Ulepšavanje prostora metodom feng šui Feng šui

Postovana Majra,

molio bih Vas za pomoc oko analize prostora i rasporeda prostorija koristeci se metodom feng shui jer postoji mogucnost promene rasporeda i namene odredjenih prostorija,ali trenutno koliko smo u mogucnosti mi smo je uspeli renovirati i osposobiti.

Kuca je kupljena 2011 i sem odredjenih unutrasnjih radova nije generalno menjan krov,sama godina gradnje kuce je 1957, ja kua 8,supruga kua 1, sin kua 7.

Tlocrt kuce sa ucrtanim kompasnim direkcijama Vam saljem i tlocrt1 i tlocrt2 su mogucnosti da se postave pregradni zidovi samo treba izabrati najbolju soluciju, trenutni raspored je na zadnjem tlocrtu do mogucnosti daljih radova.
Hvala Vam unapred.

Potrebna dopuna podataka

Da bi se analiza mogla izvršiti korektno potrebno je priložiti:

 • Generalije - datumi rodjenja korisnika prostora
 • Godina gradnje objeka, godina useljenja i kompasna direkcija pravca gledanja objekta (očitana i izražena u stepenima)

 • Tlocrt u dva primerka
 • Fotografije prostora (opciono)
 • Opis enterijera i eksterijera
 • Siže - šta želite da postignete praktikovanjem feng šui-a?

Da bih pružila odgovor na bilo koje pitanje, pred sobom moram imati gore navedene podatke. Vi ste neke od stavki priložili kao što je godina gradnje i useljenja, no Kua brojevi meni za analizu nisu dovoljni, pa Vas molim da dostavite pune datume rodjenja korisnika i ukoliko ne želite da budu prikazani javno na forumu pošaljite ih meni na privatnu poruku.

Zatim bih Vas još zamolila da slike tlocrta budu malo veće (520 piksela), ove su dosta sitne i ne mogu jasno da pročitam upisano. Takodje bez kompasne direkcije izražene u stepenima očitane na ulaznim vratima nemoguće je započeti analizu.

Nakon što dopunite podatke ću preneti vaš post i sa njim otvoriti temu naslovljenu samo za vašu analizu kako bismo mogli imati preglednost u daljem radu, jer obično bude dodatnih pitanja i to nam ostavlja prostor da imamo jasan uvid u ono što radimo.

majra 

Site Admin

dopuna podataka

Godina gradnje objekta je 1957g, s tim da ne znam istoriju same kuce jer je kupljena od vlasnika koji nam je nije ispricao, njoj su do prodaje stanovali ljudi ili prodice tj. bilo je par podstanara. Kuca je cini mi se renovirana od strane nekadasnjih vlasnika, dogradjivana i nisam siguran da je krov menjan ili renoviran.

Nalazi se u neposrednoj blizini centra,u lepom okruzenju. Pravac gledanja spoljasnjih prozora je ka ulici i ka severu tj severoistoku, medjutim ona je duzinski okrenuta sa dva ulaza ka istoku i jugoistoku,ulaz 1 je na kompasnoj direkciji istok 80,85 dok je ulaz 2 na 90,95. Ima prostrano dvoriste i prostorije u duzinu spojene sa zidom decije sobe iste sirine, njih je 3, nisu trenutno u upotrebi, ali posluzice kao letnje, garaza ili sl.
Useljena je jul 2011.

Mi smo je pre useljenja renovirali, gletovanje, krecenje, laminat, farbanje,.. i sl. uglavnom koristimo oba ulaza i trenutno prolazimo kroz kuhinju,ulazi se u dnevni boravak sa trpezarijom gde se sa obe strsne nalaze vrata, jedna vode u deciju sobu,a druga u spavacu koja je spoljna soba ka ulici. Posto zelimo da odvojimo dnevnu i trpezariju spavacu sobu bih smanjili i podelili po mogucstvu pregradnim zidom uzduz ili popreko sto sam ucrtao u tlocrt 1 i tlocrt 2. Medjutim ukoliko imate neke ideje oko promene rasporeda dobro bih dosle sve mogucnosti.
Sto se tice upotrebe feng shu zeleli bismo da ulepsamo enterijer i eksterijer i poboljsamo moguce prilike, ucvrtimo veze, ojacamo zdravlje i ulepsamo ljubav.

http://i.imgur.com/sqpUT.png

datumi rodjenja
24.03.1977.
01.02.1974.
04.12.2002.

http://i.imgur.com/TXQ2B.png

tlocrt 1 je mogucnost razdvojenosti dnevne i tprezarije

http://i.imgur.com/J2j8O.png

tlocrt 2 je druga opcija

http://i.imgur.com/LWizh.png

trenutni raspored je sadasnje situacija

http://i.imgur.com/Ty7qw.png

raspored gde je donekle opis dvorista u donosu na kucu

Kompasna direkcija

Zvezde po rodjenju:

Supruga: 1 zvezda Voda
Rade: 8 zvezda Zemlja
Sin: 7 zvezda Metal

Srećne zvezde ključ ličnog životnog stila:

Supruga:

 • 6 zvezda Metal (bela)
 • 7 zvezda Metal (crvena)

Rade:

 • 6 zvezda Metal
 • 7 zvezda Metal

Sin:

 • 2 zvezda Zemlja
 • 5 zvezda Zemlja
 • 6 zvezda Zemlja

Uzajamno harmonične zvezde: supruga/rade

 • 6 zvezda Metal
 • 7 zvezda Metal

Ako sagledamo vaše Kua brojeve supruga pripada istočnoj grupi, njena četiri povoljna pravca su: JI; J; I; S, s tim da je najbolji položaj za spavanje orjentacija uzglavlja ka severu. Vi pak pripadate zapadnoj grupi, povoljni pravci: JZ, Z, SZ, SI s tim da je za vas najbolja orjentacija uzglavlja SI. Površno gledano donekle oprečna situacija ali iskoristivši upravo vaše srećne zvezde i uzajamno harmonične zvezde najbolji izbor je orjentacija uzglavlja zapad, jer će to vama donositi dobro zdravlje i harmonične odnose a supruga će iza ledja imati podršku svoje srećne zvezde pa nepovoljnost koja bi se mogla objektivno ispoljavati u vidu nekih glavobolja, tričavih svadja ipak je smirena.

Ono što je važno za postizanje što harmoničnijeg odnosa je vaša spavaća soba, treba se potruditi obostrano da se shvate potrebe partnera, da bi se "točak okretao" unesite u vaš prostor prigušeno toplo svetlo, ponekada po koju mirišljavu sveću, i tihu instrumentalnu muziku. Da biste uskladili ritmove koristite metal, srebrni i zlatni detalji ali sa merom, jer vama je potrebna posvećenost a ne istančanost. Pa tako na primer nizak krevet sa pokrivačima prožetim srebrnim ili zlatnim nitima, ili neki svećnjak od kovanog gvoždja ili pehar od bronze i kutije u kojima biste držali svoje mirisne sveće. Možete neku neobičnu metalnu skulpturu na ivicu prozora ili komad malahita ili čak belog kvarca na ormarić za rublje, da bi vas inspirisali svaki put kada ga otvorite.

Rade,

u toku sam izrade analize ali nešto sa tlocrtom neštima. Naime kako god pokušavam da markiram prostor dolazim u diskrepancu izmedju: kompasne direkcije ulaza broj 1 - 80,85 i ulaza broj 2 - 90,95.

Ovako gledano ulaz dva nikako ne može biti na tom stepenu, ako uzmemo da je ulaz jedan 80,85;

Druga mogućnost je da tlocrt nije veran u pogledu razmera, molim Vas da pogledate sliku i pomognete, proverite jedno od ove dve mogućnosti da se nije potkrala greška. Ovo je mapa naspram kompasne direkcije ulaza broj 1:

http://i.imgur.com/pRqur.jpg

Mapa naspram ulaza broj 2 i kompasne direkcije 90,95:

http://i.imgur.com/rsWP2.jpg

Na osnovu dodatnog teksta u opisu mislim da je očitavanje na ulazu broj jedan (br. 1) dobro, jer ste napisali da je taj deo ulični i orjentisan ka severoistoku i severu, ali Vas molim da pogledate slike, i da mi pomognete, proverite, potvrdite ili opovrgnete pretpostavku, da dodjemo do finalnog rešenja i nastavimo sa analizom.

Npomena: 26.februara 2013

Rade, ovde su aplikovane mape za period 4. Na samom tlocrtu koji je sluzio analizi je aplikovana iz perioda pet.

majra 

Site Admin

orjentacija ulaza

Postovana,Majra.
Pokusao sam da ponovo premerim kompasom kako ulazna vrata tako i kompasnu orjentaciju ostalih u kuci.Na tloctu sam obelezio pravce i stepene.Kuca je pravougaonog oblika i pomalo deluje izduzeno,samim tim spavaca soba i njeni prozori su okrenuti ka ulici,medjutim zbog ulaza oba koja ima i njene duzine deluje okrenuta ka dvorisnoj strani.
Sto se tice razmere pokusacu da napravim jos jedan tlocrt,imam plan uredjen pa papiru i to cu ako uspem poslati.Juce sam premerio sve zidove i razmera je ok,ali videcemo na novom projektu.

tlocrt kompas
http://imageshack.us/a/img525/9698/tlocrtkompas.png

plan

http://imageshack.us/a/img515/9499/planjz.jpg

novi tlocrt

Evo uspeo sam da uradim jos jedam tlocrt kuce.
Cini mi se da se nesto ne razlikuje vizuelno od ostalih,ali morao sam da se uverim u ispravnost same proporcije unutar kuce odnosno odnosa velicine prostorija i osecaja prostora kada se nalazite u njoj.Neko mi je tesko da s naviknem na promenu stambenog prostora tj.ne kao promenu sa licne strane nego sam raspored i polozaj prostorija,verujte mi jos uvek ne znam ponekad gde je utikac za svetlo,a u mraku se ne bih bas snasao:)U svakom slucaju polako dolazi sve na svoje mesto samo je potrebno strpljenje i vreme.

novi tlocrt

http://imageshack.us/a/img341/623/razmera.jpg

   majra  tlocrti

Hvala zaista na izuzetnoj saradnji, tlocrti su savršeni, i vidi se već jasno i na prvoj slici, na kojoj ste upisivali kompasne vrednosti da jeste ulaz broj 1 tačna vrednost a ulaz broj dva ipak nije 90,95 stepeni.

No, nadajte se ujutru da će Vas dočekati analiza kompletna. Zaista hvala na strpljenju.

18.09.2012 13:44

Feng šui uredjenje doma, korak po korak

Kompasna direkcija vrata i zvezda po rodjenju za dati životni prostor daje metaforu življenja:

Planina pokrivena drvećem u plamenu

Nesigurnost i nerazborito delovanje vode u ponor. Bićete suočeni sa profesionalnim nesporazuima, kao i problemima kod kuće. Čuvajte se da ne postanete indiferentni ka onima koje volite. Sačuvajte veru u vremenima iskušenja i učite iz svojih grešaka. Držite budnu dvedt, jer pravovremeno delovanje će doneti dobru sreću ako iskoristite neočekivane pogonosti; nemojte odbiti pomoć od nekoga na visokom položaju – vrata će vam biti otvorena bilo kojim putem da želite da krenete.

Za suprugu napomena: Uslovi su promenljivi zato ne smatrajte svoju sreću garantovanom, sačuvajte oštrinu zapažanja i budite spremni da se inteligentno nosite sa preprekama. Morate znati kada da se povučete a kada da grabite napred. Vi ćete pre stići do svog odredišta ostavljajući sebi vremena za odlaganje, nego forsirajući stvari. Igrajte otvorenih karata i uživaćete u stalnom napredovanju, dobrom zdravlju i dobroj reputaciji.

http://i.imgur.com/3JxQG.jpg

Harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje u oblasti:

 • Severoistoka crvene ili purpurne, no zbog upliva preporuka je da idete ka nijansama koje više nose vodene energije nego vatrene, dakle više ka purpur koja je na ivici da predje u lila/plavo mirna zagasita boja.
 • Severozapad zahteva uvodjenje crne ili mornarsko plave
 • Zapad crno ili mornarsko plavo
 • Jugozapad crvena ili purpurna, s tim da ovde idete više ka crvenoj, to može biti i detalj, tipa jastučeta, slike sa dominatnom bojom i sl.

Feng šui analiza i predlozi za uredjenje prostora

Jugoistok: Drvo kontroliše zemlju. Ovo nije baš najprijatniji odnos jer su spojena dva suštinski nepovoljna broja (energetske faze) Dodavanjem malo vatre bi se obnovio ciklus u pravcu ravnoteze (drvo-vatra-zemlja), medjutim, ovaj lek dovodi do sporednih dejstava veoma nepovoljnog broja 5 koji stvara sklonosti ka nesrećama. Povrh toga, vremenska zvezda drveta donekle crpi ovu nepovoljnost, ali s obzirom da i na godišnjem i mesečnom nivou imamo upliv zvezde 5 efekat je minoran. Ono što je ključno kao prvo je zaštititi se zbog čega je uputno uvesti energiju metala i vode. Generalno ako osmotrimo tlocrt zapaža se manja ekstenzija u jugoistočnoj oblasti što indikuje mali disbalans energije drveta ali s obzirom na energetski upliv u ovom sektoru ne treba posegnuri za energijom vatre koja bi slabila ovu eneravnotežu već je treba staviti pod kontrolu uvodeći energiju elementa metala, zato je dobro ako ovde dominira na primer bela stolarija, ili pak srebrne ili zlatne venecijanere. Kako seovo odnosi i na ulaz bela vrata sa elemetima metala (drvena bela sjajna) i stepenište malo zaoblite ivice, dobro je ako imate ili ako ste u mogućnosti da budu tri stepenice.

Jug: Sama trasa u drugom delu pripada sektoru koji nosi blagatvornu energiju i svakako je uredjenjem treba podržati , dakle lepa garnitura , od ratana sa kristalnom vazom i raznobojnim cvećem, svi detalji koji energiju zemlje nose, na ucrtanom mestu lepa saksija od porcelana sa drvetom mandarina bi ovde bila sjajna simbolička podrška za finasijski prosperitet.

Deo ovoga sektora zahvata i po predlogu (koji dakakako ćete vi ipak razmotriti), i na tom mestu sam upravo žutom tačkom ucrtala mesto gde bi dobro došla lepa kristalna lampa bilo zidna bilo podna ili na noćnom stočiću. Može to da bude i prirodni kristal. U dnevnoj sobi kako vidite iz predloženog ovde je plasiran i trpezarijski sto, ispod koga bi trebao biti lep tepih sa nekim crvenim detaljem i na njemu neka bude plasirana kristalna lepa činija sa mandarinama, jabukama (žutim), a osvetljenje takodje ako ne može biti centralno onda bar na taj zid neku lepu lampu sa kristalnim visuljcima koja može osvetljavati i sliku koju bi ste tu mogli plasirati a koja bi svojim motivom budila u vama osećaj berićeta, blagostanja i bogatstva, nemojte smao da bude mrtva priroda.

http://i.imgur.com/7gJQC.jpg

Vaš dom generalno shodno i vašim uzajamno harmoničnim zvezdama treba da enterijerom podseća na one vile koje vidjamo na moru gde imate na raspolaganju paletu crnog i/ili modroplavog, belog i crvenog. Dnevna generalno može biti u nekoj belo/krem nijansi omalana sa ostalim dekorativnim elementima u bojama predloženim u pojedinim sektorima za harmonizaciju (mebl, dezen zavesa, tepiha).
Tako i spolja, znači beli kamen recimo za oblaganje temelja, (mislim na taj deo koji gleda ka dvorištu).

Jugozapad: Zahvata deo spavaće sobe i po predloženom rasporedu deo i dnevne, u cilju harmonizacije ovde uvedite crvenu i u dnevnoj na ucrtanom mestu (zelena tačka) stavite možete i posaditi babmbus pa na njega staviti recimo kao detalje crvene tračice. Ovde nemojte držati ništa što bi moglo biti predmet nekakvog spora pred zakonom, ili pak nešto što bi privuklo lopovluk.

Zapad: Nosi izuzetno povoljan upliv upravo gde ste i vi ucrtali garnituru i zaista ovaj deo treba da se kao prvo aktivno koristi, podrži bojama predloženim za harmonizaciju, talasastim uzorcima, zavesa neka nema cvetni uzorak, ovde možete uskladiti boju venecijanera sa bojom mebla sa srebrnim ili zlatnim akcentima (zavisi šta je vama lično bliže tipa neko voli belo neko žuto zlato) tako i ovde birate te akcente, možete ovde držati i predmete koji za vas lično predstavljaju bogatsvo ili ga na neki način reprezentuju. Sa desne strane sam ucrtala poziciju za policu a tamnije obojen pravougaonik je mesto za poziciju sata sa klatnom bilo zidnog ili onog od poda, važno je da ima metalno klatno.

Uočićete odmah do vodoravnu liniju koja ustvari predtsavlja vrata, moja preporuka je da to budu staklena vrata sa vitražom. Naime na ovaj način smo izbegli brojnija vrata, ali ujedno omogućili prolaz iz dnevne do kupatila, a ponekada možete koristiti i ovaj ulaz (broj 1) kada dolaze gosti da ne defiluju kroz kuhinju kada to ne želite. Vitraž može i poželjno je da ima zlatno ili srebrne elemente, kao kada se rade lampe Tifani tehnikom, pa se elementi povezuju onim metalnim spojem, slobodno možete recimo upariti ovaj elemenat sa lampom i lusterom pa da sve bude u jednoj tehnici radjeno, na taj način ćete postići i taj elemenat estetske povezanosti, a ujedno ćete dobiti svetla dodatno u prostor. Na zid ka (predloženoj) dečijoj sobi možete plasirati sliku sa dominatno plavo/crno paletom, u skladu sa onim kako se opredelite za ostale detalje. Može to da bude i samo boja rama od slike, koja treba da je u akvarel tehnici ili grafika.

Severozapad i sever: Zbog upliva soba treba da je sa naglašenim elementima koji nose energiju vode, dakako s obzirom da je soba za spavanje ne voda sama, a kako je dečak sa plavi tepih sa recimo tim zidom plavim ili ako je partizanovac eto lajt motiva da se može shodno detetu uvesti crna sa merom. Ono što želim da naglasim je da uz zid sa kupatilom ne treba da bude krevet ili radni sto. Na zid koji deli sa dnevnom slobodno ga pustite da velikim slovima na primer ispiše neki znak uspeha ili da ako nešto trenira ovde redja svoje pehare levo od pozicije odzaka. Na prozore postavite metalne venecijanere.

Deo zahvata i kupatilo, što nije baš najsrećnije, jer može doneti recimo trovanja, zato pazite uvek na datume namirnica, ili pak na neke probleme sa usnom dupljom pa ako se pojave blagovremeno poduzmite korake da se to sanira a u najblažem da kažem ogovaranja, koja nekada mogu unositi konfuziju i stvarati prepreke u poslu.

Severoistok: Ono što bih sa tačke feng shui-a ovde plasirala su lepi veliki metalni zvončići – na ulazu ili u blizini dakle ulaza broj 1. U principu dakle boje metala, bela siva, srebrna, okrugla prostirka na primer lavanda pa prskana kao srebrnim ili sivim, oivičena belim, lagana pamučna. To se odnsoi i na boju za zid naročito recimo onaj ka kuhinji (ta vrata sam u preporuci uklonila, da bi smo zaštitili upliv ka kuhinji i naspramnost sa vratima od kupatila), i na njega možete staviti manju recimo zidnu komodu pa dve lepe porcelanske saksije sa baš lavandom ili nekim cvetnicama bele boje, i neki metalni predmet, neobičan koji bi privlačio pažnju . To je ujedno i preporuka i za kupatilo – dakle kao prvo da je zaista besprekorno, da ne curi ništa (preneseno da ne cure priče, informacije...), ovde ne treba držati ništa od kozmetike za negu i ulepšavanje, već isključivo dakle ono namenjeno higijeni. Takodje na prozor venecijaneri metalni.

Istok: Uglavnom mislim na kuhinju treba da je veoma elegantna, belo, metal, rostfraj; prostirka, talasati uzorci, vodoravne linije . Svi metalni predmeti koji bi mogli dovesti do povrede obavezno da su u ladicama. Ukoliko elementi dozvoljavaju označila sam mesto gde može da se plasira okruglo ogledalo u metalnom ramu. U kuhinji treba držati sve uparene elemente i na posebnom mestu istaći dva crvena predmeta, na primer od crvenog stakla dve šolje ili pak sa dve crvene lente na prozorskom podestu povezati dve manje metalne ukrasne saksijice u kojima će biti na primer vaše male intimne porukice za koje smao vi znate, ne cveće, Ili recimo dva staklena srca (koja će se medjusobno čuvati uvek zajedno ;). Ne dozvolite da se iko meša, bio on roditelj ili prijatelj (da nekažem, majka ili prijateljica ;), uživajte u hrani i spremanju zajedno sami što više.

http://i.imgur.com/H9SgC.jpg

Srećne vam promene!

majra 

Site Admin

feng shui raspored

Postovana,Majra
hvala Vam na detaljnoj analizi.
Potrebno mi je malo vremena da proucim promene koje ste mi predocili.Prvi utisak deli moje odusevljenje Vasim predlogom i nemogucnost pomeranje zida kako bih se prosirila srednja prostorija,jer sam hteo dodatno i ja tako da postupim.Medjutim strucnjaci kazu ne.Ali dolazeci do nekog kompromisnog resenja je smanjenje trenutne spavace prednje sobe,plasiracu Vam crtez kako bismo se bolje razumeli.
Sto se tice promene spavace i decije i nas je predlog bio da dete bude u sobi koju ste predlozili,ali kada smo razgovarali i dogovarali se gde je i sin ucestvovao u raspodeli prostorija postujuci i njegovo misljene i zelju nije ni pod nekim blagim nagovorima hteo da pristane da soba sa ulice bude njegova.Nismo insistirali u nekoj velikoj meri ali smo pokusali da uticemo na njegovu odluku,medjutim nismo uspeli i mislim da jesmo, ne bih se prijatno osecao u njoj.
Dnevna soba srednja kako ste i napisali jeste i trpezarija, kuhinja je jedino odvojena vratima i zidom. Kad budem uradio crteze postavicu ih pa cemo sagledati mogucnosti koje se pruzaju.
Hvala Vam puno,jos jednom.

raspored prostorija

Pokusao sam na vise nacina da uticem na raspored prostorija i sto vise razmisljam sve sam dalje u nalazenju odgovora.Na kraju smo dosli do zakljucka da je najbolje neko vreme ziveti u novom prostoru i sama dinamika istog ce nama pokazati gde i kako i u kojoj prostoriji se osecamo najbolje.
Sto se tice Vase ideje o pomeranju zida i vrata i sklanjanju zida koji je ka kuhinji je ok.,medjutim taj zid mi majstori ne preporucuju da sklanjam iz razloga sto je na njemu odzak i jedan je od dva noseca zida.
Tada sam odlucio daje najbolje deliti sobu uzduž ili popreko.Na tlocrtima sam vam napisao nacin.

podela 1

http://imageshack.us/a/img191/1959/podela1.jpg

podela 2

http://imageshack.us/a/img18/3185/podela2.jpg

Sto se tice ulaza 1 mi ga zimi koristimo,a ulaz 2 više leti jer je tu terasa sa komarnikom(kao umesto proyorskih stakala komarnik i umesto vrata isto) i mogu vam reci da je gušt sedeti u njoj:)

Nacrtao sam tlocrte na koji sa pokusao da Vam docaram celokupan prostor,ulaz u dvorište,samo dvorište i dva ulaza, i raspored prostorija tj. namestaja u njoj.Iza same kuce se nalaze garaza i dodatne pomocne prostorije ostave za ogrev,alat i sl.

plan 1
http://imageshack.us/a/img198/268/plan1c.jpg

Za sada koliko nam mogucnosti pruzaju smo napravili raspored kao sto je na crtezu plan 1.
Medjutim razmisljajuci o raspodeli sam napravio i tlocrt,plan2, kako bih izgledalo kad bih se podelila prostorija.

plan2
http://imageshack.us/a/img803/7493/plan2u.jpg

Molim vas voleo bih da mi napisete i vase misljenje o svemu sto sam napisao.Imam jednu molbu jer smo upravo pre par dana saznali da mi je supruga ostala bez posla,jos uvek otkaz nije potpisan ali je najavljen od strane direktora,pa vas molim za savet kako da podstaknemo i ojacamo karijeru.

konacan raspored

Postovana,Majra
kad je u pitanju raspored prostorija u kuci stigli smo i do konacnog i tzv.jedinog moguceg da je finansijski pristupacan.Na tlocrtu su ucrtane prostorije u kuci kako ih sada koristimo i nadam s da ce tako i ostati.
To je tlocrt pod nazivom PLAN2.

Nesto sam proucavao i imam jedno pitanje o rasporedu Lz,za koji period je kombinacija uradjena na tlocrtu kuce?

Period izgradnje objekta

Rade,

pazljivo sam pregledala sve nase prepiske u okviru ove teme. Ono sto je evidentno da u cetvrtom u nizu postu koji sam ja pisala, naslovljenim kao "Kompasna direkcija" gde sam Vam postavljala karte zbog dilema oko kompasne direkcije drugog ulaza jeste napravljena grska i uzet period gradnje doma 4, vidite i sami na tim gornjim tlocrtima da u sredini stoji sredisnji broj 4, a trebalo je za period pet. Stavila sam u tom postu na kraju napomenu, da Vam bude lakse za orjentaciju. Mapa za period pet na osnovu kompasne direkcije za prvi ulaz 80,85 izgleda ovako:

Numericka mapa: godina gradnje objekta 1957, kompasna direkcija ulaza: 80,85

http://img542.imageshack.us/img542/3599/prviulaz80.jpg

Medjutim, ovo nije uticalo na dilemu koju sam tada iznela, na samo mapiranje, tj. srafiranje sektora na samom tlocrtu, oko cega je postojala dilema za vrednost ocitanu na drugom ulazu, jer se jasno vidi da nije u tom opsegu koji je doznacen u vasem postu.

Dakle, ono sto je ovde najvaznije je na tlocrtu gde je uradjena analiza i date smernice za uredjenje jeste aplikovana mapa letecih zvezda iz odgovarajuceg perioda 5, mozda je sitno pa se ne uocava jasno, ali ako uvecate mozete prepoznati brojeve.

Takodje, da ne biste bili u dilemi da li je samo slika zamenjena mozete kroz sam tekst ispratiti ono sto sam pisala jer, tamo gde postoji povoljan energetski upliv zvezda/broj je oznacen zelenom bojom, crne opredeljujemo u odnosu sa parom u kompoziciji sta izpoljava i u kojoj direkciji obitava, a crvene su ono na sta treba obratiti paznju kao da kazemo alarmantno i gde treba prvo intervenisati. Uvek se prvo zastitimo pa tek onda snazimo ono sto ima potencijal da nam otvara mogucnosti.

Prilazem Vam kartu odvojeno, tako da budite bez brige, kompletna analiza jeste odradjena korektno.

Numericka mapa doma: Godina gradnje objekta je 1957g, drugi ulaz (glavni)

http://img43.imageshack.us/img43/7599/periodz.jpg

http://img834.imageshack.us/img834/5236/mapabl.jpg

Demarkacija prostora - aplikovana mapa:

http://img823.imageshack.us/img823/1394/radenovamapa.jpg

Ako imate bilo kakvu dilemu javite se.

majra 

Site Admin

kompasna orjentacija

Majra,hvala na objasnjenju i izvinjavam se sto sam napravio bezpotrebnu sumnju oko izrade lz.
Imam dosta pitanja i jedno je u vezi same orjentacije ulaza.
Merenjem ulaza 1 kompasna direkcija pokazuje slicnosti sa ocitavanjem na ulazu 2,cudno ali u nekom realnom pogledu su oba ulaza na razlicitim stranama,duzinski odvojena pa se ima utisak da nose podpuno razlicite brojcane konotacije,medjutim kada ste tu,takoreci prisutni oba ulaza su blizu i toliko se stapaju u jedan da imam utisak da su u istom sektoru.
Sama kuca je izduzena i kad sam pokusao da postavim bagvu na tlocrt i u poredjenju istih,takoreci na papiru i uzivo,kao da postoje neka odstupanja.Cini mi se sto sam vremenom duze u prostoru shvatam samu orjentaciju kuce jer me svojim oblikom pomalo zbunjivala,ali kad sam shvatio jednostavnost koju ima potpuno sam se iznenadio.Cudno je kako u svemu vidimo neku nerazumljivost i trazimo smisao tamo gde ga vec imamo.
Sto se tice rasporeda koji ste postavili na tlocrt nije u mogucnosti da se realizuje zbog same izgradnje objekta,medjutim dosao sam do nekog objektivnog resenja koji sam postavio u predhodnom postu.Polazeci od sektora sa kompasnim orjentacijama pokusacu da pronalazim odgovore na postavljenu analizu i nadam se da vam necu biti naporan sa nekim pitanjima.
Hvala na pomoci.