Novi stan, pomoc oko uredjenja - kaubojka i Danijelams Feng šui

Ja sam nova na forumu. Zeljela bih da mi uradite feng shui za novi stan, koji je tek nedavno zavrsen.

Datum rodjenja:

Mama - 19.3.1968
Tata - 29.6.1968
Kcerka - 25.7.1993
Sin - 10.2.1998

Zgrada napravljena 2010. peti sprat , a zgrada ima 13. spratova
Htjela bih da znam koje boje preovladavaju u kojoj prostoriji i da mi date smjernice prilikom uredjivanja?

Cio stan je dosta osvjetljen. Kupatilo je crno bijele boje i interesuje me da li utjece zato sto se nalazi na tom mjestu u stanu?

http://img521.imageshack.us/img521/4461/44551290custom.png

Unaprijed zahvalna.

Mala pomoc - uredjenje po feng shui

Postovana Majra,

uskoro bih trebala da se uselim u novi stan .
Potrebna mi je mala pomoc pri odabiru boja za prostorije i eventualni lekovi.
U stanu cu ziveti sa sinom.

Ja - 18.07.1979.

Andrej - 31.05.2008.

Kao sto vidite, sa strane decije sobe nalaze se unutrasnje stepenice od zgrade, svi prozori i terase gledaju na drugu zgradu belo/sive boje, stan se nalazi na 4. spratu. zgrada je potpuno nova.

Ulazna vrata nalaze se na 45 stepeni severoistok mereno unutar stana i vrata su mi iza ledja. Kada izlazim iz stana gledam na zid susednog stana koji je bele boje. Na 800m do 1km zapadno od zgrade i stana protice reka Sava.

Hvala unapred.
Danijela

http://img214.imageshack.us/img214/6473/stane.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Postovana Majra,

Potrebna mi je mala pomoc pri odabiru boja za prostorije i eventualni lekovi.
U stanu cu ziveti sa sinom.

Ja - 18.07.1979.

dete - 31.05.2008.

Godina izgradnje 2011.

Kao sto vidite, sa strane decije sobe nalaze se unutrasnje stepenice od zgrade, svi prozori i terase gledaju na drugu zgradu belo/sive boje, stan se nalazi na 4. spratu.

Ulazna vrata nalaze se na 45 stepeni severoistok mereno unutar stana i vrata su mi iza ledja. Kada izlazim iz stana gledam na zid susednog stana koji je bele boje. Na 800m do 1km zapadno od zgrade i stana protice reka Sava.

U kupatilu, cim se otvore vrata gleda se pravo na toalet , pa Vas molim za lek u vezi ovoga.

Takodje vrata u decijoj sobi zahtevaju primenu adekvatnog leka u odnosu na vrata od lodje.

Kao sto vidite u polju 5 nalazi mi se kuhinja koju planiram da iyradim u bez/bordo boji.

Hvala unapred.
Danijela

http://img607.imageshack.us/img607/1760/stano.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Potrebna pomoc oko uredjenja

Neko, bilo KO....predlozi boja i lekova za stan...treba to sto pre da resim jer se primaklo vreme preseljenja a naseg moderatora nema da odgovori.

Pomocccccc drustvo....

Danijela

re: Potrebna pomoc oko uredjenja

Domom vlada elemenat Zemlje, harmonizacija zahteva uvodjenje:

- u oblasti jugoistoka i istoka crvene ili purpurne
- u oblasti juga i severa bele

Za uvodjenje lekova posluzite se ciklusom elemenata i na osnovu mape neuvremenjene zvezde (crveno oznacene na mapi) iscrpite, a produktivne (zeleno oznacene) energizujte simbolickim objektima.

Vas kua broj je 3 zvezda Drvo, i zbog disharmonije sa ulazom u neposrednoj blizini plasirajte nestu u crnoj ili mornarsko plavoj boji, to moze biti slika na primer sa dominantnim koloritom pored vrata.
Kako su vase srecne zvezde:

- 1 zvezda Voda (bela)
- 4 zvezda Drvo (zelena)
- 9 zvezda Vatra (purpurna)

Paletu ovih boja koristite za uredjenje zivotnog prostora, dakle bez, bela, svetle nijanse zelene, pistac zelena, i purpurna, tipa boje ciklame u detaljima.

Sto se tice kuhinje moje sugestije su da bude drvena, svetlo drvo vidljive strukture, sa metalnim i staklenim elegantnim elementima. Iz mape vidite da je ovo srediste i otuda ovakva preporuka zbog upliva dve neuvremenjene zvezde.

U dnevnom boravku ucrtana pozicija lezaja u liniji vrata nije povoljna, uvek nastojte da kljucni objekti imaju komandnu poziciju.

Generalno ovo jeste prostor u kome cete iskusiti pocetne teskoce, zato prizovite najace snage vaseg razume, preispitajte da li forsiranje donosi dobrobit, i nemojte prenebregavati mogucnosti da su teskoce sa kojima se suocavate izazvane vasim nacinom sagledavanja sveta. Ako razvijete svoje talente, i skrivene neiskoristene resurse koje imate kao osoba uz pomoc dobrih ljudi postacete uspesni, pa cak mozda i poznati i za dugo vreme cete moci deliti svoju srecu sa mnogim drugima. Radite na sebi, i negujte strpljivost i takt.

http://img151.imageshack.us/img151/9100/imagecustom.png

majra 

Site Admin

Re: re: Potrebna pomoc oko uredjenja

Postovana Majra,

hvala na izdvojenom vremenu i odgovoru. Stan se vec kreci a i kuhinja je u iyradi, drago mi je da sam pomocu postova na ovoj temi uspela da uskladim boje, tj. Vasa preporuka se slaze sa mojim izborom :)

Ako Vam nije problem, molim Vas za savet u vezi kupatila. Konkretno, koje boje, materijale i oblike da primenim i gde da ih postavim kako bih odvukla paznju sa toaleta koji se prvi vidi kada se otvore vrata od kupatila.

Hvala jos jednom i srdacan pozdrav,

Danijela.

Novi stan, pomoc oko uredjenja - kaubojka

Zvezde po rodjenju:

- Majka – 1 zvezda Voda
- Otac – 5 zvezda Zemlja
- Cerka- 8 zvezda Zemlja
- Sin – 2 zvezda Zemlja

Ukoliko je kao sto ste oznacili na tlocrtu ulaz , tj, pravac gledanja ka severu proctor u cilju harmonizacije zahteva uvodjenje u oblasti:

- Zapada i severozapada zelene ili svetlo plave
- Jugozapada i sevroistoka bele

Ovo moze da se ukomponuje bilo izborom boje za zidove ili pak kroz unosenje dekorativnih elemenata u datom tonalitetu u naznacene sektore.
Generalno stan treba da bude uredjen oblim, i ovalnim i zaobljenim sirokim povrsinama, skladnim linijama u uzorcima u bojama elementa Metala, Zemlje (srebrno-plava, mornarsko, modro plava, bez, smedja i bela) narocito u prostoru namenjenom zajednickom boravku. Ono sto treba da je prvi utisak je urednost i elegancija.

Ako osmotrimo tlocrt u celini uocicemo da postoji projekcija delom u severu (ako ste strelicom obelezili tacno 0°stepen severa). Kada je sever prenaglasen, elemenat Vode je van balansa i prejak. Voda je tada izvan balansa kako u vasem telu i ako zivite u takvom prostoru mozete patiti od osecanja straha i emotivnih blokada. Takodje u vezi sa aktivnostima naglaseni sever ce doneti teskoce u putovanjima i poslu a kaze se da privlaci i lopove. Da bi ste sanirali istaknutu severnu oblast severni zid mozete omolovati u zeleno/svetlopalavim tonovima, a mozete razmotriti i kacenje ogledala pravougaone forme u zelenom ili plavom drvenom ramu na severni zid.

Ono sto je ovde simptomaticno jesu medjuljudski i narocito partnerski odnosi, koji ukazuje da je nuzno da partneri budu vrlo trezveni i da uvek sacekaju da “svane” tj. Dok stvari ne sagledaju potpuno jasno, pre poduzimanja akcije. Tema o emocionalnom davanju i primanju, kao i materijalnoj podrsci moraju biti pravilno klasifikovane. Treba biti razborit i oprezan i cuvati se uplitanja sa pogresnim ljudima. Treba biti svetsan onoga sto se zeli, i sto vas privlaci. Kauobojka ovo se prevashodno odnosi dakle na domacine, tj. Vase roditelje. Vi ste jos uvek mladi i primarno treba da uzivate u dobrom feng shui-u koji tvore roditeljske aktivnosti i izbori.

Za vas licno ovo je proctor koji otvara puno nade, i uz mali trud koji je nuzan da uskladite neke suprotnosti, ako dozvolite i drugima da vam pomognu ostvaricete veliki napredak i sa uspehom realizovatio vase planove.
Sto se tice pitanja pozicije kupatila, prosto zbog nemogucnosti da tacno sagledamo u kom sektoru se nalazi ne mogu napraviti osvrt na sta posebno treba obratiti paznju, jer nemanje tacne kompasne direkcije ne ostavlja mogucnost izrade numericke mape doma koja jeste kljuc za sagledavanje energetskog upliva u domu. Ukoliko je ovo severositocni sector onda nastojte dag a drzite zaista cistim, i opredelite se za belu opremu, takodje na zid iza trpezarije moze da se postavi ogledalo sa spoljne strane tako da odrazava trpezarijuski sto (tj. one koji sede za njim).

Generalno, blizina kuhinje ulaznim vratima ukazuje d ace dom privlaciti ljude, d ace vrlo rado dolaziti na druzenja, ali sustinski to ce biti ipak jedna besmislena okupljanja koja ce donositi ne retko spletkarenja i svadje.

majra 

Site Admin