Feng sui za dobru srecu i zivot u harmoniji - istocna Feng šui

Babusove frulice

Na rubove ove tavanske grede idu oni bambusovi štapići sa crvenom vrpcom.
Mislim da bi to kod tebe bilo i estetski odlično jer bi se crvena složila s crvenom na stolicama.

http://img269.imageshack.us/img269/4386/2bambooflutes.jpg

Jedino bih lampion stavila u crvenu boju ili ga ostavila bijeli.
Narančasta mi nije draga, al' to je moj osobni dojam. :)

Predlog boja za krecenje, harmonizacija prostora bojom

U odnosu na kompasnu dikrekciju ulaza sledi metafora:

Zakopano blago

Ono cemu tezite, nece biti na domaku, sve dok ne uklonite prepreke. Otkrijte svoje unutrasnje snage i talente ili ce vas napredak biti ogranicen, imacete problema sa pronalazenjem zivotnog saputnika i necete nailaziti na mnogo pomoci. Vase postenje ce biti stavljeno na probu, budite oprezni da bi sprecili nevolje. Ako negujete i razvijate unutrasnju vrlinu, radite ono sto je pravedno i spremni ste da pomognete drugima, pratice vas dobra sreca.

Harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje u:

- oblasti severa zeleno ili svetlo plavo
- istoka i jugoistoka crno ili mornarsko plavo
- i zutog u oblasti ka jugu

Ako osmotrimo tlocrt u celini zapaza se negativan prostor u oblasti juga i jugozapada sto ukazuje na oslabljenost nosecih elemenata prvenstveno elementa zemlje sto izaziva osecanja nestabilnosti i nemogucnosti cvrstog stajanja na zemlji kao i nesigurnost. Takodje ukazuje i na pporemecen san, losu ishranu a shodno trigramu koji se vezuje za jugozapada simbolizuje slabu zenu.

Da bi ste sanirali ovu oblast u prostoru, mozete koristiti zutu boju u ugrozenim oblastima sto se sa tlocrta vidi da poklapa deo trpezarije i deo kuhinje, pa shodno tome ili se odlucite za zute zidove, zavese i sl. Takodje mozete staviti i zuti cilim, a ako zelite vizuelno da nadomestite prostor mozete postaviti i ogledalo i ona bi tada trebala da budu cetvrtasta i da imaju zute ili smedje prskane zlatnim ili srebrnim ramove.

http://img294.imageshack.us/img294/983/letecezvezdecustom.png

Ako pogledamo energetski upliv u datom prostoru za koji se trazi pomoc oko odabira boja, trpezarija delo pokriva jugoistocni sektor u kome imamo upliv 4P 8V / drvo (4P) opterecuje povoljnu vodenu zvezdu (8V), da bi se sprecila mogucnost partnerskih nesuglasica koje je doneo neuvremenjeni broj 4 potrebno je postaviti vatrenu fazu, koja ce ciklus obrnuti ka produktivnom. Plavi detalji u dekoru i jarko osvetljenje ce ovde uneti potrebnu ravnotezu.

Drugi deo pokriva juzni sektor 9P3V, iako drvo u ciklusu hrani vatru, u ovoj kombinaciji s obzirom da je vodena neuvremenjena i da indikuje razmirice koje eskaliraju do ozbiljnih sukoba i cesto se „razvodne“ na sve ostale sfere, ne treba snaziti drvo vec nastojati da se ciklus uravnotezi uvodjenjem zemlje i metala, ali sa merom, ne treba da dominira ni jedan elemenat. Osim toga rpezarijski sto treba pomeriti da ne bude ispod grede, da ne „sece“ greda ni jednu poziciju, i da mu se moze prici komotno sa svih strana. Prakticno dakle mozete uvesti metalne kontejnere za saksijske biljke, tkanine u boji elementa zemlje protkane zlatnim ili srebrnim nitima. Ako ne sve, onda bar ove dve koje su od kovanog gvozdja i njih koristite.

http://img507.imageshack.us/img507/2770/istocnastan.jpg

Topla peporuka je da primarno boravite u dnevnoj sobi u koju mozete uneti elemente u crvenoj boji a povremeno i paliti mirisljave svece da bi ste nadjacali uplive starije zenske osobe. Takodje u pozici gde je sada Tv uvedite vodene biljke, ili jednu srednje velicine koja voli vodu i neka stoje u zemljanim posudama. Ikone postavite na istocni zid u trpezariju (narocito ako je ovo ujedno i vasa spavaca soba). Racunar premestite u dnevnu sobu i zauzmite komandnu poziciju, dakle ne ledjima okrenuti ka vratima.

Iz predsoblja izmestite korpu za ves na primereno mesto a ovde postavite neku policu ili stocic na koji plasirajte brod natovaren blagom sa pravcem plovidbe ja dnevnoj sobi. Prilozene slike rasporedite shodno motivu i dominirajucem koloritu, prikaz planine ide iza ledja kod radnog stola da imate simbolicno „potporu“.

majra 

Site Admin