Kako zaštititi kreditnu karticu od hakera i kriminalaca Računari

Scientific American, www.sciam.com has published an article entitled How to steal millions in chump change, which was about online credit card theft. The original article can still be found online at www.efc.ca ...

- poruka je uklonjena 18. avgusta 2008 -

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ko je dovoljno glup da nasedne na ovu foru?

O tome se i radi, nije niko naivan, taj tekst kruži internetom i takvih pokušaja prevare ima - ova tema govori o tome kako se zaštititi. Čak i dok se zvala "Kako hakovati kreditnu karticu" imala je istu namenu - bila je sprdanje sa naivnim pokušajima prevare, ali naravno nije mogla kao tema da zaživi, jer nikog nije interesovala - ovde u to doba nije ni bilo kartica.

I onda nam se desio incident, zbog čega je tekst sklonjen. Novinari Dnevnika su pravili prilog o online kriminalu i mi smo pali kao kolateralna šteta u bici oko popunjavanje minutaže.

Prikazani smo u pozadini, dok se govorilo o prevarama. Nismo pomenuti ni kao dobri ni kao loši, i prilog kao prilog je relativno korektan, ali je izazvao revolt i konfuziju medju članovima, pa i brzoplete reakcije.

Onima koji se bave poezijom i feng shui je daleko od svejednog da li ih je neko prikazao dok je govorio o prevarantima.

"Internet kriminal i jeste opasan zato što ga je teško otkriti i njime može da se bavi bilo ko. Sve što vam je potrebno jeste dobra internet konekcija i loše namere."

Internet kriminal nije ništa manje ni više opasan nego bilo koji drugi kriminal. I ništa manje nemoralan - ako se bavite kriminalom, onda ćete biti - kriminalci.

Nema ništa dobro u tome biti kriminalac i nije dovoljno imati samo dobru internet konekciju. A što se loših namera tiče, danas ih imaju svi i toliko su uobičajene da ih više i ne primećujemo.

galeksic

Site Admin

Moj licni stav

Pogledala sam prilog i sajt Inter cafFe-a u pozadini sa udarnom temom o karticama i hakovanju i zaista me je izrevoltirao nacin na koji se nesto koristi nepromisleno i ne misleci dali se time nanosi steta na neciju cast i ugled, jer ovaj sajt to i poseduje, a ako je novinar pratio svoju novinarsku etiku onda bi morao znati da iznosenje necega bez fakta i dokaza, takoreci bez ikakvog stava sa nekakvom labavom pricom i internetu i kriminalu, a koja je po meni i veoma slaba i lose prezentirana.

Za to mora se imati i stil i njuh da se takva prica izgradi, sama tema kao tema je bila ovde ali eto ako je umeo dobro da cita, jer ne znaci da se ume citati samo ako naucis abecedu, citanje je nesto mnogo vise, onda bi i video da tema nije ni zazivela, jer zna se da pravda ima povez pred njom je sve jednako tako da ono sto vredi i sto je ispravno samo se iskristalizira i zazivi a ono sto je negativno propada u samom svom startu.

Ne znaci da cu biti mudrija ako nosim sliku Dalaj lame ili da cu biti narkoman ako imam na maici aplikaciju sa slikom marihuane. Lako je uperiti prst na nesto, ali mora se misliti i na to da smo nekom sa tim prstom mozda udarili samar, jer konsekvence mogu uvek biti prisutne.

Zavrsila bih sa time sto se nadam da ce Administrator i urednik ovog sajta Goran Aleksic dobiti izvinjenje od doticnog novinara, jer od svog licnog respekta prema njemu i njegovom radu, mislim da to i zasluzuje.

Lidija

Moderator