Efekti projekcija, odabir dekora u duhu feng šui - MeteOrka Feng šui

Hvala ti majra, sad još da ga stavim na jugoistok i eto para :) ili na jugozapad kao lijek za ovu nadolazeću leteću zvijezdu :)

zgodna je što se u nju može staviti nešto, jer je kao mala vitrinica, pa ću razmisliti još što da stavim unutra.

inače, ova dva mala novčića na vrpci i gledaju jang stranom nego sam ja okrenula jednu čisto da se vidi šta je napisano :)

Moja soba

da i ovdje zabilježim ono što se kuckamo svaku večer :)

krenuli smo od moje sobe, a kako mi se čini ima tu dosta raditi pa će ostale sačekati neko drugo vrijeme :lol:

moja soba u većem dijelu gdje je ležaj ima planinsku 2, vodenu 7 i periodičnu 4, u manjem dijelu tj ostatku s ormarima ima planinsku 7, vodenu 9, periodičnu 2.

soba je okrečena u neku boju između lavande i lila, kao neka svijetlo ljubičasta ali na topliji ton. plafoni su bijeli, prozori su pvc bijeli.

boju zavjesa još nisam odabrala - iskreno kod svih ovih letećih zvijezda nemam pojma koje da uzmem :D tako da čekam tvoj prijedlog.

pod je parket, namještaj drveni - smeđi. ako bude sreće (i para) doći će svjetliji - nešto mi tamni namještaj nije po volji, pogotovo onaj starinski baš baš smeđi.

na podu je tepih, bež-zeleni, s bež ovalima, oblutcima i obrubima.

ležaj i pripadajuća fotelja su tamnoplavi.
nisam zadovoljna ovom plavom, namjeravam sašiti prekrivač bež boje, s malim jastučićima, čija će boja ovisiti o boji zavjesa.

prema majrinom prijedlogu, aktivirala sam u sobi svoj SZ, jer je nemoguće izvesti u SZ stana - zajedničkom slikom u plavo-zelenom okviru (prijedlog je bio tirkizna, ali ju je malo teže naći, pa je zasad metalni okvir, dok ne nađem nešto takvo. ako ne uspijem, onda ide neki zeleni).

također sam aktivirala jug sobe panoom s poslovnim postignućima, te iznad treba doći sat (da aktivira jug). i diplome ispod sata, uramljene.

sad ćemo vidjeti kakve promjene slijede.

Kombinacija planinske i vodene 2-4 te 7-9 ima isti lijek vodu u ovom periodu osmice.
ako to uzmem u obzir, onda tamnoplavi ležaj i fotelja nisu loš izbor. kao ni boja zidova koja je lila.

ostaje samo taj JZ dio sobe koji također treba vodu. razmišljala sam o zajedničkoj slici u plavo-zelenom ramu, po mogućnosti neki valoviti uzorak. ne znam je li to malo? da i u susjednoj sobi dodam nešto u JZ sektor vodenog tipa.

ne želim previše naglašavati vodu, zbog nezgodnog položaja u odnosu na ulazna vrata. Inače, za ovu kombinaciju 7-9 kažu lijek zemlja ili voda, ali pošto je sada petica tu, ne želim jačati zemlju, pa sam se opredijelila za vodu, do iduće godine. tako da okvir slike recimo u plavozelenoj pa neki nepravilan oblik ili valovit.

i imam pitanje, ovo su sve kombinacije planinske i vodene. šta je s periodičnom zvijezdom, kakvu ona ima ulogu i kako je tretiramo?

Moj "ured".

http://img208.imageshack.us/img208/8495/imagehr.png

I njegov tlocrt.

http://img175.imageshack.us/img175/6829/imagewo.png

djevojčica mi je naslikala sliku zlatne planine :)

evo je

http://img243.imageshack.us/img243/2899/img8317large.th.jpg

takvu istu, samo ljubičasto umjesto zelene, sam stavila u ured iza mojih leđa, a pitam se je li ova tu dobra za moj hodnik. naravno dok ne nabavim bakrorez planine, htjela bih učuvati ovo malo novca hehehehhe

i usput, zasadila sam balkon svakojakim začinima, a prva mi je nikla kres salata (grbica) pa evo pogledajte je :)

http://img255.imageshack.us/img255/1835/img8315large.th.jpg