Sanjam prvu simpatiju godinama Sanovnik forum

Sanjam svoju prvu simpatiju godinama,bila sam zaljubljena kako se od 15 godina moze biti zaljubljen, on isto. Nikada se nismo poceli zabavljati, glumili smo da smo drugovi dok nisu naisli neki drugi i meni i njemu.

Zivot nas je totalno rastavio, sada zivimo na razlicitim kontinentima .Sanjam samo njega nijednog drugog, udata sam, brak mi je Ok. Sanjala sam ga i prije udaje. U snovima je cesto ne zainteresovan, ali ponekad smo zajedno i onda celi dan mislim na to. Pre 3 godine sam saznala njegov e mail, poslala poruku, javio seodmah, od tada smo u kontaktu ali retko.

Ponekad mastam o njemu, verovatno ga zato i sanjam...

Vidi ja se ne razumem preterano u tumacenje snova, ali gledano sa psiholoske strane bezanje u mastanja o nekoj osobi, pogotovo o nekoj sa kojom nije ni ostvarena veza, i ako je to jos prva ljubav, samo je znak toga da nisi zadovoljna necim u svom zivotu, pretpostavljam vezom tj brakom (za koji i kazes da je ok, sto je vise opis neceg prihvatljivog nego pozeljnog, jer da si zaista zadovoljna rekla bi da je super recimo).

Stvoriti divan svet maste lakse je nego suociti se sa pravim problemima.

Zelim ti puno hrabrosti u suocavanju sa pravim problemima. Nadam se da ces ako nista drugo barem razmisliti o onome sto te stvarno muci.

Bez obzira da li je veza bila ostvarena ili ne sa doticnom osobom, evidentno je da je ta zaljubljenost bila jaka i da jos uvek nije prestala. A da li to sad pocinje da bude iluzija, jer koliko vidim nisi zadovoljna sa bracnim partnerom i samo mastanje na tog drugog dovodi do tih snova.

Situacija kod tebe je jos komplikovanija sto si ti daleko od osobe u koju si jos uvek zaljubljena i nevidjas je pa je i dalje idealizujes, naravno preko snova. To moze jako dugo da traje a dodatni problem je i to sto ona nije nastavila komunikaciju sa tobom.

Sta reci na kraju, sve to ce prestati onoga trenutka kada tu osobu ponovo vidis i mozda posle nekoliko godina shvatis da to nije osoba iz tvojih snova. Konacno ce sve prestati kad pogledas realnosti u oci. Kad tu osobu pogledas realnim ocima i shvatis da onaj koji je pored tebe zasluzuje vise i to od tebe nije zasluzio.

iluzija, sve je iluzija. ti necim nisi zadovoljna, a mrzi te da radis na tome vec trazis lakse resenje. resenje da se samo prepustis dogadjanjima.

imas probleme koje moras da resavas sama i zelis da pukne na sva zvona i da se nesto desi i da neko konacno obrati paznju na tebe. i pitanje je veliko da li si ti zaista zapostavljena ili ti je samo dosadno i nije ti vise zanimljivo da imas ono sto imas, vec hoces vise, porasli su ti apetiti.

Način na koji mi biramo partnera je uslovljen podsvenom slikom o idealnom partneru. Ta slika se stvara od najranijih dana našeg života i na nju utiču i formiraju je ljudi koji nas vaspitavaju. Takođe, na nju deluje i propaganda, ono što smo videli na filmovima, pročitali na internetu itd.

Kada se prvi put zaljubimo, to je obično negde u pubertetu. U to vreme naša slika o idealnom partneru je dosta površna. Tada mi ne razmišljamo o partneru kao o nekome sa kime ćemo stvarati porodicu, imati decu, itd, nego o nekome sa kime želimo da doživimo prvi romantični trenutak, prvi poljubac, držanje za ruke. Tada ne razmišljamo o tome da li nas privlači neko ko ima duhovne kvalitete,nego smo prilično usmereni na fizički izgled, kako se ta osoba oblači, itd.

Kako postajemo stariji, naš način razmišljanja se menja. Sa našim načinom razmišljanja menja se i slika o idealnom partneru. Sada nam više nije dovoljno da nam se neko fizički svidi, nego nam je potrebno i da imamo zajedničke teme za razgovor, dakle počinjemo da budemo kritičniji u odabiru.

Međutim najslađa je ona prva slika o našem idealnom partneru. Zašto? Zato jer je ona potpuno idealistička, i neopterećena je životnim problemima. Ona nam se čini savršena. Iz tog razloga, dešava se da ne možemo da se oslobodimo te slike, te želje da imamo baš takvu osobu pored sebe, a zapravo nismo ni svesni da je to samo jedna iluzija, da to nije realna situacija. Slatkoća romantike i strast ostane u nama, i mi želimo da verujemo da je to "prava ljubav".

Mnogi shvate to tek kada se duboko razočaraju, a čak i tada u njima ostane podsvesna želja na one nekadašnje dane.

U ovom slučaju, malinam sanja dečka u koga je nekada bila zaljubljena. U to vreme ona je formirala sliku o idealnom partneru na osnovu njega. Možda ne u potpunosti, ali barem delimično. U njoj je ostala podsvena želja za romansom, za situacijom u kojoj nešto što želi ne dobija,a priželjkuje da dobija. Ovo na dubljem nivou može da se tumači i da ova devojka u sebi ima podsvesno razmišljanje da ona nije zaslužila da nešto dobije, ili da ono za čim žudi ne može nikada da dobije.

Sve ovo što sam navela je definicija njenog dečka kao simbola u snovima. malinam mi trebala da obrati pažnju u kojim to životnim situacijama je sanjala ovog dečka i tada će moći da pronađe odgovor.