Bože, gdje sam pogriješila? Ljubav

Ko gubi - jednom ce srecan biti

Ko gubi, ko gubi, ko gubi, mora tugu kriti
ko gubi, ko gubi, ko gubi, jednom ce srecan biti

Ovo je zaista sjajno, na nekoga potpuno zaboravis, godinu dana pa se on pojavi iznenada sa svezim informacijama o svom zivotu. Pa upravo iz tog razloga i postojimo ovde da se uvek nadjemo na istom mestu, nekome kome smo potrebni.

Ovo je cudesna prica o zeni koja je izgubila voljenu osobu, a ustvari je dobila mnogo u zivotu. A onaj ko je pomislio da je sve svoje probleme resio ozenivsi drugu zenu, postao je veliki gubitnik, bez srece, bez ljubavi, bez iskrenih osjecanja.

Bol i patnja su mu namenjeni - sam je to trazio.

mico

Moderator

Istrazivanja - kako se leci slomljeno srce

Amerikanac Danijel Vegner je, sa svojim kolegom Danijelom Gouldom, svojevremeno proučavao 70 mladih žena i muškaraca, tačnije, njihove fiziološke reakcije na misli o nekadašnjoj ljubavnoj vezi. Kada su ispitanici koji su, po sopstvenom priznanju, još uvek čeznuli za bivšim partnerima prvi put zamoljeni da razmišljaju o njima, oni su se prilično fizički uzbudili, i provodljivost njihove kože bila je na visokom nivou.

Od njih je zatim traženo da suspregnu ovakve misli i da ih potom opet prizovu. Pri ponovnom fokusiranju na stare ljubavi, njihove reakcije su bile još jače. Nasuprot tome, učesnici u istraživanju koji su već "izlečili svoje slomljeno srce" u oba navrata su reagovali mnogo mirnije. Onoliko mirno koliko i grupa koja je imala zadatak da razmišlja o Kipu slobode.

Ako patite zbog propale romanse, najbolji način da prestanete da čeznete za izgubljenom ljubavlju je da čeznete za njom. Ovaj paradoksalni "recept" vam možda deluje potpuno nesuvislo, ali reč je o tvrdnji eksperta za kontrolu misli. Tim stručnjaka s Univerziteta Virdžinije objašnjava da pokušaji da se odagnaju sećanja na nesrećnu ljubav samo podgrevaju stare emocije. Odnosno da potiskivanje neželjenih misli sprečava ljude da se na njih priviknu i na neki način "oguglaju", zbog čega telo uvek burno reaguje kada se one ipak pojave.

Dakle, ako nećete da "venete" do kraja života, probajte da iživite svoju patnju. Vegner i Gould kažu da je najpametnije da o njoj pričate.

majra 

Site Admin

Don't Cry For Louie

Mico, malo sam iznenađena tvojim izborom muzike! Ali dobro, nikad se ne zna odakle ćeš da izvučeš stih koji će ti izlečiti srce. Moj "lekoviti stih" posle jedne davne propale ljubavi je bio (prevod sa engl.):

"Devojko, nemoj plakati za Lujem, jer on ne bi plakao za tobom!"

To je ubrzalo razvoj situacije.

Vaya Con Dios Lyrics - Don't Cry For Louie

MUSIC: D. Schoufs/D. Schoovaerts
LYRICS: D. Schoufs/D. Schoovaerts

I gave up all my friends
My girls from out of town
Bought her what she wanted
Yet she let me down
When she saw me crying
She said I had no heart
When my heart was bleeding
She turned around and laughed

Girls don't cry for Louie
Louie wouldn't cry for you
When you walk the streets for Louie
You better do what Louie tells you to

I met Louie on a hazy morning
When the bars where closing down
He said honey I really like your prancing
You and I we'll burn this town

This woman, sir, mislead me
Hurt me in my pride
Who are you to judge me?
Who are you to take her side?
She cheated on me mister
Told me nothing but lies
I just had to teach her
Not to overstep the line

Girls don't cry for Louie
He wouldn't waste a tear on you
When you walk the streets for Louie
You ain't walking down no avenue

I met Louie on an early morning
In a sleazy part of town
I was tipsy and feeling kind'a lonely
Louie offered me his arm
He said: you and I we'll burn this town
He said: you and I we'll burn this town

(tekst pesme u originalu naknadno ubacio administrator)

Prihvati to...

Tako je kako je, ne opiri se, prihvati. Reci to sebi! Ne kontriraj i ne porici to ma koliko bilo bolno jer nista ne mozes promeniti, ni njega ni tvoja osecanja. Mozes si samo otezati.

"Od sest milijardi ljudi na planeti na kraju ostane samo jedan." on ocigledno nije taj.. ;) Knedla u grlu, suza u oku, glavu gore, teras dalje...MORAS!