Kua broj - izračunajte vaš lični trigram Feng šui

Majro, molim te ako ti nije teško da mi to izračunaš, imamo velikih problema, posebno ja imam zdravstvenih, a od kako smo se preselili u kuću roditelja mog muža, sve je gore i gore. Evo datumi za nas:
Helena: 11.11.1950. muž 30.06.1955. i ćerka 24.12.1969. Hvala ti puno.

Malenka, hvala ti, tek sam sad videla da si mi i ti odgovorila. Meni je problem što se služim An-Readerom i neznam engleski jezik, a matora sam da bih ga sad učila. Nadam se da će mi Majra ipak odgovoriti. Hvala još jednom.

Planiranje buduce kuce

Opet vam se javljam posle duze pauze, slobodno vreme mi bas nije jaca strana :(

Volela bih kada bi neko mogao da pomogne u izboru povoljnih kompasnih direkcija tj pravaca za kucu i prostorijama u njoj - gde da bude postavljena kuhinja, trpezarija, dnevna soba, decija soba, spavaca soba, radna soba i ev gostinska soba.

Naprimer, koja od njih da bude na zapadu, jugu i slicno. Da napomenem, mi kucu tek planiramo da gradimo, tako da jos uvek imam fore da iz temelja to odradim kako treba.

Evo podataka moje porodice - moj Gua broj je 7, trigram Dui (tui), element small metal, zapadna grupa, srecne zvezde su mi zvezde zemlje 2,5 i 8,5 elemenata - Vatra, 9 zvezda po rodjenju - 7 Metal

Moj suprug je Gua broj 3,trigram - Zhen (Chen), element - Big Wood, grupa Istok, 5 elemenata - Metal, 9 zvezda po rodjenju - 3 Drvo, srecna zvezda 9 Vatra.

Cerkica je Gua broj 1, Trigram - Kan, element - Voda, grupa - Istok, 5 elemenata - Drvo, 9 zvezda po rodjenju - 1 Voda, srecne Zvezde - Metal 6 i 7.

Takodje bih volela da mi neko kaze koji smer je najpovoljiniji svima nama za glavna ulazna vrata kuce. Ako imate jos neku ideju u vezi svega sto ukljucuje uredjenje kuce i okucnice uzevsi u obzir nase licne podatke, takodje bih bila jako zahvalna.

Nestrpljivo cekam vase odgovore, pozdrav svima! :)

Kua broj, Lavicamt

Stariji decak je Kua bro 3;

Pripada istocnoj grupi, a povoljni pravci su:

  • najbolji pravac - J
  • pravac zdravlja - S
  • pravac ljubavi - JI
  • pravac licnog razvoja - I

Nepovoljni pravci su: JZ, SZ, SI, Z
Njegove srecne zvezde su: 1zvezda Vode, 9 zvezda Vatre - paleta boja bela i purpurna

Mladji decak je Kua broj 9

Pripada tskodje istocnoj grupi; povoljni pravci su :

  • najbolji pravac - I
  • pravac zdravlja - JI
  • pravac ljubavi - S
  • pravac licnog razvoja - J

Nepovoljni pravci su : SI, Z, JZ, SZ

Njegove srene zvezde su: 3 i 4 zvezda Drvo, paleta boja zelenog zada i gama zelene.

Dakle pri izboru kolorita koristite boje koje su pridruzene elementu na osnovu Kua broja i paletu koju nude srecne zvezde.Orjentacija uzglavlja, radnog stola treba da je uvek u jednom od cetriri povoljna pravca, i nekada se moze recimo ciljano ici na jedan npr. kod oporavka od bolesti izborom pravca zdravlja.

S obzirom da nemam tlocrt kuce i polozaj tj. kompasnu orjentaciju ne mogu predloziti boje za harmonizaciju prostora, ali sa sigurnoscu mogu reci da rado stariji decak boravi u sobi mladjega, i obrnuto.

majra 

Site Admin

Povoljni i nepovoljni pravci

Trudim se da energizujem sve povoljne i izbegnem sve nepovoljne pravce, ali pošto pripadamo različitim grupama, nailazim na problem.

Tačnije, kada energizujem SI, kao suprugov pravac prosperiteta, ja istovremeno energizujem i moj nepovoljan pravac. Kako to da izbegnem?

Lilijan savetuje kuvanje u različitim loncima :? , ali šta još, nigde ne piše dokle dovodi energizovanje loših pravaca?

Molim za pomoć

Pozdrav svima na forumu i najiskrenije divljenje na posvećenosti i trudu oko ove veoma zanimljive teme. Biću iskrena, ja se zbunih na samom početku. Probala sam da proverim da li suprug i ja spavamo u povoljnom položaju, u skladu sa našim kua brojem. Suprugov kua broj je 2 (1971. god., a moj je 8 (1975. god.). Oboje pripadamo ljudima zapadne grupe. Eh, sada dolazi na red moje pitanje. Ja znam da kazem da nema glupog pitanja, tako da vas molim da imate razumevanja. Sta to konkretno znači? Da li spavamo u povoljnom polozaju obzirom da su nam noge na severo-istoku, odnosno na višem uzglavlju moje i njegovo lice gledaju ka severoistoku? Nadam se da sam bila jasna :)
Puno hvala

Kua 2

Povoljni pravci : SI, Z, SZ, JZ

Kua 8

Povoljni pravci :JZ, SZ, Z, SI

Što znači da ti trebaš da spavaš u pravcu JZ, odnosno da ti je glava u pravcu JZ - najbolji pravac ( u tom slučaju su ti noge u pravcu SI) , U pravcu SZ - pravac zdravlja, u pravcu Z- pravac ljubavi, u pravcu SI - pravac ličnog razvoja.

A suprug shodno njegovim najboljim pravcima.

A možete i jednostavno da pronadjete iste pravce, npr on u pravcu zdravlja Z, ti u pravcu ljubavi - Z i rešen problem :D

Za stručniji i profesionalniji odgovor moraš sačekati majru. ;)

Sad si me jos vise zbunila :)
Ako sam dobro videla i razumela na "lokvi" broj 2 i 8 imaju iste povoljne pravce? Isti slučaj je i u tvom odgovoru samo obrnutim redosledom :???:
ili...

Koliko sam ja upućena, vi pripadate istoj zapadnoj grupi, ali svako ima svoje najbolje pravce, i to onim redom za kua 2 i 8, što sam ti napisala.

Hvala :) Mislila sam da su sva četiri pravca podjednako povoljna, sad je jasnije!

Sektori, srodni pravci - dileme

Mapiranjem prostora i identifikacijom prostorne orjentacije stambene povrsine stice se spoznaja o kvalitetima koji uticu na na sve aspekte zivota svih koji zive u prostoru. Dakle metodoloski dolazimo do spoznaje o mnogim atributima koji korespondiraju svakom sektoru (trigram, elementi, boje, oblici, simbolika, broj...) koje nam omogucavaju da harmonizujemo prostor i svesnim akcijama podrzimo nase teznje.

Ona je kljuc po kome se odredjuje namena svake prostorije u domu. To znaci da svaki sektor treba da se ispostuje u svojim osnovnim konceptima, da u svakom treba da poduzmemo mere zastite od neprijateljskih energetskih salvi ( tipa ostrog ugla ...), potom da biramo i stvaramo pravilne kompozicije osnovnih atributa za datu direkciju, i tek na kraju poduzimamo energizovanje u pojedinim sektorima, znaci tamo gde zelimo dodatni podsticaj za ono cemu stremimo. Kao i u zivotu da bismo mogli nesto da menjamo, tako i prostor, prvo moramo da ga upoznamo. Kada promenimo izgled i sadrzaj jednog segmenta prostora, promenuli smo i odnos prema toj oblasti svoga zivota.

Znaci svaki prostor je zaokruzena celina u kome nakon temeljnog ciscenja) mi mapiramo sektore (svaki predstavlja odredjenu oblast zivota - segmenti zivota) koji su medjuzavisni. Kako?

Na primer, kada zelite da zapocnete novi posao recimo da izradjujete nakit , stvaralastvo i kreacija, vizija, inspiracija, planiranje buducnosti su pod uticajem zapada, po feng shui-u zapad je za umetnika (a i ljubavnike heh) conditio sine qua non , pa zatim da bi se sve realizovalo i izrodio se dobar odjek u javnosti moramo posvetiti paznju i energiji koja je srodna rodjenju tj. energiji Vatre (jug).

Dalje ako nam je pri tome nuzna pomoc prijatelja oko prodaje, ili ako trazimo savet nekoga iskusnijega u tom poslu to ce biti pod uticajem segmenta prijatelja, ili pak ako je to stariji clana nase porodice onda ce biti neophodno da razmotrimo i obratimo paznju na sektor koji korespondira porodici. Kako ce prodaja promenuti nas stari nacin zivota, preusmerava se i nas zivotni put (polje pod uticijame Vode ).

Spznaje o nasim srodnim i spornim pravcima koje dobijamo iz Kua broja nas upucuju na one koje trebamo aktivirati za nasu dobrobit, u smislu pozicije dok radimo, sedimo, obedujemo, spavamo.. tj. obavljamo aktivnosti, pri cemu ono sto je verovatno stvorilo nedoumicu je cinjenica da svaki pravac donosi u zavisnosti od Kua broja razlicitu vrstu podrske ili srece i da je vazno da put tj, ulazna vrata koja su usta kuce kroz koji ulazi energetski gro za nas dom budu iz jednog od nasa cetiri povoljna pravca kako bismo izvukli maksimum iz postavke neke kuce za svoj zivot.

Na taj nacin posmatramo tj. tretiramo pravce i unutar doma kada vrsimo odabir postavke recimo radnog stola, trpezarijske stolice na kojoj mi sedimo, uzglavlja i pa ako idemo do nekih sustinaskih spoznaja na koji nacin obezbedjujemo svoj energetski potencijal onda se i tom kontekstu moze cak posmatrati i pravac iz koga stize energija za spremanje hrane, tj. pozicija uticnice za sporet, ako se sprema na plotni ili pak pozicija vrata od rerne.
I tada uvek pri odabiru moramo biti jasni, ko drzi primat, mozda zvuci pomalo sovinisticki, ali svaka tradicija podrazumeva hijerarhiju.

majra 

Site Admin

Re: Molim za pomoć

principesa: Oboje pripadamo ljudima zapadne grupe. Eh, sada dolazi na red moje pitanje. Ja znam da kazem da nema glupog pitanja, tako da vas molim da imate razumevanja. Sta to konkretno znači? Da li spavamo u povoljnom polozaju obzirom da su nam noge na severo-istoku, odnosno na višem uzglavlju moje i njegovo lice gledaju ka severoistoku? Nadam se da sam bila jasna :)
Puno hvala

To znaci da vam uzglavlje (citajte jastuk) treba biti u jednom od povoljnih pravaca. Logika je prosta ne odnosite se prema odabiru pravca kao kada se to cini za poziciju dok sedimo za radnim stolom, jedemo i sl. naprosto vi ne sedite u krevetu dok spavate. ;) Izbor pravca cinite shodno trenutnim teznjama, nesto uvek u sadasnjosti ima primat.

majra 

Site Admin