Unutrašnje uredjenje prostora sa kosinama - clanica vip Feng šui

vip

Postovana Majra u prilogu je tlocrt stana koji cu korigovati ako treba .

Orijentaciju ulaznih vrata sam objasnila u prethodnom e mailu i to je 340 stepeni SZ.Sta racunamo kao godinu izgradnje od podataka koje sam poslala ne znam pretpostavlam decembar 1984.

Da podsetim u stanu zivimo ja i suprug-koliko sam videla imamo isti kua br tj 8
(Datumi rodjenja dostavljeni na pp)

Planiramo kompletno renoviranje kupatila kao tus kabinu umesto kade, -tu ce nam trebati i sugestije oko boje plocica .. Planiramo i novu kuhinju -ne znam jos uvek u kojoj boji...

U predsoblju desno od ulaznih vrata je prostor za 2 zidom odvojena ugradna plakara koja treba da napravimo - -sad imamo 1 ormar koji cemo izbaciti

Planiramo da menjamo i ulazna vrata jer su stara..

http://img23.imageshack.us/img23/3766/viptlocrtstana.jpg

U produzetku spavace sobe je bila lodja od koje smo mi takodje napravili sobu.Lodja je bila sa duplim balkon vratima (koja smo izvadili) . Postavili smo pvc prozor bele boje .

Slika 4 je pogled iz spavace sobe u lodju .Za sada nemamo ideju o nacinu pregradjivanja posto spavaca soba nema drugi prozor .

Stavila sam vise slika posto su te kosine nezgodne.Isto izgledaju i pored prozora u kuhinji .

Da napomenem i da smo skinuli vrata u dnevnoj sobi tako da sad gledaju direktno na ulazna vrata , sto znam i nije bas najbolje.

Na vrata od kupatila sa spoljne strane smo zalepili vece ogledalo ali ne celom povrsinom naravno dimenzije su mu 40x100cm

Pogled u hodnik sa ulaznih vrata -pokazuje da sam stavila jedan uski ormar ispred vrata. Lift ide samo do 4.sprata pa su levo naspram nasih vrata samo vrata kucice za lift.

Predlozi za unutrasnje uredjenje prostora

Zvezde po rodjenju:

Vip: 8 zvezda Zemlja

Suprug: 8 zvezda Zemlja

Povoljni pravci:

  1. Veliki prosperitet i ugled: jugozapadzapad
  2. Dugovecnost i romanticni odnosi: zapad
  3. Dobro zdravlje i harmonicni odnosi: severozapad
  4. Mir i stabilnost: severoistok

Uzajamno harmonicne zvezde:

  • 2 zvezda Zemlja
  • 6 zvezda Metal
  • 7 zvezda Metal
  • 8 zvezda Zemlja
  • 9 zvezda Vtara

Sreecene zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Vip:

  • 2 zveza Zemlja
  • 5 zvezda Zemlja
  • 6 zvezda Zemlja
  • 7 zvezda Zemlja
  • 9 zvezda Vatra

Suprug:

  • 2 zvezda zemlja
  • 5 zvezda Zemlja

S obzirom da ste po prirodi rezervisani, moglo bi se slikovito reci da vi niste ni jedno od vas covek grupe, vec kao planine, stojite sami. Pre nego sto odlucite da delujete uvek pazljivo promislite, vi racunate sve u minut, do najsitnijeg detalja, sa pazljivim odmeravanjem za i protiv, tako da kada se jednom na nesto odlucite tesko cete da promenite misljenje. Vi ste posteni, pouzdani, pronicljivi, okolina vam veruje s obzirom da naizgled za njih sa lakocom preuzimate velike odgovornosti. Mozete mnogo da radite, volite i da se takmicite i mozete se zaista izdici kao planina iznad ostalih. Vase sposobnosti su najizrazenije na polju nekretnina, racunovodstva, bankarstva, obrazovanja, arhitekture, vajarstva pa i biznisa u medicini, u drustvenim sluzbama svugde gde postoji izvesna hijerarhija, jer sa vasim mogucnostima da privucete novac, da ga ustedite i mudro investirate mozete stvoriti zaista veliko materijalno bogatstvo.

Vi naginjete sedentalnom nacinu zivota i veoma je vazno da na pojavu bilo kakvih simptoma i tegoba odmah odreagujete i sve sanirate tj. iskorenite u povcetnoj fazi. Morate dobro da se informisete o nacinu ishrane i da redovno vezbate da bi ste doskocili nekoj dispoziciji za probavne i cirkulatorne smetnje i predupredili gojaznost.

Vas dom bi trebao a bude uredan dekorisan cetvrtastim, oblim i ovalnim oblicima, sirokih povrsina, sa akcentima na umetnickim detaljima. Bilo bi najbolje da koristite boje Vatre, Zemlje i Metala ( crveno, naradzasto, purpurno, smedje, bez, zuto, belo i srebrnastosivo.)

Vase drvece obuhvata dakle sve sa kostunjavim plodovima, sve biljke gomoljice, kao sto su lale, irisi, narcisi i svo zuto i naradzasto cvece.

Shodno direkciji prostora i vasim Kua brojevima, prostor zahteva harmonizaciju bojom:

  • upotrebom zelenoi/ili svetloplavo u oblastima severa;
  • crno, mornarsko plavo ili modroplavo u oblastima ka istoku i jugoistoku,
  • zuto u oblasti ka jugu.

Metafora zivljenja u ovom prostoru:

Raj:
Postići ćete sve sto zelite, što više ulozite napora, dobitak ce biti veci. Budite nepokolebljivi u namerama. Saradjujet sa onima ispod i onima iznad vas. Uspeh i prosperitet dolazi kroz vas kreativan rad, posebno kroz neki vid pisanja. Dihovni razvitak ce neometano napredovati.

Morate imati potpunu saradnju svoga partnera u pogledu izmena u domu, tj. uredjenja, u suprotnom ce feng šui shvatiti kao pretnju za njegovu stabilnost, stoga delujte pazljivo, pazljivo prezentujte sustinu i svrhu umesto da ga terate da pomeri stednjak ili krevet. On mora poprimiti svojim bicem ideju da ne bi sliku koju ima o svom realnom svetu osetio kao nesto sto treba pod obavezno „ukopati“ oko sebe, ukljucujuci i vezu, i sebe i to zauvek.

Bez sumnje vi mnogo brze shvatate vestinu feng shui, jer su priroda i kuca deo vaseg unutrasnjeg bica i za vas je veoma vazan sklad na svim poljima kako u domu tako i u emotivnoj vezi. Utesne nagrade od lica koje stoji iza maske vama ne treba. Zamka koje treba da se klonite je posesivnost. Vi ste po svom duhu monogamni , potrebna vam je sigurnost u ljubav partenara, jer ga posmatrate kao nepromenjivi deo svoga zivota. Vas dom izrazava kljucne elemente te vase potrebe za sigurnoscu. Posedovanjem stvari koje volite necete postici zeljenu sigurnost iako se to naizged mozda cini da je tako. Prostor sebi, i prostor partneru za iskazivanje individualnosti pruzanje prilike da svako bude ono sto jeste, naci sopstveni nacin izrazavanja znaci imati svoj identitet, a ljubav ce tada lako naci put izmedju dve individue. Naklonost ka ljubavi ne umanjuje njenu snagu, jer to nije ustogljeni termin, a planirati i pazljivo pretvarati ideje u akciju pa i na najintimnijem planu gradi ili hrani ljubav. Donesite CD plejer ili radio u spavacu sobu jer je muzika sustinski elemenat vaze veze.

Kada osmotrimo tlocrt u celini jasno se zapaza uda je zapad i severozapad delimicno uvucen, pri cemu elemenat Metal biva van ravnoteze i preslab, potisnuti metal indikuje prekide u komunikaciji, emocionalne blokade kao i slabosti kojeugrozavaju izlucivanje i disanje. Zato sam i napisala u uvodnom delu da ukoliko se pojave bilo kakve smetnje da ih odmah iskorenite ili da stilom zivota delujete preventivno. Takodje nemojte dozvoliti da veze sa spoljnim prijateljima vas udalje od doma i zivota u njemu, s obzirom da ovo ukazuje i na eventualna cesta putovanja.

Krenućemo od ulaza, naime zbog direkcije bilo bi poželjno da su vratasvetla sa lepom kvakom valovitom, srebrnom plocicom na vratima, lepim polukruznim otiracem (dobro dosli), da u samom dizajnu preovladjuju meke, ovalne linije. Ulazni deo na braon plakar u hodniku stavite neku biljku ispred, i slobodno stavite i na svu ogradu od stepenista cvece, ako svetlost dozvoljava, a naravno i susedi... Ne znam sta predstavlja onaj nazovimo ga orman koji vidite sa ulaznih vrata u hodiku, ali ako postoji mogucnost da on tu ne bude uklonite ga, on vam suzava vidno polje, tj, kada se prilazi vama stoji kao objekat koji suzava put ka vasim vratima ne samo na fizickom planu, ako ne onda ga učinite prijatnim i privlačnim, na primer postavite dve lepe biljke, jednu na bocnu stranu (koju vi vidite sa vrata, a drugu neku puzav sa lepim srebrnim srcolikim listovima, da oplemeni toliko da vam izmami osmeh kada se penjete. Ovako se oseca jedna tezina i zastoj.

Samo ulaz pozeljno je da ima okruglu, laganu prostirku, moze da bude spricana srebrnakstim, ili da ima u tkanju po koju srebnastu nit, i da je obrubljena belim. Osvetljenje centralno okruglo, belo/metal staklo.

Plakar beo sa srebranastim metalnim valovitim drškama, ili metalnim elementima, dakle u obzir dolaze i boje metala za stranice. Generalno desni deo prostora stana nosi jedan potencijal za impulsivno ponasanje i jednom mentalnom konfuzijom koja moze doneti kao rezultat prevelik rizik kako finasijski koji dakako ne moze biti nepovezan i sa zdravstvenim. Zato ovde nastojte da kao prvo ne sikutujete, ne dobacujete komentare pre izlaza i sl... Ukoliko vam se dopadaju zvoncici slobodno mozete kupiti lepe velike i postaviti ih na zid da budu bas upecatljivi. Ako vam to nije blisko, i odaberete sliku neku neka ima metalni ram i neka je motiv smirujuci, moze biti naslikana i sporotekuca voda.

Sto se tice kupatila razmislite o funkciji oba elementa i vasim navikama i potrebama, ako volite da se izlezavate u kadi onda svakako da cete uvek osetiti nezadovoljstvo pri pogledu na tus kadu, no u suprotnom jedna lepa sa kabinom tus kada je sasvim dobar predlog. Kupatilo sto luksuznije, onako da kazem umetnicki uredjeno ce podrzati upliv koji iako je predeo kupatila moze da se iskoristi, tako da investicija u dobre elemente ovde ce doneti samo podrsku narocito ako je nekome potreban i publicitet u karijeri, jos ako se bavi i politikom tim pre, a i podrzace srecu u emotivnoj vezi. Ovde luksuza nece nikada biti previse.

Kuhinja ima mozda jedan od najsnaznijih povoljnih upliva u celom stanu i nju takodje brizljivo opremite, koristite je aktivno i nemojte se ograniciti da ovde boravite samo koliko izizskuju obroci. Kompletno ovaj prostor, ima dobar upliv i slobodno koristite u cilju haronizacije zelenu i ili svetlo plavu boju. Koristite ova vrata sto cesce i prozor neka je uvek bas blistav. Ako prizeljkujete bogatsvo pokazite to ovde uredjenjem ovog dela stana. Trpzarisjki sto slobodno koristite ne samo za obed, vec i za razgovore (uz kafu) gde je vazno da neko odrzi autoritet, pa caki kada na primer dodju prijatelji a znate da ce biti reci gde vasa treba da bude poslednja, radije ih ugostite ovde no u dnevnoj sobi.

Koristite ga i za rad, ucenje i sl.

Spavaca soba treba da se oplemeni sa čupavim mekim stazama sa obe strane, da kada ustajete bosom nogom prvo sto osetite bude ta udobnost. Takodje uzglavlje je od letvi sa prorezom, pa postavite dva veca i dva manja jastuka, one vece više da budu zastor ojačanje uzglavlju . Nemojte preterati sa brojem jastuka, koji mogu biti baš akcentovani u bojama predlozenim za harmonizaciju, ali imajte meru ovde ne treba uneti previse vodene energije da sreća u ljubavi ne ode u rasulo. I ne brinite za bioloski sat, verujte mu. Sve uvek bude kada treba, iako to mozda nama se i ne cini uvek da je tako. Prosto se opustite i zanimajte se od uredjenja do posla ostatak „slike“ se poslozi kada je duh i telo bezbrizni. Vi gradite svoj dom, unosite u njega svoje snove toplinu i nemojte stiskati „papucicu za gas“, polako, uzivajte zajedno i ovo su velike promene –osnivanje i formiranje doma.

Iznesite kofer iz spavace sobe.

Sto se tice grede kosine iznad uzglavlja, malo se pozabavite eneerijerom pa na primer pustite svom duzinom neki til, improvizujte neku pozadinu kao da postoji istinska potreba za zastorom i time je zaklonite, a samim tim ce delom doci i iza uzglavlja kreveta i malo cetetime morati da ga jos izmaknete put napred. Jasno mi je da tu ima malo prostora za manipulaciju ali probajte da ovo izvedete, onako kao generalnu probu sa vec nekom postojecom zavesom na primer da vidite kako bi izgledalo, da li vam se dopada, jer mora da primarno vama bude prijatno. Ako ideja zazivi, onda dajte sebi sirine pa unesite leprsavost i lakocu upravo kroz izbor materijala, boje nabore, da zamirise malo i romantika i da prostor ne bude salonski vec personalizovan.

http://img692.imageshack.us/img692/9656/mapiranplanstana.jpg

Na uglove ka radnoj sobi postavite dve biljke ( malo iskoristite vasu kreativnost pa recimo implementirajte boje predlozene za harmonizaciju kroz boje saksija), da ne bude posao prepreka intimi. Biljke ne treba da su krupne i viskoke, vec više diskretne i vitke.

Generalno upliv u jugoistoku gde vidim da vam je to radni deo nosi jednu dosta napetu i konfliktnu energiju, e sad, ako ste na primer u poslu neko ko priprema tuzbe, ako ste advokat ili bilo kojeg drugog zanimanja gde u osnovi morate da se takmicite i borite onda ce za vas ovo biti povoljno, i inspirativno.

Rasprave sa dosta nesuglasica, ogovaranja, situacije „iza ledja...“ narocito ako ste politicki angazovani!, ovde mogu da zaista budu vrlo naglasene. Postavite jednu posudu sa mirnom vodom i nastojte da se u ovom delu ne izaziva buka, pa ni ona koju dozivljavamo mozda kao prijatnu (glasna muzika)...

I naravno, ovde takodje kao detalje mozete za harmonizaciju uneti crno ili plavo / mornarsko plavo i lako to mozete uciniti izborom prostirke ispod radnog stola (bar deo i stolice).

Dnevana soba; takodje postavite biljke u delu kome pripada stepenica, ne mora to biti doslovno uz stepenicu vec u neposrednoj blizini, a ako sma dobro shvatila fotografije upravo tu i imate biljke (fikus i malo napred one do tv aparata.)
Sto se tice boja jug treba malo podrzati zutim elementima, mozete birati na primer od terakote saksije u nekoliko nijansi zute, sa jednom stazom takvom „osuncanom“ ispred stolica bice sasvim dovoljno za harmonizaciju. Svetlo upravite ka kosini, dakle u vis, ne ka podu a ako u perspektivi budete nesto doradjivali mozete staviti i one redno ukrasno osvetljenje, delovace i dekorativno na kosini a i lekovito.

Deo gde se nalazi garnitura treba da bude miran, bez buke, otvorenog plamena (tipa sveca, mirisljavih stapica i sl.). Elementi upareni, na primer dva kockasta tepiha manja, dva jastuceta sl. Ili na primer uparene slike, ali bez vatrenih elemenata, i izbegavajte ovde apstraktne motive. Naivno slikarstvo je ovde dobrodoslo.

majra 

Site Admin

Unutrašnje uredjenje prostora sa kosinama

Hvala veliko Majra,

Sada uz pomoć tvoje analize mogu lakše da učim na svom prostoru pravilnu primenu f.s.
Naravno imaću više pitanja, hvala unapred na vremenu i strpljenju.

Rekla si da izbacim kofer iz spavaće sobe.Za početak to mi je najlakše da uradim.Trenutno mi taj kofer služi kao produžetak garderobera tj. tu mi je spakovan deo letnje garderobe trenutno.
Gde predlažeš da ga prebacim?

Što se tiče uskog ormara ispred vrata bukvalno mi služi prvenstveno kao cipelarnik za obuću.
Mogu ga izbaciti naravno. Ali se postavlja pitanje gde onda da stavim dovoljno veliki cipelarnik i koje boje .Jedino slobodno mesto za cipelarnik je u predsoblju tj. ispred spavaće sobe a tu je i centar stana.Tu nam je pored stuba bežični telefon .

Da li je ok recimo da van sezone zimsku obuću spakujem u tom istom ormaru ali da ga prebacim u podrum?

vpi