Seti se moje pesme Umetnost

Sjeti se moje pjesme, Geet, 1970

Delhi - based Kamla zivi bogatim zivotom uz tatu udovca. Dindayal, posebno je popularna pozorisna pjevacica i plesacica. Ona odlazi na odmor u Kulu Scenic gdje razgovara sa sviracem frule, igracem i pjevacem Sarju i oboje se zaljube jedno u drugo i odluce vjencati.

Kamla se vraca kuci i dolazi u sukob sa njenim menadzerom, Kunver Shamsher Singh, koji je vec dugo zaljubljen u nju, ali na kraju se dogovaraju dovesti Sarju takodjer da pjeva na pozornici. Ubrzo nakon toga Sarju i njegova sestra Janki, nakon Jankinog sukoba s vjerenikom, napustaju selo i pridruzuju se njima u gradu. Sarju je dobio novi izgled i ime - Suraj Kumar, a uskoro Kamla i Suraj postaju vrlo popularni na pozornici u pjevanju u paru.

Kamla dogovara za Janki brak sa Agra - based Ashok, dok joj tata i finalizira vlastiti brak sa Suraj u istom danu. Zbog zavisti i mrznje menadzera, na putu natrag iz Agra, Suraj ima nezgodu, ali on ce ipak prezivjeti, no tesko je povrijedjen i ne moze govoriti zbog ugruška krvi u mozgu.

Jankino vjencanje se ipak desava i ona seli u Agra. Sarju uskoro izlazi iz bolnice, medjutim netrpeljivost menadzera prema njemu raste i slijedeceg dana Kamla je šokirana kada vidi svog oca kako lezi bezivotan i Suraj drzi krvav noz u ruci.

Što ce Kamla raditi pod takvim okolnostima?

http://img53.imageshack.us/img53/796/2dt2exd.jpg http://img53.imageshack.us/img53/2643/fp572g.jpg

U tekstu koristeni podaci sa web stranice www.imbd.com.

pomoc

Moze li neko pliz da mi kaze kako da nabavim ovaj film.Hvala unapred

a bio bih zahvalan!!! :klap: