Šta znači sanjati, crkvu, molitvu, rodjake? Sanovnik forum

Moja sestra vec dva puta sanja svae nesto o crkvama;

Prvi put je sanjala da da je u crkvi i da je neka rodjaka (to je od moga tate brat od tekte pa njegowa zena) da je sa njom u crkvi i ona noj pokaze gde stoji neka mast da maze to na glawu, kao da ce od te masti da ozdravi.

Drugi put je sanjala isto nju da je u crkvi ali ta rodjaka nosi na sebi ona haljine kao sluge od pope i moja sestra drzi njenu cerku u rukama i sede u crkvi; onda je videla kao veliku svinju ali ne zivu nego pripremljenu za jelo i da je moja sestra pravila neko dansko pecivo (koje inače voli), a prisutni su i još neki rodjaci.

Pre neki dan je ta rodjaka (ondosno tetka) je sanjala moju sestru da je u crkvi i da se njih dve mole i dalje ni rekala sta je videla.

Ja sam takodje sanjala moju sestru, da smo u Srbiji kod naše kuće i tu negde ispred vrata u dvorištu je naš bazen sa mutnom vodom, malo i zbog kiše koja je padala. Ona je plivala u toj vodi malo a ja sam samo malo noge stavila.

Molim Vas za pomoć hitno mi je potrebno da razumem ove snove, a najvise me zanima zasto je u svim snovima prisutna crkva, i zasto moja sestra stalno sanja nasu tetku sa kojom smo inace u dobrim porodicnim odnosima.

Hvala unapred.

sanjala sam sinoc...

Dobar dan

Sanjala sam sinoc kako prolazim kraj svestenika i on mi nudi posao u crkvi. Kakav posao nemogu da se sjetim. I ja osjecam kao da sam zainteresirana za taj posao, i mi kao setamo se dok pricamo o tom poslu.
Onda smo stali ispred moje skole u koju sam isla kad sam bila mlada cura, i ja mu kazem ( kao ja hocu taj posao) ali ja nisam krstena. Na njegovom se licu vidjeo izraz totalnog iznenadjenja. I kao gleda dolje pod i trese glavom, kao da govori kako je to moguce.
Onda mu ja kazem imam jos jednu stvar ti reci, ja nisam krscanka. Onda on meni kaze e to je jedan problem i ode.

Da li mi ko moze pomoci tumaciti ovaj san? Ja nisam neki vjernik, ali cesto sanjam svestenike. Neznam zasto

Pozdrav

Učenica

Weetabix,

Sveštenik simbolizuje duhovne potrebe i osećaj morala.

Škola simbolizuje nedoumicu zbog čovekovih sposobnosti.

Nalaziti se ispred crkve simbolizuje potrebu za duhovnom hranom i čistoćom.

Kada sve ovo saberemo značenje ti je jasno.

Čovek, kako godine prolaze, oseća potrebu da se razvije u nekom određenom pravcu, da shvati smisao nečega i da utoli glad za znanjem, koje god vrste ono bilo. Možemo reći da traži sebe.

Imam osećaj da ti ovaj odgovor nije dovoljan ali ja zasada ne bih nastavio o tome jer je tema veoma opširna. Radije bih sačekao tvoj odgovor/pitanje.

Isto tako, moram reći, ovo može biti znak tvog unutrašnjeg nezadovoljstva zbog intimnog života.

Čuvar snova 

Moderator

Drago mi je da ste odgovorili jer htjela sam da cujem i tudje misljenje..

Ja nisam neki vjernik, i tesko mi je povjerovati u nesto tako.Vise vucem na logicnu stranu ako me razumijete..

Ali ipak ovo nije prvi put da sanjam svestenika i crkve. Cesto sanjam i sam krst kako stoji. Ja o tome u budnom stanju ne razmisljam. Mislila sam da to mozda znaci da se posvjetim malo vise vjeri....ali...hmm..neznam

Put

Weetabix,

Razumem tvoje reči o logici, u potpunosti.

Postoje stvari kod kojih logika ne pomaže, naprotiv, stvara zbunjenost.

Dozvoli da ti ispričam nešto. Ja sam iz porodice u kojoj su svi bili kršteni - osim mene. Spadam u one koji, kao i ti, traže logično objašnjenje za sve.

Kao tinejdžer mislio sam da verovatno postoji razlog zbog koga me nisu krstili i da je to u vezi sa otvorenim umom roditelja. Dakle, da je meni prepušteno da prihvatim veru koju želim.

Tokom raznih putovanja upoznao sam različite religije i ljude. Sada, zamisli sebe kako sediš negde u Indiji (primer), sve je zanimljivo, okružen si Hindusima, pričate i sve je dobro do trenutka kada shvatiš koliko im je važna njihova religija. Ti gledaš u sve one kipove i ne razumeš...jer ne vidiš logiku.

Vremenom sam počeo uviđati da ne bih to mogao prihvatiti i da bih time, čak i nekršten, izdao svoga Boga.

Sloboda može doneti mnoge zaluđenosti a one vode u nedoumice.

Otvoren um i logika teraju te u sumnju jer ti smatraš da prihvatanje mora biti tvoja volja. Ispravi me ako grešim.

Nije moje da ti kažem šta da radiš, ja mogu samo reći svoje mišljenje.

Moje mišljenje je da se trebaš krstiti. Svojom voljom/željom/odlukom.

Ti želiš dokaze, ovde ne trebaju dokazi, dovoljno je verovanje.

Dozvoli da te nešto upitam. Ti znaš šta je tamjan, zar ne? Da li si ikada zapalila tamjan? Ne? Pokušajmo ovako: recimo da pripremaš sebi čaj ili bilo šta što voliš. Na kraju uzmeš zrnce tamjana i staviš ga na onu još vrelu ploču, odeš sa čajem da sedneš na svoje omiljeno mesto. Oko tebe počne da se pročišćava vazduh i osećaš da se energija oko tebe menja.

Pokušaj to pa mi ispričaj šta si osetila.

Čuvar snova 

Moderator