Ne sećam se snova Sanovnik forum

kazu da kad nesto sanjas ne treba da pogledas na prozor kad ustanes onda sve zaboravis neznam koliko je istina ali tako sam cula

hah..ja sam toliko puta kad se probudim pogledala u prozor,pa sam se opet secala svega sto sam sanjala..stoga,ja sumnjam da je tako nesto istina..uostalom dokazano je u praksi da je ta glupost sa prozorom skroz apsurdna :D bar u mom slucaju..e a sad sve zavisi od osobe pretpostavljam.

definitivo je glupost. Ali ako sebe isprogramiras da se setis snova kad pogledas u prozor,to ce tako i da bude.

stvarno? ;) iskusno..znaci,mi mozemo da uticemo na to,tako sto cemo se "isprigramirati"?vrlo zanimljivo :) ja eto npr. pred spavanje cvrsto zelim da se secam snova,a ujutro zaista tako i bude :lol:

Itekako mozemo da se isporgamiramo. Mi to stalno radimo,ali uopste nismo ni svesni toga. Onda se posle cudimo kada nam se desavaju "koincidencije".

Postavili smo novi forum "psihologija" tamo opsirnije o ovoem. Srculence,prebaci se tamo,ovo sa programiranjem sebe ima veze sa moci podsvesti. Volela bih malo i ti da se ubacis u diskusiju.

to...

i meni se desava da nesto sanjam i kad se probudim znam da sam nesto sanjala ali neznam vise sta. :oops:

ali mislim da sam cula da se onda ti snovi ostvaraju tako kako se desilo u snu.

Podsvest

JA se jako cesto ne secam svojih snova ali programiranje podsvesti mi ide jako dobro.

Uvek kada treba da se probudim u neko odredjeno vreme ja se probudim sam 2 min pre ma kolko da sam umoran. Definitivno je podsvest najjaca od svega.

Mislim da je DEZAVU (kako mi to zovemo) delic iz podsvesti koji smo doziveli ili videli ali u glavi a ne u zbilji.

San kao posledica dusevnog stanja coveka

Koliko puta smo se probudili, znajuci da smo "nesto" sanjali, ali nismo mogli da se setimo sna.

Licno meni se to mnogo puta desavalo. Pokusavao sam da se setim sta se desavalo u snu, ali bezuspesno.

Bilo je tu svakojakih snova, pa cak sam sanjao i brojeve lota, sto cemo priznati prizeljkuje pola nase drzave. Te brojeve sam cak i zapamtio, nisam bio siguran za jedan, ili dva, ali mudro sam otisao do prvog uplatnog mesta i uplatio tiket sa brojevima iz sna... Haha, i naravno nista, cak ni bedna trojcica. Pomisli covek svasta, mozda to nije pravo kolo, mozda sledece...

Ali ipak nista. Moje licno misljenje je da snove sami stvaramo u svojoj podsvesti, a da se oni ispoljavaju prilikom sna, kad kod coveka dodje do potpunog opustanja.

Naprotiv, ne zelim reci da se u snovima ne moze predvideti neki dogadjaj, samo smatram da se snovi ne mogu zloupotrebiti za ostvarenje svojih ciljeva, a koji se u podsvesti kriju u nasim glavama.

Snovi se pojavljuju kao proizvod dusevnog stanja coveka i svi cemo se sloziti da postoji period kad se snovi ne pojavljuju uopste ili veoma retko, a isto tako desava se da ih sanjamo nocima i te snove retko i pamtimo, pa smatram da takve snove, koji su proizvod "premorenosti ili opterecenosti" dusevnog stanja coveka i ne treba uzimati "zdravo za gotovo", vec kao reakciju na sva desavanja oko sebe. Pa se ne treba ni truditi oko prisjecanja "sta sam nocas sanjao".

Verovatno bi svi trebali da obratimo paznju na poruke koje nam stizu u san, ali u stanju potpuno rasterecenog dusevnog stanja.

mico

Moderator

Uticaj svetlosti ili ne?

Negde sam pročitao da u trenutku buđenja ako vam jaka svetlost 'udari' u oči ima za posledicu da se san u trenutku zaboravi. E sad ne znam da li je to tačno i kako kod koga deluje svetlost prilikom buđenja, ali kod mene ne deluje.

Uglavnom se sećam snova.

Za početak navela bih da retko sanjam. I da kad to činim, san deluje nepovezano ili su to delovi kojih se prisećam. S obzirom da mi se duže vreme dopada jedan mladić, a da naprosto nisam sigurna šta želi, i ne poznajem ga dovoljno da bih mogla da procenim da li je stidljiv ili mu se naprosto ne dopadam. Pomislila sam da mi san možda pružio neke odgovore. Bio je prilično upečatljiv. Čak i kad sam se probudila, delovalo je kao da sam ga doista proživela. Stoga, odlučila sam da ga podelim sa vama. Možda će neko biti u mogućnosti da mi odgovori i pruži nova saznanja.

Prvenstveno smo na nekoj svečanosti, može biti i predstava. Na sceni smo, ali predstave nema, tu je i moja porodica. On mi nenadano prilazi, zagrli me i odvodi nekud. Na šta moja porodica odreaguje iznenadjeno, zapravo sam i ja iznenadjena. Sledeće čega se sećam je : Nalazim se sa njim na balkonu, gde pada neverovatan poljubac. On ga inicira, a ja prihvatam.