Inter CAFFE daroteka - dobre stvari pokrecu svet Caffé

Zivot kao i ljubav nisu velike stvari vec milion malih stvari i ako smo u prilici uciniti bar jednu koja ce ih oplemeniti na dobrom smo putu da nam radost preliva dane. Stvari same po sebi ne cine nista sve dok se ne pojavi covek koji ih zeli - tada donose srecu.

Mozda cete se iznenaditi ako saznate da su najbogatiji ljudi na svetu i najveci filantropi. Oni golemo daruju, a prema zakonu privlacnosti davanje iz prepunog srca budi ugodan osecaj i salje signal koji Univerzum nepogresivo uzvraca obiljem.

Ako ste pomislili: "Nemam dovoljno za davanje", tu smo! Pocnite davati. Dok obznanjujete svoju veru u davanje, zakon privlacnosti mora vam dati jos vise da biste mogli jos dati.

Darujte da biste primili. Zelite dobre stvari svom snagom srca, mastajte, to je najbrzi nacin privlacenja dobra u zivot. Spoljasnji je svet samo posledica; on je rezultat nasih misli, naseg cinjenja i necinjenja stvari.

Otvaramo vrata svim dobronamernim ljudima da ovde donesu darove i iskazu zelje. Setite se Aladina i carobne lampe. Aladin podigne lampu, otrese prasinu i eto Duha. Duh uvek izgovara iste reci:

"Tvoja je zelja moja zapovest!"

Primenite ovu metaforu na vlastiti zivot, put ce se sam otvoriti - pridruzite nam se.

Sa omiljenom osobom podeli bas sve

U okviru Telenorove novogodisnje ponude docekalo nas je praznicno iznenadjenje - poklon vaucer u vrednosti do 10.000 dinara popusta pri kupovini telefona koju ostvaruje donosilac vaucera.

Pomocu Telenor vaucera osoba koja potpise ugovor (postpejd racun) dobice popust na telefon u iznosu od 5.000 dinara za izabrani telefon ako uzima paket do 1600 dinara mesecno, odnosno dobice popust od 10.000 dinara uz paket koji je veci od 1600 dinara u Telenor mrezi. Moze se iskoristiti do 31.01.2014 godine.

http://www.odlican.com/d/14752-3/Telenor+vaucer.jpg

Prakticno to znaci, ako birate neki paket uz koji osim uobicajene ponude telefona po 1 dinara zelite neki model za koji biste tada trebali doplatiti 4999,00 dinara uz paket do 1600 dinara, dajete samo vaucer i postajete vlasnik zeljenog modela, odnosno ako birate tarifni paket preko 1600,00 dinara a model telefona koji biste zeleli treba da se doplati 9999,00 dinara vaucer pokriva taj iznos.

I to nije sve, na licu mesta docekace vas jos jedno iznenadjenje - besplatni razgovori i poruke za dvoje do kraja 2014 godine.

Da stvar bude jasna, ne reklamiramo nikoga, nas su darovali duplo i zelimo da nastavimo godinu u duhu darivanja.

Molimo da se postuje samo jedno pravilo: darujemo prvu osobu koja se javi postom iskljucivo u temu i u poruci iskaze zelju. Na ovaj nacin obezbedjujemo transparentnost i uvid svim clanovima zajednice i cuvamo duh prijateljstva i poverenja.

Pozivamo sve dobre ljude da zajedno negujemo ovaj kutak darovima i zeljama. Dobre stvari pokrecu svet.

majra 

Site Admin

Jabuke i želje

Postoje razni ljudi, u ovom slučaju i u ovom vremenu uglavnom se djele na škrte i darežljive.

Kada nešto poklanjam ne činim to zbog sebe da bih se osjećala bolje ili sticala neke zasluge u bilo čijim očima. Jednostavno ne vidim razlog zbog kojeg bih imala gomilu odjeće koju uopće ne nosim a preko puta je žena koja nema ništa. Obično sve pregledam ponovo, operem, uredno složim i odnesem po mraku da niko ne vidi.

Isto tako ne znam šta će mi deset ruževa za usne pa ih podjelim. Vjerovatno je ono mamino "Uvijek daj bolju jabuku drugome" uvijek prisutno. Možda je to stvar odgoja ili je čovjek jednostavno takav, nisam se udubljivala oko razloga i povoda.

Kada razmislim ispada da sve dajem. Dobro, ne sve, postoji nešto čega se teško odričem i nerado posuđujem. Knjige. Možda zato što je sve drugo nevažno.

Mislim da me je na pisanje ovog posta navela ona riječ "želje". Nemam želja i tako sam jutros razmisljala o tome, maloprije počela ovo pisati i sada, gledajuci moju prvu rečenicu, ipak želim nešto.

Bilo bi lijepo da je manje škrtih ljudi. Nije riječ samo o novcu, kod njih postoji siromaštvo duha i to je teško popraviti.

Jer, ne vrijedi to materijalno bogatstvo, nezadovoljni su, opterećuje ih svakodnevni strah. I toliko kukaju pred nekim ko ne zna kako će sutra kupiti kruh da se ovaj sažali i nudi pomoć.

Razumjevanje. To želim. Želim čovjekoljublje. Ono što postaje zaboravljeno i zanemareno.

Uvijek se dobro osjećam sa ljudima koji to imaju. Gledamo se, smješimo i svjetlimo.

Čovjekoljublje. Da znate da je nečija ruka uvijek tu, ne iz pristojnosti već
stoga što je to ispravno.

A možda sam idealista? Nije važno, mene takve stvari održavaju.

Wind 

Moderator