Feng shui pomoc Feng šui

Postovana Majra,
postavicu svoje podatke potrebne za vasu analizu.
Vidim da pomazete ljudima na ovaj nacin pa bih se i ja pridruzila ako je moguce jer je i meni potrebna pomoc.
http://i.imgur.com/uZzRTVXl.jpg

http://i.imgur.com/hFGGrnRl.jpg

Nasi podaci:
Svekrva 06.04.1941.
Suprug 24.06.1974.
Milena 16.07.1978.
Stariji sin 07.08.2005.
Cerka 19.05.2010.
Mladji sin 01.01.2012.
Zivimo u stambenoj zgradi koja je zavrsena 2004. godine na drugom spratu. Kompas na ulaznim vratima kada sam okrenuta ka spolja pokazuje vrednost NE 45 . Stan se sastoji iz dva nivoa ili sprata (duplex) i na oba sprata sa iste gornje strane, kada se gleda nacrt, ima kosine koje zauzimaju oko 1m kada bi se spustila projekcija na pod.
Zelenom bojom je obelezen hodnik na gornjem spratu i njegova pozicija-projekcija u odnosu na donji sprat.
Od troje dece dvoje idu u vrtic a najstariji sin je ucenik cetvrtog razreda.
Ono sto bih naglasila kao problem je konstantno losa materijalna situacija koju bih uz tvoju pomoc pokusala da popravim.
Druga stvar je poslovni uspeh i poslovna ostvarenost roditelja i uspeh i razvoj dece.
Deca imaju svoju sobu na spratu u kojoj je jedan zaseban krevet i jedan koji ima dva lezaja od kojih je jedan u fioci i otvara se po potrebi.
Roditelji spavaju u spavacoj sobi na spratu a svekrva u dnevnoj sobi.
Spremna sam da uradim promene koje bi nam ti predlozila. Strpljivo cemo cekati odgovor.
Unapred hvala od svih nas

Dopunjavanje podataka

Dobrodošla Milena,

Pretpostavljam da si sa porodicom uselila u stan posle 4.02.2004. ali bilo bi dobro da to potvrdiš i navedeš mjesec useljenja.

Zatim, bilo bi dobro da znamo ko je tzv. breadwinner odnosno hranitelj porodice.

Sledeće, zamolila bih te da još jednom provjeriš tih 320 stepeni na ulazu. Samo je pet stepeni razlike između NW2 i NW3 a to ipak mjenja sliku. Vjerujem da znaš postupak tačnog mjerenja kompasom. Nije loše ponoviti to radi mogućeg prisustva metala koji ometa tačno očitavanje.

Zamolila bih te da odeš na www.floorplanner.com i tamo postaviš tlocrt. Čini se da nije u omjeru. Inače, taj program je vrlo jednostavan i brzo ćeš sve nacrtati te ubaciti namještaj. Zabavno je, vidjećeš. Potom taj tlocrt postavi ovdje i, ako nisam nešto zaboravila, to bi bilo sve.

Wind 

Moderator

Draga Majra,

Hvala vam na brzom i efikasnom odgovoru i ulozenom trudu.
U stan smo se uselili 28.12.2004. godine, svo troje zaradjujemo tj. svekrva ima skromnu penziju, ja za ove uslove zivota skromnu platu a suprug nesto vecu od moje pa se moze reci da je on hranitelj.
Sto se tice tlocrta stana to ce mozda biti problem jer trenutno nisam u mogucnosti da sama to odradim. Potrudice se sestra da taj deo preuzme na sebe.Sto se tice polozaja kompas pokazuje NW 327 328.

Unapred zahvalna

Draga Wind, izvinite zbog greske iznad.
Hvala vam na brzom i efikasnom odgovoru i ulozenom trudu.
U stan smo se uselili 28.12.2004. godine, svo troje zaradjujemo tj. svekrva ima skromnu penziju, ja za ove uslove zivota skromnu platu a suprug nesto vecu od moje pa se moze reci da je on hranitelj.
Sto se tice tlocrta stana to ce mozda biti problem jer trenutno nisam u mogucnosti da sama to odradim. Potrudice se sestra da taj deo preuzme na sebe.Sto se tice polozaja kompas pokazuje NE 45.

Unapred zahvalna

Izmena

Slucajno sam probala da jos jednom kompasom utvrdim vrednost na ulaznim vratima i shvatila da sam pogresno merila pa sam sada u postove unela pravu vrednost a tlocrt cu poslati ovih dana. Pozdrav

Dopunski podaci

Imam još nekoliko pitanja.

Da li su terase pod krovom kuće?

Kada otvoriš ulazna vrata (prilikom ulaska u stan) šta ugledaš?

Gledala sam tvoj crtež no koliko god da sam ga povećavala ne mogu vidjeti odnosno pročitati koje su tri stvari navedene u kuhinji. Mislim da pored jedne piše "šporet" ali nisam sigurna.

Šta se nalazi pored stola za kompjuter?

Wind 

Moderator

Dopuna podataka

http://i.imgur.com/y2rs107l.jpg

http://i.imgur.com/BAS6GH7l.jpg

Vrednost kompasa na ulaznim vratima pokazuje NE 45 stepeni.

Evo potrudila sam se da dopunim podatke malo boljim crtezima. Ni jedna ni druga terasa nisu pod krovom. Terasa u dnevnoj sobi se prostirala celom sirinom tog zida ali je zazidan deo nje,uz kuhinju, da bi se u kuhinji dobilo vise mesta.

Na prvom crtezu se vidi taj tackasti pravougaonik koji predstavlja projekciju hodnika sa gornjeg sprata na donji sprat.

Ovo je sada ispravljena- dopunjena verzija posle malih izmena koje smo u medjuvremenu napravili.

Feng shui pomoc !!!

Draga Majra, verujem da ste opravdano odsutni ali bih vas zamolila da izdvojite malo slobodnog vremena (ako se i dalje bavite ovim poslom) i pogledate skicu stana koju sam vam poslala. Od tada se, sto se tiče rasporeda i podataka nista nije promenilo.

Srdačan pozdrav

Milena Trajković
Beograd