Jel ima negde da se kupi pojas nevinosti? Ljubav

Da li ima neko da ga prodaje ili da li ima negde da se nadju dimenzije i uputstvo kako se pravi, od kojeg materijala, opis postupka izrade. Jer i tehnologija je uznapredovala i sad sigurno ima mnogo humanijeg i pametnijeg materijala pa to verovatno ne bi bio pojas nevinosti od lima i metala, vec mozda od karbonskih vlakana ili onog vidasila ako ga se neko seca.

A ja koliko vidim to bi bio dobar posao. Sigurno bi imao dobru prodju obzirom da su nam shvatanja 'savremena' i da nema nacina da nekom verujes osim ako ga ne stavis u nekakvu bezizlaznu situaciju.

veruj mi - bez celika i katanca nema nevinosti!

tu moda ne pomaze, najveci neprijatelji su gosn' krastavac i gosn' banana.

kako se na engleskom kaze 'pojas nevinosti'?

galeksic

Site Admin

bell of virginity... mozda?...
da li ti znas?
:roll:

ne ne ne znam. ne testiram znanje forumasa, nego stvarno ne znam. a ovo bell of virginiti sam ukucao na google i nemam utisak da je tako. zvuci mi logicno i u pravu si ali mi ne daje rezultate koje bi trebalo...

nista... trazimo dalje, cekamo... :)

galeksic

Site Admin

pa znas

nevinost - blamelesness
nevinost - chasteness
nevinost - chastity
nevinost - clearness
nevinost - innocence
nevinost - innocency
nevinost - innocent
nevinost - purity
nevinost - sanctity
nevinost - verdancy
nevinost - virginity

;)

zahfaljujem! valjda ce se pojaviti negde i on kad budem trazio ove kljucne reci...

galeksic

Site Admin

Pojasevi nevinosti su postali popularni u Evropi u XV i XVI veku. Njihova funkcija je svima dobro poznata, ali ima puno ljudi koji ne znaju da je pojas nevinosti često bio nošen ne kao "zaštitno sredstvo" već kao dekorativni modni detalj. Evo još nekih zanimljivosti na tu temu.

Deset činjenica o pojasu nevinosti

1. Ne zna se tačno vreme nastanka prvih pojaseva nevinosti. Neki smatraju da su po prvi put napravljeni u Italiji u XIV veku. Drugi izvori navode 1150. godinu, a ima i onih koji pojavljivanje ovog izuma vezuju još za period Rimljana i Grka.

2. Neke žene u Parizu su bile primorane na nošenje gvozdenih pojaseva nevinosti. Ovi francuski pojasevi su imali obruč obmotan somotom. Obruč je bio promenljive širine tako da su muškarci mogli da ga stežu i olabavljuju u zavisnosti od svog raspoloženja.

3. Pojasevi nevinosti su veoma često pravljeni u samo jednoj veličini. I pored toga, deblje žene su morale da ih nose i da pri tom trpe jake bolove.

4. Tokom XVI i XVII veka, popularan pojas u centralnom delu Evrope je imao metalni opasač obima 80 centimetara. Na kukovima su se nalazila četiri metalna dela. Postojale su male rupe za mokrenje a sve je bilo osigurano katancem.

5. Robinje u Rimu su primoravane na nošenje pojava nevinosti da bi bile "dovoljno dobre" za svoje gospodare.

6. Američke vojne jedinice su prijavile viđanje žene koja je na Bliskom istoku nosila pojas nevinosti kasnih tridesetih godina XX veka.

7. Rimljanke i Grkinje su često nosile metalne ili kožne pojaseve nevinosti preko svojih haljina da bi bile u trendu. Pojasevi su se sastojali od jedne trake, od para traka, od ukršetnih traka, ili od tri trake. Ovakav stil je služio za isticanje ženskih grudi i kukova.

8. Prostitutke u Rimu su ponekada bile primorane na nošenje pojasa nevinosti. Pojasevi su bili tako izrađeni da su otkrivali njihove intimne delove, a nosile su ih da bi mušterijepostale zainteresovanije. Onda bi muškarci koji su bili tadašnji "makroi" otključavali pojaseve i za to dobijali novac.

9. Jedan od najneobičnijih pojaseva nevinosti je izložen u Cluny muzeju u Parizu. Napravljen je od nekoliko desetina metalnih zglobova i grubih parčića gvožđa koji prekrivaju svaki delić ženske karlice.

10. U toku XIX veka, mnoge žene su primoravane na nošenje "pojaseva za dan" prilikom odlaska na putovanja na kojima nisu imale nadzor.

A za kupiti, pa - eBay 380$.
http://img135.imageshack.us/img135/6890/992hj9.jpg

majra 

Site Admin

Slepo crevo ima neku ulogu u nasem organizmu.

I krajnici isto.

Neku zastitnu funkciju.

A cemu nam sluzi himen?

Da se razlikuje devojka od zene.

Ha! To me nas majke uce!

Izgubili smo rep kad smo prestali da budemo majmuni.

Himen imamo kao kaznu i osvetu za edemski greh.

Dokaz, da... priroda nije savrsena...

Zena je vise od himena!!!