Sta mi znace snovi? - molim tumacenje Sanovnik forum

Sanjam osobu s kojom nisam više u vezi, već 5 mjeseci. Inače puno sitnica je ostalo ne razjašnjeno. Nismo se lijepo rastali samo je to poručio preko drugog. Samo se tiho odmaknuo i nije se javljao. Svaku noć mi se provuče kroz snove. Uglavnom bježi od mene ili okreće leđa ili je neraspolažen. Sanjam mu majku, djecu ili brata. Dugo sam ga sanjala tako.

A onda ima tri dana ko da je sa mnom. Vozimo se u autui noć je, želi da svratimo u kafić mojih prijatelja. Sretan je tu što je sa mnom.

A onda narednu noć sanjam, vidim ga sa djevojkom i on je okrenut meni leđima ona me gleda i ja klimnem glavom. Sa mnom je njen bivši muž koji je ne raspoložen. Lijepo je vrijeme i mi šetamo. Zatim sanjam svoju kćerku i njegovu kako me grli i ljubi.

Inače smo oboje razvedeni s djecom. Sljedeću noć, sanjam mu majku koja sjedi sa mnom na ledini, tmurno je vrijeme ali ništa ne priča kao da je zabrinuta. A onda samo malo niže sjedim mu s bratom. Pitam šta ti je rekao zašto nismo skupa saznajem da mu je rekao da nije išlo s nama,i da je našao novu ali ne ovu što je sada već jednu drugu s kojom se viđao ne što malo ali kaže nije s njom više.

A onda se san nastavlja. Ja sam u prodavnici plaćam i kao ugledam svog muža nisam ga ranije vidjela nepoznat mi je (u tom trenutku sam kao udata). On je u crnom odjelu zgodan i on će platiti jer ja nemam. Sve se dešava u prodavnici, ja prilazim tzv, mužu a onda sam ja kao muškarac i sagnem se i kaže mi žena kao moja supruga (zamjenute uloge) da je trudna i smješi se. I ja sam kao sretna. Ali znam da ne volim tu osobu, draga mi je.

Šta mi znače snovi?

Pročitavši ovo što si napisala, zaključujem da iako je prošlo dosta vremena od vašeg rastanka, ti još uvek nisi dobila odgovore koje tražiš, i to te drži u nekakvoj konfuziji koja se odražava u ovom snu.

U želji da dobiješ bilo kakav logičan odgovor zašto su se stvari dogodile na takav način, pokušavaš sama da odgonetneš, pa se u tebi lome različita osećanja. U jednom momentu ti osećaš da je razlog rastanka taj jer je on pronašao nekog boljeg od tebe, što onda u tebi ostavlja osećanje da nisi dovoljno vredna. U drugom momentu ti to negiraš, i veruješ da si i ti dovoljno vredna da imaš ljubav kakvu želiš. Kakav god odgovor da pokušaš da nađeš, nijedan te ne zadovoljava. U tebi je gorko razočarenje i ti tragaš za duhovnim mirom.

Ono što je ključno u ovome što si opisala je zadnji deo sna. To je vrlo važna poruka za tebe. U tom snu opisano je da je tvoje razočarenje toliko duboko, da si ti počela da gubiš nadu u ljubav. Spremna si da prihvatiš i manje od onoga što si zamislila, da imaš pored sebe čoveka koji će ti pružiti druge vrednosti, materijalnu sigurnost, za tebe i tvoju decu. Trudnoća u ovom delu sna označava da je ova ideja u razvoju kod tebe, da se tek pojavila kao posledica svega što ti se dogodilo u prošlosti.

Naravno ovo nije proročanstvo, i ti možeš promeniti ovo ukoliko želiš. Ovo je samo slika onoga što ti se trenutno dešava, sled događaja.

Šta mi znače snovi?

bubastra,

ovo je nastavak sljedeću noć:

Stojim iznad svog ranča, posmatram sa visine i vidim tačno označen dio koji meni pripada.

Iznad je potok čista voda i meni prilazi iz vode djevojčica koju poznajem.Tu je i neki nepoznat muškarac koji je ljubazan.

Nalazim se u prostoru to je kao moj fakultet dugi hodnik i na klupi sjedi dekan savijenih koljena sagete glave zamišljen a pored njega asistent, koji se inače bunio zašto baš da to mjesto ustupe meni (ovo je sada stvarnost radi se o jednoj kafitetiji na fax koju trebam da dobijem). Šute obojica.

I onda sjedim u sobi sa mamom od osobe koja nije više sa mnom to sam vam pričala u prošlom snu.Tu je i njegov stariji sin koji je nešto upitao drži ruku na čelu i sjedi za stolom ne govori.Majka (baka dječaka) sjedi za stolom i samo šuti nešto mi izgleda kao rezervisana sa mnom,inače sam bila s njom u odličnim odnosima.

Nakon toga sjedim s njom-njegovom majkom u poznatom nam kafiću i ona meni govori da sam mu neku magiju radila. Gledam je začudjeno i šutim i kažem nisam, ona takođe šuti.

Ali nije više sa mnom u snovima kao što je nekada bila na javi vrlo je rezervisana. Šta mi pokušavaju reći, da li i ja njih proganjam u snovima kao oni mene svaku noć?

Šta znači ta zemlja, djevojčica što se kupa u potoku, njegov sin i majka, sin inače često pita za mene, fakultet, dekan, asistent?