispravila sam u gornjem postu umesto SI napisala JI (boldovano u zagradi)

- metafora: mislim da ste suvise bukvalno primili recenice iznete, a sam naziv kaze da je to metafora, dakle na nju mozemo gledati i kao na one basne sto su nam u detinjstvu pricali, gde dakako niti prica roda ni lisica ali sustina nosu pouku, tako i ovo gore napisano. Istakla sam da se to primarno odnosilo na vlasnika, a verujem da je i sada stan u vlasnistvu zvanicno bake, no, i pored toga ona ne nosi nista neprijateljsko i lose. Ako vi kazete da su vasi rodjeni proziveli pitomo i lepo u tom prostoru to samo znaci da su upravo doskocili sami svojim krajnjostima i da nisu isterivali mak na konac vec ziveli sa dosta tolerancije i truda i rada. Znaci da su negde podsvesno bili sinhroni sa uplivom na koji ukazuje metafora i da su se klonili upravo onoga na sta ona ukazuje (sebicnosti, pohlepe, iskljucivosti, egoizma...)

metafora se odredjuje na osnovu kombinacije kompasne direkcije ulaza i kua broja tj, na osnovu odnosa pripadajucih trigrama doma i vlasnika.

- ono sto sam upravo iz tog razloga sto niste vi vlasnik ali jeste korisnik prostora znaci neko ko je takodje izlozen uplivu ili nekoj datosti, samoj po sebi jeste onaj dodatak koji sma napisala ispod. Nikako nisma govorila o tome da ne treba da budete posveceni svome poslu, jer bez posvecenosti tesko da covek razvija svoju strucnost, kao i u bilo kojem segmentu zivota, ako necem ne damo vreme, ne mozemo ni ocekivati da se desi samo od sebe. Ja sma samo naglasila da trebate biti svesni celokupnoh odnosa koji su nam svima nuzni da bi bili istinski zadovoljni. To je podrazumevalo da ako u ovom periodu stavljate za prioritet svoje usavrsavanje, i nastojanje da se realizuju htenja u poslovnoj sferi, da istovremeno sve ostale segmente vrlo brizljivo negujete. Znaci da ako im i ne dajete veci deo svoje dnevnice da ono sto im posvetite bude sadrzajno i kvalitetno, jer ni uspeh koji se nama pripise nije samo nas vec i onih koje i koji nas vole. Sigurna sam da znate iz dosadasnjeg iskustva da se mora negovati sve sto zelimo da imamo, a tako i prijateljski odnosi, partnerski odnosi... svaki covek ima svoju meru sta mu i koliko treba, sigurna sam a vi jedino i najbolje znate sta vas zaista cini srecnim covekom, tome dajte i prioritet.

- Dakle, zelim istaci da nisam govorila da vam nije vazna poslovna afirmacija, vec da kada nam je nesto jako vazno u datom trenutku cesto ne odmerimo koliko nam je to zaista vazno u celini, koliko treba sve drugo staviti na cekanje ili ne i koliko smo svi skloni da necije nerazumevanje protumacimo kao atak na nase vrednosti, a mozda je upravo istina dijametralna, mozda nam je ona nuzna da bi smo mi izvukli svoj maksimum kako bi opovrgli sumnju. Verujem da vam je sada moj iskaz malo jasniji. Verujte da se ja radujem uvek kada mi neko kaze da mu je vazna karijera, zato sto znaci da silno voli ono sto radi i da zeli da u poslu pruzi svoj maksimum.

Pocevsi od ulaza s obzirom da ga pokriva kombinacija (P8 6V sto je izuzetno povoljna kombinacija narocito za sticanje autoriteta, dobrog szdavlja i ostvarivanje dobrih kvalitetnih medjuljudskih odnosa potrebno je da se vodi racuna da ova jin energija planinske zvezde ne napusti brzo dom, stoga vrata koja vode direktno u kuhinju treba drzati zatvorenim bar tokom noci kako bi se ova jin energija izlivala kroz zidove natapala prebivaliste. Na zid do spavace sobe plasirajte u crne - bele slike koje ce biti izraz vase teznje u profesiji. Kako ova kombinacija delom zahvata i spavacu sobu takodje bi bilo povoljno da vi spavate do vrata i da vas nocni stocic stoji do vas, na ovaj nacin cete imati bonus, u realizaciji dobrih poznanstava sa uglednim ljudima sto ce doneti i autorite i vece postovanje za vasu licnost. Takodje na ovaj zid mozete smestiti lep planinski prizor, na kome cete videti motiv planine u prolece ali bez vode na slici (kako to cesto ume biti skupa sa prikazom nekog planinskog potoka). Ono na sta upucuje sadasnji polozaj spavanja jesu nesuglasice i uznemiravanja kojima ste vi izlozeni od strane majke ili zene koju dozivljavate kao roditelja, u polju zdravlja moguce je da imate stomacne tegobe, ili kako se to jednostavno kaze, osetljiv zeludac, i pojavu bolova bez vidljivog razloga.

Ispred vrata postavite lepu tamno zelenu prostirku otirac, a na vrata plasirajte u visini ociju ime i prezime pisano zlatnim slovima pisanim slovima lako nagnutim u desnu stranu. Broj stana takodje neka bude na zlatnoj plocici i dignut iznad dovratka, plocica takodje neka bude u formi pravougaonika sa izvijenim krajevima , broj ispisan tamno zelenom. Takodje se pobrinite da ulaz bude adekvatno osvetljen, a od ulaza ka kuhinji pustite stazu, zelenkastu oivicenu belim. Na cipelarnik ili iznad njega plasirajte jednu lepu biljki kozastih crvenkastih listova, i brinite da uvek bude u vitalnom stanju. Vrata od kupatila drzite obavezno zatvorena.

Staklo od vrata ako ste umogucnosti uradite u vitraz tehnici, mozete dakako i improvizovati uz pomoc boja ili raznobojnih folija za stakla s tim da prethodno napravite skicu, tj. da motiv bude lotos ili lotos sa jednim pupoljkom ali tako da mu se vidi i koren.

Vas radni sto u prostoru morate tako pozicionirati da imatte komandnu poziciju u odnosu na vrata a ujedno i da aktivirate vas pravac prosperiteta, dakle da licem gledate ka istoku i da jasno vidite ko ulazi bez da imate potrebu da se telom zaokrecete. Ovako kako sada stoji raspored elemenata odaje dojam jedne ogradjenosti u odnosu na okruzenje,pomalo i tezine u prostoru ali verujem da vi ovde osecate uprkos teskom namestaju mir i sigurnost i upravo ovde mozete aktivirati neocekivane sanse i prilike. Razmislite da u prostoru definisete deo koji sluzi samo za sedenje od radnog dela, razmotrite shodno dimenzijama elemenata da li i sta je odista nuzno u prostoru pa ono sto nema istisku funkcionalnost, eliminisite. Tepih se svojim koloritom potpuno uklapa i ako u prostor unesete jos neke detalje crvene ili purpurne dosticete balans, s napomenom da naslon stolice ili fotelje ne bude taj koga cete presvuci jer ovo je oan ipak atribut elementa vatre. Bilo bi pozeljno da u perspektivi ovde luster ima kvadratnu formu, i da bude sa parnim elementima. Takodje na svom monitoru odaberite sliku koja ce simbolikom odavati vasa stremljenja.

U ovom prostoru nije uputno raditi (obavljati neke radove, tipa secenja i sl. sa metalnim predmetima). Dakle, u perspektivi nastojte da ovaj prostor oslobodite viska namestaja, da postojeci ili preuredite ili zamenite funkcionalnijim i da imate jasno definisane dva podrucja, to cete lako postici i postavljanjem jedne prostirke u delu za sedenje a druge manje i tamnije u radnom kutku.

Prostor kuhinje zaista zahteva oslobadjanje, ali naslucujem da je sa nasim starijima tesko nekada postici dogovor kakva mi prizeljkujemo pa tako jedino sto ovako mogu izneti kao preporuku je da zamenite poziciju onoga koji je u unkciji i onoga koji nije i potom taj nefunkcionalni sporet prekrilite nekim tkaninom i pretvorite u neki „stala „ za cvece. Ovo bi ujedno bio i lek za ovaj segment prostora, znaci u ovom delu treba da se nadju vodene biljke, koje lako rastu, ako zelite jednostavnost onda se opredelite za bambus u vodi, verujem da ste vec imali prilike da se susretnete i sa razlicitim vodenim aranzmanima ili sami formirajte od boja posude i miljea nastojte da to bude u paleti modro plave, mornarsko plave, ili da budu lepe crne posude. Prosto malo unesite elegancije u sam prostor tako sto cete deo u kome obedujete pretvoriti u malo svecaniju ali diskretnu trpezu, a samo ovaj sporet van funkcije i recimo frizider oplemmenite nekim komadom crne ili mornarsko ili modro plave blistave boje saksije, ovalne ili okrugle. Znaci prostor belo (paleta od blistavo bele do boje slonove kosti) plavo i srebrno kombinirano.

Trpezarijski sto ne treba da stoji nikada uz zid pa i to korigujte i ovaj prozor drzite otvorenim kada god dozvoljavaju prilike kako bi ste podrzali povojnu vodenu zvezdu, a na sto plasirajte kristalnu ciniju sa naglasenim rubom i napunite je sa pet mandarina koje cete dakako trositi i dopunjavati, ili sa zutim jabukama. Ovde takodje mozete sredjivati i finansije, za ovim stolom, vodeci naravno uvek brigu o pravcu sedenja. Niko ne bi trebao da sedi za stolom tako da ne vidi ko ulazi na vrata. Prostirka moze kako ste opsiali da ostane a u perspektivi idite za nekom tamno zelenom eventualno spricanom sa belim. Za sada izmedju sporeta i sudopere postavite tanku plutanu simbolicnu pregradu, to su obicne ploce od nekoliko milimetara koje umetnete kao deblji karton izmedju ova dva elementa, a na viseci deo postavite lepu saksiju sa lozicom koja ce se pruzati duzino duz tog zida koji deli kuhinja i kupatilo. Saksija neka bude kvadratna, drvo oslikana srebrnastim, mozete izabrati i one „srebrne“ lozice. Na sam prozor plasirajte iza zavese jedan kristal duzine oko 30 cm na tankom koncu onome sto ga koriste pecarosi.

Sto se tice osecaja sigurnosti svakako da treba da se osecate bezbedno u svom prostoru i ako to podrazumeva postavku zastitne ograde naravno da treba da posegnete za njom, s tim da razmotrite neke opcije koje bi vam tokom dana omogucile da uzivate u datom prostoru a da se ne osecate kao u ptica u kavezu. Mislim da danas ima na trzistu mobilnih resenja, malo se raspitajte i dobro isplanirajte jer ovo najcesce ostane tu za ceo zivo kada se jedno odradi. Ono sto sa feng shui gledista ovde treba istaci je da vodite racuna o oblicimi da ne bude pretecih ukrasnih elemenata. Kako ovde imate i kombinaciju letecih zvezda 5P 3V 4T zbog koje treba upotrebiti zeleni i/ili svetloplave tonove u dekoraciji, ako je moiguce bilo bi odlicno kada bi stubovi bili molovani u neku od tih boja, a dobra dekoracija ako to nije moguce su dve vece vaze naspram svakog stuba plave sa trskom u njima i unesite prostirku, pravougaonu sa verikalnim linijama, uz drveni ili bambus set sa dekorativnim jastucima u predlozenoj boji. I svakako pobrinite da ovde odaberete aluminijumska vrata sa vakum staklima to ce priziti jedan vid bezbednosti, bela ili srebrna.

Kupatilo ste lepo zamislili i sve sto ste izneli u pogledu najpozeljnijeg izgleda samog toaleta i zaklonjenosti od direktnog pogleda. Dok ne nacinite izmene preporuka je da izmestite svu kozmetiku iz ovoga dela, ona ipak sluzi vasem lepoti a nju ne zelimo osujetiti ;)

napravit cu dodatak za simbolicke objekte :)

Hvala zaista na velikom strpljenju jos jednom, i srecne vam promene.

Ja bih te molila da ovo sto si napisala za srecni novcic, ako imas volje da opises kao iskustvo sa feng shui-em u ovu temu, dragoceno je svako dokumentovano iskustvo svima nama, na ovaj nacin ce biti autentican iskaz sto ga cini ipak razlicitim od jednostavnog postupka koji bih ja mogla da poduzmem i prenesem kao citat u navedenu temu. Hvala unapred na dobroj volji.

majra 

Site Admin

Hvala vam na odgovoru, jako ste me obradovali, nekako mi se čini da je sam vaš tekst pola posla :klap: :klap: :klap: a jedva čekam da sutra na miru i polako sve detaljno iščitam!

Pisala sam u temi "Mala knjiga fs utisaka", nadam se da je tekst u redu...

Jos jednom vam hvala, od srca.

Javljam se sa izvjestajem o do sada uradjenom :

Stari sporet na lozenje sam uspjela izbaciti (juhuuuuu), na njegovom mjestu je sada elektricni sporet, a frizider sam pomjerila na mjesto elektricnog sporeta. Kuhinja već dise. Ali, za sada sam fotelju iz dnevne morala staviti u cosak kod frizidera.... za sada.

Radni sto sam premjestila u spavacu sobu, i to na mjesto ormara do prozora, a taj sam ormar stavila na mjesto one male komodice do zida u produzetku vrata, koja je sada u dnevnoj – nadam se da je jasnije kada gledate sliku starog razmjestaja...

Posto fotelja nije mogla stati u spavacu, uzela sam stolicu iz trpezarije, a u potrazi sam za radnom stolicom, pa cu ovu vratiti u kuhinju cim prije.

Definisala sam radni prostor i prostor za spavanje, razgranicila sam ih tepisima, s obje strane kreveta male stazice u smedje/krem/bijeloj kombinaciji, a u radnom dijelu stazica na kojoj preovladava crvena boja.

Ono što mi je dalje plan jeste da trpezarijski sto maknem od zida, do zida da stavim fotelje, a nasuprot njima stolice – sta mislite o tome (s tim da cu na to morati malo duze cekati, jer je baka nezadovoljna i kao da joj zube cupam, a ne pravim bolji razmjestaj – ali smeksacu ja nju, kao sto sam i za ovo do sada uspjela)

Sada kad ste ovako detaljno objasnili metaforu stvari su puno jasnije i generalno se slazem s vama. Ujedno imam i neka pitanja :

1. Ne znam jesam li dobro shvatila da bijele slike koje trebam plasirati u crne na zid do spavace sobe podrazumijevaju zid koji je nasuprot vrata od kupatila i da li te bijele slike (moja teznja u profesiji) trebam „nalijepiti“ u crne slike/okvire? Da li ste mislili da planinski prizor smjestim na isti zid kao posebnu sliku, ili da se odlucim izmedju ova dva prijedloga?

2. Da li plocica sa imenom i prezimenom moze biti tamno zelene boje, kao broj stana i sa izvijenim krajevima kao i zlatna plocica sa brojem stana? Ja sam mislila napisati prvo bakino ime i prezime, a ispod moje, da li je to u redu?

3. Kako sam ja sminku vec premjestila iz kupatila na cipelarnik, onda biljka nema mjesto. Imate li neki prijedlog gdje da ponovo preselim kozmetiku, da bi biljka mogla sa stane na cipelarnik?

4. Da li ste mislili da sam kristal bude dug 30 cm ili da konac na kojem kristal visi bude te dužine? Ispred zavjese imaju zvoncici, metalni, 6 cjevcica, da li to predstavlja smetnju za kristal?

Molim vas kada stignete da mi napisete svoje misljenje o ovome sto sam do sada uradila, jer sam pomjerala i nesto sto vi niste rekli...

Hvala unaprijed