Antivirusni programi Računari

Koji je trenutno najbolji antivirusni program koji mogu da skinem sa interneta?

http://www.grisoft.com
http://free.grisoft.com

najbolji antivirus su dobre navike, oprez i po mogucstvu bogato iskustvo. bolje je ne doci u situaciju da je zastita neophodna.

dosadasnja praksa je pokazala da je mozda bolje koristiti gecko browsere (mozilla, firefox, netscape - www.mozilla.org) i njihove email klijente (mozilla mail, thunderbird). dobar firewall je takodje imperativ.

antivirus, osim sto trosi resurse i zauzima procesorsko vreme, ume ponekad i da zastiti sistem od virusa. :) mislim da je AVG dobar izbor. moze se naci i u besplatnoj verziji.

koliko znam nortona bije glas da je prevelik i preglomazan. kasperski je prilicno popularan.

galeksic

Site Admin

koristim AVG, pokazao se dobrim antivirusnim programom

McAfee - sve u jednom

Meni se AVG pokazao kao prilicno beskoristan. Prepoznavao je poneki virus, a imao je teskoca sa uklanjanjem. NOD32 je najbolji za najveci broj korisnika, Kasperski je "najoprezniji", ali zato dosta koci, a od free je definitivno Avast.

Ali iznad svih je McAfee koji je sve u jednom - AV program, firewall, antispam, antispy. Proverite :-)

Losi, dobri i najbolji antivirus programi

dixy:
www.inter-caffe.com/lista-376.html#p7272

Ako hoces dobar AV program a koji je uz to i besplatan stavi avast! S tim sto on zahteva registraciju, ali je to samo radi evidencije korisnika, a ne radi naplate. Njihova web adresa je www.avast.com pa ako hoces, okusaj srecu. Ne preporucujem AVG.

Ne bih se slozio da je Avast medju najboljim resenjima, ako posmatramo i komercijalne programe, ali ako se ogradimo na besplatna izdanja - onda je ok.

AVG je takodje jedan od najboljih sto se tice prevencije, ne i lecenja po meni, ali to ne znaci da ga treba potcenjivati ;)

Lord[MX]

Moderator
Najbolji antivirus?
Kasperski
22%
AVG
27%
Node32
27%
Norton
0%
BitDefender
0%
McAfee
5%
Panda
0%
Avast!
16%
Antivir
0%
ClamAV
0%
F-Secure
0%
Sophos
0%
Glasova 18