Aplikacija feng šui umeća i korekcije u prostoru - Ivanov Feng šui

[color=red]Odusevljena sam savetima koje dajete a ovom sajtu. Sve pohvale! :klap:

Fascinirana sam feng-shuijem, pa bih zelelada ga primenim u svom zivotnom prostoru .Sve ideje o korigovanju bilo cega - razmestaja, boje… bi nam dobro dosle. :D

Zivim sa suprugom u stanu od 34 kvadrata, koji se nalazi u zgradi na sestom spratu. Zgrada je izgradjena 2002/03 god. Ulaz se nalazi na zapadu, a terasa gleda na istok. Pre podne je suncano, a posle podne je prijatno bez direktnog sunca. Zivimo kao podstanari tako da ne mozemo da premestimo radijatore koji su na nezgodnom mestu,ne smemo da busimo zidove da postavimo slike itd. :cry:

Suprug je rodjen 12.07.1981 i kua broj je 1,a ja sam rodjena 08.02.1981. i kua broj je 8. Imamo i kucnog ljubimca - macka starog oko 5 i po godina. Stan se sastoji od velike sobe, velikog kupatila, kuhinje, predsoblja i terase. Stan se nalazi izmedju dva veca stana, a preko puta ulaza se nalazi lift. Pogled se iz stana pruza na decje igraliste i zgrade.

Predsoblje - pod je parketiran boje meda, zidovi su suncano zuti, ulazna vrata su bele boje. Odmah do vrata postoji udubljenje gde je stavljen plakar svetlo braon boje.

Soba – je ujedno i spavaca i radna soba. Okrecena je u suncano zutu boju. U njoj se nalazi ogroman radijator koji zauzima prostor duzine jedne strane zida sto je nezgodno za razmestaj. Na njega se naslanja tamnoplavi trosed i ista takva fotelja. Preko puta troseda nalazi se vitrina sa policom za tv i staklo.
U produzetku je komp. sto sauredjajima (skener, racunar, ozvucenje, stampac,….) Pored se nalazi zid koji se sastoji od velikih staklenih vrata/3 kom/, apreko puta se nalaze dva plakara s tim sto jedan ima dva ogledala na vratima sa spoljne strane. Pored radijatora nalaze se vrata koja vode na terasu i sva drvenarija je bele boje, a zavesa je bele boje. Na podu se nalazi tepih plave boje sa zutim ivicama. U sobi imam dosta cveca, kao i na terasi jer obozavam cvece.

Kupatilo je veliko i poplocano do plafona velikim tamno plavim plocicama, a podne su prljavo-bele boje. Sanitarije i ogledalo je bele boje.

Kuhinja je okrecena u boju breskve, a i takve su plocice oko sudopere i elemanata. Podne plocice su prljavo-bele. Postoje vrata koja vode na terasu i jos tri prozora ka terasi tako da je jako svetla. Ispod prozora se nalazi ogroman radijator. Elementi i veci uredjaji su bele boje, a ovi manji su raznih boja (mikser, kuvalo, kafemat, mesoreznica, toster, mikrotalasna, multipraktik, rostilj,…)

Terasa - okrecena je u belu boju, plocice su prljavo-bele boje, a ograda je braon. Na simsu od kuhinjskih prozora nalaze se saksije raznovrsnog cveca.

Saljem vam i na brzinu odradjen projekat stana, a za koordinate cu se potruditi da sutra zavrsim. Unapred hvala na svakoj ideji i pozdrav!

http://img269.imageshack.us/i/roomarrangerdocument.pdf/

Feng shui - korekcije i dopuna

Jovanka, hvala jos jednom na lepim recima raduje me da delite interesovanja i da ste u nameri da ih prakticno realizujete. Ja sam ovde postavila vas tlocrt u drugom formatu da bude pregledan, nisma obrisala vas link jer ne znam da li izuzev ovog sadrzi mozda jos neki podatak.

No, ono sto ja ne vidim na prilozenom je ucrtana terasaili mozda nisma dobro shvatila ucrtano pa vas molim da pojasnite, i sto je jos nuzno je ocitana vrednost kompasa na ulaznim vratima stana, ali dakle izrazena konkretno u stepenima.

http://img338.imageshack.us/img338/4052/tlocrt.jpg

majra 

Site Admin

Plan stana, ocitavanje kompasa

Majra, pokusacu koliko je vec sutra moguce da nabavim kompas pa da vam dostavim tacnu orijentaciju stana.

Sto se tice projekta ne vide se zidovi izmedju terase i kuhinje jer nesto nisam na brzinu dobro podesila a kasnije nije bilo moguce. Tu je postavljen radijator, a sa spoljne strane terase je na simsu prozora koji se nalaze iznad radijatora cvece. (nisu nacrtani prozori iz gore navedenog razloga)

KOMPAS

Pozdrav Majra,

konacno sam nasla kompas pa vam saljem koordinate ulaza i terase:Ulaz-severoistok 50 stepeni,a terasa se nalazi na istoku 122 stepena.U prvom postu sam pogresno napisala strane na kojima se nalazi stan :?
Nisam sigurna da li jos nesto treba da vam dostavim od podataka,ali ako treba samo recite. ;)
Hvala vam unapred na pomoci!

Info

Veliki pozdrav za sve! :D

Nadam se da me nisi zaboravila Majra, jer sam bila na odmoru pa nisam u toku da li imas neke informacije za mene na osnovu proslih porukica.
Sve najbolje i dalje ste super! :klap:

Predlozi za unosenje balansa u zivotni prostor

Ming Gua, srecne i uzajamno harmonicne zvezde

Zvezda po rodjenju

Jovanka: 8 zvezda Zemlje (JZ, Z, SZ, SI)
Suprug: 1 zvezda Vode (JI, J, I, S)

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila

Jovanka: 6 zvezda Metal (bela)
Suprug: 3 zvezda Drvo (boja zelenog zada)

Uzajamno harmonicne zvezde

- 6 zvezda Metal
- 7 zvezda Metal

Generalno dom treba da je elegantan i uredan, da se rabe siroke kvadratne ovalne i okrugle povrsine i oblici, skladnih boja shodno paleti koja proistice iz vasih uzajmno harmonicnih zvezda (6 Metal, 7 Metal) u kombinaciji sa atributima vasih srecnih zvezda. Sagledavajuci ove preporuke, najpozeljnija paleta se krece od bele preko srebrno plave sa akcentima zad zelene uz cvetne aranzmane koje cini belo cvece ili cvetnice, jesenje tipa hrizantema, biljke lepih crvenih prozetih listova.

Metafora

Zdenac sakriven u planini: Usamljeno mesto. Ako ste smireni i ispunjeni jednostavnoscu i ako tiho razvijate svoje talente zivot ce procvetati. Budite prilagodljivi i pazljivi, svojeglavost i nepaznja ce odvesti jedino neuspehu. Vase kreativne ideje i napori ce biti bogato nagradjeni u odredjenom trenutku. Sustinsko dobro vasih namera ce obezbediti trajan uspeh.

Shodno orjentaciji ulaza harmonizacija Ci-a u vasem domu zahteva uvodjenje:

- crvene ili purpurne u oblasti istoka i jugoistoka, i
- bele u oblasti juga i severa.

http://img18.imageshack.us/img18/1469/mapajovank.jpg

Kao sto vi imate licni trigram tako i dom shodno kompasnoj direkciji, ose pruzanja (pravac gledanja i pravac prizanja) takodje ima svoj trigram. Vasem domu shodno ocitanim vrednostima pridruzuje se Kun trigram zapadne grupe. Sagledavanjem vasih trigrama i trigrama doma, uocljivo je postojanje usaglasenosti kada ste vi u pitanju sto vama pravi vrstan upliv za dobru emotivnu vezanost no, vasem suprugu je ovo nekompatibilan trigram, neuskladjenost nosi sa sobom odredjene teskce, sukobe i neslaganja u okruzenju,i ono sto je topla preporuka je da barem krevet usmerite tako da gledate u pravcu suprugove Seng ci direkcije – prema njegovom povoljnom ciju.

No, ono sto je upecatljivo u natalnoj kati doma je vrlo mocna i povoljna kombinacija koja manifestuje srecu tri perioda. Svojom pojavom ova kombinacija ispunjava domacinstvo prosperitetom i uspehom tokom celog perioda broja 8. U vecini literature za prisustvo ove kombinacije se tvrdi da moze da izazove obilje dobre srece koja se vidno manifestuje.

Unosenje ravnoteze u prostor

Ako krenemo od samog ulaza ono sto ste izneli je odgovarajuce svemu tome dodajte prostirku koja je oivicena i prskana belim ili srebrnim s napomenom da ne koristite uzorke vode, tipa talasa i sl. Levi zid kada ulazite koji deli predsoblje sa dnevnim boravkom oplemenite blagoslovom, metal forma pravougaonika. Kupatilo drzite stalno zatvorenim i ukoliko ste u mogucnost na unutrasnju stranu vrata postavite ogledalo ovalno, crni ram, metal, moze da bude i malo zatamnjeno, ali tako da se u njemu niposto ne odrazava wc skoljka. Podignite ga u visinu ociju.

U kuhinji na ucrtanom mestu postavite saksiju sa puzavicom, saksija neka bude kvadratne forme sa zlatnim detaljima, i puzavicu pustite duz zida (duz visecih delova) koji granici sa kupatilom. Izmedju sporeta i sudopere umetnite od plute tanku pregradu, imate tanke table od nekoliko mm debljine obicno u prodavnicama boja lakova. Na terasi postavite dve biljke u coksove ali birajte neke trajnice da budu naglasenije u odnosu na sezonsko cvece, kako bi ste ovo polje snaznije integrisali u prostor. Kolirit treba da je u bojama metala, elegantan,,sa cvecem crvekastih listova ili cvetnice, s tim da ne pretrpavate ovaj deo sa cvecem.

Dnevni boravak je pogodona istocnom i jugositocnom sektoru da se podstakne, unosenjem palete crvene, najcesce kroz jednu manju prostirku koju bi ste plasirali na deo ispred ormana, no sa cvecem s obzirom da je ovoi prostor koji sluzi za odmor ne treba preterivati, jer osim zdravstvenih, sa feng shui gledista mnogo cveca u intimnom prostoru moze dovesti do trzavica u odnosu. Treba biti umeren i ako se opredeljujete birajte lep veci cvet krupnih srcolikih kozastih listova.

Boju za sinhronizaciju unesite kroz detalje tipa sakisija od terakote koje su prefarbane i sl. s obzirom da ste ograniceni u pogledu plasmana nekih slika i sl. Ogledala na plakaru tokom noci ako je moguce zastitite prebacivanjem nekog svilenog sala, preporuka ma koliko se cinilo i zabavnim imati ogledala u spavacoj sobi je da se oni koji spavaju ne mogu videti u njemu kada leze, to dovodi do narusavanja kvaliteta sna. Na istocni zid mozete plasirati casovnik sa klatnom, no ako i tu imate ogranicenje, razmislite o nekoj investiciji u stojeci. Na sto od dnevne sobe, postavite piramidu ili palaninu napravljenu od kristala ili kamenja ili hrpu kineskih novcica.

Generalno dovitljivoscu treba definisati dnevni i radni prostor, najlakse to mozete postici pomocu prostirki i postavkom veceg objekta koji bi vizuelno pravio neki vid granice. To moze biti i neka veza vaza, cup i sl. Prostirka neka bude za dve do tri nijanse tamnija od one u dnevnoj da simbolicno predstavlja jezero. Malo pomerite fotelju i na taj nacin cete definisati segmente. Ovde se da bi celokupan prostor trebate malo dovijati pri odabiru boja, kretanjem od neke granicne crvene i purpurne za deo ispred do neke patlidzan za radni deo, prosto kada udjete da ipak ima neku tonsku osnovi istu, da postoji harmonija u celini, a po sektorima kroz detalje unesite boje za harmonzaciju koje sam na pocetku istakla. Potom pozeljno je da tokom dana dnevni boravak bude osvetljen jasno, a da kako ide vece transformisete ga svetlom u malo intimniju atmosferu. Lampa eventualna ne treba da stoji kod uzglavlja.

Generalno ste odabrali dobar tonalitet boja s tim da treba da unesete elemente metala koji bi povezali dve faze zemlju i vodu (koji odgovaraju elementima pridruzenim vasem Kua broju) uz odredjen broj biljaka umeren, i adekvatno osvetljenje i detalje u bojama napomenutim za odredjene sektore u cilju balansa zaokruzujete ciklus od pet elemenata.

http://img43.imageshack.us/img43/5465/tlocrtjovankaivanovic.jpg

majra 

Site Admin