Konsultacije - efikasna pomoc u radu Feng šui

Poštovana Majra,

Molim Vas da mi pomognete razriješiti jednu dilemu. Naime, zanima me promatramo li sektore u odnosu na cijeli prostor ili na prostoriju u kojoj se nalazi jelka (npr. jugo-zapadni sektor doma mi je zapadni sektor trpezarije).
Također me zanima remeti li mi nepovoljna vodena zvijezda 5 (1/3/5) u jugo-zapadnom sektoru doma ovu povoljnu mjesečnu kombinaciju (1/4)?
Unaprijed se zahvaljujem.

Lijep pozdrav,
Minnie

Cekanje

Draga Majra, znam da je guzva i da puno radite, ali proslo je nekoliko meseci a Vaseg odgovora nema. Ja sam iz Vasih prethodnih tekstova upucenih drugim ljudima pokusala da izvucem neke savete, ali mislim da u tome nisam bas najbolje uspela. Pa bih Vas molila da mi bar orjentaciono kazete, kada mogu da se nadam analizi stambenog prostora? Unapred hvla i veliki pozdrav.

Nedjeljni poklončić

Zašto ovakav naslov? Pa, nedjelja je. A poklon je zato što sam ja to dobila pa ne vidim razlog zašto da to ne podjelim.

Nedavno sam se upoznala sa čuvenim Feng Shui majstorom. Nešto sam naučila, možda naučim još, premda nisam sigurna u to. Naime, ispričala sam mu ono moje "Istok mi nije dobar ali tamo samo prolazim, na jug ne idem osim da obrišem prašinu" itd.

Na engleskom to i nije zvučalo smješno premda se on smijao. Kako bilo da bilo ja sam to rekla i nazad se ne može.

Između ostalog, rekao mi je za dva načina privlačenja novca u kuću. Ne znam zašto, ja sam htjela pričati o elementima.

Prvi način je da stavite osam bjelih oblutaka u keramičku posudu sa vodom i to postavite u sektor obilja tj. bogatstva. On kaže da je to najbolje učiniti na Sjeveru jer je tamo ove godine zvjezda #8. Mene je bilo sram da mu kažem da mi je sektor obilja na jugoistoku pa sam slušala dalje.

Drugi način je da u tri keramičke posude stavite po jedan tamni oblutak i postavite ih na jug, sjever i jugozapad. Posuda koja će biti na jugozapadu treba biti na crvenoj podlozi.

Nisam još probala, prvo moram da nađem oblutke.

I moram razmisliti o logici svega toga.

Ja sam samo glasnik a zna se šta se sa glasnicima zbiva.

Wind 

Moderator

Ulazna vrata na ispupcenju?

Veliki pozdrav! Zelim prvo da vas pohvalim sto tako nesebicno delite znanje sa svima koji zele da nauce nesto o ovome. Svaka cast zaista...

Ovih dana se selimo u novi stan pa bih volela da ga uredim po feng sui-u. Iscitala sam sta ste pisali, mnogo mi je pomoglo i sada imam jedno pitanje, da resim nedoumicu. Nigde nisam pronasla ovaj podatak, a svuda sam trazila.

Naime, kada dopunim nedostajuce delove stana da bih dobila pravougaonik, on bi bio dimenzija 955 cm x 370 cm. Medjutim, preko puta duze strane fale oba coska (ima 8 uglova) pa je stranica koja je paralelna s najduzom duzine 465 cm (to je manje od pola pa mogu taj deo stana da posmatram kao ispupcenje, zar ne?). Znaci umesto pravougaonika 955 cm x 370 cm dobijam pravougaonik 955 cm x 250 cm i ispupcenje na jugoistocnom delu 465 cm x 120 cm.

Moje pitanje je kako se radi feng shui projekat u slucaju da se na ispupcenju nalaze ulazna vrata (na kracoj strani ispupcenja su i gledaju na severoistok)?

Unapred sam vam zahvalna na odgovoru. Svako dobro...

Tlocrt

Miamia,

rado ćemo pomoći ali Vas molim da postavite sliku plana/tlocrta, da steknemo uvid i zaista pomognemo u proceni i nalaženju središta kod nepravilnog oblika.

Postoje matematički metodi za nalaženje središta nepravilnih oblika, ali najlakši je pomoću dugačke igle. Pojasniću postupak kada priložite tlocrt.

majra 

Site Admin

Tlocrt

Draga Majra,
Evo saljem i tlocrt, nadam se da sam to dobro uradila i da se vidi, nisam se snasla sa programom u kojem svi vi radite, pa sam morala sama da nacrtam. Ovo je skica adaptiranog tavanskog prostora, koji planiramo da sredjujemo uskoro. Nalazi se u zgradi cija vrata gledaju na SZ (iznutra ka spolja), a ispod je nas stan cija se ulazna vrata nalaze preko puta toaleta (oblik donjeg stana je isti, osim sto je u centru kuhinja i period gradnje 7). Centar koji sam sada nacrtala je kada ovaj deo posmatram kao ispupcenje, shvatam da bi se pomerio kada bih uracunala i taj prostor. Plavi osenceni deo je pod kosinom, a crveni je ulaz (spiralne stepenice).

Da li biste mogli da mi pomognete oko FS projekta ovog stana? Vec danima se trudim oko ovoga pa bi mi pomoc itekako dobro dosla. Brinu me letece zvezde, konkretno jugozapad, ima li razloga? Volela bih da naucim da tumacim letece zvezde, procitala sve sto ste ovde pisali o tome, ali mi je tesko da povezem sve to sa nasim Kua brojevima, sektorima, godisnjom i mesecnom zvezdom. Jasno mi je da je potrebno mnogo vise vremena od mesec dana, ali potrudicu se, bicu uporna.

Dakle, moje pitanje je kako da tumacim ovakvu situaciju kao sto je nasa (ulazna vrata na ispupcenju)? I ako Vam nije tesko da mi kazete ono sto je najbitnije o vezi sa povoljnim i nepovoljnim kombinacijama zvezda i nasim Kua brojevima:
Suprug 2, Ja 4, cerka 5, sin 3.

http://i.imgur.com/t6oTmcwl.jpg

Sobe cemo deci urediti tako da oboje gledaju u svojim povoljnim pravcima, obelezila sam ih na svojim skicama. Planiram da uredim donji deo stana nakon sto dobijem odgovor od vas, na osnovu njega da napravim sebi neke smernice. Bitno mi je samo deci da sredim kutak, jer nam je odnedavno zaista potrebno malo reda i pozitivne energije u zivotu. Vrlo sam vam zahvalna na trudu i vremenu koje ulazete za sve nas koji vam trazimo pomoc. Divni ste. Sve najbolje...[/img]

podaci za izradu mape letećih zvezda

Molim Vas da dostavite godinu gradnje objekta i kompasnu direkciju ulaza iskazanu u stepenima, da bih mogla da uradim kartu.

Potrebno je kompas očitati na podestu pre no zakoračite na prvu stepenicu, kao kada krenete napolje iz stana.

Kua broj ćerke nije 5, jer on nema trigram pa se prevodi u Kua broj 8.

majra 

Site Admin

Draga Majra,

Nisam bila u mogucnosti da odem do stana, a jedva sam cekala da Vam posaljem kompasnu direkciju.

Ulazna vrata od zgrade su 306 stepeni (znaci NW1, i godina izgradnje zgrade 1972), a ulazna vrata od stana su 21 stepen (to je N3, a godina izgradnje stana je 1991. godina, tada su vrsili nadgradnju, dodali jos jedan sprat). Potkrovlje radimo ove godine, na njega se ulazi spiralnim stepenicama, to sam vec napomenula.

Unapred se radujem Vasem odgovoru, nadam se da sam ovog puta poslala sve potrebne podatke. Veliki pozdrav!

Bagua

Poštovana Majra,
Pridružujem se mnogobrojnim pohvalama za vašu pomoć u vezi Feng Šuija.Počela sam da radim na devetonedeljnom kursu za poboljšanje uspješnosti.Pri tome sam došla do nedoumice u vezi postavljanja Bague na tlocrt moga stana.Naime pošto je stan pravougaonog oblika nije mi jasno kako da to uradim.http://i.imgur.com/c3XmxhZl.jpg

U iščekivanju vašeg odgovora puno pozdrava i puno sreće u daljem radu.
Meca88

Savet

Poštovani jako bih vam bila zahvalna ako bi ste mi ovjasnili kako da nadoknadim polje koje mi nedostaje u stanu u mom slučaju polje 6, i koji lek bih mogla koristiti ako se u moju vezu umešala treća osoba?! Hvala unapred!!!

Akvarijum

Draga Majra, potrebna mi je pomoć. Moji klinci bi zeleli da imaju kucnog ljubimca. Da li je proporucljivo i gde u stanu bi mogla da stavim akvarijum sa ribicama?
Hvala u napred

Seosko imanje

http://i.imgur.com/1VeXIgql.jpg

Dobro je što ste se raspitali o prethodnim vlasnicima jer i to pruža mnogo odgovora a i pomoći kada se ima dilema.

Da bismo stekli bolji uvid u ono što čini neki temelj za analizu i uradili natalnu kartu potrebna je godina gradnje, i tačno očitan kompas na ulazu (u stepenima) uz osvrt na okolinu;

Prilaz imanju, položaj kuće na placu, ono sto vidite sa ulaza i pozicija u odnosu na put, opis okolnog terena, sagledavanje i topografske pozicije ostalih objekata u neposrednoj okolini i svakako pozicije izvora koje ste pomenuli u odnosu na imanje i sam dom.

Možete se poslužiti i EarthViewer-om (Google Earth) da najbrže sagledate konfiguraciju terena.

Kada se sagleda neka baza, onda treba da realno sagledate klimatske uslove i procenite da li plansko uzgajanje onoga što želite ima dobre predispozicije. To zahteva i malo veće istraživanje kvaliteta zemljišta i poduzimanje svih predradnji da bi se odabrala ona sorta ili vrsta od koje objektivno možete očekivati i dobit.

Krenite prvo sa elementarnim podacima za anaizu, pa postepeno na to treba nadograditi ostale informacije. Tu sam svakako da pomognem koliko umem.

majra 

Site Admin