Novi stan, selidba, potreban savet Feng šui

dobar dan.
čitam ovu temu već neko vreme, pa evo odlučih da i ja zapitam za savet. naime, uskoro se selim u novi stan, sama ću živeti tamo.

okvirni plan uređenja već postoji, ali detalji mi i dalje predstavljaju mali problemčić... i evo. reših da postavim sliku stana, ali avaj :shock:
utvrdih da mi je istekao probni period od 30 dana za taj room arranger i da više ne mogu da ga sačuvam kao sliku :cry: i šta sad da radim?

Tlocrt, ocuvanje razmera

cicka:
utvrdih da mi je istekao probni period od 30 dana za taj room arranger i da više ne mogu da ga sačuvam kao sliku :cry: i šta sad da radim?

Mozes ici na uninstall, a zatim ponoviti instalaciju ili pak jednostavno skiciraj u Paint -u. Ono sto te samo molim je da obelezis strane sveta, pozeljno je ocitati kompasnu orjentaciju ulaznih vrata i svakako naznaci srazmeru, ako vec ne navedes decidirano dimenzije npr. duzina 5 koraka sirina 3 i ucrtati namestaj.
Tlocrt mozes poslati i meni na pp. a ja cu potom uraditi sliku u Room Arranger-u.

majra 

Site Admin

hvala, majra, potrudiću se što pre to da uradim :D

Sagledavanje prostora clanice Cicka

u stanu:
stan jeste novogradnja, niko tu nije živeo ranije. izlazna vrata gledaju pravo u komsijska, tamo je neki mladi bracni par, deluju mi pristojno.
odmah pored mojih vrata levo je jedan stan, malo napred desno drugi. pravo ovi sto pomenuh, a pored njih levo (gledano sa mojih vrata) jos jedan stan. i to je to na spratu. spavaca soba pravo sa ulaznih vrata pored kupatilo
nastavlja se u dnevnu, povezanu sa trpezarijom i kuhinjom, pa izlaz na terasu.

pogled je u neko brdo, zelenilo i drvece, nije toliko lose, jedino sto nije bas otvoren vidik... ali nije lose, to je jug-jugozapad. stan je jako svetao i suncan, to mi se vrlo dopada ova kosa linija izmedju dnevne i kuhinje je jedna roletna, od poda do plafona, bela, hocu njom da zaklonim malo pogled u kuhinju. na zidu iznad garniture je slika - planina, brdo nekakvo, ulje - volim je mnogo na istom zidu, prema ulaznim vratima veliko ogledalo, u crnom ramu - za ovo nisam bas sigurna gde da ga stavim
pored vrata za terasu isto slika, nekakvo jezero, opet ulje, zeleni pastelni tonovi. biljka pored ove slike je vodeni fikus druga biljka ispod ogledala juka

Inter CAFFE arhiva

Cicka - Kua broj : 6

Vi pripadate zapadnoj grupi pa u skladu sa vasim kua brojem vasi razliciti pravci dobre srece su sledeci:

  • Bogatstvo i sreca (Seng C’I) = Zapad
  • Zdravlje i dugovecnost (Tijen Ji) = Severoistok
  • Ljubavna, bracna i porodicna sreca (Nijen Jen) = Jugozapad
  • Licni razvoj, sreca u vidu rasta i napredovanja (Fu Vei) = Severozapad

Kada se odredi prioritet na koji se u datom trenutku zelite usredsrediti vrsi se posebno aktivacija odredjenog pravca.

Zvezda po rodjenju: 6 Zvezda beli metal
Mesecna zvezda: 6 Metal
Srecne zvezde: 1, 2, 5, 7, 8 to daje paletu boja licnog stila veoma siroku (bela, crna, zuta, crvena, bela)

Ulaz u stan na SZ u kombinaciji sa zvezdom po rodjenju daje metaforu za zivotni prostor:

Cup zlata
Vasa ce sreca cvetati. Pazite da ne postanete preterano ambiciozni, ili cete se saplesti. Budite skromni i svesni ostalih i izbeci cete zamke.Mnoge prilike za uspeh ce se pojaviti na vasem putu. Bicete potpomognuti od nekoga na visokom polozaju.

Harmonizovanje C'i-a u vasem prostoru bojama zahteva da se oblasti severa, istoka, jugoistoka i juga uravnoteze bojama. Stoga cemo upotrebiti :

  • Zeleno i / ili svetlo plavo u oblastima ka severu
  • Crno, mornarsko ili modro plavo u oblastima ka istoku i jugoistoku
  • Zuto u oblastima ka jugu

U ostalim oblastima kojima nije potrebno specijalno nanosenje boja slobodno cemo koristiti licne boje koje su odredjene srecnim zvezdama. Takodje licne boje cemo koristiti i u ostalim oblastima u kombinaciji sa bojama koje su upotrebljene da harmonizuju prostor. I poslednji ali ne manje vazan detalj kada se odlucuje o primeni boja jeste nijansa ili «valer» koji se odredjuje prema Jin i Jang aspektu, shodno tome prema kom principu ce se odrediti funkcija prostorije.

Ono sto bi zaista jos bilo pozeljno, ali je moguce samo kada se ima licni kontakt je dodatno uskladjivanje nijansi sa vasim fizickim izgledom i zanimanjem, jer se i oni odredjuju prema Jin i Jang apektu. Na ovaj nacin kombinujemo sva tri nivoa sistema boja. U principu Jang prostorije su : dnevna soba, kuhinja, trpezarija, porodicna soba, soba za igru ili ples i radna soba. Jin prostorije su spavaca soba i kupatilo. Atelje ili galerije si i Jin i Jang.

majra 

Site Admin

majra, da li to znaci da, sem uskladjivanja boja, ja i ne moram preterano menjati planirani raspored?
na sta jos treba obratiti paznju?
interesuju me detalji, figurice, lampe....
lampe jako volim i imam ih puno, ali ne zelim da preteram....

Nastavak sledi

Ono moje malo razjasnjenje ne znaci da necemo proci svaku prostoriju ponaosob, naravno ja cu dati predloge a ti ces mi pomoci da sve sklopimo i odradimo sa onim sa cim raspolazemo.

Ici cemo korak po korak kakao si i imala priliku da vidis na forumu.
Jos uvek analiziram stan i najverovatnije cu krenuti sa predlozima od ponedeljka, dotle uzivaj u praznicima :D

majra 

Site Admin

Cickin stan - analiza i preporuke

Krecemo dakle od ulaza:

1. Ulazna vrata bela, na vratima ovalna plocica boje zlata sa imenom i prezimenom, iznad vrata broj stana zaobljena forma brojeva, brava lepa, elegantna, licne forme

2. Nemojte imati dve brave na vratima, simbolikom dvostrukog zakljucavanja potenciramo otezan ulazak ali i izlazak iz stana tj izbegavanje spoljnjeg sveta.

3. Ispred ulaza staviti otirac , forma kocke zaobljeni uglovi, golubije sive boje.

Predsoblje:

1. Zid bele boje, pod keramicke plocice smedje, bez ili bele

2. Prostirka manja, kocka, modro plava oivicena belim rubom, sa kruznim ili ovalnim motivom (ne cvetni!)

3. Osvetljenje centralno okruglo belo, meko to moze biti niz plafonskih - ugradnih refletora

4. Na levi zid do vrata postaviti malu srebrno – sivu policu ili komodu, kombinacija metal – staklo

5. Kako je ovo vasa najaca direkcija, u ovoj polici drzite nekoliko vama znacajnih knjiga , potom u maloj crvenoj kutiji drzite i neplacene racune – to dodatno ubrzava njihov izlazak iz kuce. Ne mojte drzati tu placene racune i realizovane ugovore, njih stavite u neku od ostalih povoljnih direkcija.

6. Ovde mozete drzati najdraze slike sa putovanja ili pak poster koji simbolise buducu zeljenu destinaciju, potom slike neba, andjela i sl.

7. Na suprotnom zidu na oznacenoj tacki postavite ogledalo, okruglo – pravilan krug, metalni ram, crni, dijagonale ogledala treba da su zadovoljavajuce dimenzije “dijagonala srecnog podeoka” da bi se uspesnost poduhvat maksimimalno podrzala. Treba da je centrirano na zid i po potrebi lako nagnuto da nebi davalo odraz ulaznih vrata. (Za sada zapamtite da ce vam trebati jos jedno identicno ogledalo, koje cemo postaviti na stratesko mesto na zidu koji deli spavacu i dn. boravak)

Uredjenje spavace sobe

1. Ulazna vrata se vide sa ulaza u stan (kako ste i sami utvrdili)samim tim je ona izlozena suvise spoljasnjim ometanjima, no sta jet u je. Ja licno u ovom slucaju nisam za postavljanje ogledala, jer je ovo ipak vasa najaca direkcija, i mislim da sve sto moze da se uradi je da vrat i zid budu iste boje, tj. da ih ucinimo sto manje upadljivim, jer po proceni sirine predsoblja ne postoji mogucnost postavljanja nekog zastitnog paravana.

2. Spavaca soba ne odaje utisak prostranosti, cak sta vise verovatno zbog velicine plakara deluje kao da ste se zabarikadirali. No sam polozaj kreveta se ipak nalazi u oblasti pozitivnog cija same sobe kada se posmatra u odnosu na kompasnu direkciju ulazna vrata (SI, JZ, srediste) i kako je elemenat JZ Zemlja koja u produktinom ciklusu podrzava Metal (vas elemenat) za posteljinu mozete koristiti sve boje preporucene iz palete na osnovu vasih srecnih zvezda. To moze biti i zuta posteljina, sa ukrasnim parnim brojem jastuka boje sljive.

3. Ovaj kolorit mozete koristiti i za odabir zavesa, neka budu lagane, leprsave i bez cvetnog motiva prozete zlatastim nitima.

4. Sam polozaj uzglavlja krevet se nalazi na putu CI – koji dolazi kroz vrata, i preseca gas to verovatno ima refleksiju na ometanje vaseg sna te bi bilo pozeljnoda postavite stojeci zastor koji ce vas stititi dok spavate.

http://www.odlican.com/d/11408-2/012i.jpg
Slike odlican.com » Cesljarev » pocelo je pocelo

5. Na desni zid postavite sliku koja ima asocijacije na partnerski odnos (ono sto vi ocekujete u njemu….), neka bude veci format, metalni ram, boje zlata. To moze biti i vasih ruku delo, ili pak reprodukcija velikih majstora, ali svakako treba da ima posebnu vrednost za Vas. Ispred postavite manju prostirku modro plavu ili boje sljive, ovalnu, meku, laganu a iznad postavite osvetljenje snop neka bude ostro uperen u sliku, da biste - simbolicno jasno videli kuda idete.

6. Na zid ispred kreveta postavite motiv novog radjanja, simbolike ljubavi.

7. Uvedite muziku koj agodi vasim culima i svelos sveca da biste podstakli dinamaican, telesni kontakt.

8. Zid neka bude boje slonovace, mozete postaviti zutu borduru ili pak je naslikati svojerucno.

majra 

Site Admin

Pitanja i odgovori

Cicka:

procitah upute za predsoblje.
par stvari ne mogu promeniti - ulazna vrata su tamno braon, cokolada boje, brava je metalna, ostrih ivica, moderne forme.

u predsoblju (hodnik sirine 1 m) je parket, prirodna boja hrasta.

plakar u spavacoj sobi jeste veliki, 1,85 m duzine, ali to je verovatno jedini plakar koji cu imati u stanu, pa mora biti tako veliki - iz prakticnih razloga.
i on je vec tu.

dalje - ono sto si me pitala:
sve je onako kako je prikazano na slici koju sam poslala
dnevna soba i trpezarija pokrivene isto parketom
kupatilo i kuhinja plocicama boje belog vina (pod) i bez - sive zidne plocice.
tepih u dnevnoj sobi je velika cupava krpara svetlo bez, skoro bela.
ista takva, samo manja i nije cupava je krpara u trpezariji, ispred niske komode (dve velike fioke) na kojoj je monitor racunara i muzicki uredjaj.
garnitura u dnevnoj sobi jarko crvene boje, jednobojna, bez dezena. to su u stvari veliki cetvrtasti sundjeri, presvuceni meblom - dve fotelje i trosed. nema nikakve drvene ili metalne konstrukcije, i mogu da kombinujem njihov raspored kako hocu, samo da se uklopi u dimenzije sobe. fotelje su 85x85 cm, a trosed 170x85 cm.
plocice na terasi su neke pesak-sivo-bez sucmuraste boje, malo je bezlicna i tuzna, ali tako je....

e, kuhinja:
plocice kao u kupatilu
zid iznad plocica je spatulat boje bele kafe
sama kuhinja je zuckasto-bez varijanta, sa radnom plocom boje srebra, mat, ne sjajna, i iste takve rucke.
spoj plocica i parketa pokriven je istim lajsnama, aluminijum.

sta jos....?
a, da.
od raspolozivog namestaja i elemenata, imam jednu veliku drvenu stolicu-fotelju, cokolada boje (naspram garniture u dn sobi). tu su potrebni jastucici za sediste, zanima me boja...

za terasu imam dve drvene reziserske stolice, tamno crvene-bordo, sto jos uvek nemam, mislila sam ovako neki okrugli tamno zeleni...

ma sve je stvarno onako kako sam crtala.
i sve su dimenzije tacne, i elementi, objekti u stanu, i dimenzije prostora...

Cicka, ona prostirka ce ublaziti sukob Metala i Drveta tako da je to ok.
Boja vrata odgovara elementu Zemlja i ona u produktivnom ciklusu hrani Metal, tako da nije lose; ono sto bih mogla je da unutrasnju stranu vrata ofarbas u belo, i zaista onda neka bude lepa plocica, sa imenom i prezimenom napisanim kosim pisanim slovima nagnutim blago u desno i dobro osvetljenje ispred, halogeno.

Generalno je sam ulaz, i ceo stan u vladavini Metala, sto je za tebe pozitivno, ali se mora leciti zaista posebno sredisnji prostor i ja cu obeleziti gde ces strateski postaviti za to ogledala.

Dakle, sledi nastavak:))

majra 

Site Admin

Nastavak analize i predloga za feng shui uredjenje

Prostor dnevnog boravka uredjujeo metodom feng shui.

1. Na sam ugao postaviti biljku u saksiji, paprat i sl.

2. Na zid desno zajednicki sa spavacom sobom postaviti malo okruglo ogledalo identicno sa nim u predsoblju, na oznacenu tacku, ispod postaviti sliku sa motivom jezera, a ispred stolicu koji ce te prekriti srebrnim prekrivacem, ili pastelno zeleni protkan srebrnim nitima.

3. Na spoljnju povrsinu vrata postaviti celom duzinom, dakle da ne sece figuru i da nije iz delova ogledalo!

4. Pored vrata staviti jednu veliku lepu lampu, kako je centar u vladavini Zemlje svetlo je Vatra koja joj pomaze.

5. Na stolicu do lampe postaviti, keramicku ili kristalnu ciniju sa zutim jabukama, mandarinama, voditi racuna da su uvek sveze.

6. Zidovi mogu ostati u postojecoj boji, jer to odgovara paleti vaseg licnog stila, a za harmonizaciju oblasti cemo koristiti preporucene boje i oblike.

7. Prostirka u ovom delu manja okrugla, svetlo plava ili zelena pastelna, lagana, pamucna

8. U deo gde je sada ogledalo u crnom ramu (koje cete ukloniti odmah iz te pozicije!) postaviti radni sto, PC (na desktopu neka uvek bude motiv koji asocira na vitalnost, zdravlje), lampa i pored kao neku simbolicno razgranicenje biljku.

Sto pazljivo locirajte kompasom u SI, dakle blize sedecem delu, a da vam je iza ledja zid kupatila,a biljka odraz u ogledalu na vratima. Generalno ovo je vasa druga najbolja lokacija koja se odnosi na zdravlje i dugovecnost, pa samim tim cete sebi osigurati dovoljno vitalne energije za rad koji vam predstoji.

To mozete uciniti na ovaj nacin (dakle ovo je mala improvizacija za net, ukoliko vise nemate kompas a imate precizno iscrtan tlocrt)

  • Povlacenjem dijagonala (kao sto vidite na slici da sam ja povukla) odredite centar i potom nastavite kruznu podelu da dobijete osmougao) i prema centru odredite direkcije.
  • Najbolje je ovo uraditi na paus papiru, pa svaku direkciju kompasnu obojite pastelnom pripadajucom bojom i prosto postavite preko tlocrta (centar na centar)

10. Slika planine moze ostati na toj poziciji

11. Sedecu garnituru razdvojiti,ubaciti stolic u cosak, tu postaviti lampu i knjige izmestene iz trpezarije, na nju postaviti ili prekrivace ili jastuke morinsko plave i/ili crne ili obe u kombinaciji

12. Zavesa na prozor takodje u toj boji

13. Zid ostaviti u sadasnjoj boji ali izboceni deo molovati u marinsko plavu boju, ili ga prekriti slikama na kojima preovladjuje takav kolorit boja.

14. Prostirka manja forma kocke marinsko plav ili crn (kako se vec odlucite u boji kroz ostale dekorativne detalje)

15. Osvetljenje centralno, kocka zaobljenih uglova, drvo – kristal

Kuhinja :

1. Generalno ceo prostor zbog harmonizacije treba da je dekorisan u koloritu kao i dn. boravka detalji, miljei, saksije za cvece i sl. dakle crni i/ ili marinsko plavi

2. Na zidu treba da se nalaze slike koje simbolikom pruzaju zastitu i salju poruku dobrog raspolozenja (Ikona porodicnog svetitelja, porodicne slike, prizori veselog okupljanja) s tim da ram bude drveni, pravougaona forma, boja preporucena za kolorit

3. Prostirka pravougaona u datom koloru

4. Osvetljenje centralno, izduzeno, belo, drvo - metal moze imat dezen cvetni u datoj boji.

5. Frzider, pretdstavlja kao el. aparat kome je pripadajuci elemenat Voda , on cuva zivotnu energiju, stoga vodite strogo racuna da bude:

  • ispravan
  • cist, uredan, sortiran
  • sa svezom hranom, povrcem u svim bojama
  • na njega staviti sacovnik ili na zid iznad da daje ritam i redovnost u zivotu, ili pak vaznu sa svezim cvecem ( prema simbolici ) ili vocem

6. Prostor neka je cist, svetao i dobro provetren.

Kupatilo :

1.Centar prostora je i centar srece u zivotu, stoga mora biti :

  • besprekorno cist
  • redovno provetravan
  • dobro osvetljen
  • vodovodne instalacije perfektne
  • nikakav visak tu nesme da postoji
  • ulozite pare u zlatne slavine

Prostirka zuta, cupava, takvi i frotiri

3. Na oznacena mesta postaviti ogledala iskljucivo kvadratne forme srednjih dimenzija

4. Na prozoru uraditi vitraz ili oslikati staklo nijansam crvene boje na prozor postaviti lozicu

http://www.odlican.com/d/15987-3/dikino+oko.jpg

Terasa:

1. Da bi se jace inkorporirala u stan u uglove postaviti dve vece saksije sa biljkom koja moze da prezimi, ili pomorandza bi bila odlicna, ali je osetljiva za negu no ipak je veoma vazan simbol zivota, u principu pronadji biljku koja ti se dopada, a onda malo istrazuj njenu simboliku.

2. Takodje na tackama obelezenim postaviti puzave cvetnice, koje cvetaju crveno

3. Stolice i stolic forme kocke, drveni (bambus) postaviti na desni deo terase ne uz sam ugao.

4. Prostirka - gama zute

5. Na stolicu saksija kvadrat forma sa cvetnicom.

majra 

Site Admin

Majra, hvala

majra, hvala najlepše.

feng sui i uredjenje stana

Majra,

ja sam novi clan i prosto sam bila odusevljena kad sam naisla na tvoju temu. FENOMENALNO! Naime i sama sam citala o fen sui-u, ali ti to stvarno radis na dobar nacin. Ja sam inace student i uskoro bi trebalo da se preselim u novi stan u kome cu ziveti sama. Ono sto je bitno je da cu imati skoro neogranicenu slobodu da ga namestim po svom ukusu, a ja zelim da upotrebim ovu fenomenalnu disciplinu :) Ukoliko budes mogla/imala vremena/zelje svaki savet bi mi bio od koristi. Naravno podrazumeva se da bih ti ja poslala detaljnu skicu stana i ostale podatke, sto u stvari zavisi od toga koliko vremena imas. U svakom slucaju, hvala na dobrim savetima koje sam nasla na ovom sajtu, a za kraj bih imala dva konkretna pitanja:
1. kako da aktiviram srecan ugao (moj Kua broj je 6, a interesuje me za jugozapadni ugao)?
2. kako da neutralisem negativnu energiju sa severozapadne strane svoje sobe (zid spavace sobe koji je na severozapadu je zid koji sobu deli od toaleta)?

Hvala na vremenu i veliki pozdrav

Ema (kafica :)

Feng Sui analiza prostora clanice - kafica (Ema)

Ema:
Saljem ti tlocrt svoga stana, ja sam se trudila da najtacnije odredim strane sveta i kako izgleda stan.Sto se tice stana, on je trenutno prazan, ja sam polako pocela da ga opremam a ovo sto sam ti poslala je otprilike neki moj plan kako bih ga namestila. Jedina izmena je to sto je terasa polukruznog oblika (koju sam ja na tlocrtu prikazala kao pravougaonu). Inace, u zgradu se ulazi sa njene zapadne strane, ali je cela zgrada okrenuta ka jugu (ka glavnoj ulici). Moj stan se nalazi u jugoistocnom delu zgrade. Hvala ti puno na vremenu i trudu, a s obzirom da i sama kazes da je potrebnu uneti i malo kreativnosti i istrazivati, mozda bi bilo dobro da nam preporucis neke dobre knjige o Fen Sui-u. Veliki pozdrav

Snazna prisutnost vatre u vasoj karti daje jasnocu, ostroumnost i potencijalnu genijalnost. Vasoj osetljivoj prirodi potrebno je priznanje, inace vam nedosaje samopouzdanje. Mozete da se ponasate impulsivno i razmetljivo, a to moze da skriva duboko intuitivnu prirodu. Imate vrlo snaznu volju i mozete biti semli i zahtevni . Potreban vam je osecaj da sve nadzirete i imate ogromne reserve da savladate teskoce i izazove.

Ema:

  • Kua broj – 6 (zapadna grupa)
  • Zvezda po rodjenju - 6 Zvezda Metala
  • recne zvezde – 2 , 5, 8 Zvezda Zemlje = paleta boja licnog stila : crna, zuta, bela

Ulaz stana lociran u SZ domom vlada elemenat Metal i u harmoniji je sa vasom Zvezdom po rodjenju.

Na vrata stavite ovalnu zlatnu plocicu sa vasim imenom i prezimenom, pisanim slovima, blago nagnutih u desno.

Metafora za ovu kombinaciju naslovljena je kao:

Cup zlata
Vasa sreca ce cvetati. Pazite da ne postanete preterano ambiciozni ili cete se saplesti. Mnoge prilike i pomoc od uticajnih ljudi ce se pojaviti u vasem zivotu, budite odmereni i altruisticni tako cete ih iskoristiti na opste zadovoljstvo.

Vasi pravci povoljni po snazi su: Z, SI, JZ, SZ sto vas upucuje da kljucne po vas oblasti nastojite da locirate u ovim segmentima i direkcijama. Sto vidim da ste i ucinili. Ocigledno je da bas i niste nesto posebno motivisana da se bavite kuvanjem, ali ako, svi imamo prioritete i stil zivota koji nama odgovara. Iz razloga sto ste izuzetno predani onom cime se bavite i okupirani radom, morate voditi racuna da sami sebe nezakopate. Da bi sacuvali zdravlje, pokusajte da izbalansirate obaveze sa periodima odmora i vodite racuna o ishrani i redovno vezbajte. Direktni ste, sposobni da inspirisete ali zato i perfekcionista koji je izuzetno zahtevan, narocito prema onom koga voli. Postanite svesni toga i prihvatite da bas ne mogu svi da idu vasim tempom ka cilju, ali da to ne znaci da nisu kompetentni. Naprosto dajte im vremena – svako ima svoj ritam i to treba postovati.

Sto se tice harmonizacije prostora bojama oblasti ka S, I, JI, i J su one koje treba uravnoteziti. Upotrebite zeleno i/ili sveto plavo u oblasti ka S; crno, mornarsko plavo ili modro plavo u oblasti ka I, JI; a zuto u oblasti ka J.

Inter CAFFE arhiva

Ostale oblasti ne zahtevaju specijalan tretman, mozete upotrebiti boje zvezde po rodjenju, ili boje vasih srecnih zvezda, u kombinaciji sa bojama opredeljenim elementom za datu kompasnu direkciju. Najbolje je boje uskladiti sa svojim elementom (dakle Metalom pa malo Zemlja 2,5, 8 i malo Vatra 9) pa kroz nijanse .

Generalno dom treba da ima stilske teme za unutrasnju dekoraciju sastavljene od mekih oblika formi i uzoraka, konstrukcija kao sto su lukovi; boje se protezu od srebrno sive do bele. Osnovni oblci Metala su oval i krug a Zemlja hrani metal pa povrsine treba da su siroke, kvadratne forme sa zaobljenim uglovima, boje od smedje preko narandzaste do zute.

Izbocenje u JZ ukazuje na naglasenu snagu i dominaciju zene (majke, domacice prostora) i treba je sanirati upotrebom bele boje u dekoru.

Inter CAFFE arhiva

Kupatilo locurano u centru doma svakako treba obavezno leciti ( * ima u ranijim postovima napisani principi)

Ostatak stana kada se osmotri vidi se da su vrata spavace sobe blizu i naspram ulaznih pa tu u tom delu treba umiriti energiju, kako nije moguce postaviti neku pregradu ili zastor, ucinite ih bojom ujednacenim sa bojom zida a ispred postavite luster sa visuljcima sto lagano zveckaju. U levom plakaru mozete drzati knjige, zatim po kutijama sortirane sitnice, pa cak i prazne kutije ili pak cipele u kutijama. i tu stavite manju prostirku sa nekakvim motivom osmica, forma kocke.

Zatim da energija nebi naprosto jurnula napolje kroz balkonska vrata, drzite ih zatvorenim, a ja bih ih i prekrila debljim zastorima ili paketo zavesama. Do njih na zidu sam oznacila mesto za ogledalo, treba da bude pomereno dakle malo van te linije hodnika, okruglo uobicajene velicine, ne veliko jako i bele boje rama

Zelenim tackama sam oznacila mesta za biljke, koje treba da umire tok energije, a ujedno i da zastite od neprijateljskih linija i definisu simbolicno granice prostora.

U trpezariji imajte paran broj stolica, i ako volite druzenje sa razlicitim ljudima, koristite ih naizmenicno (ali uvek vodeci racuna o vasem povoljnom pravcu, naprosto je malo samo zaokrenete)

Zbog nedostatka slika prostora nemam uvid da li su sve ove komode ili pak plakari visoki, a i oni u vasoj spavacoj sobi, ako jesu malo ih reorganizujte, jer vasa soba ovako odaje utisak da ste se zabarikadirali od spoljneg sveta. Kompijuter bih svakako izmestila iz prostora za spavanje.

Pocnite tako sto cete:

  1. izvuci na papir vase povoljne pravce i njih iskoristiti za postavku kreveta radnog stola i glavne stolice u kojoj vi sedate u boravku i trpezariji ; zapamtite koji vam nisu povoljni
  2. Ispisite boje po kompasnim stranama (prema preporuci za oblasti koje treba uravnoteziti i ostale koje slobodno shodno vama birate) pa odredite koje cete iskoristiti za zid a koje za dekorativne elemente
  3. Napravite spisak lekova ( biljke, ogledala…)
  4. Napravite spisak prioriteta za kupovinu
  5. Zastitite se od negativnih linija i lecite kupatilo
  6. Kada krenete da uredjujete jednu oblast nakon sto iskoristite ono sto vam je indikovano, i preduzmete osnovne postupke, ako imate dilemu oko postavke necega pitajte, pa cemo skupa traziti resenje

.

majra 

Site Admin