Bioenergeticari kostolomci? Psihologija

Juce me je drugarica pozvala da idemo kod nekog alterativnog medinicinara,ona je bila pa i mene da odvede... O cemu se radi:

Navodono on rukom prelazi preko kicme, celog tela tako da te nedodiruje i pregleda da li je nesto u telu van svog mesta... I on ga onda vrati.

Moja drugarica koja se stalno zali na kicmu kaze da je vise nista ne boli. Da li je to autosugestija proradila pa je stvarno ne boli ili je on stvarno cudotvorac. Da li ste vi imali neka iskustva sa tim? Da li vi verujete u danasnje mitove o cudotvornim ruka, bubastra sta ti mislis o tome?

p.s.
mene nista ne boli, pa ovelim ko trazi vece izgubi sve iz vrece... tu sam gdi sam ni za gdi sam nisam
:)

ODGOVOR

Nista nebi izgubila.

Zbog toga sto si zdrava ako jesi, sto znaci, ako nista ne boli ne mora uvek da znaci da si zdrava. Ali ajde da uzmemo da jesi.

Dobila bi samo jedan dobar specijalisticki pregled i nista vise. A kad popijes lek onda ozdravis a sto posle imas mali milion kontaraindikacija to nikom nista.

Toliko od mena trazila si bubastrin odgovor. :shock:

"Da li vi verujete u danasnje mitove o cudotvornim rukama?"

Ja verujem 100% i to ne bih nazivao mitovima!

Slazem se sa Darmom u vezi lekova koji verovatno pomazu sa jedne strane ali ostale propratne pojave, i kontraindikacije ih cine stetnim.

Mislim da ih treba izbegavati uvek kada je to moguce.

Moja saznanja su takva da prednost dajem alternativnoj medicini u svim oblicima jer je ona bliza prirodnom lecenju. Bilo to lecenje: bioenergijom ,biljkama, cajevima, hranom, itd...

Mnogo je primera da je alternativna medicina izlecila slucajeve nakon sto je ova druga vec uveliko digla ruke.

Sun

Odgovor za Sun

OK. Sun mislim da si u pravu i jako mi je drago da sa jedne strane podrzavas i moj rad. Ali mora se naglasiti da nejedna alternativna medicina ne moze da pomogne u slucajevima kad je zvanicna medicina otisla predaleko. Sta hocu da kazem.

Sto narod kaze gde god je radio noz tu vise nema pomoci. Jednostavno se presece tok energije u coveku. Ako se na vreme pre svega toga ode na pravo mesto pomoc je zagarantovana.
:klap:

Re: Bioenergeticari kostolomci?

Kaca: Navodono on rukom prelazi preko kicme,celog tela tako da te nedodiruje i pregleda da li je nesto u telu van svog mesta....

kostolmici postoje kao i cudotvorne ruke i sve to stoji... ali ako ipak reshite da odete kod nekog ko ce uz pomoc svoje bioenergije da vam pomogne, moze da se desi da se vec pomenuta osoba lazno predstavlja...

u tom slucaju u najmanju ruku vam moze pogorshati zdravlje jer je nestruchna... definitivno treba ici kod vec proverenih osoba koji stvarno umeju da rade to kako treba..oprez nije na odmet... ;)

Draga Kaca, i darma, i sun, i srculence su odgovorili umesto mene. Sa svima se 100% slazem u svakom pogledu.

Dakle, da, verujem u to itekako.
Da, protiv sam lekova koji izazivaju sporedne efekte.
Da, podrzavam medicinu kada su u pitanju fizicke povrede.
Da, treba voditi racuna kakav bioenergeticar se posecuje.