Uredjenje životnog prostora - VesnaMM Feng šui

Draga Majra,
Pratim temu o Feng shuiju od pocetka ali tek sam se sad odvazila da Vam pisem. Sa metodom Feng shui
sam se susrela pre nekoliko godina i odusevljena sam.
Inace, citala sam i knjige Lilijan Tu, nesto sam pokusavala i sama ali nekako ne ide. Imam dosta figurica-
zabica, novcica, kornjace, zmaja, i sl. Koliko god sama pokusavala, prosto se izgubim u svemu tome, izgleda da jedino znam gde se postavljaju pojedine figurice ( a ni tu nisam bas sigurna).
Mozda je to moje nesnalazenje i u tome sto mi se cini da je nas stan prekomplikovan. U stvari, sigurna sam da komplikovaniji crtez niste skoro dobili.
Bila bih Vam neizmerno zahvalna kad biste nam pomogli svojim savetima, pa… gotovo u svim sferama.
Privatan posao mog supruga, novac, nasi odnosi, deca i ucenje, medjusobni odnosi itd.

http://img202.imageshack.us/img202/4851/nacrtstana.th.png

Uploaded with ImageShack.us

Pomoc ponovo

Postovana Majra,

pre godinu dana sam Vam poslala tlocrt stana radi feng shui analize, ali mi niste odgovorili; kako za dva- tri dana krecemo sa krecenjem cele kuce znacila bi mi Vasa preporuka u vezi boja za zidove, te Vas milim ako nadjete vremena da mi odgovorite.

Početak mapiranja

Vesna,

počela sam da mapiram prostor, i s obzirom da postoje dva perioda gradnje moram da uradim odvojeno mape, jer ne pripadaju po feng shui-u istom razdoblju. Samo sam radi lakšeg razumevanja razdvojila delove plana i mapirala prvi deo, no da bi mapirala drugi deo nedostaje kompas.

Naime vidim da si napisala da je na ulaznim vratima spavace sobe 27 stepeni severoistoka sto ako objektivno osmotris plan vrlo tesko da je tacno. Ne znam da li se potkrala greska prilikom ocitavanja, ali ako osmotrimo celokupan tlocrt direkcija tih vrata kao i tacke crvene na ulazu u kuhinju koji sam ucrtala je veca verovatnoca da pripada zapadnoj ili eventualno jugozapadnoj kompasnoj direkciji.

Hajde molim te, osmotri ove slike i tačke koje sam obeležila da definišemo tu drugu kompasnu direkciju, za dogradjeni prostor, a za prvu ja polako već iskucavam analizu. Molim te, ako ja negde nešto nisam dobro razumela da me ispraviš.

Stari deo prostora gradjen 1967/8:

http://img10.imageshack.us/img10/4696/mapastana01.jpg

Novi deo prostora gradjen 1995:

http://img189.imageshack.us/img189/3567/vesnadeo2.jpg

Plan životnog prostora sa ucrtanim crvenim tačkama za očitavanje kompasa:

http://img843.imageshack.us/img843/5327/planprostora.jpg

majra 

Site Admin

   VesnaMM

Majra sto se tice ulaznih vrata ona su na 8 stepeni SI, to je sigurno, medjutim nisam sigurna za ovo drugo, ja sam pokusala za taj deo kuce da odredim direkcije posebno ali verovatno sam negde pogresila

16.05.2012 00:17

   VesnaMM

ponovo sam ocitavala kompas, trebalo bi ovako:
crvena tacka na ulazu u kuhinju 250 JZ
ulaz u hodnik (kod tri stepenika) 245 JZ
ulaz u spavacu sobu 270 JZ
valjda je to to :)

16.05.2012 13:42

Harmonizacija prostora bojom

Zvezde po rodjenju:

Vesna: 1 zvezda Voda
Suprug: 4 zvezda Drvo
Sin: 6 zvezda Metal
Kci starija: 7 zvezda Metal
Kci mladja: 4 zvezda Drvo
Svekrva: 9 zvezda Vatra
Svekar: 8 zvezda Zemlja

Srećene zvezde ključ ličnog životnog stila:

Vesna:
6 zvezda Metal
7 zvezda Metal

Suprug:
4 zvezda Drvo

Sin:
1 zvezda Voda

Kci straija:
1 zvezda Voda
2 zvezda Zemlja
5 zvezda Zemlja
8 zvezda Zemlja

Kci mladja:
1 zvezda Voda

Svekar:
6 zvezda Metal
7 zvezda Metal

Svekrva:
2 zvezda zemlja
5 zvezda Zemlja
8 zvezda Zemlja

Uzajamno harmonicne zvezde:

Vesna/suprug:

  • 1 zvezda Voda
  • 3 zvezda Drvo
  • 4 zvezda Drvo
  • 6 zvezda Metal
  • 7 zvezda Metal

S obzirom da je domaćin kuće deda metaforu generalno pišemo iz odnosa trigrama doma i ličnog, ali ću kao dodatak za vas i supruga ostaviti napomenu ispod.

Metafora:
Kao ogledalo glatka površina jezera u šumovitim planinama
Negujte ravnotežu u društvenim odnosima i lake manire i dobićete pomoć koja vam je potrebna da postanete uspešni. Poslovi će biti uspešni ako u njih udjete kao partner, ako ste sami, naći ćete partnera. Ako u drugu ruku odlučite da nastavite sami, vaša prijateljstva će se prekidati, napredak će biti spor, a novca nedovoljno. Na kraju će ipak vaša sreća krenuti nabolje.

Napomena za supruga:
Ako odnegujete spokojstvo duha, kao planina moći ćete stvoriti bogatstvo, održati zdravlje i dobru sreću. Spokoj je rezultat uvežbavanja da ostanete mirni, uravnoteženi, vešto rešavajući sve što vam nadolazi – tako ćete osigurati vaš napredak. Kao što zemlja stvara zlato, vaši snažni i konstantni napori će dati rezultat. Ono čemu težite biće van domašaja sve dok ne uklonite prepreke, biće malo onih koji će vam pomoći, saradnika ćete teško naći i napredak će isključivo zavisiti od ličnog napora, od toga da upotrebite sve svoje resurse i snagu. Kada budete samostalno mislili i delovali upotrebljavajući ono što imate kao znaje i talenat bićete uspešni, srećni u ljubavi i poznati i priznati.

Za vas Vesna ovo može biti vrlo usamljeno mesto, budite prilagodljivi, smireni, ispunjeni jednostavnošću i razvijajte svoje talente. Svojeglavost i nepažnja neće doneti željeno. Suštinsko dobro vaših namera će biti bogato nagradjei u odredjenom trenutku i obezbediti trajan napredak. Prostudirajte moguće raskorake izmedju onoga što zamišljate i onoga što zaista postoji. Ono što nekada izgleda kao dobra prilika, može odvesti do gubitka. Budite veoma pronicljivi da uočite razlike iistrajni u onome što zapravo znate da je pravo i uspećete u naumu.
Unošenje harmonije u vaš dom

http://img195.imageshack.us/img195/889/harmonijavesna.jpg

Harmonizacija prostora bojom

U Starom delu uvodjenje u oblasti:

  • Severozapad i zapad zelena
  • Severoistok i jugozapad bela

Što bi praktično značilo da hodnik ide u neku mirnu ali svetlu zelenu, a dnevna soba u boju slonove kosti ali mat ne da se sija.

Babina i dedina soba shodno orjentaciji i njihoim zajednickim harmonicnim zvezdama moze biti neka nezna kajsija boja, a od devojcica ne roza kao sada, vec lila kao boja jorgovana.

Bilo bi dobro da su ulazna vrata sa unutrasnje strane crna, ako ne moze onda postavi velike lepe metalne zvoncice negde ispred ulaza da se ne prolazi ispod njih ali da budu prijatni.
Novi deo:

  • Oblasti ka severu zeleno ili svetlo plavo
  • Istoku i jugoistok crno ili modro plavo ( ovo idi kroz detalje, zavese, stazu)
  • Jug zuto

http://img214.imageshack.us/img214/998/mapa2drugideostana.jpg

Tako da shodno ovome, terasa neka ide belo sa zlatnim tonovima Posebno severozapadni sektor jer je izuzetan za finasije, i ovde stvai na primer lepe metalne saksiju, prefarbaj je sprejomu zlatno ili neka je bela sa zlatnim samo ornamentom pa stavi drvo mandarine, limuna, ili neko vece lepo sa zad zelenim debelim listovima saksijsko cvece, ali ne previse i ne puzavo u ovom sektoru, znaci tri biljke ili jedna velika kao jedan kutak onako, a mozete ovde ako imate i metalnu garnituru ili od gvozdjakovanog, pa da pijete kaficu sami.

Vasa soba najsvetlije plavu, kao nebo kao kada je suncano vreme, moze da malo ima nijansu tirkizno plave, svetla izuzetno, s tim da mozete i u belo a da upotrebis tamnoplavi ukrasni prekrivac za vas krevet, i na zidove crno bele fotografije.

U jugoistočni zid hodnika neka bude isto tako ekstravagantan, mozes cak i njega u boju slonove kosti ali svetlu da sija pa da stavis neke stiker ili sliku veceg formata, ili da naslikas sama pomocu modela, u cvatu sljiva i slicno, na zid i pobrini da ovde bude izuzetno jako osvetljenje jer je sektor dobar za karijeru narocito ako je neko pisac ili se bavi slicnim poslom.

Kupatilo belo, i sinova soba treba da je kombinacija belo do bez sa tamnim tepihom, ako je partizanovac eto odmah lajt motiva.

Nadam se da ce ovo pomoci za ove radove, a ostatak sledi.

majra 

Site Admin

   VesnaMM

Hvala puno, ovo mi je za pocetak dragocena pomoc :)

20.05.2012 20:46

"U jugoistočni zid hodnika neka bude isto tako ekstravagantan, mozes cak i njega u boju slonove kosti ali svetlu da sija..."

Htela bih ovaj zid da premazem bezbojnim lakom koji u sebi sadrzi sljokice (vec je okrecen u boju slonove kosti), sta mislite o tome? I koje sljokice da izaberem zlatne ili srebrne?
Pozdrav

   

01.01.1970 02:00

Postovana Majra

evo zavrsismo radove najzad, upravo onako kako ste Vi predlozili i moram da kazem da je sve ispalo super, potpuno drugacije nego sto bih ja ikad pomislila jer, recimo plava definitivno nije nikad bila moja boja a sad mi je spavaca soba najsvetlija plava i odlicno je.
Imam pitanje u vezi predloga za spavacu sobu gde ste rekli da stavim crno bele fotografije, je l to znaci nase porodicne ili bilo koje?

Znam da ste u guzvi ali bicu strpljiva u nadi da cete mi dati jos koji savet -analizu, toliko sam se "primila" da sam spremna sve zivo da promenim te tako ne dam jos muzu da kupimo neke komade namestaja, sve cekam da vidim sta cete mi Vi predloziti ;)

Pozdrav