Feng Shui uredjenje stana pre useljenja - startbh Feng šui

Draga Majra i društvo,

već dugo pratimo ovaj forum i čitajući Vaše, i postove drugih učesnika, zainteresovali smo se za feng shui. Neke sitnije preinake smo sami obavljali i u stanu u kojem trenutno živimo kao podstanari, ali za opsežniju analizu i uređenje novog stana, koji će koji će biti useljiv u maju, obraćamo Vam se za pomoć.

U stanu ćemo živjeti nas dvoje, a u skorije vrijeme bismo željeli proširenje porodice. Naši datumi rođenja su : Stasa: 20.08. 1978. godine; Boris: 09.06.1978. godine; Zgrada je šestorokatnica, a naš stan se nalazi na petom spratu. U produžetku sa jedne strane se vežu još dvije identične zgrade (naša je posljednja u nizu). Preko puta zgrade (gledano sa ulaza u zgradu) se nalazi jedna četverokatnica, čiji krov je nešto niži od visine našeg stana, tako da ne zaklanja pogled na uzvišenje iza, na kome se nalazi crkva, koja je u istoj ravni sa stanom. Sa druge strane zgrade (sjeverne) pruža se pogled na okolne zgrade i brda koja su djelimično zaklonjena zgradama. Sa te strane nema objekata u blizini, osim kafića koji je udaljen četrdesetak metara, i pored koga protiče manja rijeka. Tik pored kafića je mostić. Iza zgrade se nalaze sportski tereni, a iza terena cijelom dužinom zgrade se proteže pomenuta riječica. U prizemlju zgrade ispod našeg stana će se nalaziti restoran.

Ulaz u zgradu je na 230 , dok se ulaz u stan nalazi na 40 stepeni. Na spratu se nalaze četiri stana, stubište je u centralnom dijelu. Ravno preko puta ulaza u stan je lift, a pored ulaznih vrata su stepenice koje vode naviše. U našoj vertikali su kupatila na istom mjestu u svim stanovima. Kuhinja stana iznad našeg je tačno iznad naše kuhinje, dok je u stanu ispod zamijenjeno mjesto kuhinje i trpezarije, tako da je naša trpezarija sada iznad njihove kuhinje. U kupatilu su bež pločice, a u kuhinji su bijele boje na zidu, dok su podne pločice svijetlo roze. U hodniku su stavljene smeđe pločice do vrata kupatila. Na balkonima su pločice sive boje. Ostali podovi su prekriveni parketom. Vrata spavaće sobe smo pomjerili malo udesno (gledajući od ulaza) tako da se ona sada nalaze tik do zida dječije sobe. Drugo ništa nismo dirali u odnosu na projekat. Kupatilo susjednog stana se nalazi na istom zidu na kojem su i naše sanitarije, a stana sa druge strane je na zidu naše trpezarije.

Puno pozdrava od nas dvoje!

http://img225.imageshack.us/img225/4028/scan0001wl.jpg

Predlozi za uredjenje stana

Ubezda po rodjenju:

Stasa: 2 zvezda Zemlje (povoljni pravci: SI, SZ, Z, JZ)
Boris: 4 zvezda Drvo (povoljni pravci: S, I, J, JI)

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Stasa:

- 6 zvezda Metal (bela)
- 7 zvezda Metal (crvena)
- 8 zvezda Metal (bela)

Ovi podaci cine dopunu u odnosu na vas Kua broj u smislu povoljnih prostornih direkcija: zapad, severozapad i severoistok; srecne boje pri odabiru licnih predmeta paleta bele i crvene, oblici ovalni, kruzni ili siroki ravni zaoblenih rubova.

Boris:

- 1 zvezda Vode (bela)

Odgovarajuca prostorna direkcija sever, najpovoljniji oblici i uzorci meki, skladni i asimetricni, ono koji odgovaraju Vodi.

Dakle ove navedene atribucije koristite pri uredjenju licnog kutka, kancelarije, izbora licnih predmeta, radnoh asesoara… takodje, ovo vam otvara mogucnosti da kada na primer niste u situaciji da izvrsite orjentaciju u nekom vasem povoljnom pravcu od cetiri na osnovu Kua broja, da je ovo pozitivna alternative.

Uzajamno harmonicne zvezde:

-9 zvezda Vatra (purpurna)

Spektar boja i svi drugi atributi koji se vezuju za elemenat vatre, treba da se nadju u prostoru namenjenom zajednickom boravku, tipa spavace sobe, dnevnog boravka. Na osnovu kombinacija kompasne direkcije vrata i zvezda po rodjenju stoji meafora:

Lutalica izgubljena u strmim planinama i gustoj magli

Ako suoceni sa teskocama, padnete u ocajanje, samo cete se potpuno izgubiti. Ishitrene akcije ce uvek biti uzrok velikog kajanja. Budite hrabri i ne zapadajte u mracna razmisljanja, privlacicete i mocne prijatelje i mocne neprijatelje. Dobra sreca ce moci da se dostigne ako negujete strpljenje da sacekate da periodi nevolja prodju i ako ste vrlo selektivni i promisljeni u akcijama.

S napomenom Stasa da ce Vas pratiti izuzetna sreca i da ce bogatsvo doci ako negujete duh saradnje. Budite svesni rodbinskih veza celog zivota, duh predaka prolazi snazno kroz vas na ovome mestu, oni kroz genetiku nude snazan blagoslov dugog zivota, prosperiteta i srecnog potomstva. Moze se reci da ste nasledili bogatsvo zaista.

Sagledavanje tlocrta i predlozi

Ako sada osmotrimo tlocrt u celini i ocitamo preko pet elemenata uocavaju se projekcije i da bi ste ih sanirali upotrebite u istaknutim oblastima primarno belu boju.

Shodno kompasnoj direkciji ulaza harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje u enterijeru:

- U oblasti: juga i severa – bele (gama bele)
- U oblasti: jugoistok i istok – crvene ili purpurne

Shodno mapi letecih zvezda u cilju harmonizacije postavite u predsoblju na ucrtanoj tacki jednu lepu biljku vitku sa dosta listova tipa benjamina, fikusa…. U spavacoj sobi stavite dve cvetnice (ne vise) na primer dve ljubicice, u trpezariji napravite aranzman od kristala, tj. najbolje ako ste u mogucnosti da postavite lep luster od kristala sa visuljcima ili dekorativno drvo za ojacavanje. U severozapadnom sektoru imate povoljnu vodenu zvezdu koja ukazuuje na novcane dobitke ali da bi ste suprimirali utucaj planinske 2 koja ume da donese tegobe sa zdravljem, ne ozbiljne vec banalne tipa viroza i sl. koristite vodeni objekat za nadjacavanje.

Dakle ulaz uredjujete tako sto se vodite atributima osnovnog elementom kompasne direkcije (SI), i dobro je sto se odlucili za plocice u tom samo ulaznom delu, one mogu imati neke na primer zvezdaste sare, ili to uvedite kroz dezen prostirke. U hodniku je pozeljno da se duz sve do dnevne pruza staza koja ce zalaziti i u dnevni boravak, belo srebnkasto spricana.
U spavacu sobu uvedite lagane prirodne materijale, i nemojte preterati sa cvetnim uzorkom, a predlozenu boju u cilju harmonizacije uvedite kroz detalje (jastuce, lente, abazur na lampi i sl.).

Za dnevnu sobu koristite za detalje takodje boju predlozenu za harmonizaciju, bilo d ace to biti detalj na tepihu, jastuce. Nastojte da prostor bude opremljen oblim formama, u obzir dolazi i jedan okrugao tepih, na kome bi ste recimo imali detalj u boji. Slike treba da motivom unesu stanje zrenja u prodi, tipa suncokretovih polja, polja zrelog zita, zalaska sunac i sl.
U deli terase drzite parne lemente, u uredite je kao neki vas intiman kutak za odmor, ili predah u dvoje.

Generalno vi ste nacinili dobar izbor, pomeranjem vrata, i odabirom plocica. Srecni radovi!

http://img717.imageshack.us/img717/2986/startbih.jpg

majra 

Site Admin