Pomoc pri uredjenju stana - shefica i Sturibu Feng šui

Pomoc za sestru

Pozdrav Majra!
Molila bih Vas za jos jednu pomoc ali u pitanju je za moju sestru. Ne znam da li je to dobro ili ne ali bih htela ako moze da joj se malo poboljsa ljubavni zivot. Vec je u godinama a nema nikog pa sam htela da vidim da li i kako ima pomoci.
Rodjena je 19.10.1971. godine
Nadam se da mi mozes pomoci i dati neki savet.
Unapred zahvalna!

Feng šui za ljubavni život

Čovekova sudbina i stil života odražava energiju njegovog unutrašnjeg života. Životni prostor koji kreiramo u isto vreme predstavlja i putovanje kojim ste krenuli ka odredjenoj vezi.

Poštujem vaše dobre želje, ali pitanje postavljate Vi, a ne ona i mislim da ne bi bilo korektno da raspravljamo o njenim izborima, niti da pravimo upliv u njen unutrašnji život, kako emotivni tako i duhovni. To je samo njen da kažem vlastiti Č'i.

Sa druge strane, nije ovo metod u kome šetamo nameštaj, ono što radimo dok kreiramo neki prostor, premeštamo stvari, unosimo nove predmete ili izbacujemo stare napolje, upravo je ono što radimo unutar naše duše na drugom nivou. (Reč "duša" koju sam upotrebila u ovom kontekstu ne treba da izaiva asocijacije na spiritualiste ili proučavanje duhovnih pojava, već isključivo govorim o iskonskoj energiji koja se nalazi u nama.)

Sve što postoji nosi odredjen kvalitet (biljke, kristali...) i njihovim postavljanjem, jednovremeno njihove kvalitete unosimo u naše duše. To je suština Feng Šuija. Energija spolja deluje na energiju koja je unutra.

Ukoliko ona zaista želi da krene u promene, tu smo, neka se obrati pri čemu kao i za bilo koju drugu analizu je nužno da dostavi sve neophodne elemente. Da bi rasčistili put kojim dolaze spoljni uticaji, da bi bili sigurni da sami donosimo svoje odluke, radnje moramo poduzeti sami. Bez ličnog angažmana nigde pa ni u feng šui-u nema rezultata.

majra 

Site Admin

Radni sto

Pozdrav Majra!! Molila bih Vas za odgovor na jos jedno pitanje. Kako da energizujem svoj sto (radni sto ali se nalazi u mojoj spavacoj sobi) za finansije. Mogu da dobijem japansko drvo od komsinice pa me zanima da li je dobro da ga drzim na radnom stolu i gde ili uopste u sobi? Imam i neku internet prodaju pa ne znam kako to da pospesim, da li mogu da okacim na monitor kineske novcice ili imate jos neku ideju?
Izvinjavam se na puno pitanja i nadam se Vasem odgovoru.
Veliki pozdrav!

Potrebna pomoc :)

Pozdrav!
Htela bih da pitam da li ste voljni da mi uradite analizu stana po feng suiju? :) Vidim da se dosta razumete, pa se nadam da će se i Majra pridružiti i da ćete mi zajedno pomoći da mi se malo sredi životni prostor :)
Sigura sam da ima nesto jer već odredjeni niz godina sve ide nizbrdo :/ Pored toga, rdim od kuće, bavim se online prodajom pa mogu posao da obavljam iz kuće, ali i sa njim ide malo problematično.
Da napomenem da imam 26 godina.
Nadam se da ćete mi pomoći.
Veliki pozdrav!
Jovana

Analiza

Naravno da ćemo pomoći.

Samo da te upitam, koliko se sjećam tebi je rađena analiza - da li je sada u pitanju drugi stan ili želiš neke promjene?

Ako je u pitanju drugi stan onda bih te zamolila da dostaviš podatke, ti već znaš šta treba. Ako nije tada kaži šta je sve krenulo nizbrdo pa ćemo se opet popeti :)

Wind 

Moderator

Pre svega da se zahvalim :)
Da, vec je radjena u pravu ste, u pitanju je isti stan ali treba izmena. Posebno sto sam sada spavacu sobu pretvorila i u radnu, to mi je osnovno, znaci sluzi mi i za soavanje i za posao.
A i tada kada sam slala projekat je bio jako os, lose se videlo, i mali problem je sto na projektu nije sve kao sto je u stanu pa sam to pokusala da ispravim ali se zato nije lepo videlo.
Mislim da je najveci problem to sto po projektu ne moze da se stekne ni 50% kakvo je stanje stana jer je pod kosinama, pokusacu da napravim realne slike da imate bolji uvid pored projekta kakvo je.
Najveci problem koji traje konstantno nekih par godina je konstantan finansijski gubitak. Sada postaje dosta ozbiljniji pa valja probati leciti sve sto mozda dovodi do toga :)
A drugo, sto ne znam bas koliko ima veze ali da napomenem jer je meni to vrlo bitno :D imamo psa, koji takodje poslednjih godina je stalno bolestan! Stalno ima neke nove probleme, i samo se uvecavaju i mnoze. A nije star, ima tek 6god.
Eto, izvinjavam se na poduzem postu i zahvaljujem se na spremnosti da mi pomognete!

Tlocrt

Sturibu, predložila bih ti da ideš na www.floorplanner.com, to je veoma jednostavan program za crtanje i moći ćeš izraditi tačan tlocrt. Tamo se slika može prebaciti u 3D ako želiš posebno prikazati kosine i krovne prozore. Tako bi imali dvije slike.

Zanima me gdje pas spava i boravi tokom dana?

Wind 

Moderator

Evo usla sam sad, pokusacu da se snadjem u tom programu :))
Pas je tokom dana svuda, nema odredjeno mesto u stau, boravi unutra u dnevnoj sobi najvise. A spava uvek u predsoblju bas kod samih vrata.
http://i.imgur.com/kwytzOFl.jpg

[/img]

Novi posao :-)

Poštovana Majra, veliki pozdrav za tebe i za društvo na forumu! Zaposlila sam se, tj na probnom sam radu u jednoj firmi gde sam jako zadovoljna i nadam se da će me primiti!! Pa sam htela da vas zamolim za savet kako da uredim sto na kome radim i koji od ova dva pravca je povoljniji za mene. Rodjena sam 21.01.1989 u 8 i 10 ujutru.
E sad ne znam kako i da li mogu da postavim sliku sa moba gde sam slikala kompas :-) al ako ne uspem napisacu vrednosti..,
Unapred hvala :-)

Ne mogu da stavim sliku sa moba ali evo vrednosti. Za sada mogu da sedim na dva stola :-) jedan je 282 stepana W, a drugi 022 stepena N. Izmedju 19 i 22 to je bas malo :-) eto,nadam se da moze tako :-)[/img]

Potrebni podaci

Sturibu,

da bi se sagledala najpovoljnija pozicija potrebno je da napravite tlocrt kancelarije, bar odokativno da se sagleda pozicija stola 01 i o2 u odnosu na ulazna vrata prozre i ostale elemente enterijera.

Takodje je potrebno vise informacija o samom polozaju kancelarije tipa: prvi sprat, koliko jos ima kancelarija, kako je ona pozicioirana i da ocitate kompas na ulaznim vratima objekta i kancelarije.

Nadam se da ste poziciju stola ocitavali tako sto stanete ispred stola licem ka stolici na kojoj sedite.

majra 

Site Admin

Hvala Majra!!
Nisam tako ocitavala :/ Ocitavala sam tako da sedim na stolici, znaci bas kako sedim licem ka monitoru na komu radim. Sutra cu ocitati tako kako ste mi rekli. I poziciju ulaznih vrata.
Sto se tice dodatnih podataka, ovako:
Jedan sto mi gleda na vrata direktno,a prozori su mi iza ledja (ne direktno ali sa leve strane, iza mene je zid pa odmah krece prozor) dok su mi na drugom vrata iza ledja (trenutno sedim na tom da su mi vrata iza ledja, to je u sustini moje mesto) i gledam ka prozoru.
Pokusacu da objasnim raspored. Imao dva velika stola koja su podeljena na 4 dela, odnosno 4 stola koja cine jedan veliki i tu treba da sedi na cetvoro (trenutno nas je dvoje) i jos jedan takav sto od 4 dela, i jedan zaseban sto gde nam sedi sef. Kad sedim na poziciji gde gledam u vrata onda dijagonalno gledam u sefa.
Kancelarija nam je na drugom spratu, i na tom spratu su sve kancelarije, dosta ih ima. Nasa je prva sa leve strane kada se udje u taj odeljak :)