Molim vas protumacite Sanovnik forum

Bas bih voljela da mi neko protumaci ova dva, nedavno sanjana, sna.

Imam dvije cerke od 17 i 19 godina, a u mojim snovima ih najcesce sanjam kao bebice ili djevocice do desetak godina. Da napomenem da ce obadvije od jeseni na studije vani pa se pitam koliko je skoro odvajanje od uticaja na snove o njima.

Prije par noci sanjala sam pokojnu Majku kako sjedi na stolici obucena u crno i smjesi mi se, a pored nje je prazna stolica. Ja prosto pojurim ka njoj i odjednom se ispred mene pojavi Bogorodica i prosto se ukopah u mjestu. Dan kasnije isla sam specijalisti zbog visemjesecnih zdravstvenih problema i nalaz je mnogo bolji nego sam se nadala. :D

eh

Moja mama sanja isto takve snove. Sanja da smo ja i sestra skroz male i da nam se nesto ruzno desi, kao npr upadnemo u bunar pun vode. Ja mislim da znacenje tog sna je jednostavno - moja mama je previse vezana za mene i sestru, previse se brine za nas i od te brige nam je uvjek branila i izlazke i momke itd.

Hvala Bogu pa sada je drugacije, jer se i odraslo, ali opet je po ponasanju ista.

Draga Zorice,

Snovi koje sanjas o tvojim cerkama jasno ti govore o tvom stavu koji imas prema njima. TI si svesvna da one odrastaju i da ce uskoro krenuti svojim putem i uprkos tome ti ih i dalje posmas kao tvoje male devojcice. Probaj da prihvatis realno situaciju,ti si ih izvela na put i to je bio tvoj zadatak kao roditelja,ali sada je vreme da ih pustis da same zive tvoj zivot.

Ovaj drugi san je malo komplikovan,i tu mogu samo da ti dam neke ideje za razmisljanje. Jeste,moguce je da je san upucivao na tvoj bezrazlozan strah od bolesti,ali moguce je i sledece. Pokusaj da se setis kakav je bio odnos izmedju tvoje majke i tebe? Kakav je bio njen zivot,a kakav je tvoj? Ima li slicnosti? Da li se mozda ponasas slicno kao ona? Da li je ona bila srecna u zivotu? Da li je umrla prirodno ili je bila bolesna? Da li su zivotne okolnosti pomogle njenoj preranoj smrti? Da li ti san mozda upucuje da ni slucajno ne napravis istu gresku kao i tvoja majka?

Snove samo mi sami mozemo zaista da protumacimo,drugi ljudi koji se bave proucavanjem mogu samo da nam ih priblize. Nemoj nikada tumaciti snove uz pomoc sanovnika,to nije pravi nacin. Na primer, ako sam sanjala macku,ne mora da znaci da san ima isto znacenje kao i tebi.

Puno pozdrava