Primena feng šui umeća u prostoru - lilimama, elenka Feng šui

svi komplimenti koje ste dobili stoje i nema šta da se doda. Za feng šui sam odavno čula, ali je to sve bilo prilično površno. Iz velike želje da sa svojom decom živim mirnije i u harmoniji (posle dosta turbulencija) molila bih za pomoć i savete oko uredjenja stana.

Kupila sam "na mišiće" dva mala stana u izgradnji prošlog leta i trebalo bi da budu gotovi za oko mesec dana. Jedan su do drugog i probili smo otvor izmedju kao za vrata, ali još ne znamo kako ćemo to rešiti (klizna vrata, vrata sa ogledalom).

Imam dilemu da li da tretiram stanove kao jedan ili odvojeno. Ćerke će biti u manjem, garsonjeri, a sin i ja u jedno i po sobnom. U garsonjeri smo ukinuli kuhinju.

Stanovi su u prizemlju iznad garaže. Jedino sinova soba nema ispod ništa, ali se naslanja na stepenište koje vodi na sprat skoro celom dužinom. Iza zida koji je prekoputa vrata je prazan, neiskorišćen prostor.

Pravac gledanja zgrade je 300 stepeni. Zgrada nije mnogo velika. Naši stanovi su niži od glavnog puta, koji prolazi ispred zgrade. Glavni ulaz je sa desne strane na 40 stepeni spolja mereno, odnosno 45 iznutra mereno.

Direktno ispred mog stana je stepeniste na gore. Očitavanje je ispred 315 stepeni, a metar iznutra gde ima el. kablova 305 stepeni.

Ispred ćerkinih vrata je 305 stepeni, a iznutra mereno je 285 stepeni.

Ulazna vrata su PVC bela,a takvi su i prozori. Kvake su srebrne boje, masivne. Lepa su i vrata i kvake. Unutrašnjih vrata još nema. Kupatila nisu završena, a ni parket nije postavljen.

Ispred zgrade se teren blago penje, sa desne strane je još jedna nova zgrada u isto vreme započeta i takodje pri završetku. Ona je nešto viša od naše. Sa te strane nam je ulaz koji gleda u njenu fasadu. Ispod naših prozora je voćnjak i pčelinjak i sagradjena je mala kućica za vlasnika placa da je koristi zbog pčela.

Sa naših prozora direktno gledamo u krov koji sav šljašti od oluka (posebno iz trpezarije i dnevne (moje spavaće sobe).

Dalje malo je čuveno brdo iz dana bombardovanja zvano Straževica. Sa leve strane se nalazi kuća niža od naše zgrade sa dvorištem i nastavlja se glavni put.

Kraj nije bog zna kakav ali se nadam s'vremenom da će biti bolje, dosta je neuredno i puno se gradi.

Za kuhinju smo već kupili frižider i šporet. Frižider je visok dva metra i srebrn je ,a šporet je inox crni. Postavljene pločice su bež boje.

Krevete smo videli. Znam da će kod sina biti dvosed koji planira da stavi ispod prozora. Kod mene i kod devojaka će biti trosedi.

Prostor je mali i trebalo bi pažljivo da se isplanira. Za trpezariju planiramo okrugli sto.

Plakari (najverovatnije američki) izgleda mogu samo da stanu kod devojaka u sobu. Kod njih će biti i kompjuter.

Ja inače još radim, ćerke studiraju a sin se muči sa srednjom školom. Pošto je ovo ispao roman sa ovim bih završila, ako šta dodatno treba dodaću naknadno.

P.S. Kako da konvertujem slike iz room arangera u neki format koji imageshack ili bilo koji drugi sajt može da hostuje?

Sagledavanje tlocrta - lill_mamma

Zvezda po rodjenju:

Lilli: zvezda 5 Zemlje
Ivana: zvezda 9 Vatra
Milos: zvezda 1 Vode

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Lilli: 2 zvezda Zemlje, 6 zvezda Metal, 7 zvezda Metal ( crna, bela, crvena)
Ivana: 2 zvezda Zemlje, 3 zvezda Drvo, 4 zvezda Drvo, 5 zvezda Zemlje, 8 zvezda Zemlja ( bela, crna, zelena boja zada, zelena, zuta, bela)
Milos 7 zvezda Metal (crvena)

Uzajamno harmonicne zvezde:

Vi/kci= 2 zvezda Zemlje, 8 zvezda Zemlje, 9 zvezda Vatre
Vi/sin: 6 zvezda Metal, 7 zvezda Metal
Kci/sin= 3 zveda Drvo, 4 zvezda Drvo

Sublimirajuci gore iznete podatke preporucljivo je da svaki clan u licnom prostorum pri izboru licnih predmeta se vodi paletom svojih srecnih boja i boja koje su atributi zvezde po rodjenju, a u prostoru koji je namenjen zajednickom boravku nuzno je kroz asesoar (narocito trpezarija) uvesti akcente metala i crvene (ali ne jarke, vec vise boja visnje i sl.) sa dominatnom paletom bele a shodno vasim zvezdama najpogodnija kombinacija bi bila boja slonove kosti, blistava.

Direktno ispred mog stana je stepeniste na gore. Očitavanje je ispred 315 stepeni, a metar iznutra gde ima el. kablova 305 stepeni.

Ispred ćerkinih vrata je 305 stepeni, a iznutra mereno je 285 stepeni.

Kompasne direkcije ili su permutirane ili nisu dobro ocitane. Ako osmotrite tlocrt sa unetim brojcanikom jasno ce vam biti sta zelim da vam predocim.

http://img76.imageshack.us/img76/6963/tlocrt2.jpg

majra 

Site Admin

Spremna za promene!

Bas sam se namucila :), al ko je reko da je ista lako u zivotu :)
Majra prvo jedno ogromno hvala za pomoc i veliki pozdrav za sve ucesnike ovog foruma.

Znaci ovako:

U fazi sam uredjivanja svoga buduceg doma. Sama kupovina ovog stana je bila dinamicna, neizvesna i povezana sa dosta cudnih trenutka. Prvo zamalo jedan od najboljih drugara koji u isto vreme kupovao stan zamalo me izvisio, t.j hteo precutno da mi kupi stan koji sam odabrala. Pa saznala sam da stanari koji su prodavali nisu proziveli bas lepe trenutke u prosle 25-30 god u njemu, pa sam se slucajno decepala knjigu za Feng Sui, par puta bacila, al nesto me uvek teralo da se vracam na nju.

Dosla sam i u kontaktu sa Feng Sui konsultanticom, koja me jos toliko zbunila al i naterala da i dalje pretrazujem i istrazujem. Tako sam dosla do Vas, i evo par dana nemam mira. Nestrpljivo sam iscekivala da mi odobre nalog za logiranje i konacno uspela.

Pocecu sa moje podatke i podatke o partneru sa kome cu da zivim u stan i nacrt stana koji imam.

Stan je inace prazan, u fazi renoviranje je, koje se malo odduzilo jer stalno se pojavljuje neki novi i neocekivani problem (kao svuda kad je stari stan u pitanju. Jedino sto je gotovo je kupatilo koje izljepeljeno sa lila-roze plocice. U kuhinju imamo bele plocice sa jedan red bordure od crno sivo cvece, plan je da kuhinja bude bele boje sa sive elemente kao sto su stednjak, pec i plotna.

Posto moje misle neprekidno teku, za pocetak poslacu ti plan stana i zamolicu te da mi das neke osnovne instrukcije o bojama. Ulazna vrata je na severu i je u disharmoniju sa nas kua broj 2 (obojca imam isti broj), pa ionako je za menjanje bice u beloj boji. Samo da pojasnim prazno pole je bila trpezarija pa je prethodna porodica pregradila i dobila spavacu sobu. Mi smo bili u trilemu da ostavimo kao sobu, da otvorimo od kuhinju il da ostane vako kako je, da koristimo sad kao trpezariju a kad budu dosli deca da spojimo dnevni boravak i trpezariju pa da to postane spavaca soba. Ono sto me najvise brine je da u tu prostoriju ima naprecnu gredu, i istrazivajuci po proslost saznala sam da je tu bio krevet(spalna) koja je ta greda bukvalno presecala na dva dela i da je muz patio od probleme sa prostate i slicnih problem...

Nisam bas uspela ukapirati kako se koristi lek koji ste predlozili (frulice-jer i nerazumem potpuno sta je to?

Saljem plan stana i jedva cekam instrukcije :)

Harmonizacija prostora bojom

Dok ne dostavite nacrt, i ocitanu kompasnu vrednost na ulaznim vratima sa ostalim pratecim podacima tipa sta vidite sa prozora, ulaznih vrata, kakvo je okruzenje, spratnost i sl. mogu vam pruziti samo sugestiju da ukoliko ste zaista sigurni da je ulaz na severu, znaci pravac gledanja je sever (pravac gledaja je kada stanete u dovratak i ledjima se okrenete ka unutrasnjosti stana, kao kada izlazite vani), ovo ukazuje da se oblasti ka severoistoku, jugoistoku, zapadu i severozapadu nalaze van ravnoteze i u cilju postizanja balansa upotrebite:

- u oblastima severoistoka i jugozapada belo (paleta bele- bez, boja slonove kosti do mat bele)

- u oblasti zapada i severozapada zelenu ili svetlo plavu

U zavisnosti koje prostorije i sa kakvom namenom poklapaju ove direkcije odlucite kako cete integrisati boju, da li cete je uvesti kroz recmo plocice ako je sanitarnicvr ili kroz prostirke, boje zidova i sl.

majra 

Site Admin

spremna za promene

Ovo je nacrt stana :)

http://img33.imageshack.us/img33/876/65166355smallcustom.jpg

dodatne informacije

Stan se nalazi na prvo katu i gleda na parking plac koji inace nije previshe prometan. Zgrada je u blizini reke na najvishe 1 km. Od prozore, onaj gde je prvicno stajala trpezarija ( neoznacena prostorija na nacrtu ) vidi se veliki transformator za struje. Levo su zgrade bele boje, a desno crvene velike kule koje su na oko 200 m rastojanje.
Ulazna vrata gleda pravo na drugu ulaznu vratu ( susjedi ) koji su odma do stepenike. Odma pored moja ulazna vrata ima stepenike koje idu na sledecem spratu.

koji sam element ?

Draga Majra
Nadam se nisi me zaboravila :)
Molim te pogledaj koji sam element prema podatke koje sam ti poslala i reci mi ako je kombinacija kako mislim -vatra i zemlja sto je to sto je zajednicko za njih i dal se uopshte tako moze pristupiti :)
Najlepsi pozdrav

Zvezde po rodjenju

Zvezde po rodjenju:

Elenka: 2 zvezda Zemlje
partner: 5 zvezda Zemlje

Srecne zvezde kljuc licog zivotnog stila:

Elenka:

- 5 zvezda Zemlje (zuta)
- 6 zvezda Metal (bela)
- 7 zvezda Metal (crvena)
- 9 zvezda Vatre (purpurna)

partner:

- 2 zvezda Zemlje (bela)
- 6 zvezda Metal (bela)
- 8 zvezda Drvo (bela)

Uzajamno harmonicne zvezde:

- 2 zvezda Zemlje (bela)
- 6 zvezda Metal (bela)
- 7 zvezda Metal (crvena)
- 8 zvezda Zemlja (bela)
- 9 zvezda Vatre (murpurna)

da bi ste irdeili dom upravljajte se prema kombinaciji vasih srecnih zvezda (njuhovih atributa i dekoracionih tema: boja, formi, uzoraka, motiva) u odabiru licnih elemenata i uredjenju prostora namenjenog personalnom koristenju, zajednicke prostorije tipa dnevne sobe i trpezarije dominantno treba da budu u dekoru vasih uzajamno harmonicnih zvezda, uz uvazavanje i unosenje balansa u dikrekcije koje zahtevaju harmonizaciju bojom.

majra 

Site Admin

mapa

Konecno sam uspela izmeriti :) i pronaci podatke za mapu.
Znaci vako- ulazna vrata je tacno na sjever, merila sam par puta kako je opisano u ocitavanje kompasa i dobila sam vrednoste koje su ishle jedna crta iznad sjevera 11.25 i jedna ispod, tako da srednja vrednost je tacno 0.
Sto se tice godine kad je zgrada izgradjena, e tu je bilo dosta zvrckanje po sve institucije i gradeznje firme :) da bi na kraju saznala samo da je 82 god godina kad je pocelo useljavljanje.

Vecih promena u stanu od useljivljanje dok smo mi kupili nije pravljeno.
Ono sto smo mi uradili je totalno renoviranje banje, promena gipsane table jer su zidove stalno pucali ...zatvorili smo vratu za kuhinju koja je bila odma od leve strane kad se ulazi od glavni ulaz i otvorili kuhinju prema dnevnom boravku. Promenili smo prozore i u fazi smo menjanje glavne vrate koja je jos pod znak upitnik zbog specificnih dimenzije kase.

Nadam se da su ovo sve neophodne podatke i da ces mi dati par korisnih instrukcije u vezi uredjivanje prstora koje sledi :)

najlepshi pozdrav