Brodolom, mutna voda, sin Sanovnik forum

Zaista mi se Bubastra svigjaju tvoja tumacenja pa vih zamolila tvoje mishljenje o josh jednom snu. San je otprilike ovako:

Sve pocinje u nekoj zgradi (mozda uredske prostorije) sa puno prostorija (kao kancelarije) i kao tu cekam da krenem dalje.Kao da sam na proputovanju u smislu evo privremeno sam tu ali treba da idem dalje (tako se ja dozivljavam u tim prostorijama). Pojavljuje se lice jednog kolege i jedne moje kolegice (koja me inace malo naljutila prethodnog dana) i moj sin. Jedino cega se secam tih prostorija je da su bele (i inace na poslu su zidovi beli) i da ima radijatora.

Odma tu pored zgrade je kao pristanishte, mali dok za brodove. Ja uzimam sina, i shto je cudno u snu, sin je kao mala beba kojeg sam spakovala u neku vrstu drvene beba korpe u obliku kutije tamno braon boje(sin u realnosti ima 8 godina). U drugoj ruci drzim drugu kutiju isto tamno braon boje sa nekim papirima s posla.

Pamtim da idem na to malo pristanishte, malo cekam i ulazim u brod. Brod plovi nekuda, ja se samo secam da sam unutra u brodu. Brod je od drveta (kao brodovi iz starih vremena) osrednje veleicine. Sledeca cega se secam je da dozivljavamo brodolom, brod se raspada, svuda naokaolo su ostatci broda i ja se nalazim u vodi. Pokushavam da nagjem neki predmet kojeg bi se drzala na vodi. Voda je mutna i sve naokolo je nekako sivkasto, tamno mada te boje neba i okolisha nisu dominantne i jake (kao da su ovde sporednog znacenja).

U ruci cvrsto stezem onu beba kutiju megjutim kutija se raspada i ja shvatam da moj sin nije u njoj. U kutiji je ostao prah koji se polako prosipa po vodi (mislim da je prah svetle mozda cak i bele boje).Kada shvatim da sina nema, mene hvata velika panika i pocinjem da se pitam gde je sin nestao, kako je nestao i sl.stvari. Pocinjem da ga trazim oko sebe u vodi i ne nalazim ga i mene obuzima uzas. U istom trenutku dok sanjam, jedan deo mene je svestan da sanjam i nateram sebe da se probudim da ne bih produzila taj uzas od sna. Nisam mogal da se suocim sa tim gubitkom.

Zaboravila sam da dodam da nema ni one druge kutije s posla. I ona je nestala u vodi.

Tako se zavrshio san.

Nadam se da cete mi pomoci oko znacenja i ovog sna.
Veliko hvala unapred

Amy

Ne mogu a da ne kazem da se ocigledno nalazis u velikim problemima. Ono sto mi je zanimljivo je da si napisala kako je jedan deo tebe bio svestan i da si se probudila iz sna. Da li hoces da kazes da si svesno prekinula san?

I opet havla na odgovoru.Zaista me muce neke stvari u zadnje vreme pa se nadam da cu isplivati iz njh.
Sto se tice tvog pitanja,odgovor je DA. Desilo mi se 3-4 puta da kada sam sanjala neke teshke(horor)snove, da u snu sebe nateram da se probudim u smislu...neznam kako da to objasnim...kao da sebi kazem:" ovo je uzas, prestani da sanjash, izagji iz sna".
U snu o kome sam trazila objashnjenje, jednostavno sam prekinula san, u smislu doshla sam do uzasa u snu i kazem sebi da necu da produzavam taj san i budim se. Deshavalo mi se da ponekad "upadnem" u san ili uhvatim sebe da dok sanjam kazem sebi "hej ovo opet sanjash i sad ce to i to da se desi". Pretpostavljam da i drugi imaju slicna iskustva.Neznam jel to mozda upad u potsvesno...snovi su zanimljiva i mislim josh uvek nedovoljno poznata tema o tome kako i zasto nastaju i sl.stvari.
Hvala josh jednom za odgovor.
Pozdrav

Amy

To sto ti se desilo je veoma blisko lucidnom sanjanju. Sledeci korak bi bio da se ne probudis,nego da postanes svesna u snu i da ga kontrolises i menjas kako hoces.